Wednesday, December 30, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Hepi Besday Abahhh...!!

28 Disember 2009...genaplah umo abah 53 tahun...klau ikotkan lagi 2 tahun jek lagi nak pencen...tapi abah aku neh tlebih rajen untok mendidik anak bangse sampai la umo 58 tahun... go go caiyok bahhh...bokojo la sekueknyoooooo...

So..aku satu family gi ar celebrate kat Tanjung Harapan, Klang...makan seafood...sedappppp...tak cukop jilat jari (tangan okehhh)...jilat pinggan sampai bersih tak yah cuci dahhh...ahahaha..
Kepade abah ku yang cool....anakmu ingin mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR...semoge dipanjangkan umo & murah rezeki...klau rezeki tu terlebih leh la share...sharing is caring.... heheheh...what can i say...i luv u so much...
Kesimpulannyeee...sebenanye aku tak reti nak wat ayat bunge2 untuk abah aku nehhh.... huhuhuhu...abah is the best...!!
Tuesday, December 29, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Reunion Ex-skul...SK & SMK Taman Tasik Ampang

Kismes baru2 nehh...aku ngan member2 skolah dulu wat reunion kat Restoran Nelayan, Tasek Titiwangsa...mule2 ingat tak ramai yg akan involve...on actual day ramai gak yg datang...sronok gilerrr dapat jumpe ngan doranggg...

Bile da jumpe tu...sgale cite zman skolah dulu ar jadik topic utame kannnn...cite pasai larik skolah laaa...gado laaaa...sampai la pasai makanan paling best kat kantin dulu...ade yg sampai2 jek carik scandal dulu walopon da kawen...heheheh...ade yg carik pengawas paling kerek time skolah dulu...haishh...macam2 laaa...


dari kiri: dott...aira...aku....
dott adelah antare organizer selaku pengutip utang...


aku tak leh tol klau dok ngan si pali (baju belang) nehh...gilo meroyan...tak pasai2 ngan aku terjangkit...yg mamat pinkie (fit) tu aku tak paham nape pakai baju melayu...but credit to him coz sangat rajen melayan tetamu....


okeh2....neh gambo ala2 sopan gituuuu....

dari kiri: hajar...aku...azila

geng2 jejake...
geng2 jejaki...ahakss...

haruslah amek gambo reramai kannnnn...neh pon ade yang tak masok coz maleh nak brebot agaknyeeee...ingat cam zman skolah nak men tolak2 cam kat kantin...ekekeke...

Majlis neh abeh beh kurang kol 10.30 pm...tapi masing2 maleh nak balek umah coz tak puas berpoye-poye...so...ade yang gi bukit bintang...tapi aku ngan beberape yg len lepak bandar baru ampang sudahhhh...minom2 kat Hafiz Corner...byk lagik mende nak story....pot pet pot pet pot pet...bla..bla..bla..bla...kol 1am sme cau balek umahhh...tidooooooooooooo....
Thursday, December 24, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Mak adelah PA terbaekkkk...

Pagi tadi tengah aku dok bsiap-siap nak kuar...henset aku bunyik lagu arab...sape lagi...mak aku laaaaaaaa...ikuti perbualan kami....

Aku: Halluuuuuuuuuuuu...

Mak: Assalamualaikum...

Aku: Waalaikum salammmmmm...

Mak: Ni dayah...kamu tolong tanye kat Topek mane dia letak road tax moto abah? ni abah kuar tak bawak road tax nihh...jap lagi nak kuar soh dia letak atas meje...dah ambik smalam bukan reti nak letak balek...(sedikit membebel)

Aku: Okeh...nanti dayah bagitau kat dia...

Mak: Ha lagi satu...driving license kamu mati bile?

Aku: uuu...aaa...uuu...aaa...jap dayah check...(sambil menggelabah carik dalam wallet)....ya ampun makkkkkk...13hb baru nehhh...dayah tak perasannnnnnnn....

Mak: Haaaaaaa...tu la dia...naseb baek tak kene tahan ngan polis keee....klau tak naya je...kamu ngan abah kamu same jekkkk...tu klau mak mati silap2 mengkeme punye lesen tu tak idop2 gamaknyeeeeee...

Aku: Hishh mak nehh...ape cakap mati2 nehhh....i tak suke la u...sedih tauuuuuu....kami masih memerlukan khidmat makkkkkk....hahahahahah...

Mak: Tiap2 tahun nak kene ingatkan....bukan budak kecik...sme nak soh mak yang jage...

Aku: Heheheheh...biase laaaaaaa...like father like daughter....

Mak: Tengkorak kamuuu...ok lahhh...jap lagi kuar bawak kete elok2...petang kang jangan lupe amek mak kat opis....

Aku: Okeh bosss...arahan diterime...byeeeeee...

Letak je teponnnnn...aku tros tpikirrr...hishhhhh...gile aku nehhh....slamber badak jek ke hulu ke hilir ngan lesen da mamposssss...Thanks God aku tak kene tahan polisssssssssss....

Tetibe tros aku tanam azam tahun baru...aku kene record segale tarikh2 keramat dalam idop akuuuuuu...heheheh....
Wednesday, December 23, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Buat Sahabatku...

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...

Kehadapan sahabatku dee yang skang tgh keje...(kesiannnn)...ketike ko bace coretan yang aku wat spesel untuk ko neh...berkemungkinan aku sedang dalam kesesakan jalanraya untuk menuju ke DBKL bersama adek aku Topek...almaklum je la kannnn aku ngah coti...harap ko byk2 bsabar menunggu turn coti ko plak...

Tujuan aku mencoret (bukan mencarot) entry neh adelah untuk memastikan ko jage diri ko elok2 sepanjang ketiadaan aku...sile pastikan rumah berkunci dengan ketat memandangkan di kawasan rumah kite skang kedengaran ade pencurik yang banyak cilakak sedang giat bertugas dengan jayenye...klau aku dapat pencurik tu...tau ar kat mane dia kene penerajang....!! Pastikan kete ko letak dalam kawasan umah...jangan letak dalam umah...

Owh ya...jika tidak ujan....boleh la kirenye ko panggil uncle kanesan untuk datang memotong lalang dan menebang pokok balak yang tumbuh depan umah kite tu ye...aku rasekan umah kite tak ubah seperti utan simpan taman negare...aku sangat risau sekirenye gajah, harimau, singe, tenuk, babi hutan dan seangkatan dengannye berase selese untuk tinggal bersame kite.... owh tidakkkk...

Rasenye...cukop la dahulu stakat ini coretan dari aku yang sangat mengambil berat tentang diri ko...smoge ko tabah bekeje dengan penuh keikhlasan dan ketakwaan....balik coti nanti jangan lupe untuk mempersiapkan diri menghadapi latihan futsal dengan semangat juang yang tinggi... (walopon ko tak tinggi mane pon)....jangan cobe2 untuk bermalas-malasan...kang aku rembat ko ngan bola kang....ahah...


Ikhlas dari,
Sahabat ko yang ngah coti...

Cepat la 3.30...

Nape...?? biase la akuuuu...3.30 adelah nombo keramat bagi aku lagi2 ari neh aku nak balik KL... tepat 3.30pm gua nak cau cin cauuuu...memandu dengan penuh kegirangan melalak sorang2 dalam kete mendendang dondangkan lagu2 yang berkumandang di radio...pergghhhhh...ayat cam taik...ahahahaha...pedulik hape akuu.... =p

Aku amek cuti time2 neh....first pasai nak perabeh cuti aku la kannnn...pastu bnyk nooo kenduri kawennnn...member2 nak kawennn...sedare mare kat kg lagi nak kawennn...memandangkan skang neh musim ujan kannnn....aku rase tak yah ar aku nak gi kenduri pakai high heel bagai kannnnnnn....pakai slipa je lagi baguihhhh...senang sket aku nak bgerak...heheheh...

Ermmm...dalam pale hotak aku neh da tbayang-bayang da pogram aku spanjang cuti nehhh...yang pastiiiiiiiiiiiiiiiii....

24 Disember 2009 - bangun awai nak gi DBKL ade hal nak settle pastu tros gi saloon...bestnyeee org urut2 kepaleeeeeeeeee...potong sket ujung2 rambot aku yg tak bape nak sehat nehhh...

25 Disember 2009 - reunion dak2 sekolah aku kat restoran nelayan, tasek titiwangsa...aku sangat la teruje nak jumpe dorang....miz them all so much....

26 Disember 2009 - gi Melaka kenduri member...mak da pesan aku kene sampai KL petang... coz sampai jek umah nak tros gerak balik Taiping pulakkkk...adushhh...kompem aku tdoq jek dalam kete....abah drive ye bahhh...eheee...

27 Disember 2009 -gi kenduri kat mane ntah...ade bape kenduri pon aku tak sure...yang pasti kat Taiping...then kene balik Selama pulak...pastu tros balik KL....ari senin mak kene keje...dapat aku rasekan kepenatan yang tidak terhinggeeeeeeeeeeee....takpe...minumlah tongkat aliiiii....kekekekek....

28 Disember 2009 - nak gi mane ehhh....?? ahah...karok besh gak nehhh...ade tempat baruuu.... luaran nmpak besttt...dalam tak tau ar kannnn....

Untuk hari2 seterusnyaaaaaaaaaaaaaa...what should i do...??
Monday, December 14, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Kol 8pm mesti ngadap tv...

Petang tadi pas jek bro bullet punch out...dia tros amek aku kat umah kitorang gi makan kat Mok Na (Tanjung Lumpur)...melantak juadah bertemakan ikang (ikan)...tiap2 ari dok makan nasik...so ari neh makan lauk2 jekkk...sedappppppppppp...!! kenyang gilossss...

Jarang noo aku ngan brader ni nak kuar pas2 keje...biasenye kuar pas2 maghrib...tapi motip ari neh kuar awai adelah untuk memastikan masing2 dok umah diam2 apabila malam menjelma...
kol 8 dok depan tv ngadap tv2...Malaysia vs Laos...sebagai penyokong pasukan bola sepak negara...kami tak kan lepaskan menonton sambil menjerit-jerit "gollllllllllllll...!!" tak pon "heee...lambat arrrrrrrr...!!" tak pon "mengong ar ref nehhh..." tak pon...ape2 je laaaaaa....biase laaaa...bile tgk bola neh kekadang emosi leh jadik tak stabil...mmg gile...heheheh...

Skang neh Malaysia leading 2 -1...hishh..tak senang dudok aku neh haaaaa...jap pandang skreen laptop...jap tgk tv...come on mesia...come onnn...!! ade org tak minat nyokong team mesia nehh... kununnye team kite neh tak kemanenyeeeee...tapi team2 omputeh tu bukan men lagik dorang nyokong...hurmmm...laen org laen citerase kannn..pe2 pon aku tetap sokong team mesia...tak kesah arr...ape2 game pon...congkak ker...guli ker...lari dalam guni kerrr...janji mesia... ahahahah...
Thursday, December 10, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Da nak masok tahun ke-3....

Ahaaaaaaaaaaa....!! da nak masok tahun 2010 sudahhhhhhhhhh...cepat tol mase blalu ehhh...tahun depan merupekan tahun ke-3 aku ngan dee keje kat Shahputra...so dengan segale hormatnye aku nak ucapkan syukran...syukrann...!! kepade al-fadil ustaz asmadi a.k.a sifu yg byk memberi dorongan kepade kitorang untuk menjadi sorang lecturer...byk sungguh nasihat yg diberikan ketike di awal pembabitan we all dalam industri nehhh...(ntah pa pe industri bagaiiii)... Almaklum je laaaaaaaa...budak mentah lagi kan time tuuuuuu...klau ikotkan byk tol jase ustaz dari zaman aku blajo lagiii...macam2....ehee...

Mase mule2 mengaja dlu...aku tersangat la bosan okehhhh...pasai aku tak de mende nak wat petang2... dari zaman blajo lagi...tiap2 petang klau tak melompat kat padang tak sahhh...bile ngaja sboleh-boleh aku nak gak carik ruang supaye aku leh maen2...then aku try tanye en. mazlan klau2 ade futsal kerrrrrrr...time tu laaaa...aku dibawak jumpe ngan sorang mamat nehh.. name dia Bullet...aku dengar jek name tuuu...heee...peliknyeeeee.....then...tak kan ar da jumpe stakat mate bertentang mate je kannnnnn....ekekekek....aku amek nombo tepon dia...dia amek nombo tepon aku....so since that day aku bkejesame ngan diaaaaa...ape yg pentinggggg kejeeeeeesame....!! okehh..cukop...tak leh story lebeh2...agagagaga...

Bile aku dok sorang2 bermuhasabah diri la konon kannnnn....aku sebenanye bertuah bile diterima bekeje kat sini...abeh2 jek study aku tak amek mase bbulan-bulan tanam anggur kat umah...dalam sminggu jek tak silap aku....dalam sminggu tu pn aku rase cam ong gile tade arah tuju...berbekalkan duit yg aku mintak kat abah aku....(keje aku mmg memperabeh duit abah aku)...aku menunggang moto kriss aku sengsorang pegi je mane aku sukeee....ampang point kerrr...KLCC kerrr...Bukit Bintang kerrr... klau malas sangattt...aku lepak kat cc jekkk....men tenet...sambil2 tu cari kejeee...hukhukhuk... sedis tak..sedis tak...?? huahuahuahua...

Pade aku...merantau nye aku ke siniiiiiiiiiiiiii...adelah rezeki yg tidak terhingge nilainyeeeeeee...!! klau nak disebut satu-satu....huiiisshhh...bersiri-siri entry aku neh kangggg....pengalaman?? tak yah cakap arrr....manis adeee...pait adeeeee...tapi byk yg manis dari pait...yg pait2 tu sme aku da ludah masok dalam longkang tros ke saluran indah water....eeeyyyaakkk...

Hurrmmmm...idea mencurah-curah nehhh..tapi tangan aku lenguh ar naipppp jekkk...lagipon aku tak suke wat entry panjang bjele-jele nehhh....dah ar ekkk....nak layan cite Cinta Balqis kat tibi 3 nehhh...cau cin cauuuuu...
Sunday, December 6, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Saje nak kasik tau korang...

Adekah anda penah makan mende alah nehh...?? msti ade yg penah makan kannnnn...aku dulu pon asal batok ker mesti mende ni la yg aku lantak...klau ade 16...dalam sehari tu aku leh abeskan 16 bijik tu sorang aku...

Ade la satu hari tu kan...aku tak pasti tahun bile...cinta ati aku gi la kedai (kedai pe pon aku tak pasti jugak)...ade ar sorang akak neh nak bli lozeng sweet nehh...maybe la dia neh jenis pengguna yg sangat particular bab2 ingredients ni kotttt...dia dok belek la bungkusan strepsils nehhh... then dia bsore kat dak cashier tu "dek...strepsils neh ade alcohol laaaaa..."

Then...ape yg akak tu cam agak tak puas ati... expiry date strepsils tu dicop atas perkataan alcohol tu...klau korang ar yg nengok mende tu..ape yg bermain kat pikiran ko...?? ar lu pikir la sendiri...so this is as an information to uoollllssssss...pas jek aku tau then aku gi check sendirik bungkusan strepsils tuu...aku da tak makan da gule2 tu...carik ar lozeng cap len ehhh...cap ayam ker..cap itik gantong ker...asal tak de alcohol...

If uolllssss nak makan gak...it's up to you...what can i do....


Nota kaki ku tade cagu: sebelum neh kite byk da nengok dalam tv pasai makanan yg ade lemak babi kannn...padahal dari zman kite kecik dulu makanan2 tu da selamat da masok dalam perot kite nehh...tapi kite neh mane la tau mende kannn...makanan2 tu jual kat pasaran terbuke...bukan kite saje2 nak makan mende haram tu...pe2 pon pas neh kite kene ar rajen2 check barang makan yg kite nak bli ehhh...klau da check tapi nak tkene jugak...nak buek camnooo...redha je laaaaaa....
Thursday, December 3, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Hurrmmm...tak tau la cam na depa neh...

Sepanjang aku keje jadik lecturer neh...macam2 pangai students da aku hadap...then ade students yg akan jadik bualan di kalangan lecturer maybe bcoz of dia mmg student yang bagos... tak pon cam haprak...tak pon itu...tak pon ini....

Tapi bagi aku tu lumrah....darah mude...enjoy enjoy enjoy enjoy....same la cam aku dulu...tiap kali ade yg ngadu pe2 kat aku tak kesah la pasai personal poblem ke...family poblem ke...poblem cinta ke...sme tu aku dengar & bagi la nasihat pe2 yg patot...dari pengalaman aku yg macam2 dulu byk mengaja aku...

Bile students datang kat aku ngan care hormat & btol2 ikhlas nak mintak nasihat aku...aku akan sedaye upaye jadik pendengar yg baek...dengan care cam tu wat aku tol2 sayang ngan students aku neh klau dia ikot nasihat aku la kannn....klau aku nasihat tapi takmo ikot....tu tpulang...beh bek tak yah jumpe aku da pastu...

Yang aku paling tak leh blah bile satu hari...ade student ni jumpe member aku di kalangan lecturer jugak la...dia neh mmg kaki ponteng claz...bile dia jumpe member aku neh...member aku sound ar...

Lecturer: nape awok tak datang claz smalam...??

Student: malam tadi saye MINUM...

Gile babeng tol...klau ngan aku mmg aku sound kaw2 punyeeeeee....ape bangge sangat ko MINOMMMMM...??!! klau ko da wat mende tak elok...ko simpan sorang da laaaaaaa...ko ingat lecturer ko open-minded sangat nak dengo statement ko tuu...??!! tak de langsung rase malu... hishhhh..tak paham aku ngan dak cam tu...klau ye pon tak mo hipokrit...agak2 arrrrrr...klau ko bagi alasan "lambat bangun" ker...tak pe ar gakkk...ni tak bagi alasan yg leh kasik panas tinge lecturer jekk....mane la rase hormat dak2 skang nehh...??
Wednesday, December 2, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Akan ku carik ko sampai lobang cacing...

Dalam 4 bulan yg lepas...aku slalu dikaco oleh seseorang melalui tepon...Aku save nombo si pengaco tu dalam henset aku ngan name BAHLOL...Tiap kali call aku mesti dia wat video call tapi bile aku angkat tepon bukan dia berani tunjok muke dia...yg pasti jantan...mmg bangang...

Pastu aku malas nak layan...tiap kali henset aku bunyik naek name BAHLOL....aku wat bodow jekkk...agaknye dia da boring aku tak penah angkat tepon...tros dia pon tak de da kaco aku...

Tup tup...petang tadi dia call balekkkkkkkkkkk...time tu aku ngah layan tenet...nampak jek name BAHLOL aku jeling jek henset aku tu...tak kuase aku nak layan...melalak-lalak la henset aku tu kannnnnn....

Tibe2...tinggggg..!! pale hotak aku tpkir nak carik sapekah gerangan si BAHLOL nehh...aku contact orang yg leh tolong aku...heheheheheh....if aku tau sape ko si BAHLOLLL...ko tau ar akibat nyeeeeeeeeeeee....ko nak men2 ngan aku ehhhh...ko blom kenal lagi sape akuuuuuuuuuuuuuuuu...hahahahahah (ala2 ong jahat gituuuuuuuu)...
Monday, November 30, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Heeeee..geli geleman akuuuuuu....

Sejak aku da berpesbuk skang neh...aku da tak layan frenster...tak besshhh...pesbuk lagik beshh..jarang sangat aku jengah frenster...tapi bile aku jengah...aku gi ar nengok kat WHO'S VIEWED ME?..ye la ne la tau ade member2 yg mmg da lame tak jumpe kannn...

Tapi yg melambak view aku pompuan2 yg ntah dari mane ntah...pakai seksi2 abes tunjuk mende2 tak sepatotnye tuuu...aku neh da la pompuan...apsal pompuan2 neh view aku...?? ape dorang hengat aku neh lesbo kerrrr...?? heeeeeeeeeeeeeeee...geli dowhhhhh...buwek..buwek...
Sunday, November 29, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Lembu oh lembu...

Petang raye aji baru neh...aku, mak, abah, atok & opah btolak balik loqstaq coz sok nye nak wat kenduri akikah dzakwan...sampai jek sane...ade sekor lembu yg ditambat depan umah...dorang kate name lembu tu JOHN...name tak leh blah..cam omputeh...

Time tu aku nengok lembu tu ke hulu ke hilir...cam orang nak ke tali gantong la kannn...da tau sok ko nak mati mesti la ko gelisah kannn...same la cam lembu tu...mesti dalam pale hotak lembu tu dok pasang strategi cam ne nak lepaskan diri...ahaksss...

Keesokan harinyee...bangun awai2 gi mandi...time orang nak sembelih lembu tu...ramai ar kat dpan umah nak nengok saat2 kematian lembu tuuu...aku...?? mmg tak mo nengok...coz aku nak makan daging lembu tu ngan jayanyeee...klau aku nengok kompem aku nangehhh...tak mo aku... kang kempunan lak makan daging tuuu...

Time menyembelih tu...adek aku dila pon gi nengok skali sambil dokong dzakwan...dila neh same ar ngan aku...touching cepat sangatttttttt....heh...meleleh ayaq mata tgk John time tu...abehh..?? langsung ar tak leh makan....
Thursday, November 26, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Honda Jazz (Black) - WMB 9700...DAMNNNN..!!

Heeeeeeeeeee...geramnye akuuuuuuuuuuuuuuu....aku neh bukan bengang ngan kete tuuu...kete tu tak bsalah pon...tapi driver dia yang toooootttttttttttt...bawak cam tooootttttttttt....tak pkir langsung keselamatan diri & anak dalam kete tu...da la pompuan...cam ne la orang tak stereotype ngan driver pompuan...bawak kete menonong jekkk....aku stuju klau orang cakap driver pompuan cenggitu...mmg ponnn...tapi tak de la sme pompuan driver cam tooottttt kannn...

Aku actually baru je sampai Taiping nehh...petang tadi btolak dari Ampang....cam biase la hiway ke utara...kete sokmo banyak & jap2 jem....dalam jem tu ade plak driver yang slamber nak mampos ikot emergency lane...laju lak tuuuu...klau kene tahan polis baru padan muke korang... bongok...

Mase kat Gua Tempurung...time tu tak de la jem...tapi dua2 lane byk kete...aku pon drive dalam jarak selamat dengan kelajuan beh kurang 90km/j jekkk...dalam ketenangan aku drive tu...tetibe kete seperti yang dinyatakan di atas ngan slamber bangang tahap gaban pangkah kete aku ngan tak kasik signal...sampai aku tpakse brek & pusing stereng aku ke kiri masok emergency lane...seb bek tak de kete yg lalu lane tu time tu...klau tak kompem aku kene langgar & kete tu da tentu2 blah cam tu jek kannn...aku neh mmg pantang sket ngan driver cam toootttttttt nehhh...aku hon panjanggggggggggggg bia dia pekak...aku bukak tingkap & tunjuk jari telunjuk aku....biasenye aku tnjuk penumbok...ntah laaa...maybe pasai nak raye neh... aku baek ati sket....eheee....tapi aku tak puas ati gak...aku men2 lampu...aku pasan dia cam nak lari dari kete aku...tapi takde peluang coz kete laju dari lane lagi satu...so dia tak dapat potong...

Bile ade peluang...aku potong kete tuuu...then aku saje slow bile aku tol2 sebelah kete tuuu... aku pon pandang jek dia....dia cume pandang sket jek then tros pandang depan langsung tak toleh2 dahhh....kalu ko pandang & angkat tangan tande mintak maap ke sejok la sket ati aku neh kann... neh takkk...wat bodo bangang bahlol tolol samdol sme ade lahhh...!! huiishhhh....emo tol aku neh...mau tak nye wehhh...saket ati nehhhh....!!

Klau pe2 jadik kene aku sorang tak pe...neh ade mak ngan abah aku...klau pe2 jadik kat mak abah aku...mmg aku tak maapkan koooooooooooo...disebabkan kecuaian ko leh memudaratkan orang lennn...tau takkkkkkkkkk...??!!

Huh...penat la rase marah2 nehhh...patot ar orang kate cepat marah cepat tua....dah laaa...tak mo da marah...in conlusion...bile korang drive tu...ingatlah orang tersayang yekkk...tu je la pesanan penaja...aku nak tido...sok nak raye...SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepade smuaaaaa...cau...zzzzzzzzzzzzzz....
Friday, November 20, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Cerita Pendek2....

Hujan
Sejak 2 3 ari nehhh...agak susah nak nengok sang matahari coz skang neh musim ujan berduyun-duyun jatoh ke bumi...disebabkan ujan ujan dan ujan....maka banyak la kaen baju kat umah tu tak kering2...bselayut kene gantong dalam umahhh....


Cuti Raya Haji
Sok bersamaan ari sabtu (21 November 2009) aku dengan riang gembira nak balik KL....aku balik ngan dee pagi sok nek kete dia...kete aku yilek atas sebab2 yang sungguh sadis untuk diceritekann...uuwwaaa....cuti panjang yang akan membuatkan aku dungu tak tau nak wat mende...kat KL pon mak cakap tiap2 ari ujan...kompem aku terperap jek kat umah layan tenet sampai lebam...yang pasti time raya nanti balik Tepeng & Kedah nak wat akikah Dzakwan...


Sedih
Ada sesuatu yang tengah aku pikirkan skang nehhh...nak diluahkan rase cam tsangkot kat kerongkong aku nehh...ermmm...bia je la...cube la wat mende len kannnnn....kekadang cube tak mo pikir...tapi mesti mende tu datang gak kat pale hotak aku nehhh....


Blog OM114
Ari neh aku ngan dee dipanggil oleh bos iaitu Cik Ida untuk wat blog OM...pening gak nak wat blog nehh...nak carik background yang interesting pon bapak payah...bile da dapat background yang best, nak donlod lak tak lehh....rase cam nak hempok jek laptop nehh...heheh... tak pasal2 jek laptop jadik mangse....da susah sangat....aku wat yang simple2 jek dlu...nanti upgrade kmudian...klau aku mmg tak abes2 la kannn...background mesti itam....huhuhu...


Those yang sudi leh ar nyinggah kat sini yek: http://omuitmshahputra.blogspot.com/
tapi tak de la lagik story...baru create ari nehh...baby lagiikkk...ngeee...
Sunday, November 15, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Kamilahhhhhhhhhhh...TRIOOOOO ANGGUNNNNN..!!

Anggun kerrr?? hahahah..ade aku kesahh...tugas kitorang cume melalak jek atas pentas tu...cam ne name tu leh dapat tu aku tak tau...heheheh...yang pasti kami memang gile glamer dari dulu lagi...hikhikhik...video neh diambik mase rehearsal untuk program melahirkan pejuang bangsa...video mase actual day tak bape cantek...

Apabile disoh nyanyi untuk pogram neh oleh Kak Cik...aku ngan sportingnye bersetuju...tapi... aku nak atas pentas tu bukan aku solo...aku nak ade org len...so mereke lah yg aku tarik...yg tengah adelah Kak Suzana MS & yg tepi tu plak Kak Zila...lagu Lemak Manis neh adelah sangat sesuai untuk pogram neh...first time aku dgr lagu neh yg dipilih oleh kak suzana...i luv it very much...sedappp...kat blakang ktorang tu ade orang men gitar sebenarnye...iaitu Bani...agak tselit di belakang coz dia malu2 kucen...eheee...

Sunday, November 8, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

JANG vs ABE...ape pandangan aku??

Dalam perlawanan Final Piala Malaysia tadi aku da tentu2 sokong team JANG coz majoriti player team tu mmg aku minat especially dak kembar tu la kan...lagi ngan hairuddin & syukor adan....

Aku actually kagom ngan semangat kedua-dua penyokong team neh...tapi yg aku meluat giler bile ade SEGELINTIR penyokong bodow (paham2 sendirik ar kan penyokong mane) yg bertindak melulu...otak letak kat pale lutot...!! baling mercun sampai dalam padang....!! baling botol...!! bakar kusi...!! hape jadahnye sme neh...??!!

Nak harap polis & FRU yg bape kerat jek tu mmg tak leh nak control penyokong2 nehhh...silap2 trok geng2 keselamatan neh kene belasah...ari tu aku tengok dalam berita sorang ketua polis neh cakap akan wat kawalan & akan memastikan takde barang terlarang yang dibawak masuk...tapi mmg sebelum perlawanan tu aku da pkir...KOMPEM ramai yg bawak masok mercun punyeee...skali mmg tepat tekaan aku...!! aku rase pas2 neh pihak polis kene pkirkan sesuatu untuk mengetatkan lagi kawalan...ni tak...tiap kali ade sang penyokong team tu mesti ade masalah...bukan la aku kate penyokong team len tak wat masalah...tapiiii...penyokong team yg aku maksudkan neh selalu wat tindakan yg melampau-lampau sampai mencederekan orang... tgk la tadi...sampai berdarah cameraman gare2 kene baling ngan mercun tak silap aku...

Tu pon seb ar takde yg wat pangai masok dalam padang...ye laaa...pas jek JANG masokkan gol ke-3...ramai penyokong ABE balik....tapi SERIOUSLY aku suke gile ngan free kick indraputra... cantekkkkk....!!

Da la...ngantok da nehh...ape yg aku tulis neh...bukan ar nak hentam sme penyokong team yg dimaksudkan tu....ade SEGELINTIR je....may be dorang yg wat pangai bangang tu skolah tak abes kott...so...pemikiran tu agak cetek...pe2 pon...what can i say...MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA...ehee...
Friday, November 6, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Through My Window (Bunkface)

First time dgr lagu neh dalam iklan TM kannn...tros dalam pale hotak aku "it such a SEDAP song!! aku kene carik lagu nehhhh..." rancak wat aku nak joget...

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone
In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing
Now there’s me and you
And we are not aloneYou and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different viewWe are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real
I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore
Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real
Thursday, November 5, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Perlakuan Pra-matang Dolu-dolu (Edisi Aku)

Merujuk kepade entry Mimie Dak Tido Buas yang bertajuk seperti di atas...di sini aku pon ingin menciplak idea beliau untuk wat entry edisi aku nye lak...eheee...

Klau ikotkan mmg byk perlakuan pra-matang yg pernah kite wat kan...tapi tak seme yg kite ingat ye dokk..?? dulu kannnn..akuuuu.....
  • slalu ngaco mamat2 sport science tiap kali lalu kat makmal dorang kat area perindu (uitm shah alam) tu...asal lalu jek klau dorang ade...aku juz cakap "haiiiiiiii...." pastu blah ar kann...tapi aku mmg tak de minat2 orang...aku suke ngaco cenggitu jekk...ye la...busann.. biasenye aku wat pangai cenggitu time ade member jekk...klau aku soranggg...mmg haram ar aku nak wat kannn...aku akan bawak moto ngan serius & focus ke depan...tak de da nak pandang kiri kanan...ahakss...
  • sangat menghargai mase tido dari mase untuk study...huihhh...aku tak tau cam ne nak buang pangai tuuu...bangun pagi gi claz...balik claz aku tido...kekadang dalam claz pon nak tido...penyakit keturunan nehh...hee...
  • asal malam aku tak reti lekat kat umah...mesti kuar ngan member2.... klau aku ade pon kat umah...aku mmg suke lepak dalam bilik jekkk...mmg jenis aku tak reti sangat nak layan TV...aku lagi suke ngadap pc aku...dengar laguuu...melalak dalam bilik...lalalalal... pastu study 3 4 jam jekk....tu pasai aku KURANG PANDAI...bukan tak pandaiii.... =p
  • baru 1st sem kat uitm...aku da dapat 3 surat saman...guard sungguh bermurah ati kasik saman kat aku...sme pasai baju aku...aku pon satu...pakai baju ketat2 sape soh kannn...padan muke aku...kekadang aku rase baju aku da cukup sopan da...tapi kene gak saman... tak peeeeeee...aku terime ngan ati yg terbukeeeeee...masuk sem 2...senang cite... aku gi claz pakai baju kurungggggg jekk...baju kebaye aku kurang pakai coz bawak moto kannn...kang t'selak2 lak time bawak moto...ramai lak yg accident kang...kakakaka...
  • aku suke bawak moto laju tak bape nak laju la kannn...ade sekali tu...time aku nak balik Shah Alam dr Ampang...ujan lebat gak...tapi aku redah jekk...skali aku tak pasan ade bumper...aku pon pe lagi brek mengejutt...sreeeettttttttttt....bammm...aku tjatoh....seb tak de orang time tu...aku pon angkat moto pandang kiri kanan dulu...pastu vroommmm... tros pecutttttttttt...slalu tu aku da hapal da kat mane lobang...kat mane bumper...tapi aritu leh lak tlupeeee...ngeee....

Huh...klau dok layan entry neh...sampai sok belom tentu aku abes mengarang...dah arrr...nih jek yg aku nak share...tapi sme neh byk yg tak senonoh dari senonoh...ermm..nak wat camno...tu la akuuuu...tapi da maken berumo neh...idok lew aku nak teruskan wat mende2 tak de pekdah tu kannnnn....skang neh da MATANG....matang kerrrrr...?? huhuhu...

Monday, November 2, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Luahan rasa dari seorang yg bernama Mimi

Saya ada seorang kawan..
Namanya ialah Nor Hadisah Arshad..
Kami suka panggilnya Dee..Tapi saya suka panggil Dee juga atau kadang-kadang panggil Disah,makcik dee atau apa-apa yang boleh membuatkan dia menjawab,"Ya,nak apa?"..

Dia tak banyak cakap
Tak macam saya
Tak tau macam mana boleh jadi kawan rapat seperti air teh o ais dicincang tak kan putus
Tapi orang kata kalau berlainan perangai,memang senang nak jadi kawan
Patutlah Dayah artis boleh jadi kawan yg rapat dengan makcik dee di kuantan
Tapi bila balik KL, dayah artis akan berkawan semula dengan rakan-rakan artis yg suam-suam kuku itu
Dan ini menunjukkan Dayah artis dan makcik dee adalah pasangan yg sesuai dalam sehati berdansa..Relevan kah pernyataan saya?

Dia iaitu Nor hadisah sangat fanatik dengan LiverFOOL nya itu
Baru menang sikit dah kecoh seantero kuantan sampai kadang-kadang kekecohan terdengar di serdang ini
Tapi LiverFOOL dia dah terkeluar dari LEAGUE CUP..Kasihan kah dia???

Saya dan Dayah artis adalah peminat kipassusahmati Manchester United
Walaupun Ronaldo tiada,tapi itu bukan masalah besar kami
Kerana Dayah artis pun boleh menggelecek bola seperti Ronaldo
Tapi Fergie tak bagi Dayah artis main untuk MU
Sebab Dayah artis hanya layak bermain untuk skuad bawah 12 tahun england..
Hebat kah dayah?

Tapi sekarang bukan nak cerita pasal Dayah artis
Sebab Dayah artis dah glamer sampaikan Abe Jimmy Trek Selebriti pun pernah ambil gambar dia
Sekarang nak cerita tentang makcik dee yang sangat baik hati
Dia kurang bercakap tapi setiap butir-butir percakapan dia sungguh berseni dan menyentuh hati
Kalau tak percaya,sila tengok blog dia
Dia jarang update blog,tidak seperti saya dan dayah artis..
Sentiasa nak update blog sampaikan isu MU kalah pun boleh masuk blog
Tapi apabila dia update blog,pasti kata-kata menyentuh hati
Sebenarnya, Dee layak bergelar peguam
Cuma subjek Law semester akhir cukup menggerunkan kami
Sehinggakan setiap kali kuiz,test dan exam,markah hanya diberikan disebabkan jawapan yang panjang bukan isi yang bernas..
Anggaplah markah kasihan akibat penggunaan dakwat pen dan kertas yang banyak
Jadi kesimpulannya,
Dee perlu berkahwin dengan peguam
Ada tak adik-beradik,saudara-mara atau kawan-kawan yang bergelar lawyer tapi belum berpunya???
Mereka yang loyer buruk tak diperlukan dalam ini gambar kerana Makcik dee lagi terkenal dengan loyer cantik,buruk,comel dan menawan..
Kalau tak percaya, cuba tanya Dayah artis atau sesiapa yang pernah sekampung dengan dia hatta Gha yang berada di KL pun turut tahu keLOYERan BURUKannya itu..

Ya,Gha adalah kawan saya juga..
Cuma dia agak sibuk dengan urusan kantor yang kadang-kadang Pak Menteri pun kalah
Tapi saya berasa amat rugi kerana tidak sempat untuk berhari raya di rumah Gha kerana kengkangan masa dan terkangkang akibat ketiadaan duit untuk mengisi minyak kereta
Serius masalah harga minyak di pasaran cukup merunsingkan kami anak-anak perantauan

SekianCerita akan bersambung sebentar lagi akibat dari gangguan perut yang sudah memainkan lagu Kencorong Untuk Ana..


Nota kaki: nape aku re-published entry mimie neh..?? pasai aku suke ngan susunan ayat ntah pa pe minah neh...cam ong hilang pedoman...hakhakhak...

Chill...

Minggu lepas malang menimpe aku...tak yah cite kannn...bia ar orang2 ttentu jek tau...ngeee... kang aku cite...aku sedihhhh...bile aku sedihhhh...aku nak nangehhh...tak mo..tak mo...

So bagi me'let go' mende tu dari pale hotak aku nehh...aku, shat ngan anom gi ar chill @ mid valley...dorang neh nak nengok wayang...tgk cite Papadom lak tuh...neh 2nd time aku nengok cite neh...1st time aritu aku nengok ngan kekande aku...da 2 kali nengok pon time gelak aku gelak...time nangeh aku nangeh gak...mmg cite tu besh arrr...
Pas layan movie...kitorang tros gi window sopinggg...tapi biase ar kannn...jalan ngan binik orang neh kene la beringatttt...kang balik lambat2 laki shat tak kasik masok umah lak....eheee...

Skang neh mmg fenomena orang (especially pompuan la kannn...) suke bgambo cenggini...so kitorang pon tak mo ar lepaskan peluang kann...cam jakoonnn...heh...ade aku kesahh...

Gi kdai spec bukan nak beli...saje nak test...minah yg jage kdai tu nengok jekkk ngan muke cam bebulu...ala...lek arrr...customer is alwez right...walopon tindakan customer kekadang tak bape btol @ ngan kate laennye customer "cam tak betol", kene ar redha je kannn....

lawo tak spec yg aku pakai tu..?? heee...yg shat tu pehal wat muke cam tu..?? bajet nak kasi nampak muke tu kurus ar kannnn...cettt...

Ermmm...sampai umah da dkat2 kol 6...pas maghrib nak gi lepak ngan member2 skolah lakk... lepak sampai tak sedo da lewat...tetibe dgr tepon aku bunyik...mak aku daaaa....sebaik mengangkat tepon

Mak : Hello...bile nak balik nehh...? sok nak balik kuantan ngantok lak...

Aku : Hehe...jap yek mak..jap lagi dayah balik...

Mak : Hurmm...cepat skettt...

Aku : Okeng...

Abessss...tak kan aku nak tros lepak sampai 3 pagi kannnn....kang kene rotan lak...huhuhu....

Monday, October 26, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Tag yang leh nyebabkan Carpal Tunnel Syndrom (giler panjang)

name: Nur Hidayah Abdul Halim

birthday : 28 June 1984 (sile ingat...nanti leh kasik adiah...eheee)

birthplace : Spital Beso Kolumpo

current location : Kuantan

eye colour : Hitam tak hitam...coklat tak coklat...

hair colour : Black...asli okehh...tak yah karat2 neh...

heigth : 167cm kott...

right/left handed : right..

your heritage : heritage pe jadah lak nehh...neh kene tanye nenek moyang aku neh...

the shoes you wore today : Sembonia (black)....pemberian kekande Coach i...ngeee...

your weakness : easy to cry...

your fears : lipasssssssssss....

your perfect pizza : Pizza hutttttttttt....

goal you would like to achive this year : ermmmm...what arrrr....??

your most overused phrase on an instant messenger : overused tak de kot...aku suke tukar2 status msg aku tu...

thoughts first waking up : sedapnye bau bantal aku nehhhh....

your best physical feature : ape yang Tuhan kurniakan kat aku adelah yang terbaekkkk...

your bedtime : klau tak gi memane...kol 10 aku da tido...

your most missed memory : zaman2 nakal dulu...

pepsi or coke : pepsi...

mcdonald or burger kings : mc d...

single or group dates : single..

lipton ice tea or Nestea : Liptonnnnn...

chocolate or vanilla : chocolate...so so...

cappucino or coffee : cappucino

do you smoke : tak kuase aku nak rosakkan paru2 aku nehh...

do you swear : Saya bersumpah untuk taat setia kepada negara..bla..bla..bla...

do you sing : of courseeeeeeeeeee...

do you shower daily : abes tu...leh gile klau tak mandi weh...

have you been in love : sure.

do you want to go to college : yezzaaa...aku penah potong slipa senior aku mase kat hostel dulu...kerek tak tentu pasai...bajet besh...

do you want to get married : org giler pon nak kawen tauuuu....

do you believe in yourself : i believe i can flyyyyy....(giler pe)

do you get motion sickness : nope.

do you think you are attractive : boleh arrrrrrr...

are you a health freak : heee...mintak simpanggg...!!

do you get along with your parents : they're everything for me

do you like thunderstorm : like?? ape nye soklan...takot arrr...

do you play an instrument : mase skolah rendah...

in the past month have you drank alcohol : tak sentuh okehhh...

in the past month have you gone on a date : yup...

in the past month have you gone to a mall : mustiiiiiiii....

in the past month have you eaten a box of oreos : nope...

in the past month have you eaten sushi : nope..

in the past month have you been on stage : bebaru neh ade lew...

in the past month have you been dumped : nope...

in the past month have you gone skinny dipping : gile ke pe...!! tak penah aku wat...

in the past month have you stolen anything : huisshhh..tak baek woooo....

ever been called a tease: ade laaa...

ever been beaten up : zaman budak dulu...

ever shoplifted : never...

how do you want to die : malang tidak berbau...so...tak tau la nak cakap kann...

what do you want to be when you grow up : better than today...

what country would you most like to visit : Paris

favourite eye colour : yang cam aku....hahahah...

favourite hair colour : yang cam aku gak...itam...hehehe...

short or long hair : long...

best clothing style : simple but nice to look...

number of drugs i have taken : ntoh lewww...

number of CD's i own : 1 2 je kottt...

number of piercing : 2...tinge kanan 1...tinge kiri 1...

number of tattoos : tak sokaaaa...

number of things in my past i regret : baranggggg yang lepasss...hai jangan dikenanggg...

this tag goes to : u ollsss yang rajen nak wat....

Malam Anugerah Sukan 2009

Sile lihat gambar saye ngan ati yang tenang....jangan ade rase nak muntah2 okehhhh kerane saye mmg tak leh buang tabiat 'bgedik dpan camera' (tu pon ikot mood)...time neh mood saye sedang ingin bgedex...hihihihih....

Dah..dah...motip aku wat entry neh adelah untuk memanjatkan rase syukur ke hadrat Illahi kerana atas perkenanNya...Shaputra da 2 tahun bturut-turut cemerlang dalam sukan... Alhamdulillah....so atas kecemerlangan tersebut, bos dengan murah ati meraikan kontinjen Shahputra yang btungkus-lumus hingge basah ketiak menaikkan name Shahputra....
Pengkurus & Juruletih
Di kesempatan ini juge...aku selaku Pengkurus Futsal dan bagi pihak Juruletih yang tak de blog neh, nak ucapkan trime kasih bebanyak kepade juri yang telah memilih Pasukan Futsal Lelaki & Wanita sebagai Pasukan Terbaik....Olahragawan pulak jatuh kepade salah sorang pemain Futsal iaitu Mohd Khairul Naim Othman...anugerah ni amat bermakna untuk kitorang & akan aku frame baek punyeeeeeeeee sijil yg aku dapat tu (poyo nak mampos aku neh)....idok lew aku wat frame bagai kannnnnn....letak dalam file udahhhhhh....

Gambar (atas) adelah gambo sebahagian dari pemain futsal...sebahagian lagik ntah ke mane tcampak aku pon tak tau...maybe ade jek kat situ2 tapi tak muat masok dalam camera...huhuhu...sabo je lew yew....gambo tak bape nak santek maybe pasai gune camera hanset yang tak bape canggeh kepunyaan juruletih....huhuhuhu....jgn marah ar bro...

Dari kiri: Masku, Shera, Syam (belakang), Bullet, Aku, Ketam (Zahirah), Mayon (Shima)
Gambo atas neh pon adek2 comel aku (comel cam aku) yang men futsal jugak...dorang neh la yang slalu wat aku gelak tguling-guling cam ong gile....coz dorang neh mmg gilerrrrrrrr....
hahahahah...pas neh klau da tak de dorang kompem aku windu....eheee...
Friday, October 23, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Grand Final KOSMO! Varsiti Futsal @ UKM Bangi

Balik jek dari cuti raye aritu...sampai skang aku tak sempat2 nak balik KL...tiap2 ujung minggu ade jekk program...8 - 11 Oktober bebaru neh, aku, bullet, en krol & abg am bawak 4 team futsal gi grand final futsal kat UKM....sepanjang kat sane kitorang nginap hotel kat kajang...hotel bajet sudeyyyyyy...tapi selese okehhh....

Kat sane 2 transport yang kitorang gune, Unser & bas....3 hari tu leh plak Unser wat hal....asal nak start tak leh...kene tolak baru leh jalan...tapi tak pe...bukan aku yang tolak...dak2 futsal kan gagah perkase...dorang ar kene tolak...hihihihihi...

Maleh ar aku nak cite byk2...lagipon cite neh da basi....nengok gambo udah la yekkk...
haaaaaaa...tolak...tolakkkkkkk.....bukan men gembire lagi nolak Unser tu kannn....
Budak: bang...nape tu...pijak taik kerrr...??
Bullet: tak de laaa...ni haaa...kasot baru abg neh kotor plakk...baru bli smalam neh...
Budak (dalam ati): Saje je nak nunjuk kasot dia....

Pertandingan Betis Sape Paling Keding...

Budak2 neh bile da kalah mmg jadik cam neh...ish..ish..ish...

"Encik kerol...meh pegang tangan saye...jom kite blah..." kate Bullet kepade Encik Kerol...

Hantu DIGI tu pehal...??
Time to enjoyyyyyyyy....dorang neh klau men sampai tak hengat donia....janji kol 11pm tunggu kat bas...nak dkat kol 12 baru abes men....

ciannnnnn...letih amattttttttttttttt....


Asek letak gambo dorang je kann..abes?? gambo aku??
haaa...letak gambo ni la....nampak sket aku sedang melakukan amalan mulia...iaitu membace.. hikhikhik...

nak tangkop gambo cam neh jek bapak payah...bape kali jatoh bola tu...kunun2 freestyle ar tu kann...hak tuihh...

Tuesday, October 20, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Jamuan Raya Shahputra

Smalam (19 Oktober 2009) kolej wat jamuan raya....well...what can i say...majlis agak meriah.... even wat kat lobi kolej jekk...tapi ramai yang datang....

Aku ngan abg osman menyampaikan lagu Mawarku....abg osman mmg gemo nyanyi lagu neh... maybe lagu tu ade sentimental value dalam idop dia kot...lagu zaman dia bcinte dulu gamaknyee..... heheheheh....

Adai (maen gitar) soh aku nyanyi lagu Dan Sebenarnya yang dipopularkan Yuna kannn....tapi masalahnye aku tak hapal lagu tu...so kene ar aku nyanyi sambil pegang lirik...ahakss...even pegang lirik pon...aku ngan memandainye nyanyi ikot lirik aku sendirik..."dan sebenarnya" aku gi sebot "yang sebenarnya"....sengal....

Nota kaki: ikotkan byk mende aku nak story...tapi mase tak mengizinkan...aku byk kije nehhh...neh pon aku curik2 mase jap....k ar...nak smbung wat keje dulu...sok orang uitm nak datang....mampuih klau aku tak siap keje....

Wednesday, October 14, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Seperti bernapas dalam lumpo...

Tariikkkkkkkkkkkk...hembusssssssss...tarikkkkkkk...hembussssssssssss....huh...aku ngah kepenatan settlekan test dak2....balik jek dari kosmo varsiti futsal, tkangkang aku nak ngejo itu...nak ngejo ini...da la pakai kasot tumit tinggi...seb ar aku neh mmg terer blari pakai kasot tumit tinggi tuu (cam ne la kasot aku tak cepat jahanam)...kuikuikuikui....da balik dari tournament tu...masing2 muke lak cam geng2 hindraf....rentongggg....huhuhuhu....
Sementare tunggu nak punch out neh...leh ar aku hapdet blog aku nehhh....
Sem neh merupekan sem yang agak kelam kabot bagi aku & geng2 len gare2 cuti H1N1 ari tu...tapi pe2 pon aku cube atur sme tu ngan ati yang tenanggggggggg....tenang la sangatttt...mau tak nye wehhhh....bile aku da baek atur keje aku jadik mudah...students lak wat hal wat keje aku jadik kucar-kacir....huh....sabo je lew....bukan nak dengo cakap aku...degil...!! (cam aku dulu jugak..) ni yang dinamekan...."what u giveeeeeeeee...u get backkkkkkkkkkkkkk"....tak pe...tak pe...selagi aku leh tolong pe yang patot...aku tolonggggggggggg...tapi klau wat taik ngan akuuu.... kem salam ar aku nak tolong kannnnnnnnnnnn....aku bagi peluang byk kali pon kekadang bukan reti nak grab the oportunity sebaek-baeknyeeeeeeeee....
Ermmmm....ari jumaat neh ade dinner "anugerah kecemerlangan sukan" ari sabtu lak dinner "OM"....tgh sebok2 neh...aku tak reti tol ar nak pikir pasai baju ikot theme nehhh....sooooooo... aku akan pakai baju yang ade jekkk....klau zaman study dulu rajen ar gak aku beria-ia nak pakai cengginiiiiiiiiii...nak pakai cenggituuuuuuuuuuuuuuu.....tapi skang nehhhh....malehnye laaaaaaa... asalkan aku gi sane dapat makan ngan kenyanggggggg....hohohohoho....
Eerkkk...da kol 5.15 da nehhh...aku kene cau skang...klau tak kang depan kolej jem.... roger & out...
Thursday, October 8, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

2 3 menjak yg amat membosankan....

Aku mmg bosan tahap gaban sejak 2 3 menjak neh...mau tak nyeeeeeee....aku tak leh nak tenet langsung....aku bukan kesah sgt nak ngadap facebook & blog kesayangan aku neh (tapi kesah la jugak...) yang paling penting keje2 aku....uitm jengka anta soklan kat email aku....klau aku ade 'berukband' (bak kate kak zura)...senang la sket keje aku....ni takkkk....payah nye la nak wat keje...

Ermmm....seb ar keje aku neh bukan dalam opis jekk...ade gak wat xtvt ngan students...klau tak mati kutu gak aku....bebaru neh...Kosmo! Varsiti Futsal Peringkat Kolej Shahputra diadekan kat kolej...ade 4 kategori....so...juare setiap kategori akan ke Grand Final kat UKM, Bangi....

Makaaaaa....ari neh (8 Oktober 2009) kami akan btolak ke KL pas maghrib kang....Grand Final akan diadekan dari 9-11 Oktober 2009....well...cam biase...harapan aku & coach sekurang-kurangnya ade di antare 4 team kolej neh dapat tempat....klau sme team dapat tempat lagi bagossssssssssssssssss....leh makan beso....coach lanje...heheheh....(mampos pokai...ehee)

Kepade kengkawan especially geng2 Shahputra...doakan la kami ekkk....eheee...
Friday, October 2, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

hari ni...

hari ni...
ade panggilan yang wat aku gembire...
smua tu belom pasti...
tapi sikit sebanyak wat aku tsenyum...

bile gembire...mesti terbit rase sedih...
tu smua bile dee meluahkan rase...
aku tak leh tol ar....cepat nak nangeh...

hari ni...
tak leh sedih2....
kang gi futsal mate bengkak lak kang...
orang pelik lak nengok aku kang....ehee...
so...beh baek aku gi wat keje kat court....

cauuuuuuuu....


nota kaki: neh bukan panton...atau gurindam...atau syair...atau yang sewaktu dengannyeeeeeeee....aku pon tak tau nape tetibe aku nak wat entry format cenggini....format cam sajak...tapi ayat ntah pa pe...huhuuhu...
Saturday, September 26, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Makna Cinta dari Nama Aku...

Aku neh sebenanye tgh dok layan fesbuk...tetibe aku tnampak link Makna Cinta Dari Namamu.... disebabkan da lame tak men quiz bodo2 dalam fesbuk neh...aku pon click la kat link tu....dan hasilnyeeeeeeeeeeeeeeeee....
  • H - Setia kepada yang satu (ade satu da cukop...)
  • I - Manis dan romantis (manis? romantis kerrrrrrrr?)
  • D - Kekasih yang terbaik pernah dimiliki oleh sesiapun (tak leh blah nye statement...terbaek la sangatttttttttttttt....hohoho..)
  • A - Seorang yang gila-gila (tapi bukan gila)
  • Y - Disukai oleh sesiapa saja (i dont think so...)
  • A - Seorang yang gila-gila (ngan kengkawan aku leh ar aku gile2 nak mampos...tapi sebenanye aku neh pemalu orangnyeeeeeeeee....huahuahuahua)
  • H - Setia kepada yang satu (klau da 2 kali kuar statement neh...kompem aku mmg SETIA...hehehe...)

Bosan nieeeeee....

Dila, Mie & Dzakwan
(First raya @ Taiping)


Ari neh 3 hambe Allah neh nak balik KL dari Loqstaq....aku tak sabo nak tunggu dorang sampai...yg beso tu aku tak kesah sgt coz da slalu sgt gado ngan dorang...yang penting yg kecik tuuuu....hikhikhikhik....sejak dzakwan da banyak keletah skang neh....bile jauh ngan dia slalu teringat jek then mesti aku belek video dia dalam henset aku neh haaaaa.....

Sementare tunggu dorang sampai....mane aku nak gi ehhh....?? bosan giler nehhh....yang penting sat lagi kene kuar gi cucok duittttt....gi isik minyak keteee....kene isik angin tayarrr....sok da nak balik Kuantan....sok balik sane petang2 sket ar....

Erkkk...tetibe teringat lak kaen baju aku melambak nak kene basoh...k arrr....untuk mengisik kebosanan yang melampau neh....baek aku gi sental kaen baju tuhhh...kang tak sempat kering balik Kuantan beselayut plak aku gantong dalam kete....ade sape2 yang nak tolong aku cuci baju...?? jom...huhuhuhu...cauuuu
Thursday, September 24, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Sonok beraye bile ade kampong...

Bile ade kampong rase syok gilerrrrrr especially time raye....dari kecik sampai ke beso neh tiap kali balek kampong tak sah klau tak nyanyi lagu oooo...oooo balik kampongggggggg....mak abah pon pas pencen nak dok balik Taiping...wahhhh...besh besh....!!

Topek : Mak...nanti da pencen tak yah ar dok KL ni dah...dok Tepeng ar...baru best kitorang nak beraye...dapat jalan jauhh....

Mak : Memang pon mak abah nak balik dok sane....kang jangan plak mengkeme (korang) tak balik lak....aku letop pale sorang2 kang.... (huisshh..mak aku neh...da macam Nordin Mat Top)

Topek : Hishhhh....anak2 mak tak cam tu lewww....

Mak : Ye laaa...mane tauuuu...kang aku balik dok sane...mengkeme da keje elok...da kawen... tak nak balek plak...siap laaaaaaa...

Hikss...jangan risau la mak yeeeeee...Insyaallah kitorang tak kan lupe kampong yang indah permai tuuuu...kitorang berjiwe kampong okehhh....ingat best sangat ke dok KL tuhh...huh...tak de maknenyeeeeeeee....

=
=
=
=
=
Raye petame
B4 gi raye haruslah tangkap gambo dulu kannnn....stakat kitorang 3 bradek senang la sket nak bergedik depan camera....
Beraye sakan satu Tepeng gi umah sedare mare...sampai tkejot-kejot perot aku neh haaaa...mau tak nyeeee....baru pas pose tetibe sumbat memacam dalam molot...ngap...ngap...ngap....

Raye ke-2

Balik beraye kat Selama plak...ari neh sebenanye mood raye tu kureng sket arrr pasai perot aku cam rase tak beshhh...tapi senyuman tetap terukir di bibir okehhhhh...

Raye ke-3

Perjalanan diteruskan ke Loqstaq....chek kena tukaq slang okehhh....huhuhu....pi sana bmalam kat ghumah PIL dila kat Kota Sarang Semut....kami pi sana pun pasai family PIL dila wat open house...at least bleh la kami bjalan ghumah sedara-mara kat sana jugak...

Raya ke-4

Pusing sakan ghumah pak sedara & member2 abah mak then tros pi beghaya kat Kulim.... pastu balik Tepeng....sampai ja umah tok....chek rasa cam nak tidoq pakai baju kurung jaaa....letihhhhhhhhhhh.....

Raya ke-5

Ari neh la kan...tapi tak gi beraye pon....da tak tau nak gi mane...aku, mak, topek, mak ngah & sarah (cousin aku) gi jenjalan kat Tesco Taiping nak gi bayar bil maxis & bli barang dapor... petang lak pas asar gi makan mie bandong kat Changkat Jering....pastu dok umah layan tenet...

Sok pagi nak gerak balik KL dah.....

Saturday, September 19, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Entry sempene 20. 09. 2009

Petang smalam b4 btolak balik Taiping gi Shah Alam jap nengok pak long kat umah dia coz dia tak bape sehat & tak dapat balik beraye kat kg....tot tet tot tet tot tet...kol 9.30 malam gak ar baru btolak balik kg....

As usual...tiap kali raye highway ke utara mmg sokmo sebok...jem tak yah cakap arrrr....jap2 nak tkucil coz lame sgt dok dalam kete....nak benti plak satu hal...mane2 RnR sme giler ramai manusia...biasenye pjalanan balik Taiping makan lebih kurang 3 - 4 jam jekk...ni tak...kol 4.00 pagi baru aku sampai umah atok...masok jek umah pas salam & pelok cium atok opah...tros menggago aku carik tilam bantal...ape lagiiiiiiii....booooommmmmm....sampai tak hengat donia.... seb dapat mimpi indah...kikikikiki.....

Tadi aku & family gi umah mak ngah jap nak amek kueh raye yang mak tempah....heh...kunun nak gi jap jek...jap tak jap sgt ar kannnn....bile da nengok ade plak bunge api & mercun tak kan nak nengok bodow jek....mesti la dengan kejakonan tahap cipan aku pon nak join skali mennn.... ye lew...aku neh mane pandai nak carik mende2 haram nehhh....ekekekek...


Ni je la mercun & bunge api yang kitorang men pon...bukan kitorang men meriam ke...tak pon mercun buatan sendiri ke....kitorang maseh sayang jari-jemari nehhh....yang neh aku panggil 'bunge api bodow'...

wahhhhh....mak terujeeeeeeeeee....sonok...sonok....Selamattttttttt.....Hari Rayaaaaaaaa.....!!

Sile jangan tiru aksi ini....hikhikhik

Friday, September 18, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Entry B4 balik kg...

Semalam dengo2 dari member2 yang da otw nak balik ke utara highway jem gilerrrr...kat Rawang lagi lalulintas slow cam sipot...klau ikotkan aku & family nak balik malam smalam gak tapi mak aku lak kene standby kat opis ari neh sampai tengah hari...soooo....petang kang baru nak btolak balik Taiping...

Pagi tadi dalam kol 8.30 am...tgh aku masih membiakkan taik mate aku....tetibe hs aku bunyik ringtone lagu arab...haaaa...mak aku lew tuuuu....tanpe bukak mate aku jawab tepon...

Aku : Hello

Mak : Hello...dayah...amek mak kat opis skang...

Aku : Aik...mak tak keje ke...?

Mak : Mak tak tau..rupenye smalam pegawai mak masok opis bagitau kat member
mak yg kami berempat tak yah datang keje ari neh....smalam kan mak balik
kol 3...dia masok opis pon smalam da petang...

Aku : Oooo....ok...jap lagi dayah da nak sampai MINDEF dayah call mak ehhh...

Mak : Ok...

Makaaaaa...aku pon tros bgn gi cuci muke sajeeeeeeeeeee....tak kuase aku nak mandi bagaiii... asalkan aku bsiap ala kadar janji nampak cam mandi....lagipon masok je dalam kete...tros pakai spec itam aku kannnn...idok lew nampak mate baru bangun tido aku neh...heheheheh...klau aku mandi...mau 2 jam mak aku tunggu kat opis tu kang....

Amek mak tros balik umah...haruslah aku tros mandi coz nak bawak mak ngan dila gi carik tudung kat shopping complex area umah aku jekk...huh...dalam pade aku nak gi dekat2 umah aku ponnnnnn...jem nak mam.....da bli segale jenis tudung...tudung saji...tudung periuk...tudung ekin...tudung mawi (tak paham aku nape mesti ade tudung mawi...??)....kitorang pon tros balik umah nak ngemas pe2 yang patot nak balik kampong petang kang...

Sampai kampong nanti ntah ade mase ke tak aku nak menghapdet blog neh kannnn....ye lew... nak wat itu...nak wat ini....aku neh tiap kali balik raye, klau tak bawak balik paper students tak sah...giler banyak paper aku nak marking nehhh....

Ok ar ekkk...aku tgh excited sgt neh nak balik...cauuuuu....
Wednesday, September 16, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

TO DO LIST ari neh...

Ari ini ari Rabu....ari ini 16 September 2009...ari ni aku sangat gembire...ari ini aku nak balik KLLLLLLLLLLLLLLL....!!! Yahooooooooooooooooooooooooo....!!!
Kronologi aktiviti aku pade ari ini ialahhhhhh.....
  1. 7.30 am....alarm hs buyik...ngan semangat seperti bermain futsal aku cargas amek towel gi mandi....aku akan pastikan kol 8.30 am aku punch in...tak leh lambat....nanti punch out pon kene lambat....
  2. Cam biase...sampai opis tros bukak laptop....check email & layan pe2 yang patot...
  3. Tepat 2.30 pm....aku punch out....tros balik umah mandi...angkat baju kat ampaian....masokkan toiletries & barang make up dalam beg.... (segale kueh raye & baju raye aku da kemas malam tadi...da siap letak dalam kete)
  4. 5.00 pm...gerak gerak gerabakkkkk...balik KL....mmg saje btolak lewat sket coz nak sampai Platinum Walk Setapak dalam kol 8....nak makan nasik lemak kat situ ngan Shat... sedap oooooooo....
  5. Pas makan & borak pom pang pom pang (a.k.a gosiping)....nak gi jenjalan kat Uptown carik barang skettttt....pusing uptown sampai lebammm....
  6. Agak2 Shat da mule sedar tanggungjawab dia sebagai isteri....makaaaaaa....haruslah dia balik umah kannnnnnnnnnnnnn....time tu pon aku mesti da nguap....huap...huap...huap.... Beh baek balik tidooooooooooooooooooo....zzzzzzz....

Sok pagi2 nak gi Klang amek dila & dzakwan bawak balik Ampang & nak bawak mak gi shopping kat Ampang Point....mak jek tak bli lagi baju raye....ish...ish...ish....nak tunggu anak nye di perantauan neh teman kannnnn....manje mak aku nehhhhh....ahaksss....

Tuesday, September 15, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Seribu Kemaafan Dipohon Kepada...........

Mak Abah :
Huishhh...klau dipikir-pikir byk dose aku ngan mak abah...dari kecik sampai ke beso kekadang sengaje @ tak sengaje mesti aku ade tsalah kate & tindakan.. Pe2 pon aku tau mak abah sentiase memaapkan anak2nye...tu pasai bile da maken beso neh...aku lebih suke bsikap diam & tak menjawab...coz mase dolu2 mulot aku neh kuat nooo menjawab...mau tak kene lempang...huhuhuhu...Mintak maap ye makkkkkk...abahhh...

Adek-badek aku :
Ngan hambe2 Allah neh lagi laaaaaa...dulu slalu kene baling pisau ngan aku (korang jangan caye lak...kang korang hengat aku neh saiko lak..)...kikikiki...aje gilerrrrrrrrrr...klau umah serabot mmg dari pagi smpai petang & boleh jadik smpai malam aku bebel kat korang...klau degil sgt mmg aku gumpal paper pastu aku bantai sekor-sekor...haaaaa...tu la...wat akak ko neh marah lagik... terime la habuannn...tapi tu sme time korang nye otak tak bape nak masak... skang neh klau wat dose pon senjate utame adelah mulot aku nih haaaaaaa.... so...aku mintak maap tauuuu...pe2 pon korang adek2 aku yang mmg best & hapPENING...

My Coach :
Wa tau bro..wa slalu ngengade ngan lu...wa mintak maap ekkk...biase la..wa ni kan pompuan yang bhati kristal...yang wat wa sukeeeeeeeeee kat lu coz lu neh pemaap...klau gado pagi, petang kang wa ngan lu ok cam tak de mende jadik kann... i like your style ar brooo...lu neh jenis manusia 'barang yang lepas tak usah dikenang'...beh kurang cenggitu arrr....mintak ampunnnnn ye bro...

Kengkawan :
Dalam berkawan klau tak gado tak sah kannnn...biase laaaa...ko kutok aku...aku kutok ko...kekadang kutok men2 jekk...tapi dengan tak sengajenye wat korang terase...tapi aku kenai sgt korang mmg jenis tahan kutokan...kan..kan..kan.. So...kite buang buku lame ekkk...pas raye nanti bli buku baru...balot cantek2 ekkk... tiap2 kesalahan pas raye sampai raye tahun depan korang tulih dalam buku tu tauuu...heheheh

Rakan sekerje :
Sori if dalam dok borak seminit dua ade tkeluar pkataan yang menusok kalbu...tak yah simpan dendam yekkkk...kite neh hambe Allah yang sokmo wat silap... Ne la tau...bile bselisih maybe tak perasan & wat dono jekk...almaklum je la... kekadang sambil bjalan tu pale hotak neh tgh dok memikir macam2 sampai tak perasan orang depan, kiri & kanan...ape lagi belakang kannnn....

Kesimpulannyeeeeee...aku nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR & BATIN...yang balik kampung tu...ati2 bawak kete...tak yah bawak laju2 cam kat litar sepang...klau ngantok benti dulu kat RnR minum kopi...kalau aku kompem minom milo ais...huhuhu...hope balik raye nanti datang keje ngan penuh semangat...aku mmg akan balik ngan semangat...coz aku nak cepat2 abeskan silibus...ahakss...
Friday, September 11, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Majlis Buke Pose + Bonus Raye

10 September 2009 (Khamis)

Majlis berbuke pose anjuran Celcom diadekan kat kolej...mule nye ingat tak ramai...bukan pe...slalunye klau ade pe2 event...baek students @ lecturers yang datang pon idok lew ramai....skaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....perrrggghhhh...bduyun-duyun yang datang....sambutan very the okehhhhhhhhh....sampai makanan tak cukop....

Ape2 pon aku sonok nengok majlis cam neh ramai yang datang....kalah event war of the band nyahhhh.... anyway...congrats to JPM (Jabatan Perhubungan Mahasiswa) yang organize event neh coz majlis leh dianggap berjaya....

11 September 2009 (Jumaat)

Hari ni sme lecturers & staffs ade pjumpaan ngan geng2 bos untuk pengagihan kueh raye... So sambil tu warge kolej same2 sambot raye in advance & masing2 mintak ampun each other... almaklum je laaaa...dose masing2 blori-lori tmasok la aku nih haaaaaaaaaa....

Yang paling best & leh wat aku rase nak melompat bile diumumkan sme akan dapat bonussssssssssssssssss...!!! yahoooooooooo....!!! raye sakan aku....nengok jek jumlah duit yang bakal 'menceroboh' ke dalam akaun aku....tros pale hotak aku neh memikir...nak bli itu...nak bli ini....sonoknyeeee....!!

Tapi...nak belanje tu kene lew memikir ye Dayah ooooiiiii....kang pas raye ko makan serdak2 kueh raye jek kang....tak pe...tak pe....aku neh klau bbelanje jenis beringat....aku pon tak soka boros2 & membazir nehh...membazir itu amalan syaitonnnnnnnnn....simpan seploh duploh henget pon kire nyimpan gak kannnn....hakhakhak....

Pe2 pon saye...Nur Hidayah Bt Abdul Halim ingin mengucapkan ribuan...eh tak mo ar ribuan... sket sgt...jutaan time kaseh kepade geng2 bos sebab kasik bonus neh...terase diri ini lebih dihargaiiiii (ala2 iklan gituuuu...)
Thursday, September 10, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Sekadar Membuang Mase...

What is the most important thing in your life?

Mak abah

What is the last thing that you bought with your own money?

Tudung nak pakai raye nanti...baruuuuuuuu je bli tadi...

Where do you wish to get married?

Kat umah aku lew...wat sederhane sudeyyyyyyyyy....

How old do you think you will be permanently owned by your love?

Ntah...

Are you in love?

Yup...

Where was the last restaurant you had dinner?

Yankies Hut Bangi

Name the latest book that you bought

Ermmmm....tak de arrr...paling latest pon beberape tahun yang lepas kot...

What is your full name?

Nur Hidayah bt Abdul Halim

Do you prefer your mother or father?

Huishhhh...tak de atau2...dua2 penting....ayah dan ibuuuuuuuu...ayah dan ibuuuuuuu...itu lahhhh permulaan kamiiiiiiiiiiiii....

Name a person that you really wish to meet in real life for the first time

Tak de kottt...aku neh bukan jenis fanatik2 neh...tak kuase

Christina or Britney?

Dua2 aku tak minat...

Do you do your own laundry?

Aku mmg selesa basoh baju sendiri menggunekan tangan okehhh...lagi bersihhhh...

The most exciting place you want to go?

Disneyland kot...

People to tag

Korang yang bace blog aku neh...tapi member2 aku WAJIB wat tag nehh...

Wednesday, September 9, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Beronggeng...

Bebaru neh aku ngan dee balik KL atas urusan bisnes ngan mimie...da lame nak jumpe tapi dok tanggoh2...masok minggu lepas 3 minggu bturut-turut aku balik KL...tu pasal mulenye aku tak mo balik...tapi setelah dipujuk rayu oleh mimie yang tlalu mengharapkan kepulangan kami, kitorang pon layan jekk...


Ari sabtu (5 Ogos 2009)....aku, dee, mimie & kerol (sang wira mimie) gi bbuke kat Yankies Hut Bangi...best gak makan kat situ...idok lew mahal sgt...konsep kat situ ala2 kampung & tak berape nak kampung pon adooooo...leh makan bsile kat pondok yang dibuat khas...tapi kitorang makan dok atas kusi blapikkan meje jek coz kitorang tak booking awai...


Pas bbuke balik dulu umah mimie kat Sri Serdang nak letak segale barang & bantal yang aku bawak dari umah aku...almaklum je la...umah bujangggggg...bantal yang ade stakat untuk si mimie tu je lew...so kene la hangkot bantal sendiri....


Pas rehat2 melawaskan segale makanan dalam perot....kitorang gerak naek satu kete gi Alamanda...sampai sane kitorang tros melangkah gi karok...melalak sampai tak hengat donia... pastu tros blah gi jenjalan KL lak...tgk2 lampu KL...ahakss...tgk lampu la sangatttttttttttttt....padahal aku membute dok kat belakang....




Berbunyik-bunyik prot aku nengok tomyam tu time aku wat entry neh... slurrrpppp...

Pehal si kerol tu...teruje nengok mimie makan pale ikan siakap tu kerrrr....??

kitorang mmg menyanyi tutup mulot okehhhh....

Matanya lirik2 selaluuuu...rupanya manis2 ayuuuu....

Friday, September 4, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Layan tag jap...zassssssss...!!

Aduhhh...se'eh (tak paham tanye org2 pantai timur) prot aku nehh...without planning to go back to KL ari neh...aku redah gak balik ngan dee pas keje tadi...seb sempat sampai umah & bbuke ngan mak abah...klau tak jawabnye bbuke kat dalam kete je la kitorang....

Sebenanye aku skang tgh sgt malas nak melangkah gi toilet untuk bersiram (jujur sungguh aku...anak sapa la nehh..??) Sementare bmalas-malasan layan blog jap...memandangkan berhari-hari aku tak hapdet aku nye blog...aku dengan riang ria mencilok tag from Mr. Bullet's blog (bukan boipren aku tau...neh Bullet len...dah berbinik da pon...heheheh)

Bekas kekasih anda:
Alamak...aku da tak hengat ape2 pasai kekasih lame ar beb...da ilang ingatan....hikhikhik...harap mangap...

Saya sedang mendengar:
Alunan ayat-ayat suci dari masjid bdekatan umah saye...Rase tenang jek jiwe neh...korang jangan hengat aku men2 lak...bab2 neh tak leh wat men...ngeee...

Mungkin saya patut:
Amek towel & gi mandi skang...tapiiiiiiiiiiiiii...selagi tak abes aku jawab tag neh...sori aku nak gi mandi...aku tengah focus nehh...

Saya suka:
Masok Watson @ Guardian untuk bli @ juz tgk2 toiletries...

Sahabat-sahabat baik saya:
Terdiri daripada mereka yang otak wenngggg dan mereka adalahhhhhhhhh....maleh ar aku nak type name dorang neh...coz da banyak pasai dorang aku da wat dalam blog aku neh...

Saya tak faham:
Nape orang sanggup buang baby....saketnyeeeee ati aku....

Saya kehilangan:
Duit kelas mase aku darjah 4...time tu aku bendahari....aku nanges2 cakap kat mak aku...so mak aku tolong gantikan duit tu balik...kong ajo tol sape yang curik duit tu....!!

Ramai yang berkata:
Aku kurus sekeping cam papan laaaaa...cam tiang letrik laaaaaaa....tolongggg...!! cam ne aku nak gemokkan sket badan aku nehh...??

Makna nama saya:
Cahaya Petunjuk...

Cinta itu adalah:
Tak semestinya memiliki....ceeeewahhhh...

Di suatu tempat, seseorang sedang:
Menangis...& aku mesti assume yang orang tu gado ngan bf dia (tu klau pompuan laaaa...)

Saya akan cuba:
Settlekan PTPTN coz aku nak bli keteeeeeee.....huhuhu....

Ayat SELAMANYA membawa maksud:
Hingga hujung nyawa...Sampai menutup mata....haaaaa....kampung aku nama SELAMA.... hikhikhik...

Telefon bimbit saya:
Penah jatoh dalam lobang jamban kat opis...da tak dapat diselamatkan...

Bila saya terjaga dari tidur:
Kekadang saya bangun & baring balik...bangun...baring balik...bangun...baring balik....

Saya paling meluat apabila:
Depan kite baek nak mam...pijak semot tak mati...padahal belakang kite kutok & ngate bguni-guni...

Pesta/parti adalah:
Mende yang paling aku tak minat...serabot...

Haiwan paling comel yang pernah saya temui adalah:
Kucing yang pandai jage kebersihan diri...okeh tak..??

Peringkat umur yang paling menyeronokan bagi saya:
15 - 23 coz time tu aku btol2 enjoy...tapi since da keje bukan la tak enjoy cume agak tbatas... almaklum je laaaa umo da meningkat (bukan tua okehhhh...)

Hari ini:
Aku masok je opis tros ngadap laptop wat soklan typing test sampai la time btol2 bsaki-baki 15 minit nak punch out...kirenye ari neh aku mmg tekun nak mampos wat keje...

Malam ini saya akan:
Gi mandi pas settlekan tag neh...pastu tgk TV jap if ade cite best...klau tak...tidooooooooo...tapiiiii...cam best jek klau gi merayau kat uptown....

Esok pula saya akan:
Buke pose kat putrajaya & lepaking2 smpai muntah...

Saya betul-betul inginkan:
Beli kete sendirik...kete yang aku pakai skang kete bapak aku....mak aku tak kasik aku bli kete lagi selagi aku tak abes bayar PTPTN....(aku sebenanye nak bagitau aku adalah contoh peminjam yang baekk...huahuahuahua)

Ketika anda melihat wajah anda di depan cermin pagi ini:
Serabai gilerrrr...makaaa...aku amek sikat & sikat rambot laaaa....

Pusat beli-belah atau aked permainan:
Tempat peberet aku time skolah dulu...b4 masok tuition aku gi men Daytona dulu...beshh nyeeeee...klau men ngan geng2 pompuan kompem aku yang menang...tapi klau ngan laki kekadang jek menang...hampehh...

Makanan barat atau Jepun:
Barat lew...yummyyy...!!

Bilik yang terang atau gelap:
Terang = bile aku nak membace...tak kan nak bace dalam gelap kannn
Gelap = time tidooooo....aku sgt selese tido dalam gelap gelite...

Makanan segera adalah:
Tidak baik untuk kesihatan dan pale hotak...

Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang:
Bile aku nak mandi ni dee..??

Sape yang anda nak tag?
Kawan-kawanku....musuh-musuhku...musuh kawan-kawanku...pak long...mak long...cek bedah... pokcik awang...& mereka dan keluarge mereka...
Tuesday, September 1, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Berbogel + Baring Tgh Jalan = Nak Bunuh Diri

Wahhhhhhhh...title mengujakan gituuuuuu...meh sini aku nak story sket...smalam aku btolak balik Kuantan beh kurang kol 9 pagi...Aku memulakan perjalanan dengan tenang & rileks coz jalan lengang tak banyak kete...
Mase kat Jalan Hulu Kelang, aku bawak kete nak kate laju tak laju...nak kate slow tak slow ar kann...Sampai kat flyover susur Wangsa Maju, ade 2 orang brader bagi isyarat supaye ikot lane kiri skali...aku ikot je la...Aku ingatkan accident...rope-ropenyeeeeeeeeeee....ade sorang mamat India baring kat lane tengah sambil berbogel...!!! Huissh...benak pale hotak aku nengok mende tak sepatotnye tuuu...aje gilerrrrrrrrrrrr....cobaan membunoh diri tuhhhhhh....
Time tu maybe baru lagi mamat India tu wat pangai tu coz Polis tak smpai lagi...2 orang brader yang berhati mulia tu je yang handle jalanraye....Kesian aku nengok dorang muke cuak giler...India tu rilekss jek tkebil-kebil kat ngah jalan tuuu...
Tengok kejadian tu wat aku Istighfar banyak2 & aku cume mampu bdoa dipanjangkanlah umo India tu...jangan la dia kene lenyek ngan kete ke...lori ke...bas ke....
Saturday, August 29, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Polis Bikin Panazzzzzzz...

Paaaaaaaaaaaaada suatu ariiii....aku gi bank (blambangkan kepale rimau) untuk settlekan hal sket...so cam biase aku kene kasik IC kat brader pegawai bank tu...time brader tu tgh dok isi borang untuk aku...dia soh aku gi wat cash deposit kat bahagian sebelah opis bank tu...makeeeeee...aku pon kuar dari opis nak gi kat tmpat atm tu la kannnn...
Elok aku kuar jek pintu opis tu...tetibe aku dipanggil 2 orang polis yang nampak cam sebaye aku jekkk...disebabkan nak cepat...aku juz angkat pale sket then tros menonong gi atm...pastu aku dgr polis tu panggil lagi...(ikuti perbualan aku ngan mamat polis tu...)
Polis 1 : Kak ooiiii...sini jappppppp...(dgn kerek gilerrrrrrrrr)
Aku : (Pandang & patah balik gi kat 2 orang polis neh)
Polis 1 : Mintak IC
Aku : IC kat dalam arr...tgh siapkan document...ade kat brader dalam opis tu...nak wat pe??
Polis 1 : Nak tengok jap... ha ye la tu...ntah2 takde IC... (bukan muke tegas..tapi kong ajo...)
Aku : Hellooooooooo...ape korang hengat aku neh indon kerrrrrr...?? (Aku da bengang giler da time neh)
Polis 1 : Ok...tak pe...kitorang tunggu kat luar neh...da siap smue kang...kitorang nak tgk...
Aku : Findddddddd... (dalam ati aku: cilakak ar dorang neh...kerek nak mampossssss...!!)
Aku pon tros masok kat atm tu wat cash deposit & tros masok opis bank tu balik...time aku nak melangkah masok opis tu....
Polis 1 : Ingatttttttttttttttttt....
Aku : Hek elehhhhhhh...
Bile sme da settle aku pon kuar ar kan...aku ingat dorang da tak de kat luar tu...coz agak lame gak aku nak settlekan mende2 tu...skaliiiiiii...dorang ade lagik...aku melangkah jek kuarrrrrrrr....
Polis 1 : Ehem..ehem...
Aku : Yang korang tak puas ati sgt neh nape...?? Nah tgk IC aku neh...aku Malaysian arrrr... (aku da panas giler time neh...)
Polis 1 : (Amek IC aku...then dia salin detail aku dalam 1 borang...)
Aku : Hek elehhhhh...nih pehal lak neh...??
Polis 1 : Saje je nak amek....
Aku : Ok...tak pe...tak pe...aku ingat name korang...nombor korang pon aku hafal ekk...
Polis 2: Ganas tol minah nehhhh...
Aku : Takde ar kan...yang korang tak pasal2 nak amek detail aku neh nape...??
Polis 1 : Ni prosedur...mmg kitorang kene wat cam nehh...lagipon da amek detail neh senang
sket nak gi umah jumpe tros mak ayah...
Aku : Oooooo...korang men2 ngan aku ekkk...klau pe2 hal..korang tau ar... (kong ajo tol aku gertak polis... arhh...ade aku kesahh)
Polis 2 : Astaghfirullahhhh..tak kan la tak caye ngan kitorang neh...
Aku : Aku bukan nak kate pe la kan...zaman skang neh...sape2 pon susah nak caye...Tok imam pon kekadang tak leh pakai...
Polis 1 & 2 : (Gelak bile aku cakap cenggitu)
Polis 1 : Cam ni la dayah....bleh tak bagi nombo tepon..??
Aku : (Rampas IC aku)...Boleh blah...(tros blah)
Disebabkan dorang polis tu yang bile dorang panggil aku gi jugak...kalau orang biase sori ar aku nak benti (tgk keadaan gak ar kan...)...buang mase aku jekkk...lagi satu...cam aku cakap kat polis tu la kan...jangan la dok caye sgt ngan orang...tambah2 lak ngan orang yang kite tak kenal...ntah2 pakai jek baju polis...skali penyamun... huisshhh...mintak simpang laaaaaaaa...
Aku tak kan kerek ngan orang klau orang tak kerek ngan aku...aku nyampah giler nengok muke polis tu bile bcakap ngan aku cam aku neh suspek kes jenayah...rase nak lempang jek laju2...