Thursday, September 24, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Sonok beraye bile ade kampong...

Bile ade kampong rase syok gilerrrrrr especially time raye....dari kecik sampai ke beso neh tiap kali balek kampong tak sah klau tak nyanyi lagu oooo...oooo balik kampongggggggg....mak abah pon pas pencen nak dok balik Taiping...wahhhh...besh besh....!!

Topek : Mak...nanti da pencen tak yah ar dok KL ni dah...dok Tepeng ar...baru best kitorang nak beraye...dapat jalan jauhh....

Mak : Memang pon mak abah nak balik dok sane....kang jangan plak mengkeme (korang) tak balik lak....aku letop pale sorang2 kang.... (huisshh..mak aku neh...da macam Nordin Mat Top)

Topek : Hishhhh....anak2 mak tak cam tu lewww....

Mak : Ye laaa...mane tauuuu...kang aku balik dok sane...mengkeme da keje elok...da kawen... tak nak balek plak...siap laaaaaaa...

Hikss...jangan risau la mak yeeeeee...Insyaallah kitorang tak kan lupe kampong yang indah permai tuuuu...kitorang berjiwe kampong okehhh....ingat best sangat ke dok KL tuhh...huh...tak de maknenyeeeeeeee....

=
=
=
=
=
Raye petame
B4 gi raye haruslah tangkap gambo dulu kannnn....stakat kitorang 3 bradek senang la sket nak bergedik depan camera....
Beraye sakan satu Tepeng gi umah sedare mare...sampai tkejot-kejot perot aku neh haaaa...mau tak nyeeee....baru pas pose tetibe sumbat memacam dalam molot...ngap...ngap...ngap....

Raye ke-2

Balik beraye kat Selama plak...ari neh sebenanye mood raye tu kureng sket arrr pasai perot aku cam rase tak beshhh...tapi senyuman tetap terukir di bibir okehhhhh...

Raye ke-3

Perjalanan diteruskan ke Loqstaq....chek kena tukaq slang okehhh....huhuhu....pi sana bmalam kat ghumah PIL dila kat Kota Sarang Semut....kami pi sana pun pasai family PIL dila wat open house...at least bleh la kami bjalan ghumah sedara-mara kat sana jugak...

Raya ke-4

Pusing sakan ghumah pak sedara & member2 abah mak then tros pi beghaya kat Kulim.... pastu balik Tepeng....sampai ja umah tok....chek rasa cam nak tidoq pakai baju kurung jaaa....letihhhhhhhhhhh.....

Raya ke-5

Ari neh la kan...tapi tak gi beraye pon....da tak tau nak gi mane...aku, mak, topek, mak ngah & sarah (cousin aku) gi jenjalan kat Tesco Taiping nak gi bayar bil maxis & bli barang dapor... petang lak pas asar gi makan mie bandong kat Changkat Jering....pastu dok umah layan tenet...

Sok pagi nak gerak balik KL dah.....

5 comments:

dee said...

weh..ari tu aku lalu kampung ko kat tepeng tu..huhuhu...aku nmpk ko tgh merempitt..hahahahaha...

dee said...

lawa baju raya kamu...

GEODAIA said...

helooooooo...celah mane aku nak cekau moto...atok aku reti naek gerek ja chek oooiiiiii....

len kali klau nak muhong selidik dulu latar belakang aku neh haaaa...kuakuakuakua....

baju aku lawa..?? mesti laaaa... hahahah...

dee said...

bengongg...mungkin yg aku nmpak tu mane2 artis atau pon org kg. atok ko yg ade iras2 cam ko kot...hahahahaha...

GEODAIA said...

hishhhh..susah ar klau muke cam artis nehh... (bbuuuweeekkk..)