Wednesday, April 10, 2013 | By: HIDAYAH HALIM

WTH IS THIS...??!!!



Woooo...wooo...woooo....menyirap bandong darah aku bile nengok video neh....macam tooooootttttttttt tol la dak2 yang bajet da cukup kuat nehhh....korang memang selayaknye dok dalam Henry Gurney & boleh pilih nak jadik GANGSTER kaaaaaaa....BALACI kaaaaaaaaa...JAMBU kaaaaaaaaaaaa....

Ni la dia budak2 zaman skang yang mana da tak bleh dirotan....tak rotan jadik gini...bile kene rotan tros masok media...report kate kene tibai ngan cekgu....susahhhhhh...mak pak pon pcaye sangat ngan anakkkk... padahal anak punye la syaitonnnnnnnnnnnnnnnnnirrajim kat skolah...depan mak pak pijak semut, semut bleh gelak2...puiiii....

Mase aku penah mengajar Office Management (OM) kat Kolej Shahputra dulu....aku ngajo subjek Typing...yang mane budak2 kene naip dengan pantas...ade students yang bile kita tak marah dia dok naip patok ayam @ dengan kate lain nye naip gune jarik telunjuk...satu2 nak naip...kalau gitu baik tayah amek OM....student yang camtu biase nye aku akan tegor dulu....tapi kalau da banyak kali tegor tak nak buat ape yang aku suroh...mule la tangan aku neh ringan jek menjentik @ katok  ketok sket jarik depa....time tu baru la thegeh-hegeh nak gune skill yang diajor...

Bile datang audit dari UiTM...auditor akan tanye macam mana cara aku ajar budak2 untuk menaip ikot skill...aku memang teros terang jek yang aku jentik @ ketok tangan students tuuu...alaaaaaaaaaa bukan aku ketok sampai luke ponggggggg...ketok2 manje jerrrrrr....then auditor tu cakap "u should not do that to your students...kita boleh anggap tu sebagai ABUSE"....

Haaaaaaaaaaaa....JENTIK & KETUK SKET PON DIANGGAP ABUSE OKEYHHHHH.... eeyyyeewwwww....tak koser aku....mase zaman aku dulu, disebabkan kene ketok tu laaaaaa aku ngan member2 lain cepat jek leh ikot skill yang da diajor....

Kalau budak2 cam video tuu...aku tak anggap NAKAL da tuuu...tu JAHAT namenyerrrrrrrrrrr... SAMSENG....hal cam ni nak salahkan siapa...?? mak bapak...?? cikgu skolah...?? rakan sebaya...?? Haih laaaaaaa...takot aku tengok...

Ape2 pon semoga pelajar2 neh diberi petunjuk....dilembutkan hati untuk menjadi insan yang lebih matang... berubah ke jalan yang lebih baik....amin...


# sebagai mak bapak yang anak2 masih kecik...mungkin kita boleh jadikan hal ni sebagai iktibar dalam mendidik anak2...sentiasa mendoakan yang baik2 untuk anak...#

3 comments:

aliff sallehan said...

ape lh nk jd diorg ni

noorshah_roslee said...
This comment has been removed by the author.
Syurgaku-Indah said...

dayah,blog aku dah tukar eh..lp pasword..huhuhu leh ke http://syurgaku-indah.blogspot.com/