Monday, October 26, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Tag yang leh nyebabkan Carpal Tunnel Syndrom (giler panjang)

name: Nur Hidayah Abdul Halim

birthday : 28 June 1984 (sile ingat...nanti leh kasik adiah...eheee)

birthplace : Spital Beso Kolumpo

current location : Kuantan

eye colour : Hitam tak hitam...coklat tak coklat...

hair colour : Black...asli okehh...tak yah karat2 neh...

heigth : 167cm kott...

right/left handed : right..

your heritage : heritage pe jadah lak nehh...neh kene tanye nenek moyang aku neh...

the shoes you wore today : Sembonia (black)....pemberian kekande Coach i...ngeee...

your weakness : easy to cry...

your fears : lipasssssssssss....

your perfect pizza : Pizza hutttttttttt....

goal you would like to achive this year : ermmmm...what arrrr....??

your most overused phrase on an instant messenger : overused tak de kot...aku suke tukar2 status msg aku tu...

thoughts first waking up : sedapnye bau bantal aku nehhhh....

your best physical feature : ape yang Tuhan kurniakan kat aku adelah yang terbaekkkk...

your bedtime : klau tak gi memane...kol 10 aku da tido...

your most missed memory : zaman2 nakal dulu...

pepsi or coke : pepsi...

mcdonald or burger kings : mc d...

single or group dates : single..

lipton ice tea or Nestea : Liptonnnnn...

chocolate or vanilla : chocolate...so so...

cappucino or coffee : cappucino

do you smoke : tak kuase aku nak rosakkan paru2 aku nehh...

do you swear : Saya bersumpah untuk taat setia kepada negara..bla..bla..bla...

do you sing : of courseeeeeeeeeee...

do you shower daily : abes tu...leh gile klau tak mandi weh...

have you been in love : sure.

do you want to go to college : yezzaaa...aku penah potong slipa senior aku mase kat hostel dulu...kerek tak tentu pasai...bajet besh...

do you want to get married : org giler pon nak kawen tauuuu....

do you believe in yourself : i believe i can flyyyyy....(giler pe)

do you get motion sickness : nope.

do you think you are attractive : boleh arrrrrrr...

are you a health freak : heee...mintak simpanggg...!!

do you get along with your parents : they're everything for me

do you like thunderstorm : like?? ape nye soklan...takot arrr...

do you play an instrument : mase skolah rendah...

in the past month have you drank alcohol : tak sentuh okehhh...

in the past month have you gone on a date : yup...

in the past month have you gone to a mall : mustiiiiiiii....

in the past month have you eaten a box of oreos : nope...

in the past month have you eaten sushi : nope..

in the past month have you been on stage : bebaru neh ade lew...

in the past month have you been dumped : nope...

in the past month have you gone skinny dipping : gile ke pe...!! tak penah aku wat...

in the past month have you stolen anything : huisshhh..tak baek woooo....

ever been called a tease: ade laaa...

ever been beaten up : zaman budak dulu...

ever shoplifted : never...

how do you want to die : malang tidak berbau...so...tak tau la nak cakap kann...

what do you want to be when you grow up : better than today...

what country would you most like to visit : Paris

favourite eye colour : yang cam aku....hahahah...

favourite hair colour : yang cam aku gak...itam...hehehe...

short or long hair : long...

best clothing style : simple but nice to look...

number of drugs i have taken : ntoh lewww...

number of CD's i own : 1 2 je kottt...

number of piercing : 2...tinge kanan 1...tinge kiri 1...

number of tattoos : tak sokaaaa...

number of things in my past i regret : baranggggg yang lepasss...hai jangan dikenanggg...

this tag goes to : u ollsss yang rajen nak wat....

Malam Anugerah Sukan 2009

Sile lihat gambar saye ngan ati yang tenang....jangan ade rase nak muntah2 okehhhh kerane saye mmg tak leh buang tabiat 'bgedik dpan camera' (tu pon ikot mood)...time neh mood saye sedang ingin bgedex...hihihihih....

Dah..dah...motip aku wat entry neh adelah untuk memanjatkan rase syukur ke hadrat Illahi kerana atas perkenanNya...Shaputra da 2 tahun bturut-turut cemerlang dalam sukan... Alhamdulillah....so atas kecemerlangan tersebut, bos dengan murah ati meraikan kontinjen Shahputra yang btungkus-lumus hingge basah ketiak menaikkan name Shahputra....
Pengkurus & Juruletih
Di kesempatan ini juge...aku selaku Pengkurus Futsal dan bagi pihak Juruletih yang tak de blog neh, nak ucapkan trime kasih bebanyak kepade juri yang telah memilih Pasukan Futsal Lelaki & Wanita sebagai Pasukan Terbaik....Olahragawan pulak jatuh kepade salah sorang pemain Futsal iaitu Mohd Khairul Naim Othman...anugerah ni amat bermakna untuk kitorang & akan aku frame baek punyeeeeeeeee sijil yg aku dapat tu (poyo nak mampos aku neh)....idok lew aku wat frame bagai kannnnnn....letak dalam file udahhhhhh....

Gambar (atas) adelah gambo sebahagian dari pemain futsal...sebahagian lagik ntah ke mane tcampak aku pon tak tau...maybe ade jek kat situ2 tapi tak muat masok dalam camera...huhuhu...sabo je lew yew....gambo tak bape nak santek maybe pasai gune camera hanset yang tak bape canggeh kepunyaan juruletih....huhuhuhu....jgn marah ar bro...

Dari kiri: Masku, Shera, Syam (belakang), Bullet, Aku, Ketam (Zahirah), Mayon (Shima)
Gambo atas neh pon adek2 comel aku (comel cam aku) yang men futsal jugak...dorang neh la yang slalu wat aku gelak tguling-guling cam ong gile....coz dorang neh mmg gilerrrrrrrr....
hahahahah...pas neh klau da tak de dorang kompem aku windu....eheee...
Friday, October 23, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Grand Final KOSMO! Varsiti Futsal @ UKM Bangi

Balik jek dari cuti raye aritu...sampai skang aku tak sempat2 nak balik KL...tiap2 ujung minggu ade jekk program...8 - 11 Oktober bebaru neh, aku, bullet, en krol & abg am bawak 4 team futsal gi grand final futsal kat UKM....sepanjang kat sane kitorang nginap hotel kat kajang...hotel bajet sudeyyyyyy...tapi selese okehhh....

Kat sane 2 transport yang kitorang gune, Unser & bas....3 hari tu leh plak Unser wat hal....asal nak start tak leh...kene tolak baru leh jalan...tapi tak pe...bukan aku yang tolak...dak2 futsal kan gagah perkase...dorang ar kene tolak...hihihihihi...

Maleh ar aku nak cite byk2...lagipon cite neh da basi....nengok gambo udah la yekkk...
haaaaaaa...tolak...tolakkkkkkk.....bukan men gembire lagi nolak Unser tu kannn....
Budak: bang...nape tu...pijak taik kerrr...??
Bullet: tak de laaa...ni haaa...kasot baru abg neh kotor plakk...baru bli smalam neh...
Budak (dalam ati): Saje je nak nunjuk kasot dia....

Pertandingan Betis Sape Paling Keding...

Budak2 neh bile da kalah mmg jadik cam neh...ish..ish..ish...

"Encik kerol...meh pegang tangan saye...jom kite blah..." kate Bullet kepade Encik Kerol...

Hantu DIGI tu pehal...??
Time to enjoyyyyyyyy....dorang neh klau men sampai tak hengat donia....janji kol 11pm tunggu kat bas...nak dkat kol 12 baru abes men....

ciannnnnn...letih amattttttttttttttt....


Asek letak gambo dorang je kann..abes?? gambo aku??
haaa...letak gambo ni la....nampak sket aku sedang melakukan amalan mulia...iaitu membace.. hikhikhik...

nak tangkop gambo cam neh jek bapak payah...bape kali jatoh bola tu...kunun2 freestyle ar tu kann...hak tuihh...

Tuesday, October 20, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Jamuan Raya Shahputra

Smalam (19 Oktober 2009) kolej wat jamuan raya....well...what can i say...majlis agak meriah.... even wat kat lobi kolej jekk...tapi ramai yang datang....

video

Aku ngan abg osman menyampaikan lagu Mawarku....abg osman mmg gemo nyanyi lagu neh... maybe lagu tu ade sentimental value dalam idop dia kot...lagu zaman dia bcinte dulu gamaknyee..... heheheheh....

video

Adai (maen gitar) soh aku nyanyi lagu Dan Sebenarnya yang dipopularkan Yuna kannn....tapi masalahnye aku tak hapal lagu tu...so kene ar aku nyanyi sambil pegang lirik...ahakss...even pegang lirik pon...aku ngan memandainye nyanyi ikot lirik aku sendirik..."dan sebenarnya" aku gi sebot "yang sebenarnya"....sengal....

Nota kaki: ikotkan byk mende aku nak story...tapi mase tak mengizinkan...aku byk kije nehhh...neh pon aku curik2 mase jap....k ar...nak smbung wat keje dulu...sok orang uitm nak datang....mampuih klau aku tak siap keje....

Wednesday, October 14, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Seperti bernapas dalam lumpo...

Tariikkkkkkkkkkkk...hembusssssssss...tarikkkkkkk...hembussssssssssss....huh...aku ngah kepenatan settlekan test dak2....balik jek dari kosmo varsiti futsal, tkangkang aku nak ngejo itu...nak ngejo ini...da la pakai kasot tumit tinggi...seb ar aku neh mmg terer blari pakai kasot tumit tinggi tuu (cam ne la kasot aku tak cepat jahanam)...kuikuikuikui....da balik dari tournament tu...masing2 muke lak cam geng2 hindraf....rentongggg....huhuhuhu....
Sementare tunggu nak punch out neh...leh ar aku hapdet blog aku nehhh....
Sem neh merupekan sem yang agak kelam kabot bagi aku & geng2 len gare2 cuti H1N1 ari tu...tapi pe2 pon aku cube atur sme tu ngan ati yang tenanggggggggg....tenang la sangatttt...mau tak nye wehhhh....bile aku da baek atur keje aku jadik mudah...students lak wat hal wat keje aku jadik kucar-kacir....huh....sabo je lew....bukan nak dengo cakap aku...degil...!! (cam aku dulu jugak..) ni yang dinamekan...."what u giveeeeeeeee...u get backkkkkkkkkkkkkk"....tak pe...tak pe...selagi aku leh tolong pe yang patot...aku tolonggggggggggg...tapi klau wat taik ngan akuuu.... kem salam ar aku nak tolong kannnnnnnnnnnn....aku bagi peluang byk kali pon kekadang bukan reti nak grab the oportunity sebaek-baeknyeeeeeeeee....
Ermmmm....ari jumaat neh ade dinner "anugerah kecemerlangan sukan" ari sabtu lak dinner "OM"....tgh sebok2 neh...aku tak reti tol ar nak pikir pasai baju ikot theme nehhh....sooooooo... aku akan pakai baju yang ade jekkk....klau zaman study dulu rajen ar gak aku beria-ia nak pakai cengginiiiiiiiiii...nak pakai cenggituuuuuuuuuuuuuuu.....tapi skang nehhhh....malehnye laaaaaaa... asalkan aku gi sane dapat makan ngan kenyanggggggg....hohohohoho....
Eerkkk...da kol 5.15 da nehhh...aku kene cau skang...klau tak kang depan kolej jem.... roger & out...
Thursday, October 8, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

2 3 menjak yg amat membosankan....

Aku mmg bosan tahap gaban sejak 2 3 menjak neh...mau tak nyeeeeeee....aku tak leh nak tenet langsung....aku bukan kesah sgt nak ngadap facebook & blog kesayangan aku neh (tapi kesah la jugak...) yang paling penting keje2 aku....uitm jengka anta soklan kat email aku....klau aku ade 'berukband' (bak kate kak zura)...senang la sket keje aku....ni takkkk....payah nye la nak wat keje...

Ermmm....seb ar keje aku neh bukan dalam opis jekk...ade gak wat xtvt ngan students...klau tak mati kutu gak aku....bebaru neh...Kosmo! Varsiti Futsal Peringkat Kolej Shahputra diadekan kat kolej...ade 4 kategori....so...juare setiap kategori akan ke Grand Final kat UKM, Bangi....

Makaaaaa....ari neh (8 Oktober 2009) kami akan btolak ke KL pas maghrib kang....Grand Final akan diadekan dari 9-11 Oktober 2009....well...cam biase...harapan aku & coach sekurang-kurangnya ade di antare 4 team kolej neh dapat tempat....klau sme team dapat tempat lagi bagossssssssssssssssss....leh makan beso....coach lanje...heheheh....(mampos pokai...ehee)

Kepade kengkawan especially geng2 Shahputra...doakan la kami ekkk....eheee...
Friday, October 2, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

hari ni...

hari ni...
ade panggilan yang wat aku gembire...
smua tu belom pasti...
tapi sikit sebanyak wat aku tsenyum...

bile gembire...mesti terbit rase sedih...
tu smua bile dee meluahkan rase...
aku tak leh tol ar....cepat nak nangeh...

hari ni...
tak leh sedih2....
kang gi futsal mate bengkak lak kang...
orang pelik lak nengok aku kang....ehee...
so...beh baek aku gi wat keje kat court....

cauuuuuuuu....


nota kaki: neh bukan panton...atau gurindam...atau syair...atau yang sewaktu dengannyeeeeeeee....aku pon tak tau nape tetibe aku nak wat entry format cenggini....format cam sajak...tapi ayat ntah pa pe...huhuuhu...