Friday, July 31, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Nak balikkk....!!!

Ari neh nak balik KL....!! yahoooooo....!! nak pelok ciom anak buah aku yg sorang tuuuu....windu gile same itu budak....bende yg paling aku tunggu adelah tamatnye sukan baru nehhh...coz ujung minggu aku leh balik....

Sok pagi nak gi skolah Topek (Sekolah Menengah Teknik Setapak) coz dia terime anugerah cemerlang SPM aritu...ermmm...pandai jugak ko ekkk....ko slalu kene bebel ngan abah coz byk men...malas bace buku...heheheheh....tak sangke cemerlang jugak la ko nehhh...watever congratulations...!!!

Since ko da blaja kat Politeknik PD neh....aku harap ko study la elok2...ye la Kejuruteraan Mekatronik bukan mende senang....ko kene buktikan kat abah yg ko leh wat...disebabkan kemalasan ko tu la wat abah tak yakin ko amek course neh....tu pasal abah nak ko amek Pengurusan Pelancongan kat KPTM Mergong tak pon Sport Science kat Shahputra neh....hahahahah....klaka ar klau ko amek course tuhhh....sgt tak sesuai ngan ko....mekatronik may be tak susah if ko rajen...tu je...anyway aku slalu doakan ko bjaye....i really hope u could achieve 3.5 and above as u wish....go go caiyokkk...!!

If result ko bagos nanti aku kasik adiah...yg penting ko kene buktikan kat abah...klau takkkkkk....silap2 abah tak kan bli moto baru untuk ko...cam ne...?? patah kaki ko kang....ahaksss...

Thursday, July 30, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

1 2 3 Doremi...apa nak jadi Shahputra menang lagi...!!!

Tiap kali balik dari kejohanan sukan suare masing2 ilang....almaklum je la...kat sane sme naek antu....hehehehe....Kejohanan Sukan IPTS kali Kolej IKIP jadik tuan rumah....Alhamdulillah Shahputra menang lagik...yeyeyeyeyey....!!!
Ape yg lagi menarik ttarik mmg da bomb bile smua team pompuan Shahputra jadik JOHANNNNN....!!! gilek ahhhh...wa tabik spring...toinggggggg.....!!! Jangan jeles ek team laki...ekekekek....alaa...biase la...team laki neh same2 hebat...kuat & mantop....team pompuan kite neh tak tau la makan mende jadik power semacam....minom power root kootttt....ahakss....

Sape punyeeeeeeeeeee....??
Shahputraaaaaaaaaaaa....!!!

Shahputra Dragon....auuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmm....!!!

Malam perasmian

Maskot neh tgh dok wat shuffle....

Encik Kamal selaku Ketua Kontinjen menerima cenderahati....
Senyum kasi manissssssssssss.....

Muke 'puaih' ati coach pas menang....bpeloh cam dia yg men....
Come on brooooooooooo....!!

Pasukan sorak Shahputra
"Boleh...boleh...Shahputra boleh...!!"

Aku yg tgh bdebo...
Menanti gol dengan penoh sabo....
(eceh...panton 2 kerat gituuu....)
hooooreeeyyyyyyyyyyyy....!!!

Ku gembira sentiasa....badan ku sihat dan kuat.....huuuu yeeeyyyy....!!!!

Selamat Hari Tua....ngeeee.....

30 JULY 2009
HAPPY 27th BIRTHDAY TO

MUHAMMAD ZYURAIMI BIN ABDUL MAJID

a.k.a

BULLET

a.k.a

MY COACH

a.k.a

Toooootttttttttt.....

(harap maap...censored...ahaksss....)

  • Semoge panjang umo & dimurahkan rezeki....
  • Hope all your dream come true...
  • Happy always....
  • Senyom selalu...bukan moncong selalu....eheee....
  • Teeeetttttttttt....toooootttttttttttt...bla...bla...bla....pot pet pot pet.....(oooppppsss...censored lagik...cannot b shared...private & confidential....huahuahuahua....)
Wednesday, July 29, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Futsal Pompuan vs Futsal Laki

Mase kejohanan sukan baru neh...game futsal paling awal abes....ari jumaat start game...ari jumaat jugak futsal nye final....so kitorang sme kene la jadik supporter untuk game yg len ari sabtu ngan ahad....

Pas nengok game ari sabtu untuk sesi pagi nye....tghhari tu break sampai kol 2.30 kitorang gi lepak lunch kat TC....disebabkan tlalu busan dak2 futsal neh pon men lawan2 nyanyi....care pmainan:

  • Tema "cinta"
  • So setiap team (pompuan vs laki) kene bbalas nyanyi...
  • Rangkap lagu tu mesti ade pkataan "cinta"

video

Monday, July 27, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Makan Besooooo....

Huh....akhirnyaaaaaa....abes sudah Kejohanan Sukan IPTS Zon Pantai Timur 2009...Alhamdulillah Futsal Pompuan masih mengekalkan kejuaraan & Futsal Laki pulak menunjukkan peningkatan prestasi dengan meraih Naib Johan....
Seperti yg dijanjikan...if dua2 team gi final....coach cakap nak bawak makan besoooooooooooo..... yeeehhaaaaaa.....so ari jumaat baru neh pas maghrib kitorang pon konvoi reramai gi Mail Ikan Bakar kat Tanjung Lumpur....woooo....kenyang gilerrrrrr....blurrrppp....
Pe2 pon thanks guy di atas kesungguhan & semangat kesukanan yg u all tunjukkan....i really luv all of you....even kekadang nakal u all tu wat i pening2 lalat tapi idok lew sampai menusuk kalbu...u all always make me laugh & i'm happy since we are together....what can i say....i will never forget our relationship....eheee....




Next entry aku letak lak pic2 sepanjang kejohanan sukan neh....ape yang penting aku nak habaq awai2....SHAHPUTRA ADELAH JUARA KESELURUHAN LAGIIIIIIIIIIIIII.....!!!!!

Dzakwan blakon....??

hikhikhikhik...klako lak aku dapat msg mak bbunyik cenggini "ari ni Dzakwan mula blakon di Bangsar"....aku pon tak tau la cite mende....tak call pon dila lagik...aku juz call mak then mak cakap cousin aku nak baby 2 hari untuk drama....cousin aku neh keje blakang tabir....agaknye maleh nak carik baby tu yg men petik je anak dila tu....ahaksss....

"Mama....wan malu laa nak blakooonnnnnn...."

Saturday, July 18, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Aku yg kompius...

Smalam aku ngan mak, abah & topek balik Loqstaq coz nak amek dila & dzakwan...walo cam ne pon ari neh kene balik KL gak coz sok aku da kene balik Kuantan lak...kitorang neh tak kire la otw gi ke...otw balik ke...mesti nak benti gak kat RnR Tapah...aku pon tak tau la nape tempat tu sentiase jek ramai orang....tapi otw balik neh tak benti makan pon...juz gi stesen minyak....aku ngan mak pon gi la masuk dalam toilet....bile da kuar t0ilet mende wajib gi depan cermin tol kan tudung jap....tetibe aku dgr salah satu pintu toilet dibuke...aku pon pandang la...coz ingatkan mak aku....skaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....lelaki yg kuar dari toilet tu....aje gilerrrrrrrrrrrr....aku tak de la menjerit cam yg slalu tunjuk dalam tv tu....klau laki masok je toilet pompuan....yg pompuan dalam tu pon jerit...arrrggghhhhh.....!!! Aku cover macho lagi...yg mampu kuar dari mulot aku cume "eh...??!!" then mamat tu leh tanye kat aku "ni tandas pompuan ek??".....aku pon membalas ngan muke agak kerek "abes..??" sebenanye aku kompius....takot aku ngan mak yg tsilap masok toilet....mamat tu tros blari kuar....bile aku kuar toilet aku nengok kat dinding tu bukan je letak signboard, siap lukis beso2 pic pompuan pakai skirt tu kannn....korang mesti tau cam ne kan....
bile aku da kuar toilet tu...aku nampak ar mamat neh bdesup jek bawak kete....dia tnampak aku tapi tros wat2 tak nampak...hahahahah....agaknye time tu da tak tahan sgt....asal nampak toilet tros je masok tak tgk da signboard.... moral of the story.....tak kan tu pon aku nak kasik tau...korang da besa kannnnnn.....lu pkir la sendiri....ahakss..
Wednesday, July 15, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Yeyeyeyyeye....dapat awardddd...!!!

Bukan Anugerah Dekan atau Anugerah Naib Canselor okehhhh....aku bab2 anugerah akademik neh mmg slow sket nak dapat....harap mangap....

Haaaaaaaaaaa....ni award yg aku dapat dari Ida The Sengal....yg aku kenal since diploma & bile da bkawan baru aku tau yg kitorang neh sekampong....& opah aku lak rupe2 nye ustazah dia mase dia skolah rendah dulu....heheheh....
5 Fakta Tentang Aku:
  • Sense of humor....
  • Nak sgt gemokkan sket badan neh....tapi tak naek2....klau makan byk naek tang len...10sion makkk....jadik gemok tak seimbang....
  • Mood aku da kureng ngan MU pas Ronaldo kuar....hiksss....
  • Suke observe orang...especially students aku lew....
  • Penyabar lagi penyayang....hahahahah....tak tipu punyeeeeeee.....

5 Hobi Aku:

  • Mesti ar layan blog aku nehhh....& blog member2 aku yg gile2 nak mamfus neh...
  • Men futsal....
  • Melalak dalam toilet semestinyeeeeee....lalalalalalala....
  • Klau ujung minggu maleh nak kuar gi memane....aku suke tidooooooooooo.....
  • Telepon mak aku....pastu ngadu la itu ini...pot pet pot pet....

Suke ar lagu neh...

Neh lagu Siti Nurhaliza btajok Cinta Ini....aku suke ngan lirik lagu neh yg menusuk hingge tulang kering aku...huhuhu....lagu dia pon best....cam biase...klau nak dgr carik sendirik yeeeeeee....kikiki....saje nak share ngan korang....lirik yg aku wat kaler oren tu kate2 dia mmg beh kan....tapi rase cam geli2 plak....ye la...maybe datuk K mmg layan dia baek punye cam puteri gunung ledang....aku paling suke lirik yg aku wat kaler biru tu....layan sehhhhhhhhhhhhh.....
Betapa engkau menyintai
Agungkan aku bagai sorang puteri
Selalu kau puja diriku ini
Melayang aku tak memijak bumi
Namun terkadang ku rasakan
Apakah sikapmu tak berlebihan
Aku wanita tak sempurna
Bukan sekilaunya batu permata
Marilah bersama jalani cinta kita apa adanya
Saling mengerti dan sudi menerima
Kita manusia biasa
Marilah menjaga kesucian cinta rahmat Yang Kuasa
Saling berpadu hati untuk berdua
Dalam dakapan mesra
Nikmati suka berbagi duka
Seiring denganmu aku bahagia
Genggam jemari dan berjanji
Setia selamanya sampai akhir nanti
Monday, July 13, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Time2 nih la kete aku nak wat hal....

Petang smalam aku ngan abg peluru kuar gi makan naek kete comel aku tu...tgh aku ngan dia dok kukikukikuki bgurau sende tetibe kete aku neh mati enjin tetibe....aku ingat kan si peluru neh saje nak memain....mau tak nye dia leh gelak2 sedangkan aku neh da gelabah biawak da neh...
Then....dia cube lagi dan lagi dan lagi....same gak....gaye nye cam timing rendah....tapi tau la kan...pas men minyak leh la jalan tapi agak tsengguk-sengguk....hishhhh...kete neh pon...tgh2 bulan neh la dia nak wat hal....
Ermm...memandangkan time tu pon da maghrib....aku pon bawak la kete aku tu balik umah dulu...pagi tadi b4 gi keje tros anta workshop yantosan kasik servis tros...senang cite....jgn la ade mende2 laen yg rosak....mampos pokai aku....!!
Thursday, July 9, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

aku...dia...kamu...korang...dorang.... @ Karnival Sukan Mara

Buroknye laaaa...bile pompuan maen bola....hahahaha....ade aku kesahh...??!!
Come on abg no. 8...!! I admire u laaaaaaahhhhh....!!
Nak nombo teponnnnnn.....!!
Abg am...tolong jangan tido mase maen yeeeee....bukak mate tu sketttttttttttt....

kabadi...kabadi...kabadi....

Eceh...gaye sorang 'star'....(star ke...??) hahahah...

Tu dia nana dengan gayenye yg tsendiri....feewwiitttt....

"Woi ref...cepat ar tiup wisel...aku da tak sabo nak wat serv berapi neh...!!"
Kate en syam dengan bongkaknye...

Ketua & penolong pasukan sorak....aku pon tak pasti mane 1 ketua...mane satu penolong....

Wednesday, July 8, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Geodaia ft. Abg Man

video

Malam b.b.q Karnival Sukan Mara baru neh aku menyumbangkan suare aku yg sumbang mambang pitching abes ke laut...harap maap jike tlinge anda benanah okehhhhh...hahahaha...yg pasti aku mmg kaku bile nyanyi kerane aku sorang yg amatlah pemaluuuuuuuuuuuuuuu....skill menari ke..hape ke...sme da tak de dalam diriku ini..... =p

Monday, July 6, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Karnival Sukan Shahputra - MARA 2009

4 & 5 Julai 2009 telah diadakan Karnival Sukan Shahputra - MARA (staf2 yg keje kat MARA KL tu...yg bangunan dia kaler biru kat ngan Pertama Kompleks tu...haaa detail aku kasik tau neh)... Karnival kali neh bagi aku ade 'fight' ar klau nak dibandingkan tahun2 sebelum neh...ye la...asek Shahputra je menang...tak best gak kan...(blagak nak mampossss...!! hahahahah)

Antara sukan yg dipertandingkan adelah Bola Sepak, Bola Jaring, Futsal (L/P), Bola Tampar (L/P), Badminton (L/P), Takraw & Ping Pong (L/P)....Untuk acare sukaneka lak ade game Lari Dalam Guni, Galah Panjang, Lari Ikat Kaki, Congkak Gergasi, Kelereng & macam2 lagi la...

Memang meriah la karnival kali neh...untuk sukaneka neh aku ngan dee masok acare Lari Ikat Kaki...aku rase dia jek yg bleh jadik rakan duet aku untuk acare tu...coz kitorang memang 'sherashi bershame' okeh....ni kali kedua kitorang menang untuk acare neh...sebelum neh kitorang menang time wakil OM....heheheheh....ish...maleh la nak taip byk2...korang nengok je lew gambo2 kat bawah neh...hikkss...

Nana...jangan ngangkang sgt...mau kene 'ole' tu....

Pandai tol camerawoman neh tangkap gambo...it seems like i want to 'tandok' the ball....
tu teknik camera sahaje okeh...aku klau men futsal mmg tak suke men tandok2 nanti pale ting tong...hehehehe....


Layak ke aku nak jadik keeper? hak tuihhhh...

Seiring dan sejalan....seindah bunga di tamannnnnnnnnnnn......

Gile susah rupenye larik dalam guni neh...

Geng2 Lari Ikat Kaki....

yeeeeeeeeeeeehaaaaaaaaaaaaaaaaa.....heee...naseb la tak koyak suar kitorang....huhu

muke kasik ketat sketttttttttttt....

Thursday, July 2, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Hepi Besday Makkkk....!!!

1 Julai 2009 - Besday mak yang ke-51
Mak...
Dayah doakan mak panjang umo & dimurahkan rezeki
You are the best for us....Nothing gonna change our love for you
Sad...coz I'm not with you on your birthday
But I have something special for you mak
Hope you will like it...Juz wait for it ye makkk...ehe...
LOVE U SO MUCH!!! Muach...Muach...
My comment about my mom:
  • Garang ooooo....tapi mase kitorang kecik2 jekk....mak yg slalu bantai aku klau nakal... abah kureng sket bab2 bantai membantai nehh...
  • Sentiase support aku....tak kesah klau aku nak blaja dalam bidang ape yg aku nak.... tapi sentiase patoh ngan kehendak abah....
  • Tempat aku mengadu...Very understanding person....
  • Menteri Kewangan aku....akan memastikan tiap2 bulan aku mesti simpan duit...klau aku tak simpan, she will ask me "why?"
  • Klau kuar shopping....mak suke blanje aku even aku tak mintak....slalunye mak suke blikan aku baju...
  • Jadik org tgh aku ngan abah....klau aku ade ape2 'hajat' biasenye aku akan cakap ngan mak.... then mak akan sampaikan 'hajat' aku tu kat abah...heheheh...

Ishhhh....klau nak comment lagik...mau bjele-jele entry aku neh kang....sampai sini je la aku nak comment pon...yg len2 bia simpan dalam peti...huhuhu....

Wednesday, July 1, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Tak larat nak sedih2....

Malam semalam aku dikejotkan dengan satu berite yg disampaikan oleh dee....
Erk...tkejot ke...??!! Mmg sepatotnye aku tkejot...tapi tak de feel ar nak tkejot...
Kalau org len dapat berite camtu kompem tkejot lalu menangis...
Aku sebenanye da tak larat nak sedih2...2 3 menjak neh aku asek sedih jekk...
sedih itu...sedih ini....asek nangeh jekk...aku nak simpan la same air mate neh...
kang kering lak....tak bleh nak nangeh untuk cite2 sedih yg bakal mendatang neh....ahaks...

Dee bengang gile bile aku tgelak besar sampai tguling-guling dgr berite
yg cukop tragis dalam idop aku tu...
Korang mesti t'tanye2 apekah berite tersebut...
Berite tu adelah....teeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttt.....
Harap maap yekkk...tak dapat disiarkan secare 'live'...
Segale kesulitan amat dikesali...heheheh....

Thanks Cik Zu...

Cik Zu...
Sori la sgt2 coz smalam kitorang menonong jek balik umah....
Ingatkan cik zu da balik...kitorang nengok tak de pon kat opis...
anyway...thanks a lot datang jumpe kitorang kat umah smalam....
Thanks jugak coz bagik kate2 semangat kat kitorang yg pale hotak tgh
serabot pasai study kitorang....
Thanks atas ilmu yg diberi spanjang kitorang blaja dulu....
Thanks coz sentiase sabar ngan pangai kitorang yg 50/50 neh...

Thanks....thanks...thanks...
Sori 4 everything...
Yg penting jangan lupe kitorang tau....