Monday, November 30, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Heeeee..geli geleman akuuuuuu....

Sejak aku da berpesbuk skang neh...aku da tak layan frenster...tak besshhh...pesbuk lagik beshh..jarang sangat aku jengah frenster...tapi bile aku jengah...aku gi ar nengok kat WHO'S VIEWED ME?..ye la ne la tau ade member2 yg mmg da lame tak jumpe kannn...

Tapi yg melambak view aku pompuan2 yg ntah dari mane ntah...pakai seksi2 abes tunjuk mende2 tak sepatotnye tuuu...aku neh da la pompuan...apsal pompuan2 neh view aku...?? ape dorang hengat aku neh lesbo kerrrr...?? heeeeeeeeeeeeeeee...geli dowhhhhh...buwek..buwek...
Sunday, November 29, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Lembu oh lembu...

Petang raye aji baru neh...aku, mak, abah, atok & opah btolak balik loqstaq coz sok nye nak wat kenduri akikah dzakwan...sampai jek sane...ade sekor lembu yg ditambat depan umah...dorang kate name lembu tu JOHN...name tak leh blah..cam omputeh...

Time tu aku nengok lembu tu ke hulu ke hilir...cam orang nak ke tali gantong la kannn...da tau sok ko nak mati mesti la ko gelisah kannn...same la cam lembu tu...mesti dalam pale hotak lembu tu dok pasang strategi cam ne nak lepaskan diri...ahaksss...

Keesokan harinyee...bangun awai2 gi mandi...time orang nak sembelih lembu tu...ramai ar kat dpan umah nak nengok saat2 kematian lembu tuuu...aku...?? mmg tak mo nengok...coz aku nak makan daging lembu tu ngan jayanyeee...klau aku nengok kompem aku nangehhh...tak mo aku... kang kempunan lak makan daging tuuu...

Time menyembelih tu...adek aku dila pon gi nengok skali sambil dokong dzakwan...dila neh same ar ngan aku...touching cepat sangatttttttt....heh...meleleh ayaq mata tgk John time tu...abehh..?? langsung ar tak leh makan....
Thursday, November 26, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Honda Jazz (Black) - WMB 9700...DAMNNNN..!!

Heeeeeeeeeee...geramnye akuuuuuuuuuuuuuuu....aku neh bukan bengang ngan kete tuuu...kete tu tak bsalah pon...tapi driver dia yang toooootttttttttttt...bawak cam tooootttttttttt....tak pkir langsung keselamatan diri & anak dalam kete tu...da la pompuan...cam ne la orang tak stereotype ngan driver pompuan...bawak kete menonong jekkk....aku stuju klau orang cakap driver pompuan cenggitu...mmg ponnn...tapi tak de la sme pompuan driver cam tooottttt kannn...

Aku actually baru je sampai Taiping nehh...petang tadi btolak dari Ampang....cam biase la hiway ke utara...kete sokmo banyak & jap2 jem....dalam jem tu ade plak driver yang slamber nak mampos ikot emergency lane...laju lak tuuuu...klau kene tahan polis baru padan muke korang... bongok...

Mase kat Gua Tempurung...time tu tak de la jem...tapi dua2 lane byk kete...aku pon drive dalam jarak selamat dengan kelajuan beh kurang 90km/j jekkk...dalam ketenangan aku drive tu...tetibe kete seperti yang dinyatakan di atas ngan slamber bangang tahap gaban pangkah kete aku ngan tak kasik signal...sampai aku tpakse brek & pusing stereng aku ke kiri masok emergency lane...seb bek tak de kete yg lalu lane tu time tu...klau tak kompem aku kene langgar & kete tu da tentu2 blah cam tu jek kannn...aku neh mmg pantang sket ngan driver cam toootttttttt nehhh...aku hon panjanggggggggggggg bia dia pekak...aku bukak tingkap & tunjuk jari telunjuk aku....biasenye aku tnjuk penumbok...ntah laaa...maybe pasai nak raye neh... aku baek ati sket....eheee....tapi aku tak puas ati gak...aku men2 lampu...aku pasan dia cam nak lari dari kete aku...tapi takde peluang coz kete laju dari lane lagi satu...so dia tak dapat potong...

Bile ade peluang...aku potong kete tuuu...then aku saje slow bile aku tol2 sebelah kete tuuu... aku pon pandang jek dia....dia cume pandang sket jek then tros pandang depan langsung tak toleh2 dahhh....kalu ko pandang & angkat tangan tande mintak maap ke sejok la sket ati aku neh kann... neh takkk...wat bodo bangang bahlol tolol samdol sme ade lahhh...!! huiishhhh....emo tol aku neh...mau tak nye wehhh...saket ati nehhhh....!!

Klau pe2 jadik kene aku sorang tak pe...neh ade mak ngan abah aku...klau pe2 jadik kat mak abah aku...mmg aku tak maapkan koooooooooooo...disebabkan kecuaian ko leh memudaratkan orang lennn...tau takkkkkkkkkk...??!!

Huh...penat la rase marah2 nehhh...patot ar orang kate cepat marah cepat tua....dah laaa...tak mo da marah...in conlusion...bile korang drive tu...ingatlah orang tersayang yekkk...tu je la pesanan penaja...aku nak tido...sok nak raye...SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepade smuaaaaa...cau...zzzzzzzzzzzzzz....
Friday, November 20, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Cerita Pendek2....

Hujan
Sejak 2 3 ari nehhh...agak susah nak nengok sang matahari coz skang neh musim ujan berduyun-duyun jatoh ke bumi...disebabkan ujan ujan dan ujan....maka banyak la kaen baju kat umah tu tak kering2...bselayut kene gantong dalam umahhh....


Cuti Raya Haji
Sok bersamaan ari sabtu (21 November 2009) aku dengan riang gembira nak balik KL....aku balik ngan dee pagi sok nek kete dia...kete aku yilek atas sebab2 yang sungguh sadis untuk diceritekann...uuwwaaa....cuti panjang yang akan membuatkan aku dungu tak tau nak wat mende...kat KL pon mak cakap tiap2 ari ujan...kompem aku terperap jek kat umah layan tenet sampai lebam...yang pasti time raya nanti balik Tepeng & Kedah nak wat akikah Dzakwan...


Sedih
Ada sesuatu yang tengah aku pikirkan skang nehhh...nak diluahkan rase cam tsangkot kat kerongkong aku nehh...ermmm...bia je la...cube la wat mende len kannnnn....kekadang cube tak mo pikir...tapi mesti mende tu datang gak kat pale hotak aku nehhh....


Blog OM114
Ari neh aku ngan dee dipanggil oleh bos iaitu Cik Ida untuk wat blog OM...pening gak nak wat blog nehh...nak carik background yang interesting pon bapak payah...bile da dapat background yang best, nak donlod lak tak lehh....rase cam nak hempok jek laptop nehh...heheh... tak pasal2 jek laptop jadik mangse....da susah sangat....aku wat yang simple2 jek dlu...nanti upgrade kmudian...klau aku mmg tak abes2 la kannn...background mesti itam....huhuhu...


Those yang sudi leh ar nyinggah kat sini yek: http://omuitmshahputra.blogspot.com/
tapi tak de la lagik story...baru create ari nehh...baby lagiikkk...ngeee...
Sunday, November 15, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Kamilahhhhhhhhhhh...TRIOOOOO ANGGUNNNNN..!!

Anggun kerrr?? hahahah..ade aku kesahh...tugas kitorang cume melalak jek atas pentas tu...cam ne name tu leh dapat tu aku tak tau...heheheh...yang pasti kami memang gile glamer dari dulu lagi...hikhikhik...video neh diambik mase rehearsal untuk program melahirkan pejuang bangsa...video mase actual day tak bape cantek...

video

Apabile disoh nyanyi untuk pogram neh oleh Kak Cik...aku ngan sportingnye bersetuju...tapi... aku nak atas pentas tu bukan aku solo...aku nak ade org len...so mereke lah yg aku tarik...yg tengah adelah Kak Suzana MS & yg tepi tu plak Kak Zila...lagu Lemak Manis neh adelah sangat sesuai untuk pogram neh...first time aku dgr lagu neh yg dipilih oleh kak suzana...i luv it very much...sedappp...kat blakang ktorang tu ade orang men gitar sebenarnye...iaitu Bani...agak tselit di belakang coz dia malu2 kucen...eheee...

Sunday, November 8, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

JANG vs ABE...ape pandangan aku??

Dalam perlawanan Final Piala Malaysia tadi aku da tentu2 sokong team JANG coz majoriti player team tu mmg aku minat especially dak kembar tu la kan...lagi ngan hairuddin & syukor adan....

Aku actually kagom ngan semangat kedua-dua penyokong team neh...tapi yg aku meluat giler bile ade SEGELINTIR penyokong bodow (paham2 sendirik ar kan penyokong mane) yg bertindak melulu...otak letak kat pale lutot...!! baling mercun sampai dalam padang....!! baling botol...!! bakar kusi...!! hape jadahnye sme neh...??!!

Nak harap polis & FRU yg bape kerat jek tu mmg tak leh nak control penyokong2 nehhh...silap2 trok geng2 keselamatan neh kene belasah...ari tu aku tengok dalam berita sorang ketua polis neh cakap akan wat kawalan & akan memastikan takde barang terlarang yang dibawak masuk...tapi mmg sebelum perlawanan tu aku da pkir...KOMPEM ramai yg bawak masok mercun punyeee...skali mmg tepat tekaan aku...!! aku rase pas2 neh pihak polis kene pkirkan sesuatu untuk mengetatkan lagi kawalan...ni tak...tiap kali ade sang penyokong team tu mesti ade masalah...bukan la aku kate penyokong team len tak wat masalah...tapiiii...penyokong team yg aku maksudkan neh selalu wat tindakan yg melampau-lampau sampai mencederekan orang... tgk la tadi...sampai berdarah cameraman gare2 kene baling ngan mercun tak silap aku...

Tu pon seb ar takde yg wat pangai masok dalam padang...ye laaa...pas jek JANG masokkan gol ke-3...ramai penyokong ABE balik....tapi SERIOUSLY aku suke gile ngan free kick indraputra... cantekkkkk....!!

Da la...ngantok da nehh...ape yg aku tulis neh...bukan ar nak hentam sme penyokong team yg dimaksudkan tu....ade SEGELINTIR je....may be dorang yg wat pangai bangang tu skolah tak abes kott...so...pemikiran tu agak cetek...pe2 pon...what can i say...MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA...ehee...
Friday, November 6, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Through My Window (Bunkface)

First time dgr lagu neh dalam iklan TM kannn...tros dalam pale hotak aku "it such a SEDAP song!! aku kene carik lagu nehhhh..." rancak wat aku nak joget...

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone
In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing
Now there’s me and you
And we are not aloneYou and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different viewWe are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real
I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore
Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real
Thursday, November 5, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Perlakuan Pra-matang Dolu-dolu (Edisi Aku)

Merujuk kepade entry Mimie Dak Tido Buas yang bertajuk seperti di atas...di sini aku pon ingin menciplak idea beliau untuk wat entry edisi aku nye lak...eheee...

Klau ikotkan mmg byk perlakuan pra-matang yg pernah kite wat kan...tapi tak seme yg kite ingat ye dokk..?? dulu kannnn..akuuuu.....
  • slalu ngaco mamat2 sport science tiap kali lalu kat makmal dorang kat area perindu (uitm shah alam) tu...asal lalu jek klau dorang ade...aku juz cakap "haiiiiiiii...." pastu blah ar kann...tapi aku mmg tak de minat2 orang...aku suke ngaco cenggitu jekk...ye la...busann.. biasenye aku wat pangai cenggitu time ade member jekk...klau aku soranggg...mmg haram ar aku nak wat kannn...aku akan bawak moto ngan serius & focus ke depan...tak de da nak pandang kiri kanan...ahakss...
  • sangat menghargai mase tido dari mase untuk study...huihhh...aku tak tau cam ne nak buang pangai tuuu...bangun pagi gi claz...balik claz aku tido...kekadang dalam claz pon nak tido...penyakit keturunan nehh...hee...
  • asal malam aku tak reti lekat kat umah...mesti kuar ngan member2.... klau aku ade pon kat umah...aku mmg suke lepak dalam bilik jekkk...mmg jenis aku tak reti sangat nak layan TV...aku lagi suke ngadap pc aku...dengar laguuu...melalak dalam bilik...lalalalal... pastu study 3 4 jam jekk....tu pasai aku KURANG PANDAI...bukan tak pandaiii.... =p
  • baru 1st sem kat uitm...aku da dapat 3 surat saman...guard sungguh bermurah ati kasik saman kat aku...sme pasai baju aku...aku pon satu...pakai baju ketat2 sape soh kannn...padan muke aku...kekadang aku rase baju aku da cukup sopan da...tapi kene gak saman... tak peeeeeee...aku terime ngan ati yg terbukeeeeee...masuk sem 2...senang cite... aku gi claz pakai baju kurungggggg jekk...baju kebaye aku kurang pakai coz bawak moto kannn...kang t'selak2 lak time bawak moto...ramai lak yg accident kang...kakakaka...
  • aku suke bawak moto laju tak bape nak laju la kannn...ade sekali tu...time aku nak balik Shah Alam dr Ampang...ujan lebat gak...tapi aku redah jekk...skali aku tak pasan ade bumper...aku pon pe lagi brek mengejutt...sreeeettttttttttt....bammm...aku tjatoh....seb tak de orang time tu...aku pon angkat moto pandang kiri kanan dulu...pastu vroommmm... tros pecutttttttttt...slalu tu aku da hapal da kat mane lobang...kat mane bumper...tapi aritu leh lak tlupeeee...ngeee....

Huh...klau dok layan entry neh...sampai sok belom tentu aku abes mengarang...dah arrr...nih jek yg aku nak share...tapi sme neh byk yg tak senonoh dari senonoh...ermm..nak wat camno...tu la akuuuu...tapi da maken berumo neh...idok lew aku nak teruskan wat mende2 tak de pekdah tu kannnnn....skang neh da MATANG....matang kerrrrr...?? huhuhu...

Monday, November 2, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Luahan rasa dari seorang yg bernama Mimi

Saya ada seorang kawan..
Namanya ialah Nor Hadisah Arshad..
Kami suka panggilnya Dee..Tapi saya suka panggil Dee juga atau kadang-kadang panggil Disah,makcik dee atau apa-apa yang boleh membuatkan dia menjawab,"Ya,nak apa?"..

Dia tak banyak cakap
Tak macam saya
Tak tau macam mana boleh jadi kawan rapat seperti air teh o ais dicincang tak kan putus
Tapi orang kata kalau berlainan perangai,memang senang nak jadi kawan
Patutlah Dayah artis boleh jadi kawan yg rapat dengan makcik dee di kuantan
Tapi bila balik KL, dayah artis akan berkawan semula dengan rakan-rakan artis yg suam-suam kuku itu
Dan ini menunjukkan Dayah artis dan makcik dee adalah pasangan yg sesuai dalam sehati berdansa..Relevan kah pernyataan saya?

Dia iaitu Nor hadisah sangat fanatik dengan LiverFOOL nya itu
Baru menang sikit dah kecoh seantero kuantan sampai kadang-kadang kekecohan terdengar di serdang ini
Tapi LiverFOOL dia dah terkeluar dari LEAGUE CUP..Kasihan kah dia???

Saya dan Dayah artis adalah peminat kipassusahmati Manchester United
Walaupun Ronaldo tiada,tapi itu bukan masalah besar kami
Kerana Dayah artis pun boleh menggelecek bola seperti Ronaldo
Tapi Fergie tak bagi Dayah artis main untuk MU
Sebab Dayah artis hanya layak bermain untuk skuad bawah 12 tahun england..
Hebat kah dayah?

Tapi sekarang bukan nak cerita pasal Dayah artis
Sebab Dayah artis dah glamer sampaikan Abe Jimmy Trek Selebriti pun pernah ambil gambar dia
Sekarang nak cerita tentang makcik dee yang sangat baik hati
Dia kurang bercakap tapi setiap butir-butir percakapan dia sungguh berseni dan menyentuh hati
Kalau tak percaya,sila tengok blog dia
Dia jarang update blog,tidak seperti saya dan dayah artis..
Sentiasa nak update blog sampaikan isu MU kalah pun boleh masuk blog
Tapi apabila dia update blog,pasti kata-kata menyentuh hati
Sebenarnya, Dee layak bergelar peguam
Cuma subjek Law semester akhir cukup menggerunkan kami
Sehinggakan setiap kali kuiz,test dan exam,markah hanya diberikan disebabkan jawapan yang panjang bukan isi yang bernas..
Anggaplah markah kasihan akibat penggunaan dakwat pen dan kertas yang banyak
Jadi kesimpulannya,
Dee perlu berkahwin dengan peguam
Ada tak adik-beradik,saudara-mara atau kawan-kawan yang bergelar lawyer tapi belum berpunya???
Mereka yang loyer buruk tak diperlukan dalam ini gambar kerana Makcik dee lagi terkenal dengan loyer cantik,buruk,comel dan menawan..
Kalau tak percaya, cuba tanya Dayah artis atau sesiapa yang pernah sekampung dengan dia hatta Gha yang berada di KL pun turut tahu keLOYERan BURUKannya itu..

Ya,Gha adalah kawan saya juga..
Cuma dia agak sibuk dengan urusan kantor yang kadang-kadang Pak Menteri pun kalah
Tapi saya berasa amat rugi kerana tidak sempat untuk berhari raya di rumah Gha kerana kengkangan masa dan terkangkang akibat ketiadaan duit untuk mengisi minyak kereta
Serius masalah harga minyak di pasaran cukup merunsingkan kami anak-anak perantauan

SekianCerita akan bersambung sebentar lagi akibat dari gangguan perut yang sudah memainkan lagu Kencorong Untuk Ana..


Nota kaki: nape aku re-published entry mimie neh..?? pasai aku suke ngan susunan ayat ntah pa pe minah neh...cam ong hilang pedoman...hakhakhak...

Chill...

Minggu lepas malang menimpe aku...tak yah cite kannn...bia ar orang2 ttentu jek tau...ngeee... kang aku cite...aku sedihhhh...bile aku sedihhhh...aku nak nangehhh...tak mo..tak mo...

So bagi me'let go' mende tu dari pale hotak aku nehh...aku, shat ngan anom gi ar chill @ mid valley...dorang neh nak nengok wayang...tgk cite Papadom lak tuh...neh 2nd time aku nengok cite neh...1st time aritu aku nengok ngan kekande aku...da 2 kali nengok pon time gelak aku gelak...time nangeh aku nangeh gak...mmg cite tu besh arrr...
Pas layan movie...kitorang tros gi window sopinggg...tapi biase ar kannn...jalan ngan binik orang neh kene la beringatttt...kang balik lambat2 laki shat tak kasik masok umah lak....eheee...

Skang neh mmg fenomena orang (especially pompuan la kannn...) suke bgambo cenggini...so kitorang pon tak mo ar lepaskan peluang kann...cam jakoonnn...heh...ade aku kesahh...

Gi kdai spec bukan nak beli...saje nak test...minah yg jage kdai tu nengok jekkk ngan muke cam bebulu...ala...lek arrr...customer is alwez right...walopon tindakan customer kekadang tak bape btol @ ngan kate laennye customer "cam tak betol", kene ar redha je kannn....

lawo tak spec yg aku pakai tu..?? heee...yg shat tu pehal wat muke cam tu..?? bajet nak kasi nampak muke tu kurus ar kannnn...cettt...

Ermmm...sampai umah da dkat2 kol 6...pas maghrib nak gi lepak ngan member2 skolah lakk... lepak sampai tak sedo da lewat...tetibe dgr tepon aku bunyik...mak aku daaaa....sebaik mengangkat tepon

Mak : Hello...bile nak balik nehh...? sok nak balik kuantan ngantok lak...

Aku : Hehe...jap yek mak..jap lagi dayah balik...

Mak : Hurmm...cepat skettt...

Aku : Okeng...

Abessss...tak kan aku nak tros lepak sampai 3 pagi kannnn....kang kene rotan lak...huhuhu....