Saturday, May 30, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Aku pon ade keje nak wat laaaaaaa....!!!

29 Mei 2009 (Jumaat)

Ari neh aku blah balik KL dalam keadaan yg bengang giler okehhhhh....yg wat aku marah yg amat sgt dengan sorang hambe Allah neh....dia mengarahkan aku cam aku neh kuli batak....padahal tu bukan keje aku....if aku tak de mende nak wat....aku tak kesah nak wat tapi aku pon ade keje len nak settle & submit b4 aku coti-coti mesia neh....If aku wat dialog antare aku ngan dia dalam entry neh...mesti korang pon bengang if korang letak diri korang kat tempat aku...
Pastu tanye kat aku b'talu-talu keje ape yg aku wat....aku tau ar ape yg aku wat....tu keje aku....asal aku tak nyusahkan orang len....yg wat aku bengang nak meletopz tu coz dia kuarkan ptanyaan s'olah-olah aku neh tak leh diharap wat keje....arrrhhh....tak kuase aku nak menjawab soklan stupid tu...spatotnye aku yg tanye soklan tu kat dia....eleh...bukan aku tak perasan care dia bekeje....ye laaaa....aku neh sape nak mengomplen kannnn.....
Dah la mengarah orang ikot dan jekkkk...susah ar keje ngan orang yg pade aku tak bape nak paham scope keje neh....tak pe...tak pe...selagi aku leh senyum aku senyum...
Thursday, May 28, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Kite enjoooooyyyyyyyy....!!!

Aku (key itam): agak2 dorang kasar ngan kite....kite bahan jek kaki dorang k....
Zah (kanan aku): ok...aku tak de hal...aku suke bahan kaki orang neh....
CK (kiri aku): klau aku rembat bola kat perot tak pe ke?
Aku: ko wat je ape yg ko suke...aku tak de hal....
Suria (depan aku): eee...korang neh jgn la ganas sgt...aku takot...
Aku: Suria...ko jgn takot...klau ko takot...kitorang pon takot....grrrrr....

Haaaa...hulur punggong korang yg montok2 tu....aku nak rembat neh....
Dengan kuase kilat akan merembat muuuuuuuuu....!!!


Ya ampuunnnnn....yg abg (merah) tu pon...beralah ngan adek tu....ksian dia...


Serangggggggggggggg.....!!


Hamboi geng2 neh suke sgt...pas neh korang plak men futsal ngan netball ekk...
Bia aku plak menggelakkan korang kat tepi tu....huahuahuahuah....


Geng akak2 UPM yg ganas lagi meletopzzzz....


Cube teke sape neh....?
Semangat gile ngan towel liverpool tu...wekkkkk....boooo....lubok...lubok...!!

Elehhhh...

Malam tadi aku ngan abg peluru gi bantai tgk 2 movie....kol 9.30pm tgk Night at the Museum 2...kol 11.55pm tgk Terminator Salvation lak...sampai ngantok2 aku tgk Terminator tu...aje gilerrrr...tak penah aku wat layan 2 movie straight cenggitu....
Aku hengat balik umah nak la tgk Barca vs MU....tapi haruman yg kuar dari bantal busuk aku membuatkan aku terase ingin melayang mengimpikan mimpi2 indah...laluuuu....mateku maken ttutup dan tros ttutup sampai la alarm hs aku bebunyi menandekan aku kene bgn mandi untuk pegi berbakti kepade kolej....(bongok je ayat...)
hamboiiiiii...mase dalam kete otw gi opis pagi neh...bukan men kak ina & dee menggelakkan aku kannnn....mentang2 ar Barca menang....elehhhhhh....ade aku kesahhhh...???!! Aku maleh nak komen ape2 okehhh...bosannnn...asek cite pasai bola jekkkkkk....ape yg penting skang neh pale aku da melayang kat umah Ampang....tak sabo nak tunggu sok....tepat kol 3.30pm sok aku nak tros punch out....tak mo buang mase....nak tros cauuu...
Wednesday, May 27, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

OM Menanggggggggggggg!!!! Adek aku plak nak beranak....!!!

Heh...tu la keje aku...since students tgh cuti2 mesia neh....bsokan tak abes2...melompat je lew keje aku...Sukan 3 penjuru ari neh...kitorang geng2 OM UiTM jadik johan keseluruhan... yeeeehhhhaaaaaaaa....!!
Paling giler bile men ngan akak2 UPM....huishhhh...guard sampai aku tak leh nak kemane.... asek tjelepok je aku...hasilnyeeeee....injured yg lame jadik balik....dua2 lutot aku abes lebam mambam....adooyaiiiii....naseb ar pas neh cuti seminggu balik KL...leh ar rest cukop sambil adjust2 segale sendi yg kondem neh....
Satu hal lak lagi....muke aku abes rentong balikkkkkkkkk....wuuuuuuaaaaa.....hitam legam cam montot kuali....kompem nanti abah aku panggil balik aku ngan name KOGILAVANI tuuuuu.... nanti menggelupas lagik...aduuusssss....ni yg tak best nehhhh....
Tadi mak kasik mesej bagitau dila da kat spital coz da ade tande2 nak beranak....aku plak yg bderau darah....ye la...beranak neh btarung ngan nyawa....mak aku la yg cakap....aku mane tau...the latest msg aku dapat, dila tak bsalin pon lagi tapi anytime jekkk...
Ya Allah...pemudahkanlah segale-galenye....Amin....
Tuesday, May 26, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Perlawanan 3 Penjuru...(OM UiTM - SR UiTM - UPM)

Ari neh akak2 UPM giler semangat wat training untuk sukan sok....bagos2....siap cakap nak susun strategi nak hentam aku ngan dee...mak ok jekkkkk...tak kesahhhhhhhh.....kitorang nak men2 jekkk....bukan nak menang sgt ponngggg...klau menang Alhamdulillahhhhhhhh....klau tak menang...yg penting kite enjoyyyyyyyyyy...!!
Antare permainan yang dipertandingkan adelah seperti berikut:
  • Futsal (L/P) - team aku tpakse gune khidmat pemain import (lec course len) kerane kekurangan lecturer yang sporting...ramai yg nak men pemenan yg sng2...cet...
  • Bola Jaring - yg tak reti men pon aku soh men gak....sori nak dok senang lenang okehh... antare mangsenye adelah dee...heheheh
  • Bawak bola ping pong dalam sudu - pmenan time tadika dlu...kikiki
  • Musical chair - ade kategori laki pompuan...kang blage-lage punggong lak kang...
  • Ikat kaki secare duet - kompem ade yg ttonggeng....kite tunggu dan lihattttt...skali aku yg ttonggeng....

2 bulan neh mmg aku byk wat aktiviti memecahkan lemak....hisshhh..cam ne aku nak gemok nehhh....??

Ade aku kesahhh...!!

Bile aku tak kesah...jgn sampai aku kesahh...!!
Bile aku kesah....mmg ko yg susahhh....!!
Bile aku kesah....aku carik sampai ko ngaku salah...!!
Bile ko ngaku salah...mmg ko nak kene belasah...!!
Bile da puas aku belasah....ko bleh blah...!!
Bile ko dah blah...ade aku kesahhh...!!

waaaaa...sedap tak..sedap tak...?!! huhuhuhu....
Pantun 6 kerat neh ditujukan kepade seseorang untuk seseorang...
(korang tak paham....tak paham sudahhhhh...)
Monday, May 25, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Sosok Paranormal....

Cube anda perhatikan btol2....nampak tak ape yang aku nampak...haaa? tak nampak...klau tak nampak...maknenyeeeeeeee....pendek umooooo....Kelihatan seperti entiti tak berdaging kan...kan..kan...atau dengan kate laennye...TENGKU RAK....
TENGKU RAK itu terdiri daripada tulang2 yg nampaknye kuat dan sehat....so...jika anda inginkan tulang yang sehat...minumlah susu Anlene okehhh....klau rase tak mampu bli susu tu... bli je susu yg murah...bukan susu expired...nanti cirit-birit plak kang....
Korang jgn ingat aku nak wat entry antu seram2 tu...aku saje nak soh korang jage kesihatan tulang...selamat menjage tulangggggggg...!! Ahakss...
Friday, May 22, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Aksi...gaye..gelagat..prangai @ SUKOB

Gaye bebas para pegawai & bos2...
Lihatlah kemanjaan dato'-datin & en syam-kak chik...
peewwwiiitttt....

Upacara melantak sampai lebam...


Aku: halawww...yg...u kat mane? ha...kat blakang i..? Tahniah ye team u jadik johan...u all mmg tbaik dari ladang...hikhikhik...hamboii...selok u makan kat atas tu kan...tak ajak i pongggg...
Dee (dalam ati): Hek eleh minah neh...bf kat tepi tu pon nak nelepon bagai...poyo...
P/s: dee..sabar yekk...balik kuantan nanti ko jmp lew puas2 k...harharharhar...
Ape yg sedang 'kanak-kanak' dewasa ini lakukan?
Owwhh...bermain ngan asap rokok rupenyeee...cam da tak de pmainan laen kan... Kuakuakuakua...


Cover album terbaru aku bertajuk...
"Jelinganku Untukmu"
Keng..keng...keng....

Penyokong Red Devils ke The Red neh..?
Tu pehal tetibe mamat (apiz) sorang tu pakai baju kale ijau...?


Give me 5...(versi kaki)
Tuesday, May 19, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

We Are The Championnnnnnnnn....!!!

Milik siapakah piala2 ini...?
Hek eleh...lagi mau tanyeeee...lu pikir la sendirik...



The big family of contingent Shahputra



Team futsal pompuan


Team futsal lelaki



Team futsal staf

Team badminton staf

Team netball pompuan


Team badminton pompuan
Monday, May 18, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Gumbira sungguh mereka...

video

Kesian bewak nehhh.....


Bewak neh asalnye dok diam jek kat bawah mesin air tin kat tingkat bawah hostel tempat kitorang dok mase SUKOB baru neh....last day mase smua tgh dok tunggu bas sampai, dak2 futsal aku yang jakon gile tengok minatang tu gi kaco makhluk neh....
Dorang gi jolok2 ngan batang bendera....berlari-lari bewak neh kuar....dak2 shahputra neh da la mengidap penyakit aktif yang tak leh dikawal....leh plak dorang kejar bewak tu sampai la bewak tu tsilap jalan....skali masuk jalan mati daaaaaaaaaaaaa.....Da kebetolan aku pon berade di tempat kejadian....aku snap je lew gambo bewak neh wat kenang-kenangan...(hape kejadahnye nak wat kenangan...??!!)

Aku da balikkkkkkkk....!!!!

video
Tak byk pic yg aku ade skang...
aku da collect sme nanti aku wat enry len

Waahhhh....sungguh rindu aku pada 'kekasihku' ini....sminggu aku meninggalkan 'kekasihku' tanpa khabar berita....ermmm.....tetibe plak ilang skill nak menulis entry kali neh....ishhh...aku blur ar ari neh...
What can i say....kami (atlit2 shahputra) pulang dengan kegembiraan yang gile pig....kami merangkol JUARA KESELURUHAN buat kali ke-2 berturut-turut....dari 9 piala yg besar gedabak....kami bawak balik 6 bijik....Alhamdulillahhhhhhhh.....Kemenangan kami mmg menjadik bahan "booooooooo" di kalangan kolej laennn....biase la...jelessssss.....ade aku kesahhhh??!!!
Ape yang aku leh cakap....bukan jek dak2....pegawai2 pon mmg semangat giler fight to win....Bab2 saiko-menyaiko pon aku rase shahputra mmg the best....klau ade ANUGERAH KOLEJ PALING KUAT SAIKO....aku rase shahputra leh menang jugakkk....hahahahahah!!!
Friday, May 8, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Tagged: 3 Pelakon Lelaki yang Sangat Anda Minati

Woiii...mimie...neh ha jawapan untuk tagged title seperti di atas....

1. Bapak aku....(heh..bapak aku pelakon teater mase kat UPM...jgn tak tau...even stakat blakon teater...aku tetap minat kat bapak aku...)

2. Rosyam Nor... (Dulu..kini...& selamenye)

3. Zulhuzaimi... (of course la beb...dia tak sombong kan..kan..kan...ko ingat tak mase kite nak borak ngan dia kat uitm dulu...mmg bodos kan dak yg kunun2 jadik bodyguard dia tuh...baru nak jual minyak...dia tarik si zul neh masuk...cam bagos jek...cian zul...beriye-iye nak borak ngan kite....pssst...padahal kite yang beriye nak mampos...hakhakhak)
Wednesday, May 6, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Luv them all...

Malehnye nak bgn....

Adududududu....tu la word yg mule2 kuar dari mulot aku bile jage pagi tadi....saket nye la tangan aku neh....smalam gi training badminton cam ar da pro...tak reti2 nak warm up dulu....org pro pon warm up dlu....haaaa...hamek obat....abes saket badan...
Mule2 aku bgn...pastu aku baring balik...aku bgn...baring balik....ya ampuuunnnnn...malasnye la nak masok toilet....bile da kene air mule la tkejut urat2 aku neh....aduiiiii....ermmm....training ari neh aku nak layan warm up gile pig....bia panas smpai berapi baru ar leh wat smash berapi....(menggelabah....!!)
Anyway...bile aku gi training confidence level aku up la sket....idok lew rase takot tak tentu hale...even smalam aku 'diayamkan' student aku...cissss...kat dalam claz aku dok buli student... kat dalam court student lak buli aku...sabo je lew....
Tuesday, May 5, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Tetibe sedar diri ini agak pemalu orangnyeee...

Heheheheh...kengkawan yang mengenali diri ini....harap bsabar bile bace title entry neh yekkk... Klau dulu aku neh mmg tak bape paham erti malu....jenis men redah jekkk....tapi tetibe aku rase malu laaaaaa....
Nak tau pasaipa...?? Aku kene men badminton kat SUKOB nantiiiiiiiiiiiiii....arrrghhh...lemah tol ar...stakat men ngan abah aku dulu ade lew...pastu men mase PJ (Pendidikan Jasmani okeh...bukan Petaling Jaya)...nak men untuk kejohanan sukan neh aku jadik malu lakkksss....wa tak terer ar nak men smash2 neh beb....adoooyaiiii....anggota badan aku yang paling laju adelah kaki....tangan neh agak kureng sket ar....coz dari kecik aku ngan adek badek klau gado ke mmg men kaki jekk....(bukan mak abah aku tak ajo yek...tapi mak abah aku dikurniakan anak2 yg mmg degil nak mamfussssss....rotan sampai berbirat pon tak de hal...wat jugak...ahakss)
Next week da nak gi SUKOB @ UiTM Shah Alam....ari neh baru aku thegeh-hegeh nak gi training....ermm...btol wehhh...aku maluuuuuuuuuuuu....wat kat sane nanti kunun2 nak smash tapi tak kene mesti kene boooooooooooo.....!!
Tak pe...tak pe...anak halim bolehhhh!!! aku cube...aku cube....if aku 'termenang' nanti balik SUKOB aku letak dalam entry....if kalah...nanti aku pkir dulu nak letak ke tak....heheheh....
Monday, May 4, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Manager cum Tukang Keringkan Court

3 April 2009 (Ahad)
Beh kuang kol 3 pagi....ujan turun dengan lebat....aku ape lagik tarik ar simut sampai tutup pale...sejuk giler....pas suboh tetibe prot neh lapo nak mampuih coz malam tadi aku makan ayam jek...laksa yang aku bli kat pasar malam sg isap tak menepati citerase aku...kuah maneh....tapi laksa penang...cam ne tuh...?? So aku masak ar sotong masak kicap yg mmg sedap ar bagi aku... lapa ar katekan...hikss...

Pas melantak aku gi mandi....kol 8.30 am ade training....sampai je kolej cam biase tugas aku ialah gi amek bola kat tempat coach...then aku tros naek court (bukan mahkamah yek...gelanggang...) Elok2 sampai je kat court....poooowwwhhhh.....air btakungggggg...!!! wuaaaa....da aku ngan moja yang sampai dulu....maknenyeeeeeeeeeeeee....kene ar kitorang yg mule mengerjekan court tuh...

Huh...beginilah naseb diriku yang malang oh Tuhannnnn....tak boleh bsenang lenang....Di sini dipaparkan gambar detik2 penderitaan kami....(derite dalam senyuman...)....hakhakhak tuihhh...