Wednesday, April 9, 2014 | By: HIDAYAH HALIM

BUAT COMEBACK SEKIAN LAMA MENYEPI

Haaaaa...tajok takmo kalahhhhhh...bajet retisssss....hahahahah...

Takde la nak buat comeback hape ponnnn....kalau rase rajin aku contiang la blog ni...kalau bz sangat ataupon malas, setahun kemudian baru la contiang balek...ekekekek

Lama gak menyepi dari donia blog...semuanya bersebabbbbbbb....kadang2 kita ni sekadar menulis suka suka, menulis hanya pikir untuk kenangan akan datang, menulis tanpa memikirkan ade orang sudi nak baca, menulis untuk hilangkan stress...ropenyerrrrrrrrrrrrrr ade yang tlalu mengikuti blog kita ni sampai nak menjatuhkan kita...bahaya kannnnn...sedangkan blog aku ni adelah blog bodo2 sahaje...nak tlalu ekstrim bercerita pasai politik pon rasenye takde...cuma ikot peredaran masa, bila ade isu2 tertentu, mungkin aku just bagi pendapat yang simple2 sahajaaaaa...tak suke laaaaaa over2 niii... (poyo)

Selepas muhasabah diri dalam gua yang tak boleh diberitahu...tetiba semangat menulis tu datang balek...so ni la entry pertama untuk 2014...

Okey baiiiii...nak balekkkk...times up...jam lagi 2 minit nak koi 5pm...
Tuesday, June 4, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

JIWA SEORANG BAKAL KAKAK...ahaksss...

Assalamualaikum...

Blurrrppp...Alhamdulillah kenyanggggggggggggg baru pas bekpes....sementara bagi perot rileks ni, saje nak citer pasai HAKAK DANIELA...since aku da dok bdua jek ngan dia neh....nampak dia da pandai bawak diri....kalau wat perangai aku sebot jek DANIELAAAAA...!!! sambil jegei mate kat dia...teros thegeh-hegeh mai kat aku sengih2 usap2 pipi aku...amek ati balek la kununnnnnnn...kekadang nak tgelak nengok perangai dia tu...

Kat umah pengasoh (mak), ade lagi 2 orang yang mak tu jaga...sorang nama Ziqqir, sebaya ngan daniela.... sorang lagi Rayqal, 4 bulan lebih tak silap aku....kalau dok situ kawan baik daniela si ziqqir tu laaa... slalu main2 sesame....ngan rayqal tu dia tak kesah sangat maybe sebab rayqal tu kecik lagi....tapiiiiiiiiiiii smalam mak dia bagitau, skit2 dia pi kat rayqal nak cium...skit2 nak cium....nampak takkkkkkkkkkk jiwa seorang kakak tu da hadooooooo....ihikssss...

Smalam jugak....mase tu dalam kol 7 malam...tv dok tpasang...almaklum je laaaaaa skang ni aku ngah giler citer Teduhan Kasih...daniela tgedang tidoq depan tv....aku lak sambil2 dengar citer tuuuuu, keletung keletang masak kat dapoq.....mase ade satu scene Baby Adam (dalam citer tu) nangeh, si daniela ni leh bangun tros tengok tv sambil mulut bising macam dok nyapa si adam tuuu....agaknye nak tanye "nape baby nangehhhh...??" tapi tak retiiiiiiiiiiii nak cakap...hahahahah...elok abes jek scene adam tu nangeh, tros dia tidoq balekkk....hahahahah....bangun semata nak tengok adam....hek elehhhhhh....

Nampak dah laaaa perubahan daniela skang neh....mungkin jugak dia da membesar ni kannnnn....so slow2 la dia transform perangai dia tuuuuu....kadang-kadang tgelak beso aku nengok dia kalau dia dok cium2 gambo baby kat beg pampers dia....mudahan-mudahan nanti jadi kakak yang baik la sayang yerrrr....
Friday, May 31, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

SYUKRAN YA ALLAH...

Assalamualaikum...haaaaaaaa rase2 kenapa aku tiba2 muncul kat blog aku neh...jokpan nyeeeee...ikot suke aku la kannnnnnnnn...blog aku....huahuahua...mesti la ade citerrrrrrrrrrr...biasenye citer2 terpilih jek yang akan di"publish"...citer2 yang tak terpilih simpan dalam gobok jekk...tu pasal blog aku ni jap idop jap pengsan...konsep aku menulih blog ni len dari konsep blogger2 lain yang memang aktif...ekekekek...

Okey...straight to the point...

Syukurrrrrrrrrrrrrr Alhamdulillah atas kurniaan Allah SWT....setelah hampir 2 minggu Incik Period tak mai... smalam aku decide pi klinik untuk menge"check" & mendapat kepastian...aku ni konon nak biorrrrrr jek dulu...tapi tak lehhhh...hati jadik tak keruan....tido tak lena mandi tak basah makan tetap kenyanggggggg.... hahahaha...

Tok tek tok tek...keputusan di tangan doktor...doktor senyum kat aku & cakap "Alhamdulillah puan, positive...boleh saye tau puan last period aritu bape haribulan ye...??"

Aku pon citer laaaaaa pong pang pong pang...bla bla bla bla...pot pet pot pet...

Sooooooooooooooooooo...doktor pon mule calculate...tet tet tet tet (bukan gune calculator ponnn...saje je buat bunyi gitu...ahakss)....Kandungan dah 5 minggu 3 hari, baby dijangka lahir pada 29 JANUARI 2014...dalam pale hotak tros ngira umo daniela mase dapat adek nanti, 1 tahun 7 bulan....harap2 dia boleh laaaaaa diharap jage adek nanti...takot adek tu kene cepuk je ngan dia nanti...wakakakak....

Balek jek dari klinik smalam tros amek daniela kat umah pengasoh...biasenye tiap kali aku hantar & amek dia MESTI DIA AKAN NANGEH...biase la kannnnn...bile tengok mama jadik ngengade laaaaa...tapi smalam dia agak pelik...aku depan pintu da thegeh-hegeh bagi salam & senyum meleret kat dia...dia boleh jelingggggggggg jek kat aku...nangeh pon idokkkkkk...aku sua tangan pon dia takmoooooo.... hamboiiiiiiiiiiiii....tak kan da terasa kot nak dapat adek...mama tak bagi tau pon lagiiii...ekekekek....

Ape2 pon doa aku semoga diberi kekuatan selama 9 bulan ni....kalau boleh taknak laaaaaa ade rase ngidam2 nehhh....hope senang laaaaaaa nak jage KAKAK DANIELA tuuuuuuuu...senang citer harap dipermudahkan segala urusan lah....heheheh...


Wednesday, April 10, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

WTH IS THIS...??!!!



Woooo...wooo...woooo....menyirap bandong darah aku bile nengok video neh....macam tooooootttttttttt tol la dak2 yang bajet da cukup kuat nehhh....korang memang selayaknye dok dalam Henry Gurney & boleh pilih nak jadik GANGSTER kaaaaaaa....BALACI kaaaaaaaaa...JAMBU kaaaaaaaaaaaa....

Ni la dia budak2 zaman skang yang mana da tak bleh dirotan....tak rotan jadik gini...bile kene rotan tros masok media...report kate kene tibai ngan cekgu....susahhhhhh...mak pak pon pcaye sangat ngan anakkkk... padahal anak punye la syaitonnnnnnnnnnnnnnnnnirrajim kat skolah...depan mak pak pijak semut, semut bleh gelak2...puiiii....

Mase aku penah mengajar Office Management (OM) kat Kolej Shahputra dulu....aku ngajo subjek Typing...yang mane budak2 kene naip dengan pantas...ade students yang bile kita tak marah dia dok naip patok ayam @ dengan kate lain nye naip gune jarik telunjuk...satu2 nak naip...kalau gitu baik tayah amek OM....student yang camtu biase nye aku akan tegor dulu....tapi kalau da banyak kali tegor tak nak buat ape yang aku suroh...mule la tangan aku neh ringan jek menjentik @ katok  ketok sket jarik depa....time tu baru la thegeh-hegeh nak gune skill yang diajor...

Bile datang audit dari UiTM...auditor akan tanye macam mana cara aku ajar budak2 untuk menaip ikot skill...aku memang teros terang jek yang aku jentik @ ketok tangan students tuuu...alaaaaaaaaaa bukan aku ketok sampai luke ponggggggg...ketok2 manje jerrrrrr....then auditor tu cakap "u should not do that to your students...kita boleh anggap tu sebagai ABUSE"....

Haaaaaaaaaaaa....JENTIK & KETUK SKET PON DIANGGAP ABUSE OKEYHHHHH.... eeyyyeewwwww....tak koser aku....mase zaman aku dulu, disebabkan kene ketok tu laaaaaa aku ngan member2 lain cepat jek leh ikot skill yang da diajor....

Kalau budak2 cam video tuu...aku tak anggap NAKAL da tuuu...tu JAHAT namenyerrrrrrrrrrr... SAMSENG....hal cam ni nak salahkan siapa...?? mak bapak...?? cikgu skolah...?? rakan sebaya...?? Haih laaaaaaa...takot aku tengok...

Ape2 pon semoga pelajar2 neh diberi petunjuk....dilembutkan hati untuk menjadi insan yang lebih matang... berubah ke jalan yang lebih baik....amin...


# sebagai mak bapak yang anak2 masih kecik...mungkin kita boleh jadikan hal ni sebagai iktibar dalam mendidik anak2...sentiasa mendoakan yang baik2 untuk anak...#

Tuesday, April 9, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

Sementara Rehatkan Otak

Assalamualaikum...okeh...beberapa keje da setel....lepak2kan otak jap...moh wat new entry...

Aktiviti kat kampong

Bebaru neh kan aku ngan somi & anak balek loqstaq....aktiviti kat sane ialah berkenduri-kendara & pusing abeh satu loqstaq...pi jalan2 carik pasai semua shopping complex yang hadoooo (poyo)....ade satu ari tu tak hengat dah ari ape....we ollss pi jalan2 city plaza....makan mee ayam baek punyerrrrrrrrrrrrrr kat situ....sedap dowhhh....aku blom penah makan mee ayam sesedap ituh....kalau sesape yang sesat2 kat loqstaq pi la cuba...cewahhhh...promote kununnnnnn....i tak amek ape2 komisyen pon hokeyyy....

Perot da kenyang....we olls decide men boling pulekkkk....aku neh boleh dikategorikan sebagai BEKAS atlit....lame sangat dah tak bsokan sejak keje kat ikbn....kalau kat shahputra dulu memang aku ngan laki aku same2 bsukan....tu yang jatuh cinta tuuuu...huahuahuahua (geli lak ketiak neh)....sejak da kawen aku tengok laki aku je la bsokan...

Lepas men boling...esok tu cengkoih2 aku nak naek turun tangga umah....saket urat...nampak beno urat da keras kejong....sampaikan anak bdiri atas peha pon senget2 muke aku nahan saket....

Mule mencari Encik Stamina

Rentetan dari kesakitan urat tu laaaaaa aku dok memikir nak bsukan balek....tup tup masok keje pas cuti tu member opis aku ajak men badminton secara konsisten...haaaaaaa...cantek sangatttttt...tepat pada masanye...so smalam bermula aktiviti mencari Encik Stamina yang telah hilang....huh...puas dapat mandi peloh...anak aku si daniela plak dok tepi court kemain btepuk tangan & memanggil mama beliau yang main dengan penoh semangat ala2 Chong Wei...kahkahkahkah...puuuiiiiii...

Daniela & Babysitter

Haaaaaaa...smalam jugak first day daniela kene anto pengasoh (Kak Mah)....aku call Kak Mah tanye camne  daniela since aku anto pagi tu...dia cakap kejap2 daniela nangeh...kejap2 nangeh...dia nak Kak Mah aderrrrrrr jek dekat ngan dia...kesian lak aku dengo...lepas setelkan keje2 aku, dalam tengahari aku pi jengah sat....nampak2 jek muke aku tros sebekkk nangehhhhh....layan2 borak ngan daniela (borak ala2 ayam ngan itik lew kannnn) sat pastu aku blah...mase nak amek petang smalam Kak Mah cakap lepas aku tengok dia tengahari tu, dia da okey...tak nangeh2 dahhhh....fuhhhh...legaaaaaaa

Arini plak aku anta dia tak nangeh tapi dia cengkam lengan aku kuatnye laaaaa....Kak Mah teros amek jek dia...kol 10.30 tadi aku call tanye dia menangeh tak cam smalam...Kak Mah cakap since anta pagi tadi dia tak de langsung wat perangai...yey...!! good girlllllllll....!! so skang mama bleh wat keje ngan tenanggggggg....


Okey now...sambong wat kije...tata titi tutu...


Tuesday, March 26, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

Entry Bulan Mac 2013

Haaaaaaaaa kooooooo...style wat entry sbulan skali...!! bukan takde citer...ikotkan banyak jek mende leh citer tapiiiiiiii biase laaaaa...MALAS...

COTI SKOLAH

huarrggghhhh...sangap...sunyi sepi IKBN Peretak skang neh....almaklum je laaaaa cuti skolah...staf pon ramai yang cuti bawak anak2 jenjalan....aku...?? lek luuuuuu....orang da masok keje...cuti skolah da abessss...baru la aku plak cutiii...ekekekek....kebetulan lak kat loqstaq ada kenuri 30hb....29hb baru vroooommmm balek sana....mak & pak metua pon da bagi hint nak soh kami balek sebab da lama tak balek...sori ye mama & abah....kekangan waktu....heheheh....jumaat neh kami balek naaaaaa....tungguuuuuuu....

ANAK OH ANAK

Alhamdulillah...my daniela membesar ngan sehat & cargas...7 April nanti da 10 bulan....badan tak besar...selim jekkkk...hahahah... tapi tulang la kot yang berat....mau taknye tiap2 ari dalam bubur nasik dia mesti letak cheese chesdale...well macam anak2 yang lain jugak....lasak tu jangan cakap laaaaaaaaaaa....kekadang bile badan da penat sangat dia tak reti nak dok diam, btempik jugak la aku dibuatnyerrrr....haih laaaaaaa...tu baru sorang....smalam dia banyak kali bdiri lepas tangan without bsandar kat dinding @ kerusi....bile dapat bdiri lama gelak sorang2...riak sungguh gaye dia time tu...huahuahua....

Paling aku tak leh blah bile dia panjat sofa....time orang takde dia boleh turun elok2....tapiiiiiiiiiii bile ade orang kat dekat ngan sofa tuuuuuu dia bantai turun ala2 buaya turun tebing sungai okeyhhhhhhhhh....kepala turun dulu....sebab dia tau akan ada orang yang tolong sambotkan....heeeeeeeeeee kekadang seram aku ngan prangai dia neh....

WIKEN

Asal wiken jekkkk aku, hubby & daniela memang tak lekat kat umah....memang kitorang abeskan masa sesame kaw2 punyerrrrrrrrrrrrr....biasenye sabtu @ ahad hubby akan ade game bola....kekadang aku ikot kekadang takkkk....heeeeeeeeee da malas nak dok lelame tepi padang cam dolu2....ye laaaaaa laki aku da tentu fokus ngan bola...aku nih...?? jenoh bgusti ngan anak kat tepi padangggggg....bpeloh ketiak... hahahaha....

Even kalau aku kene keje sabtu ahad....bawak anak pi menjoyah adelah program wajib....benonye anak tu takde la menjoyah sangat...mak pak jek yang lebih...kahkahkah....

Tuesday, February 19, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

MEMANG ?#@$%^%@> PUNYE AMAH...!!

Assalam....yuhuuuuu....korang, tengok tak video baby yang kene lambung ngan amah keparat tu...?? sedih kannnnnnnn....aku tengok2 video tu dalam berita ritu, rase cam nak ilang pedoman jap...tetibe rase nak masok dalam tv cekau pale amah tu pastu hentak2 kat dinding...boley...?? tapi naseb baik aku neh waras lagi...kalau tak jahanam tv...huhuhuhu....

Baby yang secomel tu dia leh wat cenggitu....nak kategorikan sebagai binatang pon tak bleh sebab binatang pon sayang anak...kesan dari tu baby Hareez cedera kat bahagian kaki & tak silap ade lebam2 eh...then smalam dia sesak napas plak...Ya Allah lindungi lah si comel Hareez...

Disebabkan si amah bedebah tu laaaaaa...kompom ramai pas ni pkir panjang nak amek orang gaji indon... dapat amah yang betol2 baik takpe...ni dapat syaitonnnnnnnnnnn bertopengkan manusia, memang lunyai la anak tu dibuatnye....ade tu jangan kate anak didera, siap mencurik plak lagi....adoooooooyai....

Aku pon stakat neh tak penah tpkir nak amek orang gaji tak kira la indon kerrrr orang tempatan kerrrr then dok skali dalam umah...sebab pada aku dia orang asing yang kita tak tau hati budi dia....tapi tak tau la kannnnn kemudian ari sok mane tau tdesak ke kannnnnn...pe pon memang mintak2 dipermudahkan la segala urusan dalam membesarkan anak....kalau boleh memang takmo amek amah dok kat umah...

Bayangkan anak yang kite kandong...yang kita tatang...tetibe diperlakukan gitu...stakat marah2 larang ape yang tak betul tu takpe...ni idokkkkkkkkkkkkk dicanai-canainye budak tuuuu....kita yang tengok video tu rase rentap hati nehhhh....

Ape2 pon aku harap sangattttttttttt si amah @&%$#?<%&*# tu diberi hukuman yang setimpal dengan ape yang dia da buat...

Wassalam...
Wednesday, February 13, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

RASA CAM NAK NGANDONG LAGI... (^____^)

Assalamualaikum....title ini poyoooooooooo...!! huahuahuahua....bile tengok orang dapat baby boy diri ini tgedik-gedik cam nak tambah lagi...macam la kalau tambah lagi kompom dapat boy...ye dop...?? takpeeee tak dapat cube lagi....tak dapat gak cube lagiiii...lagi dan lagi dan lagiiii....

Tapi bile ngenangkan ngandong & bersalin kan Daniela ritu, ade rase ngilu skettttt...hahahah...kekadang bile dok sorang2 teringat moment2 mase tu, nak tgelak pon hadooooooo....


  • Pernah mase tu aku tak tau lagi yang aku mengandung....encik somi balek KL sekali kete dia leh wat hal la pulekkkkk....bleh plak aku tolong dia tolak kete sebab aku tak reti nak jump kete tuuuu.... hebat kannn...?? buat la tetibe meleleh darah time tuu padan muke akuuu...huuuuuuu....
  • Dari awal ngandong sampai bape bulan tah tak ingat, aku sangat allergic ngan obat gigi...bukan ape... asal nak start gosok gigi jek MESTI MUNTAH....tah pape...
  • Mase awal2 ngandong tak silap aku dalam sebulan ke 2 bulan cam tu laaaa....keluaq dari toilet baru pas mandi nak gi keje, kaki tgelincirrrrrrrr...haaaaaaa koooooo...naseb baik tak thempas badan neh... aku gunekan skill futsal + netball yang ade dengan penoh gaye untuk selamatkan diri...hahahaha...
  • Seumo idop akuuuuu, aku paling tak leh blah ngan kuih koci...tak tau nape...tengok rope dia pon aku tak lalu nak makan....bile mengandongggggg, dan2 jek tengok kuih koci aku jadik teruje mcm orang tak penah makan setahun....sampai terliur nokkkkkk....
  • Mase dapat tau yang aku mengandong....memang aku doa banyak2 takmo ade rase NGIDAM TAHAP EXTREME....Alhamdulillah...memang tade pon ngidam2 neh..cume selera makan jek la cam hapeeeeee jek...almaklum je laaaa...makan untuk 2 orang...ekekekek....
  • Aku paling bernapsu ngan buah tembikai....pantang nampak tembikai memang aku bedal cukup2.... tapi mase ngandong je laaaaaa aku nye napsu jadik gitu...sekarang tidak lagi...kikikiki...
Ni kalau nak citer dari awal mengandong sampai 9 bulan ngandong memang esok pon tak abes...kang orang kate plak "elehhhhhhhh...poyo..poyo..poyo...cam ko sorang jek yang ngandong"...huahuahuahua...okey bai...
Wednesday, January 9, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

N3 Pertama Untuk 2013

Assalamualaikum juollssssss...!! Selamat tahun baruuu...!! Deyyyyyyyy da tengah2 bulan januari da dowhhhhh...well cam tak biase ngan kak jemah yang pemalas nak mamfus nehhh....tak syiok ar di ambang tahun 2013....aku, hubby & anak tcinterrrrr demammmmm....masing2 sok sek sok sek menahan "cendol" dalam lobang idong...

Dalam pade tak sehat pon aku gagahkan diri gak masok kije 2hb ritu...semangatsssssss nak jadik pekeje yang berdedikasi dan berotibasi bermotivasi gituuuuuu (nyammmmmmmmpah)....aritu masok keje pepagi tros bukak takwim nak kire segala jam kredit untuk pembelajaran tahun neh....baruuuuuuuuuu jek mule wat kije dalam 10 minit camtu tetibe tepon bunyikkkk...naik extension bos...

Sebagai pekeje yang sopan santun aku pon angkat tepon & menjawab dengan penoh berhemah...

Bos: Hello...assalamualaikum dayah...

Aku: Ye puan...waalaikumussalam...

Bos: Awak bz tak...?

Aku: Takde la bz sangat...nape ye puan...?

Bos: Awak tau Hospital Selayang kan...? Saye ingat nak ajak awak pegi sane...ade hal sket...saye tak tau jalan nak pegi sane...

Aku: Owhh..ye ke...saye tau...okey2 saye turun opis puan skang...

Sampai jek opis bawah...aku isi borang kuar & kitorang cargas gerak pi spital...dalam kereta aku tanye la nape cam tgesa-gesa...dia kate nak gi sane wat pengecaman mayat....glurrppsss...teros telan ayaq liuq aku time tuuu...aku tanye lagi mayat sape...? dia kate adek dia...aku tanye lagi...Bayu ker...?? dia jawab, ha ah...

Bayu ni koreografer untuk Sehati Berdansa pasangan Sein & Nana....aku pon cam tkejot bile dengar pasai mende neh...cam tak percaya....sampai jek bilik mayat, kat situ da ade adik-beradik & beberapa orang kawan Bayu...mase tu dorang da wat pengecaman mayat & memang sah si mati adelah Bayu...aku plak yang rase lembik lutut mase tuuu tros carik tempat nak labohkan punggung...sedih sangattttt....tetibe imagine kalau aku duduk tempat bos aku....hermmmm....

Aku tunggu bos aku kat situ sampai la selesai kafan & sembahyang...raaaaaaaaamai sangat yang datang bagi penghormatan terakhir untuk arwah....dari situ aku wat assumption yang dia seorang yang disenangi...ape2 pon aku doakan semoga keluarga Allahyarham Hafiz bin Untong / Bayu, tabah menghadapi dugaan ni & semoga arwah tenang di sana serta ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...Al-Fatihah...

Selesai semua kat spital selayang....aku ngan bos tros pecot balek koler kubu sebab bos aku nak bsiap balek kelantan plak untuk pengkebumian...

Aku plak esok ngan luse nyerrrrrrr demam maken terok...udahnyeeeee tpakse laaaaaa amek MC...seriously rase takde mood sangat awal tahun neh...hope Allah kurniakan kesihatan yang baikkkkkkkk jer lepas neh...

Sekian sahajer untuk entry beginning of 2013...entry seterusnye ntah tahun bile plak baru nak hapdet... ekekekek...
Thursday, December 20, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

Tik tok tik tok...menghitung hariiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Wahhhhhhhhhhhh...kak jemah ngah ceria nehhhhhhhhh...sebab esok ari jumaattttttttttttt...senin depan da start cotiiiiiiiiiiiiii....kalau ikotkan sok malam da boleh da balek kampong...tapi memandangkan diri ini adelah makhluk SAYA YANG MENURUT PERINTAH SAYA YANG MENJALANKAN TUGAS (mmg da lame tak bkenan dengan slogan SYMP tuuu....tak semua perintah i boleh ikot hokeyhhhhhh), so kene la menjalankan tugas dengan sebaik mongkinnnnnnn...jumaat sampai ahad ni kene pi Seminar Tenaga Pengajar IKBN Se-Malaysia kat Sepang....

Aku suke gak dapat join seminar cam ni sebab leh menggiler ngan member2 dari IKBN lain...pastu tiap2 pagi ade senamrobik....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yang tu lagi aku sukerrrr....da lame diri ini tak bjoget....at least dapat gak membako segale lemak2 tepu yang terkumpul...

Disebabkan da nak bcoti, aku decide drive seniri jekkk supaya abes jek seminar aku leh bdesupppp brambos dari situ....balek kampongggggggggggggggg...ooo ooo oooo balek kamponggggggggg....da balek kampong nanti baru aku decide pulak nak pi meronggeng menghabiskan menggunakan sedikit wang (ayat bhemah gituuuu) yang hadooooooo...

Dapat rezeki sket bukan bleh gune sampai abesss....lagi2 plak idop ini kais pagi makan nasik lemak...kais petang makan cekodok...kais malam makan beger daging special cheese...huahuahua...kalau dapat bonus 8 juta takpe gakkkkkk nak sakannnnnnnnn...ye dop....bile da ade anak neh duit yang dapat, aku banyak pkir untuk simpanan anak lewwww....mase akan datang lagi banyak pakai duittttttttt...dok bjoli sangat kangggggggg seronok nye kejap jekkkkkkk....tu semua donia...doniaaaaaaa...ceewwaahhhh...poyo gilerrrrrrr....

Well...lagi beberape ari jek lagi nak masok tahun baru...untuk tahun depan aku ade target aku seniri...just mampu bdoa, mohon dipermudahkan...kalau tak dapat takpe...bukan rezeki namanye...yang penting usahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!! go go power genjesssssss...!!


Wednesday, December 19, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

Setelah 6 bulan

Gambo dihamek pada hari ini (19/12/2012)
Jam 6.30 pagi waktu tempatan

Eh sape budak nehh...?? hahahaha...sape lagi kannnnnnnnnnnnnnnnnn...ni la budak yang semakin menghuru-harakan idop haku....da 6 bulan neh perangai dia maken dasyatttt...lagi2 plak kalau lambat buat susu, dia punye menjerit rase nak pecah gegendang telinga nehhh....aku ingatkan sore dia melalak yang lantang lenting tu mase dia dalam pantang jekkkk...nampak gaye memang mewarisi kepetiran sore mama dia yang comey neh...perlu ke ade pkataan comey tuuuu...?? huahuahuahua...

Before dia pandai menerap, menjulo & sebagainyerrrr, pepagi buta dalam kol 3 pagi tu dia bangun nak susu just bunyi ngok ngek ngok ngek tak pon nangeh la kannnnnnnnn...sejak da boleh ke sane sini niiiiii, asal tjage tido dipanjatnye badan aku nih haaaaaaaaaa...tak pon panjat muke aku, ditampo, diisap-isap pipi, ditarik-tarik rambot & macam2 la penderaan yang dibuat ke atas aku...aku rase teraniaya...huuuwwwaaaa.... (boleh gitu...?? hahahahah)

Tengok pkembangan anak depan mata ngan pangai dia yang tah pape tuuuu, membuatkan hormat aku kat mak abah semakin tinggi dari hari ke hari...bukan la selama ni aku tak hormat mak abah ehh....cuma bile teringat zaman budak2 dulu, bile aku kene marah kekadang aku melawan....betapa sabar nye mak abah melayan perangai anak2 dari kecik sampaiiiiiiiii la ke besoooo....

Bile ade anak seniri...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hamek koooooooooo....tu baru kecik tuuuu...da makin beso nanti lain plak pangainyeeeeeeee...tu pasai pentingnye kita sebagai parents sentiasa tadah tangan bdoa mintak dipermudahkan dalam membesarkan anak-anak & dikurniakan anak yang mendengar kataaaaa... soleh solehah....bijak...terang hati...bla...bla...bla...bla...bla....

Pjalanan idop ni jauhhhhh lagi (tu pon kalau umo panjang la kannnnn)....kite ade anak ni jage la amanah ni sebaik mungkin....untuk DANIELA ATHIRAH sayang mamaaaaaaaaa...MAMA & ABAH LOVE U SO MUCH...skang nih boleh la nak tampo, nak tarik rambot segala bagaiii....da beso nanti kalau buat pangai gini, tau la mama kejekan awak...wawawawawa

Wednesday, December 5, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

TESTIMONI PAMPERS

Hai juolllss...!! Arini kak jemah nak bertestimoni pasai pampers...ni pasai pampers baby tauuu...bukan pampers kak jemah...huahuahuahua....

Seperti yang semua da sedia maklum (sape ko yg org nak amek maklum bagaiiiii  ;p), aku kan da beranak 1 kannnnn....so anak aku si daniela tu selalu jadik bahan uji kaji lagi2 plak bab pampers...

Aku nak pastikan anak tido ngan selese....bile dia selesa dia akan tido ngan nyenyak...bile dia nyenyak, aku lagi la nyenyak senyenyak nyenyaknyerrrrrrrrrrrrrrr....bukan ape, aku ni keje kat opis selori satu hari...bile da balek umah, kekadang da tido tu, anak dok nyondol2 nak bagitau yg dia tak selesa @ nak susu, aku rase mate nih da macam ada gam gajah...huahuahua...

Okey cukup2 la merepek merapu meraban...proceed kepade cerita pampers tu yek...

Sejak awal kelahiran Daniela...aku bagi dia pakai pampers Drypers Wee Wee Dry yang rope dia camni:


mase baru2 lahir pakai yang newborn punye la kannnnn...aku tengok Drypers ni sesuai ngan dia...tak naik ruam2 pon...bile dia da maken beso, kuat minom susu, so air kencing dia pon ape lagiiiiiiiiiii....sebeban la jadinyerrrrrrrrrr....tiap 5 jam kene tuko sebab tembos....then aku try Mamypoko plak...


Mule2 bagi pakai Mamypoko mmg sangat best...keringgggggggggggggggg jek....yaaaaaaaaaa aku rase sangat teruja....tapi aku akan beli time2 harga offer sahajerrrrrrrrrrr....kalau tak offer sori nak beli... hahahahah....kat umah mmg aku akan pastikan ade stock Drypers ngan Mamypoko....selalunye Mamypoko aku pakaikan time nak bawak dia jalan2....especially time balek kampong...Mamypoko boleh pakai dalam duration yang agak lama...kekadang sampai 8 - 10 jam still kering...so tak payah la nak tuko tiap-tiap 5 jam...sunggoh malas Mama Daniela ni kannnn....kuikuikuikui...

Well...ku sangkakan cerah hingga ke petang, ropenye ujan di tengahari...bile Daniela da nak dekat2 6 bulan nih, air kencing dia jadik bukan sebeban lagi dahhh...tapi berbeban-beban....pakai Mamypoko pon leh tembossssssssssssssss...ohmannnnnnnnnnnnnnnnnn....bile stok Mamypoko da abes, aku tak teringin dah nak beli....gune stok Drypers Wee Wee Dry jek skang...

Bebaru nih, aku ngan abam peluru keluar pi cuci mata kat Tesco Ampang...tetibe aku nampak Drypers Dry Pants yang macam gambo kat bawah ni:


Sejak anak aku da maken ganas lagi2 plak time nak pakai pampers....kekadang sampai bgusti aku ngan dia...aku nak cube try test yang ni plak....so aku beli dulu yang pack kecik...tak silap ade dalam 26 keping... sangat mudah untuk dipakai....aku pon da tak bpeloh semata-mata nak bagi dia pakai pampers... pastuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu memang sangat BESTTTTTTTTTTTTTT...!! aku wat uji kaji hampir 10 jam dia pakai, dengan air kencing yang mak aihhhhhhhhhh tak yah citer la kannnn, sket pon tak tembos....

Skang ni aku dalam tempoh percubaan lagi sampaiiiiiiiiiiiiii la abes 26 keping tuuu....if mmg okey, so boleh la proceed beli yang pack beso plak...weeeeeeeeeeeee....

Kesimpulannye...KETIDAKTEMBOSAN ADELAH HAK MILIK SETIAP BAYI...boley...??

Tuesday, October 30, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

Vudus nye lipas

Hai juolssss....amacam coti raye aji...?? best...?? mesti ar best kannnnnnnnn...da name pon cotiiii...kalau sape yang kene keje tu naseb laaaaaaaaaaaaaa...kuikuikuikui....aku yang tak bestnye bile pjalanan balek dari loqstaq ke kolumpo sampai nak dekat 12 jam....saket pinggang aku weiiiii...kesian kat laki aku laaaaaaa....da la demam...aku nak drive dia tak bagi....almaklum je laaaaaaa sayang bini kannnnnnnn... hahahaha...padahal dia takmo pegang anak sebabbbbbbbbbbbbbb pegang anak adelah lebih penat dari drive hokeyyyhhhh...hahahaha....

Ade lagi citer tak best nihhh...mase aku kat umah pak metua aku kannnnnnnnnnn...di kala diri ini sedang rajin membasoh pinggan mangkok kat dapor tetibe aku terase sesuatu kat bahu aku....aku pon menoleh ke bahu....sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sekor lipas yang beso baek punyerrrrrrrrrr memandang tepat ke muke aku...!! perrrggghhhhhh....rambot aku yang aku ikat cantek seperti ikatan rambot jenifer lopez (nape jenifer lopez...?? ikot suke aku laaaaaa) teros bgerbang cam hantu kak limah gara2 kibasan kepale aku yang kuat seperti pompuan meroyan....huahuahuahua...

Yang wat aku btambah meroyan bile lipas tu leh terbang2 la pulekkkkkkkkkkkkkk ngejor aku...!! dammnnnn...!! da lipas tu men kejor2 ngan aku, ape lagiiiiiiiiiiiiiiiii lari lintang pukang aku ke ruang tamu...mak metua aku tengok aku da cam orang giler blari dia tanye laaaaaa....

AWAT NI...??

aku jawab lew

ADE LIPAS LA MAAAAAAAAAAAAAA....

Mengekek-ngekek mak metua aku gelakkan aku...lipas tu melintas jek depan mata dia, teros diameknye, pastu dia putaq kpala lipas tu sampai tkehel...aku da naik geli geleman nengok...eeeeeeeeee....

Okey...sekian saje citer aku yang tah pa pe nih...hahahah
Monday, October 15, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

Sadissssss...


Sob...sob...sob... sadisnyeeeeeeee nak gi keje tadi...kak jemah kene tinggai anak kat ampang skang niiiii...mak kak jemah jage kat sane...slalu tu balek keje tgk je muke anak ilang teros rase letihhhh....skang nih tgk gambo dalam henset je laaaaaaaaaaa...

Da la skang ni daniela da makin kelakoooooo...ade jek pangai dia wat aku geli ati...lagi laaaaaaaa aku rindu...kang ade gak aku ulang alek koler kubu - ampang tiap2 ari...tapi mampu kah...?? penat kotttttttttt... abes duit aku kat minyak je kangggggggg....oh noooooooooooooooooooooooo....

Okeh...okehh...tarik napas dalam dalammmmmmmmmmmmmmmmm....hembussssss...tarikkkkkkkk.. hembussssss....positip positip....aku nih takde la jaoh sangat pon ngan anak tuuuu....boleh jek slalu2 balek... ngengade jek lebehhhhh....

Ade gak yang tanye nape tak jage je kat koler kubu tuuuu....anak aku nih bukan pesen suke dok dalam baby seater...dalam kete dia nak dok atas orang...tak harap laaaaaaaa aku nak pegi balek koler kubu - ampang every week berdua ngan dia....kang dia meraungggggg ngan aku skali meraung kangggggggg.... kalau hubby dok skali ngan aku tadak hal...tapi almaklum je laaaaa kami ni jauh...so ni la pengorbanan yang aku kene buat...

So far Alhamdulillah...Allah kurniakan ketenangan hati ni menghadapi idop yang dia aturkan untuk aku & hubby....ade orang bile tau kitorang jarak jauh, dorang rase cam susah idop camni....aku stakat ni tak rase susah pon...okey jekkk....di sebalik kesusahan benonye Allah kurniakan jugak kesenangan...Allah tak zalim ngan hambaNya....syukurrrrrrrrrrrr....

Ape2 pon doa aku untuk kitorang tinggal sesame tak penah putus....tapi selagi Allah tak perkenankan doa aku tu, just go with the flow....sekali skala jumpa pon best nokkkkkkkkkkk....macam yang penah aku cakap la kannnnnn....bile da dapat jumpaaaaaaaa....aummmmmmm...berbunga-bunga cam baru bcinta gituuuuuu... hahahahahah....
Friday, October 12, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

AGEN INSURANS

Yuhuuuuuuuuuuuuuu....arini aku nak citer sket pasai insurans & medical card...aku nih sejak daniela still dalam perot mmg da pkir untuk wat insurans & medical card bile dia da lahir ke dunia yang fana ini (wahhhh statement)...aku ngan hubby insured dengan syarikat insurans yang sama...anak aku ni saje je nak gune hok ni plak...lain daripada kitorang sebab tgk kelebihan yg ade kat insurans ni...

Yang aku kurang puas ati sebab ketelitian yang tak berape nak teliti (boleh tak wat ayat gini...??)....aku ingatkan da soh wat pembetulan, dapat la card yang perfect...tapi salah tang lain pulekkkkkkkkk....

Insurans aku ngan hubby, kitorang wat ngan sorang member hubby aku...honestly, agen kitorang tu mmg tip top...dia sangat2 menjaga client dia dengan baik...mase aku ngan hubby pernah masok spital dulu, dia mmg uruskan segala hal dari A to Z...mantop...10 markah untuk beliau...

Daniela nye insurans lak aku buat mase anak aku ni terima rawatan kat Kedah Medical Centre...mase tu tak pkir panjang dah bile tgk kaunter insurans tu kat situ lagi2 plak anak ngah saket, takot mase akan datang @ mase tdekat tiba2 anak saket ape2 ke kan, tros aku register anak aku untuk insurans tu...gelojoh...tak sabo2 dah...huhuhu...

Then ade la satu ari tu aku, hubby ngan sorang member kitorang bborak pasai insurans....kalau la nak wat insurans, tak kesah la ape2 insurans pon, SEBAIK-BAIKNYA BUAT LA NGAN AGEN INSURANS YANG MMG KITA KENAL @ KAWAN KITA...sebab biasenye kalau agen yang kita da mmg btol2 kenai, mmg dia akan jage kite sebagai client ni baek punyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...macam agen insurans aku ngan hubby...

ADA SEGELINTIR AGEN INSURANS YANG TAK BERAPE AMEK KESAH PASAI CLIENT...mase nak promote insurans kemain manis mulot tapi if anything happen kat client, kekadang nak call pon payah, msg tak reply @ ngan kate lain nye wat bodow jek...

Aku harap sgt agen insurans daniela ni okey la if anything happen....kesilapan kat card tu boleh la dimaapkan lagi...jangan dok wat hal mase2 akan datang sudeyyyy....kang aku meletop...laki aku meletop...bgabong kebabommmmmm...huahuahuahua...
Thursday, October 11, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

Terkejot Berok Siling Runtuh



Koler Kubu Bharu, 9 Oktober 2012 - Seorang kakitangan IKBN Peretak yang hanya dikenali sebagai Kak Jemah Vavavoom terkejot berok apabila siling bilik tengah rumah yang beliau duduki runtuh ketika sedang enak dibuai mimpi indah pada jam lebih kurang 12.30 malam.

Ketika ditemubual, beliau memberitahu "mase akak ngah masyukkkkkkk dok tidoq, tiba-tiba terdengar bunyi granggggggggggggggg macam guruh pon ade dari dalam bilik...opocottt...tkejot berok kak jemah... naseb baik la kak jemah, anak & mak kak jemah tidoq kat ruang tamu...kalau la kami tidoq dalam bilik tu mmg da lame meninggal..."

Hasil siasatan awal mendapati terdapat takungan air di kawasan tangki yang berada di bahagian bumbung rumah tersebut.  Siasatan lanjut sedang dijalankan bagi mengenalpasti punca sebenar boleh berlaku perkara tersebut.



Nota Kakiku Takde Cagu:  Kak Jemah tengah tensi sebab bilik (tempat kejadian) tersebut jap2 banjir... kejap2 kene tarik air...kejap2 kene tarik air...air dari bumbung tu dok meleleh...Kak Jemah kate dia letihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...balek keje kene kesah ngan keje2 mengemop plak...demmmmmmm
Tuesday, October 9, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

Kisah Seekor Kera

Morningggggg....tajok cam nak wat karangan zaman sekolah rendah gituuuu....hahhh saje je nak citerrrrr.... aku ni kan dok kawasan yang dipenuhi flora dan fauna....balkoni umah aku kat koler kubu pulak kan ngadap "PLANET OF THE APES"....ekekekek....so stakat tengok berok monyet kera babun dan seangkatan dengannye beriadah petang2 dari pokok ke pokok tu mmg perkara biasa la kannnn....

Ada satu pagi tuuu....mase mak ngah dok layan citer Marimar kat TV3, daniela plak dok golek2 men sorang2 atas toto, tetibe mak nampak bayang2 sesuatu dari balkoni umah aku....mak pon gi la jengah...sekali sekor kera yang mak kate agak besar dok meniti atas tiang balkoni....bile kera tu tnampak mak aku teros gedebusshhhh "dia" (sesuai ke gune "dia"?....lantak arhhh) lompat ke bawah....

Kalau aku dok sorang2 mmg aku tak bukak la balkoni tuuuuu....bile mak ade jek, mak rajin bukak sebab bile hidu bau2 pokok rase nyamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn je nokkk....slalunye mmg mak akan bukak pintu balkoni tu then daniela men la sorang2 dia sementara mak wat keje kat dapoq....sejak mak nampak kera tu, tros dia tak berani nak tinggai daniela sorang2 ngan pintu tbukak....

Spesis2 kera ni mmg suke ngan budak2....gamaknye kera tu dok perati daniela dari dalam utan tu kannnn pastu dia ingat tu anak dia kot...huahuahuahua....naseb baik la mase dia panjat balkoni tu mak ade kat situ.... kalau takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk silap2 anak aku dia angkot atas pokok....udahnye anak aku jadik tarzan lak kanggggg....meraung aku weiiii....
Monday, October 8, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

Kak Jemah tak risau lagi....

Wawurrrrrrrrrrrrrrrrrr...oopppsss...pepagi da meroyan...maafkan saye...Assalamualaikummmmmmmm... wahhhhh....kak jemah kelihatan gembira kannn......i always happy tapi kali ni happy bgande-gande gituuuuu....anak kak jemah si Daniela Athirah Bt Muhammad Zyuraimi (hamek name penoh kawww) da pandai susu gune botoiiiiiii...yibba yibba angre angreeee....

Disebabkan da buntu nak wat guane ngan anak aku tu kannnn, mak soh bawak susu dia kat atok aku kat Taiping nuh bagi jampi serapah skettt...ekekekek...bukan la jampi ape pon.nnnn...bace2 sket ayat2 Quran la kannnn....syukur Alhamdulillah dengan izin Allah balek dari kampong ritu, esok tu dia da mule terima...mase tu banyak gak la susu tu dia isap...

Mule2 tu aku takot gak dia nipu jekk (baby leh ke nipu...?? hahahaha)....tapi aku nengok makin ari da makin terer dia nyot nyot nyot nyot puting botoi....suke suke suke...!! aku rase cam nak melompat ke bintang... skang ni semua botoi yang aku beli untuk dia dengan pelbagai jenis puting yang hadoooo aku da sumbat ke dia...Alhamdulillah semua puting dia da boleh terima...

So pas ni boleh la abah ngan mama keluar dating tengok wayang kan sayanggggggg...sayang mama nanti tinggai tauuuuu...dok umah diam2...mama ngan abah da lame tak tengok wayang....asek buat wayang jekk... hahahahah...gilooooooooo....


Monday, October 1, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

Rejekiiiiiiii....

Alhamdulillah syukur atas rahmat nikmat & rezeki yang Allah berikan....ape yang aku impikan da tcapai....aku ni benonye mmg dok bharap b4 umo aku menjadi angka 3 (bukan tua), aku MESTI beli umah seniri...agak pening & loya2 aku bile nengok harga umah kat KL yang gilerrrrrrrrrrr mahai...serius aku tak mampu....mak abah pon cakap kalau da rase diri tak mampu buat cara tak mampu...ok noted...

Bile aku pkir semasak-masaknye....memandangkan idop aku dari kecik sampai ke beso da memang kat KL...umah kat KL pon da hadoooo, so aku decide untuk beli umah luar dari KL tapi masih lagi dalam kawasan bandar....aku pon takmo la dok dalam kawasan jin bertendang...kang aku lak dok men tendang2 ngan jin tu kanggggggg...huahuahua....lagipon time2 raye bukan aku nak beraye sangat pon kat KL tu...da tentu2 balek kampong...

Wiken bebaru neh, aku, mak & abah pi umah adek aku (dilla) kat sg. petani...konon pi nak TENGOK2 dulu umah2 contoh kat area Bandar Puteri Jaya & Hillpark sebab kawasan situ mmg tengah naik....in the future kawasan tu akan jadik bandar dia seniri....kiranye macam2 la akan hadooooooo kat situ...

Lepas ushar umah2 contoh, aku teros pi pejabat pemaju (OSK Property) utk beborak panjang pasai umah2 kat situ....borak punya borak punya borak tros aku bkenan ngan satu fasa umah ni nama dia Carissa...selesa bagi aku....walopon setingkat tapi bagi aku agak luas...aku memang nak elak beli umah 2 tingkat sebab aku "SANGAT RAJIN" mengemas....lagi2 plak bile pkir da tua nanti silap2 nak naik tangga umah pon malas... udahnye bilik atas nanti jadi kediaman pocong, pontianak, langsuir dan sebagainye lak kangggggg...hahahaha

Bile da ade umah kat sg. petani tu, kalau aku balek kampong pon at least da ade da umah seniri nak tonggang tbalek ngan somi & anak2....ekekekek....nak balek loqstaq pon beh kurang sejam...nak balek tepeng pon cam tu gak beh kurang sejam...fair & square...ahakss...
Wednesday, September 19, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

short stori mori

Hai hai hai Malaysia Brunei...wasap2...!! arini kak jemah saje nak stori mori sket2 memandangkan blog ahkak nih da berabuk...kak jemah ni kannnnnn cam biskot...jap hadoooooo jap ilangggg....nak wat guane kannnn...wanita bekerjaya gini laaaaaaa....puiiiiiiiiii...ahakss...

16 September 2012

Tarikh keramat nehhh....keramat la sangattttttttttttttttssss...selain dari Hari Malaysia....ni jugak tarikh anniversary ahkakkkkk....setahun jagong lagiiii...masih mentahhhh....masih mudeeeee....masih cunnnn... hahahahahaha....ahkak ngan abg peluru bersame anak tersayang "celebrate cara kami" je laaaaa....membuang mase pusing abeh satu key ell...menghabiskan minyak & duit....kohkohkoh....nak celebrate lagu mana pon tatau...kami tak reti romantik2 nehhh...yo yo oooooo jek...

Syukur Alhamdulillah kejap jek da setahun....doa ahkak semoga kebahagiaan ngan abang peluru kekal hingga akhir hayat....kalau dipanjangkan umo...i nak anak laki plak tau banggg...auuwwww...wakakakak.... gilerrrrrr request cam order perabot....sengal...

Makin Lasak

Ermmmmm....daniela skang da makin ligat meniarap....nak bagi pakai pampers pon kekadang sampai bpeluh okeyhhhh....asal baringkan dia teros kalih nak niarap....sampai menjerit-jerit la aku ni nak soh dia dok diam...tapi ADE DIA KESAH...?? dia gelak2 kan aku lagi hadooooooooo....

Status: GAGAL..!!

Nak tau ape yang gagal...?? daniela gagal membiasekan diri isap susu gune botoi....tensi aku...tensiiiiiii....tiap2 ari kat tempat keje mesti aku dok memikir camne laaaaaaaaaa dia kat umah....mesti ngah lapoooo...mak tpakse bagi dia susu gune picagari....klau gune picagari banyak gak la susu yang dia minum....kalau gune botoi harammmmmmmmm tak bgerak pon susu tuuu....

Aku ni plak keje slalu kuar kursus sane sini....nanti aku kene bkursus sampai 3 hari...jawabnye kene la aku bawak sekali daniela ngan mak....haishhh....anak aku neh mmg membeso dalam kete je laaaaaa....ke hulu ke hilir kene ikot mama dia yang comey nehhh...kahkahkahkah...

Okey lahhh....name pon short stori mori kannnn....sampai sini je la cerita ceriti aku....saje je hapdet blog jap sebab mate ngah mengantok gilosssss....al-maklum laaaa skang ni tidoq da tak nyenyak cam dolu2...daniela tiap2 malam 3 4 kali dok nyondol2 aku mintak susu...heheheh...

Vavaiiiii....