Sunday, December 11, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Tiba-tiba muncul kembaliiiiiiiiiiiiii...!!

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh...gilerrrrrrr PEMALAS aku ni kannnnnnnn...klau ade ANUGERAH BLOGGER PALENG PEMALAS, aku rase aku leh la masok dalam top 10 kotttt...bukan la sebab aku da lupe diri lepas jadik puan ni...tapi sebab sebok dari segale segi...sebok buat anakkkkk...ooopppsssss....balek dari cuti kawen, kat opis pon banyak kije...pastu wiken hasben balek KL sebok ngekor dia ke hulu ke hilir la pulok kannnnn... pengantin baru kannnnnnnnnnn....hahahahahaha....

Ni da nak masok tahun 2012 neh, tergerak ati neh nak hapdet entry baruuuu...ye la kannnnnnn....at least klau sesape yang terrrrrrrrrrrrbukak blog aku neh, tau la yang aku neh idop & sehat walapiat lagiiiiiiii.... kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

MENGANDUNG

Alhamdulillah syukurrrrrrrrrrrr....skang ni aku da ngandong 2 bulan lebih....memang aku ngan hasben nak sangat dapat anak cepat2...memasing kurang muda kannnn...bukan tua okehhhh....bile da ngandong neh, baru aku tau cam ne mak ngandongkan aku dulu....longlaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....lembikkkkkkkkkkkkk...lagi2 plak bile dok kuar masok toilet muntahhhhhhhh....badan pon mudah letihhhhh....

Walopon dok jauh dari hasben aku, tak terase yang dia jauh sebab sesungguhnya dia seorang suami yang sangat prihatin & mengambil berat...penyayang & sebagainye laaaa...tak payah nak cite banyak2...kang berlaku "perkembangan" luar jangka...ekekekekek...

KURSUS

Balek2 jek dari hanimun arituuuu...aku bukan tros masok opis....tapi aku kene tros pi Kursus Pengurusan Sekolah Kemahiran IKBN kat Melaka dari 3 - 6 Oktober 2011...

Pastu kene anto pi Kursus Pengacaraan Majlis dari 20 - 22 November 2011...haaaaaaa...kursus yang ni mmg aku tak leh tolakkkkk....lagi aku sukeeeee....sebab wat kat De'Rhu Beach Resort Kuantan....abes kursus, aku tros mintak tolong abang driver anto aku gi kat hasben terchenta lewwwwww....huhuhuhuhu.... then kitorang balek KL sesame...sambil2 tu leh jumpa ngan member2 kat Shahputra yang selalu dirindui... (^_^)

Pade saat dan ketika ini plakkk...mase aku ngah hapdet blog neh, aku dalam Kursus Induksi Umum kat Kompleks Rakan Muda Bukit Kiara...5 - 15 Disember 2011...kursus yang ni memang agak letih sebab kene turun riadah segale bagai...tapi disebabkan aku ni da agak memboyot neh...ade la kelonggaran sketttt...

Disebabkan kursus ni pon da makan 2 minggu....hubby plak last week sebok ngan grand final futsal ipt, so agak berminggu-minggu jugak la tak dapat nak jumpe...

PERKAHWINAN JARAK JAUH

Walopon jauh...aku ngan hubby pegang prinsip ALWAYS BE POSITIVE...since blom kawen lagi senang nye la aku get along ngan cinta ati aku neh...susah nak elaborate...ape2 pon aku bersyukur dipertemukan jodoh ngan dia...auuuwwwww...beri laluan...terjiwang karatzz jap...muahahahah...

OMBAK RINDU

Skang ni orang dok giler ngan filem ni...kannnnnnnn...sebelom citer tu kuar lagi, laki aku da bunyi2 kate citer tu best....so mmg niat ati nak tengok ngan dia la kannnnnnnnnnn...sekali dia ngan aku same2 sebok kat tempat keje masing2....kebetulan plak bebaru neh adek aku dila balek KL, laki dia pon bawak budak2 futsal giatmara gi tournament...da dua2 tak berlaki time tuuuu....pastu kegersangan kebosanan tahap gaban dok umah okehhhhh...kitorang pon kuar la bdua pi tengok sesame....sedih nak mamposssss citer tuuuuu...klau tengok ngan laki sendiri baru la besttttttttttt...leh lentok2  *giler gediksssssss*....tapi sebab da tak sabo sangat kannnnnn....memasing mintak izin laaaaaaa nak pi tgk duluuuuuuuuu...naseb baek la direstui...kikikikiki...

CUTI PANJANG

Da bulan Disember ni kitorang agak bz...so memasing decide nak cuti panjang ujung tahun nehhh...weehhoooo....!! tak sabo...tak sabo...tak sabooooo....

Okey lahhhh...nak mgrib da nehhh...sat lagi aku ade claz plak kol 8 malam...kang lambat masok claz kene ketuk ketampi plak kangggggggg...ahakssss...berjumpe kite di lain entry yekkk (tahun depan gamaknye)... ekekekeke...babaiiiiiiiiiiiiiiii....
Thursday, September 29, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Ngah rajen neh...

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh....hai semuaaaaaaaaaaaa...!! ni aku ngah rajen nak hapdet latest entry nehhh...tadi mase kat dapor sambil2 dok tolong mak metua, dalam kapla ligat memikir hape aku nak hapdet ari neh...huhuhuhuhu...

Ade member2 dok tanye amacam kehidupan bile da bgelar isteri....frankly speaking perkahwinan mmg teramattttttttttttttttttttttttttttttt la indah...mase bcinte pade aku perasaan tu biase2 jekkk...al-maklum je laaaa mase tu blom halal kannnn...bile da kawen neh jiwa, perasaan, tingkah laku, sikap & segale ape kejadah tu otometik akan berubah...nak citer cam ne pon aku tak reti lahhh...so sape yg tak kawen lagi tuuu, sile kawen klau nak tau...hahahahahahah...cam aku neh baru lagi kawen...byk lagi kehidupan alam perkahwinan neh yg aku tak nampak...pe2 pon aku cube la wat segale yang terrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbaek dari ladang utk mase depan yg cemerlang gemilang terbilang...ahaksss...

Dari aku dok bebel2 kannn...jom ar aku share gambo2 mase hari nikah aritu...

 ni la rope aku mase nikah arituuuu...gambo sebelum nikah tak yah ar aku tunjuk ehhh...muke kusammm...da la mase nak amek gambo sebelum tu, aku dipakse oleh mak andam tak yah senyum...wat muke ala2 monyok...mmg tak semenggah langsong ar rope aku time tuu...nak amek gambo selepas mekap baru leh senyum...sengal gilerrrrrrrrrr....hahahahah...

Tadaaaaaaaaa...!! ni la mak andam aku...name dia Rafidah...di kalangan member2 kitorang panggey dia Pid jekk....kitorang bkawan sejak sekolah rendah lagi...senang citer ni la antara member menyetan aku mase skolah dulu...kihkihkihkih...sesape yg rase nak ngorat Pid neh...jangan mimpi ehhh...bini orang tuuu....beranak 1....hahahahaha...dia neh klau mekapkan org memang meletopssssssss...klau korang bminat nak tgk hasil tangan dia...leh click sini: Fyda Fendy - Your Personal Makeup Artist

 Hahhh...ni plak tangan aku ngan dok genggam tangan member aku, Dott...time neh ati ngah tak keruan... jantong rase nak luruh....tangan sejokkkkkkkkkkkkkkk...debo wehhh deboooooooo...

 yahoooooooooooooooo...!! time ni da sahhhhhhhhhhhh...!!

sob..sob...sob...saham aku da jatoh (hahahahaha...gilerrrrrrrrrrrr)....syahdu nokkk bile kluaq pkataan SAH tuuu...

 mode: ngah lafaz taklik...giler laju laki aku bace wehhh....kuikuikuikui...

 mode: serah mas kawen...maceh ye banggggggggg... ;p

mode: sarong cincin la kannnnnnnnn...

Okey...tu jek gambo2 nikah yg aku rajen nak letak...selebihnye tgk senirik dalam pesbuk aku la ehhh...pasni aku wat entry gambo2 mase resepsi ngan nyambot menantu lak...
Sunday, September 25, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Puan Dayah in da houseeeeeeeee...!!!!

Wahhhh gitu title nyerrrrrrrrrrrrrrrr....terus jatoh merudum saham mak nokkkkkkkkkkk....perasan macam la slama ni saham haku tinggi...hahahahaha....biase la kannnn sekali skale kite kene "perah santan" baru la seronok idop nehh...ehh yeke...?? hape yg aku melalot nehhhhhh...wawawawawaw...

Ok..ok...ko tak payah nak men saham sangat la dayah oiiiiiiiii...well...Alhamdulillah tanggal 16 SEPTEMBER 2011 (JUMAAT) bersamaan HARI MALAYSIA, aku sah menjadik isteri kepade hasben tercenta, MUHAMMAD ZYURAIMI BIN ABDUL MAJID...dengan sekali lafaz jek hokehhhhh....klau bkali-kali kompem aku pengsan kat situ...huihhhhhh mase tu nebes gile vavi heh...bile da lepas akad tuuuu aku rase cam nak melompat kegirangan...tapi aku kene la behave kannnnnnnn....kat masjid tuuuuuuuuuuuu....klau kat umah da lame aku melompat (aje gilerrrrrrrrrrrrr)...hahahahahahah...

Aku skang ngah dok kumpol gambo2 dari hari nikah sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiii la majlis sambot menantu kat loqstaq..so gambo2 tu nanti aku wat dalam entry len la ehhhh...entry yg ni aku buat utk ucapkan


  • TERIMA KASIH YG TAK TERHINGGA OPKOS KEPADE MAK ABAH YANG BTUNGKUS-LUMUS UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN AKU...ADEK-BERADEK, SEDARE-MARE, JIRAN2 YANG SENTIASE RAJIN MEMBANTU...
  • JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG HADIR MAJLIS KAWEN AKU & SUAMI....AKU HEPI SANGAT2 BILE DAPAT JUMPE NGAN MEMBER2 YANG DA LAME TAK JUMPE...
  • SAHABAT2 TERSAYANG PLAK SENTIASE ADE DARI HARI NIKAH SAMPAI LA MAJLIS RESEPSI...LOVE U ALL VERY STRONG...!!
  • MASE NGAH BSANDING, TETIBE TERSERGAM BAS SHAHPUTRA DEPAN MATE... PERGGGHHHHH AKU YG DEMAM MASE TU TROS SEHATTTTTT..... HAHHAHAAH....TQ TQ TQ SEBAB SUDI DATANG 1 BAS...!!
  • JUTAAN TERIMA KASIH JUGAK UNTUK SEMUA YANG WISH BY SMS & PESBUK... MEMANG TAK MENANG TANGAN NAK MEMBALAS MASE TU...AL-MAKLUM JE LAAAA PENGANTIN MMG TAK DOK DIAM...KENA WAT KEJE JUGAK...HUHUHU...
  • MINTAK MAAP BYK2 KALAU ADE TKURANG LAYANAN KE KAN MASE DALAM MAJLIS...
  • ADE JUGAK YANG TAK SEMPAT NAK JUMPE LANGSONG SEBAB TERLEWAT SAMPAI, SORI SANGAT2 SEBAB BELAH PETANG KENA PI PHOTOSHOOT OUTDOOR PLAK...
THANKS AGAIN FOR EVERYTHING...!!!
SORRY AGAIN FOR ANYTHING....!!!
LOVE U ALL DAMN MUCH...!!
Sunday, September 4, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

RAYA - MERDEKA - KAWEN

tin tinnnnn...pon ponnnnnnn.....wahhhhhhh raye tahun ni raye paleng penat bagi aku satu family...mau taknyeeeeee, kene beraye banyak umah sebabbbbbbb sambil beraye sambil menjempottt...sampaikan tengok lemang & ketupat pon rase cam tak leh gi dahhh...tak laluuuuuuu...

tu pon ade gak umah yg tak sempat nak pegi...ade plak umah yang kitorang pegi tapi tuan umah takde, so hape lagiiiiii kasik selit dalam peti je la kad jemputan tu kannnnn...ade jugak umah yg kitorang pegi, tuan umah ade tapi kitorang plak cakap tak yah susah2 hidang ape2 sebab da tak larat nak sumbat ape2 makanan da dalam perot... so borak borak borak, bagi kad pastu mintak diri...

raye raye jugak kannnnn...MERDEKA idok lew dilupekannnnnnnnnnn...dalam family aku, 31 OGOS tu jugak BIRTHDAY MY BELOVED SISTER...so to DILLA, semoga panjang umo, murah rezeki & hepi slalu bersame family tersayang...mase tarikh tu kitorang satu family kat kampong sebelah abah kat kedah, da alang2 tu sempat la celebrate ngan mak pak sedare & kazen skali...

well, tinggal beberape hari je lagi majlis kawen aku....stakat ni alhamdulillah psiapan bleh dikatekan hampir 100% siap....aku rase smua orang yg nak kawen especially bile hari tu maken dekat, mesti dalam diri tu ade PERASAAN yang jap2 positif, jap2 negatif....susah nak digambarkan perasaan ni, kekadang cam tak keruan...aku takde care len melainkan banyak2 bdoa & mengaji...baru la rase tenanggggggggggg jek jiwa neh...

Syukur alhamdulillah jugak, dalam tempoh btunang stakat arini, ikatan kami sangat baek...DIA seorang yg memahami & sgt menjage hubungan....hope kekal sampai bile2...ok dah tak leh citer lelebih....kuikuikuikui...
Thursday, August 25, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

SELAMAT UNTUK SEMUAAAA...


Ahahhhhh...da ujung bulan poser baru aku terase nak hapdet blog aku nehhhh...biase laaaaaaaaa...bizi beno skang nehhh...pastu nak hapdet tu bapak la malasssssssssss...tu laaaaaa...org berblog, aku pon nak berblog...pastu bior jek blog neh bsawangggg...

Nak dekat2 raye neh byk mende aku kene setelkan...almaklum je laaaaaa...pas cuti raye aku masok balek keje dalam seminggu...pastu aku coti balek sampai ujung bulan 9...honeymoon...ekekekeke...

Klau ikotkan sepanjang bulan poser ni, aku neh asek merayau jekkk konon2 nak carik baju raye...sampai ke kuantan la aku merayauuuuuu....tapiiiiii haremmmmmmmmmm sampai ke sudah aku tak jumpe hokehhh...dengan itu, aku pakai je la baju yg mane ade raye nanti....

Alang2 aku wat entry nehhh...aku nak ambik kesempatan...mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN 
KEPADA SEMUA TERMASUK:

MAK ABAH YANG DIKASIHI

ADEK BRADEK YANG DISAYANGI

TUNANG YANG DICINTAI

PAK2 MAK2 SEDARE YANG DIHORMATI

SEPUPU SEPAPAT YANG DIRINDUI

SAHABAT-SAHABAT YANG DIINGATI

 &

YANG MENGENALI DIRI INI

PASTU KANNNNNNNN....JANGAN LUPE YEKKK.... JEMPUT KE MAJLIS KAWEN SAYE NANTI YEKKK...

17 SEPTEMBER 2011 (AMPANG)
24 SEPTEMBER 2011 (ALOR SETAR)

MASUK ADELAH PERCUMA...!!



Saturday, August 6, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

BUKA POSER SENGSORANG... =(

Sepanjang idop aku kannnnnnnn....tahun ni la first time aku kene poser sengsorang...1st day & 2nd day poser, aku dapat la poser ngan family sebab time tu aku MC...demam...3rd poser aku da masok keje balek...so ari tu da kene la buke poser sengsorangggg...

Sedih ropenye ekkkk poser sengsorang nehh...korang aku tak tau la kannnnnnnn...mebi aku rase sedih sebab aku blom penah lagi poser kategori individu...klau dulu aku keje kat kontan, biasenye aku bbuke ngan dee tak pon ngan boipren (dlu boipren..skang tunang...ekekekek)....zaman study lak jangan cakap laaaaaaaa...syiokkkkkk bbuke reramai dalam bilik...biler teringatttttttt mmg rindu bangat gue bilang sama looooooooooo...ahakss...

Sambil bsahur & bbuke sorang2 tuuuuuuu, terbayang aku dengan manusia2 kat luar tu yang idop sebatang kara, merempat takde tempat tinggal, lagi2 plak kalau budak2 kannnnnn....sedih siotttttttttttt....aku ni patot bsyukurrrrr dalam aku dok sedih mengade-ngade tuuuuuuu, ramai lagi yg kurang bernasib baik...dorang lagi la sedihhhhhh....sob...sob..sob...

So, dalam bulan baek ni kannnn...elok la kite beramal ngan bersedekah & berkongsi rezeki kite...kite mane tau naseb kite esok luse kannnnnn....klau kite beramal ngan orang len...InsyaAllah bile kite susah, Allah permudahkan kite...

Dengan itu...sekian saja tazkirah petang untuk ari nehhh...semoga kite bertemu lagi dalam rancangan MANISKAH KURMA ITUUUUU....?? kohkohkohkoh...
Friday, August 5, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

PETA LOKASI MAJLIS @ LOQSTAQ / AMPANG

Semalam baru la dapat berterawih....

Lihat tajuk...ok dahh..?? kenape...?? sebab kesihatan aku sejak seminggu neh kurang memberangsangkan...so smalam bila bos ajak terawih sesame, aku pon rase badan da bleh bdiri lelame dengan tegoh (poyo nyer), Alhamdulillah smalam dapat gak tunaikan ibadat tersebut dengan jayanyeeeeeeee...

Kitorang berterawih kat surau IKBN ni jugakkk...so bjemaah ngan students skali la kannn...sampai jek surau tros masok carik saf yang kosong...sementare tunggu azan isyak tu, aku ngan bos dok sambil berborak berzikir...tetibe adelah sorang student neh tlanggo aku dari blakang pastu menyapa

Student:  EH...SORI...SORI...

Aku:  IT'S OK... (sambil tersenyum manis...manis kerrrrrrrrr?? hahahah)

Student:  AKAK COURSE APE KAK...??

Jokpan seterusnye tak payah la aku bagitau ekkk...tapi aku rase cam nak bagi dak tu 10 hengget...wakakaka....

MODE: TANGAN KE DADA MATE KE ATAS
Tuesday, August 2, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

BAK MAI ADDRESS...


Hai tawan2...salam Ramadhan kepade semuaaaaaaaaaa...!! Haaaaaaaaa...ni aku nak habaq to all my beloved FRIENDS, STUDENTS, EX-STUDENTS & SESAPE YANG MENGENALI DIRI KU INI, lepas raya nanti aku akan NAIK PANGKAT....sooooooooooo dengan segale hormatnye aku nak menjempot...mende tak lame da ni wehhhhhhh...maken dekat majlis neh...maken senakkkkkkkkkkkkk lak aku rase..huhuhu....

Justeru itu (lame tak gune pkataan neh), kepade sesape yg nak kad bleh la inbox kat aku alamat korang ehhh...sape yg tak kesah aku jempot dalam pesbuk leh la habaq gakkk...lagi aku sukeeeeeee...bukan ape noxxxxx, mak aku conquer kad jemputan aku tuuuuu...cam dia lak yang nak kawennnn..harharharhar...ye laaa korang kene la pahammmmm...mak aku takde pesbuk nak menjempottttt....ekekekek....

Klau korang rase nak bagi address korang kat blog aku ni pon takpeeeeeeee...mane2 la yg senang okehhh... ape2 pon nanti aku akan upload pic kad jempotan tu kat pesbuk supaya lebih jelas, nyata dan teranggggggg... Untuk pengetahuan smua, majlis aku tu akan diadakan pada:

17 SEPTEMBER 2011 
UMAH AKU (TAMAN TASIK)

24 SEPTEMBER 2011 
UMAH PIHAK LAKI (LOQSTAQ a.k.a ALOR SETAR)

Sekian....makaseyyyyyyyyyyyyy...!!
Saturday, July 30, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

KERTU...

Happy Birthday To Youuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....Happy Birthday To Youuuuuuuuuuuuuuuuu...Happy Birthday To MY "BEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOO"...Happy Birthday To Youuuuuuuuuuu...!!

Owh yehhhhhhhhh...30 JULAI 2011...genap sudah umoq anda 17 29 tahunnnnnnnn....adakah anda rasa anda semakin TUA...?? Jika YA...taipkan KERTU dan antakan kepade bbm saye....ekekekek....

Well whatever it is...I really hope U akan sentiase dikurniakan kesihatan yang baekkkkkkkk....dipanjangkan umo...dimurahkan rezeki...thanks atas segale teguran utk I perbaiki diri & thanks jugak sebab buat I sentiase senang ngan U...hope it will be remain...camne pon jangan lupe gak ape2 je la pesanan i nohhhhhhhhh...klau lupa bak mai tlinga nak piattttttttttttt...kihkihkihkih....

I pon tak tau nak bagi apaaaaaaaaaaa...disebabkan da lama sangat dok cari MENDE ALAH nehhhh....so i bagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ni la ekkkkk....

Berakhir sudah pencarian comforter LIVERPOOL andaaaaaaaaa...ahakss....
Thursday, July 21, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Takde tajok...

hellowwwwwwwwwww...gud morningggggggg...!! aku ni ngah berkursus sebenonye nehhh...kat Hotel Quality Shah Alam...ni da masok ari ke-4...sok tengahari baru abes kursus...overload pale hotak aku neh ngan information...ye la kannnn kursus tak sudah2...tapi syokkkkkkkkkkkkkkkkk...

ari selase bebaru nehhh...aku call la mak nak borak2...pastu aku dengo la suare mak sengau...mak demam & selsema...kitorang  pon borak punye borak punye borak, akhir2 perbualan tu baru mak cakap...

Mak: dayahhh...ni mak bagitau je la ekkk...ingat tak nak bagitau...tapi da kamu call ni...bagitau gak laaaaa... mak ngan abah smalam xcident...tapi skit jekkkkk...

Aku: haaaaaaaaaa...!! nape mak tak bagitauuuuuu...mak niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (air mate da bergenang)


Mak: abah tak kasik bagitau...kang mengkeme tak senang dok plak...mak abah okey jekkk...luke sket2 jekkk...bla bla bla bla...pot pet pot pet...prong prang prong preng (bciter cam ne leh xcident tu)...jangan risau laaaaa...wat je keje2 kamu tuuu...


Aku: ermmmmm...okey...mak abah rehat cukop2 tauuu...


Mak: iyeeeee...

Aku mmg tak senang ati slagi aku tak tgk senirik...pas borak tepon ngan mak tu, aku bsiap tros gerak balek Ampang...sampai umah mak ngah terbaring...rase nak nangeh okehhhhhhhhhh...pastu mak tunjuk luke kat lutot & kat tangan ade sket...abah lak luke sebelah kiri dari ujung kaki sampai bahu...

pe2 pon syukur sangat abah ngan mak tak de patah2 ke...klau takkkkkkk...mmg aku tinggal je kursus aku nehhhhh.....jage mak abah...
Thursday, July 14, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Citer Antu...

Aku tak reti nak wat tajok mende...wat tajok straight to the point je la ekkk...heheheh...di kalangan member2 aku mesti ade kan yg tau skang neh aku keje kat mane...aku skang kan keje kat kawasan yg agak berhutan... biase la kannnnn kawasan gini segale "makhluk" adooooo...

Klau ikotkan macam2 kesah aku dengar pasai "makhluk2" tu dok nyakat org2 kat sini...tapi takde la sampai tahap serius...saje nak bgurau la tu gamaknyeeeeee...

Aku ni plak 2 minggu kebelakangan neh keje dari pagi sampai la tengah malam...aku kene jadik fasi untuk minggu paradigma (pogrem dak2 baru masok)...sebelom isyak biasenye aku da turun kafe nak melantak ngan member2 fasi yang len...ade la satu malam neh...aku makan sorang2...member2 fasi len da naek surau nak solat isyak...mase aku ngah makan ngan sopan santun tu kannnnnnnnn....

Tiba-tibaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Rase cam ade kelibat lalu belah kiri aku....dengan lajunye aku noleh...takde pape....so aku wat bangang je laaaa...tapi yg tak best tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu BULU ROMA AKU MEREMANGGGG ZASSSSSSSSSSSSSSSSSSSS...!! haishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....dengan ramah mesranye aku menyape la kannnnnnnnnnn....

"kalau nak lalu...lalu je la okehhhh...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jangan kaco aku okehhhhhhhhhhhh...aku nak makannnnnn"

Aku rase "dia" paham kot...sebab pastu aku tak rase lak tande2 yg "dia" ade  lagi kat situ...peace yawww...!!
Monday, July 11, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Hari2 yg indah....

8 Julai (Jumaat) - 11 Julai (Isnin)

Hari Jumaat tu pas keje aku gerak pi Kuantan...klau ikotkan aku nak gerak sabtu pagi, tapi memandangkan ari Sabtu tu bleh plak ade perhimpunan BERSIH la sangattttttttttttt tu kannnn...so aku decide nak gerak awai risau kang tetibe tsangkot lak kat KL tuuu...nayaaaaaaa...

Mase otw tu kannn...tetibe kat Batang Kali jem trok gilerrrrrrrr...time2 aku esaited nak jalan jaoh tu la nak jadik jem luar biase....ermmm ropenyeeeeee ade paip pecah tepi jalan so geng2 plumber jalan tu ngah repair & tpakse tutup satu lorong...takpe laaaaa dimaapkan...huhuhu...

Disebabkan jem tu, dahhhhh rogi mase aku...tetibe aku rase teringin nak lalu ikot genting...bile masok jek simpang ke genting tu, berjela-jela doa aku bace....aku ade la gak dok tanye2 ngan org pasai jalan tuuu...ade cam2 versi citer la yg aku dengar kannnnnnnnnnnn...ade citer yg enak...ade citer yg tak brape nak enak...aku tak biase lalu situ...siyes mmg nak muntahhhhhhh....sampai jek atas aku benti rest jap...cari eskrem...

Aku rest jap je ponnnnn...ati neh da meronta-ronta nak sampai kuantan cepat...sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jek tros datinggggg...huhuhu...wiken @ kuantan, pogrem aku tgk wayang & teman incik tunang bli barang2 hantaran untuk dia plak...aku nye da setel last week....

Tengahari tadi ngan berat ati aku pergi tinggalkan kuantan...sob..sob..sob... *giler gedikkkkkkkk...hahahah*

Shopping sakannnnnnnnnn....

2 Julai (Sabtu)

Haduinye punnnnnnnnnnnnnn...saketnye badan aku pagi tuuuuuu...urat saraf terkejot gamaknye kannnnn...men boling smalam bukan aku nak warm up dulu kerrrr kannnnn...men baaaaaaaaaaaaaaaleng jekk...padan muke aku...!!

Tapiiiiiiiiii...saket keeeeeee...nak pengsan keeeeeee...aku kene gak bangon awal2 pagi bsiap nak kuar ngan mak & dee...shopping timeeeeeeeeeeeeee...!! aku telah dipakse oleh mak untuk bershopping aritu jugakkkk... shopping barang2 hantaran...lokasi shopping: jalan TAR & Sogo...aku neh bab2 shopping SAKAN neh mmg tak bape reti...sebab aku mmg tak penah ajar diri neh untuk berbelanje besorrrr....tapi ni sebab nak kawen kannnnnn...tu pon bile mak aku bisinggggg baru la aku pi shopping...klau mak tak bising mebi sok nak kawen ari neh baru aku bli barang kottt...wakakakakaka...

Letih gilerrrrrrrrr okehh...rase cam nak tcabot kaki aku neh shopping...thanks a lot kat mak & dee atas barang yg telah disponsor...suke...suke..suke...!! tak ketinggalan jutaan terima kasih kepada tunang tersayang (abg muke legend tapi hati kiut) atas wang belanje ituuuuuuuu...heheheheh....

Sampai umah tros tidoooooooooooooooooo...kumpol energy untuk pogrem malam lakkk....

Malam tu plak aku ngan dee pi Taman Koperasi Polis Gombak tgk member kitorang Jiha yg baru pas bsalin...yg aku dokong tu la baby dia...name baby tu Nazif...sangat laaaaaaaaaaaaaaaaa comey...mate sepet...heheheh....

Bowling Tournament IKBN Peretak

1 Julai (Jumaat) bebaru neh IKBN tempat keje aku wat tournament boling kat Selayang Mall...biase nye asal jumaat je pas punch out aku mesti da calo balek KL...tapi disebabkan game malam, so tade la aku thegeh-hegeh nak balek aritu...seb baek la gak Dee ngah coti2 mesia & ngan rajennye mai lepak kat kuala kubu... sonok la skettttttt....ehh bukan sket...sonok banyakkkkkkk...kihkihkih...

Since aku keje kat sini, ni la baru aku btol2 dapat bermaen ngan riang ria...klau takkkkkkkkkk mmg donia aku kat opis pastu balek umah...bohsan okehhhhh...mase kat shahputra dulu gaye idop aku balance keje ngan riadah...syiokkkkk...aku mmg kurang suke idop neh kejeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee jek...rimas..rimas....

Game malam tuuuu....DENGAN TAK SENGAJE nyeeeeee aku merangkol title johan kategori wanita & pemain terbaik wanita....OMG...!! aku klau kalah, tak rase maluuuuuu...tapi bile menang tu yg rase malu gilerrrrrrrrrrr...rase cam nak letak muke neh dalam tong sampah...hahahahaha....

Mase kat shahputra luuu...aku mmg rajin join boling tournament...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ranking aku antara yg tercorot...shahputra ramai player hebat...disebabkan da biase kalah, tu yg bile TERRRRRmenang, rase cam nak lempang2 diri sendiri..mane la tau mimpi kannnnnnnnnnnn...boleh gitu...?? ahakss...

Da setel smua malam tu, aku ngan dee tros gerak balek Ampang...di kala tengah malam tu kami meredah hiway MRR2 sambil aku ditemuramah oleh dee yg bertanyekan tentang perasaan aku apabila dinobatkan sebagai johan & pemain terbaek...aku rase cam nak cekik2 jek minah tuuuuuuuuuu....keje nak nganjen aku jekkkkk....kohkohkokohkoh...

Gua cube rajinkan diri...

Haluuuuuuuuuuuuuuuu...hai evelibadi...gua ngah torai merajinkan diri hapdet blog gua neh...last gua hapdet 22 June aritu...gua agak lame tak hapdet bukan sebab majok butang skirt gua tu tercabot...heheheh...tapi disebabkan sejak 2 menjak neh otak gua agak penat membuatkan gua tak dapat berfikir dengan bernas untuk meluahkan kate2 dalam blog kesayangan gua neh...

Klau ikotkan citer...huishhhhhhhhhhhhhhhhh macam2 gua bleh citerrrrr....tapi biase la kannn...out of mood... balek je keje...gua campak tepi beg laptop gua...pastu gua kerjekan hal2 rumahtangga (pektis...pektis..) tau2 jek da malam...then pas isyak gua tidoq...gua mmg akan pastikan tido gua cukop 7 - 8 jam untuk memastikan kejelitaan gua terjaga (kepale hotak gua...nak muntah bace statement tersebut)...

Ok2...gua takmo mencarot melalot tak tentu arah dalam entry ni semate...gua nak wat next next & next entry lagi nehhh...tapi gua wat short2 entry je laaaaaaaa...at least nampak la blog gua neh idop kannnnnnnn... kang ade lak yg ingat owner blog neh da meninggal lak kanggggggg...ahakss...
Wednesday, June 22, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Alahai butangggggggggg....

Semalam aku pi keje pakai baju korporat ngan skirt labuh....standard ar kan keje gomen jangan harap nak pakai suar (utk pompuan yekkk)...aku neh mmg tabiat dari dulu sangat tak selese pakai skirt sebenonyeeeeee...tapi aku suke berbaju korporat..so nak tak nak kene la padankan ngan skirt kannnnnnn....

Aku masok opis jap then tpakse kuar ade hal...mase nak kuar, aku ejas2 la skirt aku tu kannnnnnn.... sekaliiii butang skirt aku tu tcabot...seb baek la aku bawak kronsang extra...tpakse la aku pinkan ngan kronsang tuuuu... haihhhhh....

Persoalannye skang...

KENAPE BUTANG SKIRT AKU TERCABOT...??

ADAKAHHHHHHHHHHH....??

Sunday, June 19, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

penatnye marathon...

fuhhhhhhhhhhh...minggu ni penat giler gua cakap luuuuuuuuuuuuuu....aku kan ari senin sampai khamis kene gi Kursus Induksi Khusus kat Kompleks Rakan Muda Bukit Kiara...Khamis tu majlis penutup beh kurang kol 10.30 malam baru abes...setel jek majlis tuuuuuuu, aku tros naek bilik kemas2 & check out malam tu jugak balek Ampang...sampai jek umah dok rehat jap then gi mandi & sental baju2 mase kursus tu...kol 1.30 pagi baru aku kuar dari bilik air...pastu boooommmmmmm tidoqqqqqqqq....

Esoknye plak (Jumaat), aku ngan mak balek Penang...sekarang ni aku kene btol2 hargai setiap mase....asal ade mase terluang, aku tak kan buang mase dengan melepak-lepak @ tido sampai tak sedo kediri @ menonton tv dengan riang ria @ main konda-kondi bersama rakan2 sebaye....bile aku tak keje, mase lapang yg ade tuuuuuuuuuuuu aku gune untuk setelkan ape2 yg patot untuk menuju ke Bulan September yg mendebarkannnn...ekekekeke....

Sabtu pagi dari Penang, aku & mak bertolak pi Loqstaq, umah family tunang tersayang...ade hal nak disetelkan kat sane...tempat dituju adelah City Plaza Alor Setar...kitorang gi sane berlima (aku + mak + incik peluru + mama - future MIL + zaza - future SIL)...sampai2 jek tros aku tanye ngan gurl yg keje situ ape yg aku nak....mule2 tu rase cam tak yakin yg aku bleh dapat ape yg aku nak...sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bile gurl tu kuarkan mende yg aku nak tuuuuuuuuuuuuuuu....rase cam nak melompat kegirangan....ADAAAAAA...!! aku suke...aku suke...aku suke....!! ok now perkare penting untuk belah sane setel...legeeeeeee....

Bile da pegi loqstaq...adelah tak lengkap pjalanan tu klau tak nyinggah bukit besaq (umah mak mertua dila)... sebabbbbbbbbb anak buah kesayangan (dzakwan) ade kat situ...kebetulan lak bebaru neh 2nd birthday dia...so aku ngan mak pon blikan la kek nak celebrate ngan tok, mak sedare & pak sedare bukit besaq...klau tgk gambo tu muke mmg takde perasaan langsong ehhh...tgh demam...pe2 pon lepas gak rindu aku kat hero aku neh...da puas bergomoi petang2 sket balek Penang pulakkkkk....

Da sampai Penang...dok rehat jap...kuaq pulak pi Sg. Petani...aku klau da balek kampong tuuuuuu mmg payah ar nak lekat kat umah...beronggeng je keje...huihhhh penatttttttt penatttttttttttt

Then pepagi tadi (Ahad) baru btolak balek KL...nak balek Kuala Kubu plak penat giler kotttttttttttt....tak dapat derrrrrrrr...sok pepagi bute baru btolak balek sane...

Saaaaaaaaaaaaayang ABAH...!!

Sempena Hari Bapa ni kannnnnnnnnnnnnn...dengan rase penoh hormatnye saye ingin menyatakan rase sayang yang tak terhingge kepadeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ABAH sayeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...saye sangat suke gamba niiiiiii (abah + dila + saye).....gamba ni ade sentimental value pade sayeeee....eheeee...smua org akan kate abah dia terbaek untuk dia kann...cam tu gak saye & adek2 saye....btuahnyeeeeeeeeeee rase ade abah cam beliau...nak cite cam ne pon tak tauuu... sukar diungkapkan dengan kate2...huhuhuhuhu....

Tak lupe jugak untuk my FUTURE ABAH IN LAW...hehehehe.....harap maap kerane gamba di atas saye yg lebih terjojol kat depan...my future abah in law yg pakai baju biru tersenyum manissssssss tuuu...saye takde gamba beliau yg btol2 jelas...coming soon InsyaAllah....kikikiki...ok kepade ABAH, smoga kesihatan abah semakin baek ye...amin....

Juga kepade ayah2 sedare saye & ayah2 sluruh donia
SELAMAT HARI BAPA

Selagi MEREKA masih ada...sayangilah MEREKA
Jika MEREKA tiada lagi di dunia...sentiasalah doa & sedekahkan ayat2 suci Al-Quran untuk bekalan MEREKA di sana...
Sunday, June 12, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

FINAL AF9

 NI SEKADAR PENDAPAT GUA AR KAN...

FINAL AF9 NEH TAK BEST LANGSUNG

BOHSAN...

OK TU JEK...TAKMO KOMEN BANYAK2...HUUUUU....

Wednesday, June 8, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

MISI MENCARI BAJU NIKAH

Okeh ye u ollsssssss...title terpakse wat ngan jelas supaye ade yg sudi membantu....aku ni ngah bizi nak mampos nehhh...pastu in the same time ngah menggelupor nak wat psiapan untuk "kenaikan pangkat"....

Aku nak tanye la kannnnnnnn..klau sesape yg tauuuuu mane butik kat KL yg juai BAJU NIKAH YG SANTEK2 & VAVAVOOOMMMM, mintak tolongggggggggggggggg sangat kabo ke aku yekkk...aku sebenonye MALAS NAK GI BLI KAIN, MALAS NAK GI ANTO KAT TAILOR, MALAS NAK PIKIR NAK WAT LABUCI GITU NAK WAT LABUCI GINI & atau dengan kate lainnyeeee AKU MALAS la kannnnnnn....aku nak mende yg da siap jekkkkkkkk....

Klau aku ni penganggur bertauliah, mmg aku design baju nikah tu senirik...silap2 siap jait senirik.... huahuahuahua.... *nak jait senirik kununnnnnnnnnnn...hakptuihhh*

Tolong akuuuuuuuuu...tolonggggggggg....!!
Tuesday, June 7, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

It's hard...

Ermmmm...camner nak luah pon tak tauuuuuuuuu...dok simpannnnnnnnnnnnnnnn jek neh, kang makan dalam....luah dalam blog pon jadik la kannnnnn....tapi idok lew aku nak luah in detail...cukop la sket jekk...

AKU NGAH CUBE UNTUK CINTA APE YG AKU WAT SKANG

TAPI...

KENAPE RASE SANGAT SUSAH..??

TAK MACAM APE YG PENAH AKU WAT DULU

-
-
-
-
Ya Allah...Kau kurniakanlah rasa CINTA dalam diri hambaMu ini
Permudahkanlah aku menempuh segala cabaran ini
Berikan aku kekuatan & semangat untuk berdepan dengan apa saje yg aku lakukan
Tunjukkanlah aku jalan utk selesaikan segala kesukaran
Amin Ya Robbal 'Alamin

Sunday, June 5, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Jom blajo Sejarah.... Sejarah Kuala Kubu Bharu...

Sambungan dari entry sebelum nehhh....ce bace...ce bace...

Paaaaaaaaaaaaada zaman dahulu....Kuala Kubu neh merupakan pekan yang agak maju yang terletak di sebuah kawasan lembah berhampiran dengan Sungai Selangor, iaitu di pertemuan Sungai Rening dan Sungai Kubu.  Mase tu Kuala Kubu dan kawasan sekitarnye dikenali dengan aktiviti perlombongan bijih timah...mase ni la jugak Kuala Kubu menempuh zaman yang gemilang dan merupakan bandar kedua terbesar di negeri Selangor...

Ia menjadi tumpuan para peniaga dan saudagar bijih yang datang dari merata tempat...Ia juga mempunyai pelbagai kemudahan awam seperti hospital, pejabat2 kerajaan, sekolah, panggung wayang dan stesen keretapi...  Waktu itu bandar ini juga menjadi tempat persinggahan para pelancong yang akan ke Bukit Kutu...Bukit Kutu adelah tempat peranginan bagi pegawai2 Inggeris dan pembesar2 Melayu...

Bagaimanapun, pekan yang terletak kira2 66km dari Kuala Lumpur itu kini sudah lenyap dari muka bumi, dah musnah dalam satu banjir besar pada tahun 1883 dan 1926.

Menurut Mak Anjang, penduduk lama kat sini, banjir tersebut terjadi kononnye berpunca dari seorang pegawai Inggeris bernama Cecil Ranking...beliau dikatekan telah menembak seekor buaya putih yang kononnye dianggap oleh penduduk kampong sebagai penunggu di situ...

Buaya putih yang dipercayai sebagai "binatang suci" oleh penduduk, sengaja dipelihara di dalam kolam yang dibina dengan mengempang air Sungai Kubu.  Tujuan empangan tersebut dibina sebenarnye ialah untuk memelihara ikan sebagai sumber rezeki penduduk tempatan...

Mak Anjang menambah cerita, Ranking tidak menghiraukan nasihat org kampong untuk tidak menembak buaya tersebut...Setelah buaya putih itu ditembaknye, maka hujan yg amat lebat turun mencurah-curah hingga menyebabkan empangan yg dibina itu turut pecahhhhhhh...akibatnye berlakulah banjir besar yang melanda pekan Kuala Kubu dan kawasan sekitarnye...Ranking yang pada waktu itu bertugas sebagai Pegawai Daerah dan Majistret turut menjadi korban bersama-sama byk nyawa dan harta benda lain...

Selepas malapetaka tersebut, 43 tahun kemudian berlaku sekali lagi malapetaka banjir yang lebih besar...  Akhirnye banjir yang berlaku pada tahun 1926 itu, telah menenggelamkan sama sekali pekan itu...Penduduknye dipindahkan ke kampong2 berhampiran seperti Kampung Kelapa, Paya Dalam dan Rasa...

Demikianlah bersemadinye Kuala Kubu di dalam bumi...ditimbusi pasir dan lumpur kira-kira 30 meter dalamnyeeeeeeee....sebagai menggantikannye, maka dibinalah sebuah bandar baru lain yang diberi nama KUALA KUBU BHARU...ia dibina disebuah kawasan yang agak tinggi untuk mengelak ancamcan banjir...

Kini Kuala Kubu Bharu menjadi tempat persinggahan bagi sesetengah orang yang akan ke tempat peranginan di Bukit Fraser..Ia merupakan pusat pentadbiran bagi Daerah Hulu Selangor, daerah yang paling luas di negeri Selangor...di samping itu, KKB juga terkenal sebagai tempat melatih pegawai2 dari pelbagai agensi kerajaan dengan adanya Maktab Polis Diraja Malaysia, Pusat Latihan Bomba dan Pusat Latihan Belia...

Tamat sudahhhhhhhhhhhh ceghetanyeeeeeeeeeee....


NOTA KAKI:  Pasai buaye sme tu korang nak caye ke tak nak ke ikot korang la kannnnnnnn... aku neh pon google & nak kongsi jekkkkk....yg penting sejarah nama tempat tu terjawab.... AMPANG PECAH tu sebab empangan tu pecah la tuuuuuuuuu...kan..kann....kann....sape yg tak penah mai sini....bleh ar maiiii...pi tgk pemandangan kat Empangan Selangor tuuuuuuuu...indahhhhh....tenangggggggggggggg....pastu leh tros naek Bukit Fraser....

Mesti ade sejarah di sebalik nama tempat....

Yuhuuuuuuu....selamat petanggggg...!! aku ngah kekeyangan melantak 10 ketul naget secara individu di rumah yang skang sunyi sepi...mak takde...abah takde...adek pon takde...dok umah sengsorang...nak balek Kuala Kubu petang neh adelah sangat malas okehhhhhhhhh...so sok pas suboh baru laaaaaaaa aku berambos balek sane untuk menjalankan tanggungjawab kepada negara....

Di kala sedang tsando kekenyangan neh...tetibe aku teringat perbualan antara aku & abah mase aku mule2 keje kat Kuala Kubu...mule2 keje dulu abah ngan mak kan teman aku tido sane...al-maklum laaaaa mase tu aku neh kurang berani skettttttttt dok kawasan utan nehhh...skang ni da berani daaaaaaaaaaaaaa...huuuuuu....

Ok2...back to the topic...perbualan kitorang beh kurang cam ni la kannnnnnnnnn...

Aku:  Abah...nama Ampang Pecah (tempat kat Kuala Kubu) ni mesti ade sejarah dia kannnnnnn...??

Abah:  Biasenye nama2 tempat ni mmg ade sejarah dia....abah perasan gak kat Kuala Kubu ni byk tasik...tak mustahil kawasan ni dulu penah banjir...mungkin gak Empangan Selangor tu penah pecah keeeeee....tu yg dapat nama Ampang Pecah...abah da beli laptop & broadband untuk kamu kannnnnnnnnn...cube la carik...

Ok cukop stakat tu...perbualan yg len2 tu tak yah tau ehhhhhh...hehehehe...punye la da lame borak pasai mende tu kannnnnnnnn...tetibe ari neh baru la aku teringat balek...then aku tros google...

Bile bace sejarah Kuala Kubu Bharu....agak menarik ar citer dia....then ape yg abah agak tu mmg betol...10 markah untuk abah...!!  Klau korang nak tau ape kesahnyeeeeeeeeeeeee...nanti aku wat entry len ehhh...pas neh aku tros wat entry tu okehhhhhh...at least leh ar gak kite same2 blaja sejarah dalam Malaysia nehhhhhh.... frankly speaking, walopon abah aku Cikgu Sejarah, mase sekolah dulu, aku klau subjek Sejarah mmg FAULLLLLLLLLLL...ni tetibe lak timbul kesedaran nak tau sejarah tempat aku bekeje skang nehhh....ehee...
Saturday, June 4, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Jumaat yang bizi...

Waduhhhhhhhh...penat nye ari nehhhhhhhhhhhh....klau ikotkan tiap2 ari aku byk jek keje kat opis tuuu...tapi apsal tah letih ari neh len macammmmmmm jekk...pas punch out kol 5pm tros blah balek Ampang...balek tadi jangan cakap arrrrrrrrr...kat Kuala Kubu jem... masok KL lagi laaaaaaaaaaaa...kaki aku skang neh da saket2 dok men clutch tadi....ni yg rase cam nak cekau HONDA CITY AUTO satu nehh...!! (mimpi la ko dayahhhhhhh...huahuahuahua)....

Mak abah cam biase, balek Penang tgk cucu...so sampai jek umah, tgk Topek ngah dok melantak keju cheesedale ngan ayaq sejuk jekkkkkk...nampak cam ngah kebuloq....kesian la plakkk....aku tros masok bilik letak beg, bukak tudung, ngan berbaju kurung tu keletung keletang keletung keletang masak secincai yg boleh nak kasik hero aku tu makannnnnn...yg penting setel jek masak, aku yg mentekadarah duluuu....aku pon ngah kebuloq benonyeeeeee...eheee...

Pogrem aku sok ialahhhhhh DATING...!! hihuuuuuuuuuuu...setelah sebulan tak jumpe...camne la rope tunang aku tu kannnnn....bole gituuu...?? ekekekekek...mamat tu ngah dok bizi ngan SUKMA skang nehh..seb la SUKMA wat kat KL...klau luar KL mau 2 bulan tak jumpe...tu pon esok aku nak culik dia jap kat Kompleks Sukan Negara Seksyen 21 Shah Alam untuk kami berdating ngan riang ria...

Ok...Selamat Malam...krohhhhh...krohhhhhhh..krohhhh...
Wednesday, June 1, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Wahai ANDA...

Ermmmm...saye mmg byk diam dan bagi feedback ape yg perlu jek...
Saye akan dengarrrrrrrrrrrrrrrrr & teliti ape yg anda katekan...
Saye bukan dengar masok telinga kanan kuar telinga kiri...
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii makin saye teliti dan biar setiap kali kita berbicara,
saye makin nampak kat mana kebijaksanaan & kebodohan anda...

Bile tgk kebijaksanaan anda, saye tak kagom ponnnn...sebab anda sorang yg agak blagak
Bile kebodohan anda terserlah...saye rase cam nak gelak guling2....
Saye sedang mengumpul segala perkara yang PENTING supaya sampai satu masa,
awak pulak akan dengar butir2 ayat dari mulot saye...

Mungkin satu masa nanti, saye akan tonjolkan KEBODOHAN anda tuuu bersama BUKTI...
Saturday, May 28, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Dari Hantu Kak Limah menjadi Kak Dayah Yang Sopan

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa...Hantu Kak Limah in the houseeeeeeeeeeeee...!! hahahahaha....

Hai tawan2....cantek tak Kak Limahhhhhhhhhhhh....?? ape..?? takkkkkkkk...?? mmg u olls buteeeee.... ekekekeke....ok2...jom aku citer ape kesah nye nehhhhhhh.....ni bukan kesah Hantu Kak Midah Balek Kedah ye tawan2....eheeeeeee....

Bebaru neh school aku ade anjurkan Kursus Penampilan Diri untuk semua staf2 pompuan IKBN Peretak.... Kitorang jempot sorang Make-up Artist, Zunaida Othman atau lebih mesra dengan panggilan Kak Zu untuk demo care2 yg btol nak cuci mukeeeeeeee...nak pakai maskerrrrrrr....nak conteng mukeeeeee & sebagainye lahhhh...Kak Zu ni mmg org lame dalam donia mekap nehhh & da byk pengalaman terlibat ngan solekan iklan2 komersial, drama, movie & kawen-mawen...hasil tangan dia mmg mantopppppp... terbaekkkkkkkkkkkk....

Dalam kursus tuuuu...kitorang didedahkan ngan beberapa cara mekap ikot situasi tertentuuuuu....pastu untuk mekap pengantin, dorang soh aku jadik model dengan alasan aku da nak dekat kawennnnnn....kebanyakan yg ade dalam claz tu da kawen2 belakaaaaaaaa...ada la beberapa org yg belom kawennnn....da org nak solek kannnnnnnnn...mak ok jek noxxxxxx...best ape kannnnnnnnnnnn....hehehehehe....

Mekap pengantin sebenar, mau makan 2 3 jam...tapi untuk claz ni takde la beria nak mekap berjam-jam kannnnnnn....Kak Zu mekap aku bape minit jek aku raseeeeeee...then, gambo kat bawah ni la hasil nyeeeeeeeeeeeeee.....

Ce tgk...ce tgk...dari Hantu Kak Limah aku btukar menjadik Kak Dayah Yg Sopan gituuuuuuuu... muahahahaahahah...sile muntah...sile muntahhhhh....aku pon cam tak caye manusia yg dalam gambo ni adelah akuuuuuuuuu....sopan sangattttttttttttttttttttttt...kahkahkahkah....

Ok cukup2 la aku merepek...kang aku tambah lagiiiii...mau korang muntah sampai lembik kangggggg...aku tak bertanggonjawabbbbbbbbbbbbbbb....hahahahaah....

Perhimpunan Sejuta Belia 2011 @ Putrajaya

Hari ni (28 Mei 2011) aku, mak & abah pi putrajaya pepagiiiiiiiiiiiiiiii lagik nak jenjalan sekitar Perhimpunan Sejuta Belia....fuhhhhhhhhhhhhhh...mmg meriah noxxxxx...lagi2 plak ngan Jom Heboh pon ade kat situuuu... macam2 la adeeeee....spanjang-panjang jalan kat area Perbadanan Putrajaya tu penoh ngan booth & macam2 program & pameran adooooooooo...

Aku pi sana pon sebabbbbbbbbbb...pertama, mak aku mmg nakkkk sangat pi coz ade mende dia nak beli.  Gara2 tgk iklan dalam newspaper pasai 1 produk ni ade juai harga promosi kat situ, tu yg dia ajak aku ngan abah pi tuuuuuuuu....kedua, students & staf school aku untuk Jurusan Perekaan Gaya Rambut & Terapi Kecantikan ade buat pameran, so nak la gi jengah...Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku punye la melilau carik tak jumpe...nak call takot ganggu dorang ngah wat keje...

Mase kat sane, dalam byk2 booth, booth yg ade ular ni yg paleng aku interested....slagi aku tak dapat amek gambo ngan ular, slagi tu aku takmo balek...bole...?? ekekekeek...

Pastu aku saje ajak mak abah pegang ular tuuuuu...aku tau abah agak takot geli ngan menatang neh, tapi aku pakse gakkkk...blari-lari abah aku takmoooooooo...yg aku tak leh blah bile abah cakap "kamu jangannnnnnnnnnnnn...kang klau abah peganggggg...pastu abah rase geliiiii..mau abah hempas ulaq tu kangggggg".... hahahahaah...klako..klako....aku terpakse akur ngan tahap kegelian abah tuuuuuu....abah mak cume tunggu kat luar booth jek sementare aku nak amek gambo....kikikikiki...

Ok da puas bmanje ngan ular2 yg ade kat situuuuu, kitorang pon sambong berjalannnnnnnnnnn sampai melecet-lecet kaki hokehhhhhhhhhhh...mmg tak dapat ar derrrrrrrr nak abes pusingggg...yg penting dapat barang yg mak nakkkkk sangat tuuuu....ayaq jangan cakap laaaaaa...jap2 beli...jap2 beli....beli satuuu, one shot, srootttttttttt... abesssssssssss...giler gelojohhhhhhh...hahahahahaah...

Sampai jek umahhhhhhhhhhhh....hape lagi kannnnnnnnnnnnn....terbongkanggggggggg...penatttttttttt....
Sunday, May 22, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Pesan mak abah... "Kalau nak beli rumah..................."

Isu nak beli rumah mmg perkara yang selalu aku, abah & mak bincangkan....abah mak lebih berpengalaman kannnn....so ade je la pesanan klau nak beli rumah jangan carik yang ituuu...jangan cari yang ini...mesti cam tuuu...mesti cam niiii....antara perkara yang dititikberatkan mereka:

Kemampuan - klau da tau gaji tak beso mane tak yah nak belagak beli umah beso...huhuhuhu...lagipon aku ni muda lagi kannnnn...klau nak berumah beso tros tu mmg la tak mampu...kena la kumpoi duit dulu... tapi kannnnnnnnnn setakat ari neh aku tak terpkir nak umah beso sangatttttttt yang klau org tgk da macam shopping complex ke kannnnnn...cukop la yang sedang2 aja dongggggg....eheeee....

Rumah yang da siap - klau kite tgk skang ni, isu projek perumahan terbengkalai byk da jadik kannnnnn.... tu yang mak abah aku paling risau takot aku tsalah percaturan...dorang nak klau bleh aku carik umah yang mmg depan mate tgk da siap dahhhh...tak kesah la perumahan baru ponnnnn...asalkan nampak la bentuk umah nye kannnnnn....ni idokkkkkkkk, tiang pon tak nampak lagi da cop nak beli...

Beli tanah - mak abah ade gak soh aku beli tanah & design umah sendiri...coz da mmg tentu2 umah tu dijamin siap...aku pon mmg ade tpkir cam tuuu...cume aku tak tau nak bli tanah celah mane....heheheheh... benonye aku prefer wat rumah kat kampong....jiwe neh mmg jiwe kampong kannnnn...takpe laaaa ade mase lagi nak wat keputusan kannnn...lek luuuuuuuu...

Kedudukan geografi - haaaaaaaa...ni isu paling penting nehhhh....lagi2 plak skang ni ngah gempar berita tanah runtuh kat umah anak2 yatim hulu langat....klau kite tgk sejarah tanah runtuh sebelom ni pon mesti kat lereng2 bukit kannnnnnnnn....mcm kawasan perumahan berbukit kat area bukit antarabangsa & seangkatan dengannye contohnye, penah ade sejarah tanah runtuh....mak abah pesan klau boleh elak la beli umah kat situuuuuu....

Nak beli umah ni byk faktor sebenarnye yg kite kene tgk & kaji.....kene fikir kesan jangka panjang coz tu la asset kiteeeee....klau duit ribu-riban da abes bayo kat developer perumahan contohnye, skali umah tak siap2, tak ke nayaaaaaaaa....so kene la kaji gak reputasi developer tu sebelom kite btol2 amek keputusan nak bli umah.....selain tu kene ade hitam putih (dokumen yg ditandatangani pihak yg buat umah & kite yang nak beli umah), klau ade pe2 jadik, nak saman ke hape keeee ade buktiiiiiiiiiiiiiiiiii...

Ishhhhh...klau nak cerita pasai ni sampai abes mmg panjang lebar ar entry aku ni kanggggggggggg....selebihnya korang pkir ar sendiri ehhhhh....rasenye korang lagi bijak kottttttttttt....aku ni masih dalam proses makan nasihat orang tua....so ni sekadar berkongsi serba sikit.... =)

Takziah untuk mereka.... ='(

First of all, takziah kepada seluruh warga Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa Hulu Langat...Sedih...sayu ati ni bile tengok berita kejadian tanah runtuh yg menimpa rumah anak2 yatim tu smalam (21 Mei 2011)....stakat berita pagi tadi tak silap aku 13 orang terkorban... 

Tu pon ade lagi penghuni rumah anak yatim tu yang masih belum ditemui....pe2 pon same2 la kite berdoa semoga pencarian mereka yang belum ditemui tu dipermudahkan...semoga roh mereka yang telah meninggal dunia ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman...AL-FATIHAH...
Tuesday, May 17, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Konsep makan ape je ko nak, ko makan je laaaaaaa.....

Ari khamis minggu lepas aku ngan member2 kursus kuar konon nak pi men bolinggggg...mule2 pi Ole2 kat Seksyen 18, tapi semua lane penuhhhhhhhhhhh...then tros gi Plaza Alam Sentral lak....penuh gakkkkkkkkkkk...grrrrrrr...baru ingat nak bsokan....tade rezeki jugokkkk....

Udahnyeeeeeee....kitorang decide nak lepak2 makan jeeeee...memang time tu aku & len2 ngah kebulor nak mampos...one of us bawak la kitorang pi makan steamboat kat Seksyen 24 (dekat2 ngan carrefour)...konsep makan kat situ satu kepale RM25.50 then ko leh makan ape jekkkkkkkkkk yg ade dalam restoran tuuu...jangan makan kerusi ngan meja sudahhhhhhhhhhhhhh...ahaksss...

Untuk aku yg memiliki "tank" kecik nehhhhh....aku rase tak sampai harga tu aku makannnnnn...ntah2 10 hengget jekkkkkkk...tu pon aku gagahkan jugak makan seberape byk yg mampu (sampai bsando ar aku makan wehhhhh...perut da ke depan cam ngandong 3 bulan...muahahahahaha)

Yang aku tak bape stuju tu kannnnnnnnnnnnnnn....RM25.50 tu makanan saje okehhhhhhhh...air dia plak RM3.50...tak kire la ko minum milo ker...jus ker...karbonat ker...harga air tu tetap 3.50...!! mahal siotttttt... agak2 ar kannnnnnn....klau ikotkan air tu leh jek masok kan skali dalam jumlah RM25.50....bape hengget sangat la air tu kannnnnnnn....

Memang da byk restoran steamboat wat konsep cam nehh...ade restoran steamboat, air siap leh refill...restoran yg kitorang gi nehhh, harga air da la asing pastu segelas yg dia kasik tu la ko minom...klau nak air lagi kene ar bayoooooooooo....

Ada lagi perkara yg membuatkan kitorang tak bape puas ati ngan restoran steamboat nehhh..tapi aku malas ar nak cite panjang lebarrrrrrrrrrr....cukop la aku cite sket pasai harga tuuuuuu...klau korang rase nak cube gi arrrr..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sebelom makan korang belek2 dulu kedai tuuuuuuuuuuuu...korang bace dulu ape2 kertas yg tertampal kat dinding kedai tuuuuu....nak makan tu pon ade peraturan hokehhhhhhhhh....

SESUNGGUHNYA MEMANG KITORANG PANGKAH INI RESTORAN
TAK HENGEN MAI DAHHHHH
Monday, May 16, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

HAPPY TEACHER'S DAY

Sempena HARI GURU hari ni kannnnn.... bertalu-talu mesej masok kat henset aku wish HAPPY TEACHER'S DAY...mak terharu noxxxxxx sebab kebanyakan yg nganto mesej tu EX-STUDENTS SHAHPUTRA aku duluuuuuuu...

Di kesempatan ni....nak wat ucapan gak laaaaa....Selamat Hari Guru kepada Abah tersayang (Cikgu Halim) & semua guru/ustaz/ustazah/pensyarah & seangkatan dengannye yang pernah mendidik saye dari tadika sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii la universiti...kepada rakan2 pengajar @ Shahputra & Institut Kemahiran Belia Negara Peretak...tak ketinggalan kepada sesape pon yg secare tak langsong menyumbangkan walaupun sedikit ilmu, TERIMA KASIH ATAS ILMU YANG DICURAHKAN....

Kepada students & ex-students yang disayangi...TERIMA KASIH ATAS SEGALA INGATAN & UCAPAN...semoga dengan ilmu yang dicurahkan dapat menjadi panduan & jalan untuk u all terus berjaya, InsyaAllah....



Nota kaki: i tak reply mesej u oll bukan sebab nyombong tauuuuuuuuu....kredit tak mencukupi...belom topup...kuikuikuikui...
Wednesday, May 11, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Kembali ke "habitat" yg menyamankan...

Tik..tok..tik...tok...jap jek da sampai 3 bulan aku berkursus kat CIAST nehh...aku ngah dok berkemas barang2 sebenonyeee nak hangkot bawak balek "habitat" aku kat Kuala Kubu nuhhhh...ari Jumaat ni last day aku berkursus & abes jek majlis penutup tros aku blah balek Ampang...

Klau ikotkan ari senin da start masok keje, tapi aku amek cuti coz ade hal kene setel ngan mak...lagipon da alang2 ari Selasa coti kannnnnn...baek aku setelkan hal aku tu sesiap...kang da masok opis takot nak coti pon payah...keje yg melambak kat opis tu sedang menanti kepulangan akuuuuuuuuuuuuuuu...huuuu....

Memandangkan aku akan kembali ke "habitat" aku tu kannnnnnnnnn....kompem2 la idop aku senin sampai khamis tperap je la kat saneeeeee...Kuala Kubu mmg tempat aku bekeje sahaje....beronggeng...?? mintak mahapppp....aku sendiri tak tau nak pi mane kat sane....sane nak kuar malam pon kekadang aku takot heh... kene pkir 2 3 kali....jalan dia cam serammmmmmmmmmmm jekkk....heeeeeeeeeeeeehheeee....

So aku rase balek neh kene la pasang ASTRO supaye bleh aku nengok macam2 jenis cite kat tv tu kannnnnn...ni idokkkkk....channel yg aku dapat kat sane skang neh TV 2 & TV 3 jekkkkk, tu pon berbintik-bintik... mau rosak mate aku nengok tv cenggituuuuuuu....

Mase mule2 aku keje Kuala Kubu tuuuuuu....member2 aku kemainnnnnnnnnnnn lagi kannnnnnn....ngutok aku macam2....dorang kate aku dok dalam utan nanti kawan ngan org utan laaaaaa....kawan ngan org asli laaaaa....suke dengki ngan akuuuuu....tapi yg syok kat sane sebab aku rase dekattttttttttttttttt sangat dengan alam ciptaan Tuhan tauuuuuuuuuuuuuuuuuu....klau aku dok Ampang mmg la segale pokok tu ade...tapi tak same ngan utan tebal yg ade blakang balkoni umah aku kat Kuala Kubu tuuuuuuuuu.....tiap2 pagi aku akan dengar burung nyanyiiiiii....bau segar hutannnnnnnn.....tgk monyet2 gayot sane sini....jumpe babi utan dok nyondol tong sampah & macam2 lagi laaaaaaaaaaa....korang ade...?? hahahahaahah.....

Walopon idop aku dari kecik sampai ke beso kat Kolumpo....keinginan nak keje kat tengah Kolumpo tu blom lagi ade...aku bsyukur sebenonye bile Allah bagi rezeki bukan kat tempat aku dibesarkan....at least bile aku keluar dari Kolumpo yg serabot tuuuu, aku blaja banyak mende....
Tuesday, May 10, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Mulanya Di Siniiiiiiiiiiiiiiii.....

Kolej Shahputra (dulu) ------> University College Shahputra (skang)

Yeeeeee tuan2 dan puan2...mulanya di siniiiiiiiiiiiiiiiiiiii....mule ape...?? macam2 laaaaaaaaa...byk mende yg aku mule kat sini...masih segar-bugar dalam ingatan mase mule2 aku keje sini....ni la tempat aku mule2 carik rezeki... berkhidmat sebagai pensyarah selama 3 tahun 4 bulan...berdepan ngan karenah students yang kekadang wat aku naek antuuuu....hehehehehe....

Masok jek keje kat sini...mende penting yg aku carik...SUKAN....rase tak lengkap idop neh klau tak bsokan heh...kat sini la aku terjebak secare aktif ngan futsal...mase study kat uitm dulu men gitu2 jek juz men untuk fakulti...memang enjoy gilerrrrrrrrrrrr wa cakap luuuuuuuuuuu team sukan Shahputra nehh....happening & sangat gilerzzzzzz....bile diberi tanggongjawab jadi Pengurus Futsal Pompuan, so kene la aku ngadap bekeje ngan coach futsal yg garang nak mampos eh (mase mule2 dulu laaaa)....dalam pade garang2 tu pon leh ber"relationship"....tapi benonyeeeeeeee idok lew garang mane pon... "MUKE LEGEND TAPI HATI CUTE"...hahahahaha...tak kuase mak noxxxxxxxxx....

Sok kontinjen Shahputra nak berangkat pi UiTM Melaka untuk Sukan Kolej2 Bersekutu UiTM (SUKOB)...walopon aku da takde kat sane....sokongan padu untuk dorang tetap adeeee....aku cume mampu doakan dorang jadik JUARA KESELURUHAN lagi dan lagi dan lagiiiiiiiiiiiiiiiiii....!! Klau aku tak bz ngan keje2 aku neh mmg ngan aku2 skali pi sane kasik support...sedihhhhhhhh.....huuuuu......

ALL THE BEST FOR UCSA...!!

SHAHPUTRA DYNAMITE...DON'T PLAY WITH DYNAMITE...BOOM BOOM...!!
Monday, May 9, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

fuhhhhhh...

Panasnye malaysiaaaaaaaaaaaa...sejak 2 menjak neh agak panas kannnn...sape yg dok dalam hutan tak yah sebokkkk...maksud aku yg dok kat bando nehhh....weekend bebaru neh mase kat umah ampang, tido malam pon sampai bpeloh-peloh....fuhhhhh...

Cam skang neh...dalam bilik hostel aku nih haaaaa....kipas aku pasang sampai 5 hokehhhh....still panassss... nak tido setelkan esemen pon tak selese nehhhh....bibir aku ni jangan cakap arrr....tetibe je kangggg bdarahhh...kering....

Cuace skang neh tak menentu...bile ujan tuuuuu....lebat selebat lebatnyeeeee...bile panassss terik seterik seteriknye....so untuk tips penjagaan badan anda....byk2 minom air masak k...ni takkkkkk...sket2 milo ais (tu klau aku la kannnnnnnnnn)....ok laaaaaaaa....nak gi maen air japppp...bagi sejok sketttttttttttt....cauuu...
Sunday, May 8, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Sambil bekpes...

Pagi tadi mase ngah bekpes ngan mak abah...kitorang borak2 la pasai psiapan untuk aku melangkah ke "alam baru" nanti....abah nak bawak aku pi jumpe imam masjid kat umah aku ni haaaaaa...ade mende nak dibincangkan ngan pak imam tuuu...tapi aku cakap nanti la pas aku abes kursus...lagipon next week minggu akhir aku berkursus...skang neh aku dok sebok nak siapkan keje2 aku....

Dok borak2 tuuuuu...abah citer la pasai adek aku (dilla) yang da bgelar Puan tu kannnnnn...sebelom dia jadik Puan dulu, abah teman dia pi uruskan hal2 kat Pejabat Agama kat Kajang....mase kat pejabat tuuuuu....ade satu bahagian tu ramai laaaaaaa manusia....atas sebab rase ingin tahu yg membuak-buak...adek aku tanye la kat sorang staf yg keje kat pejabat agama tuuuuu...

Dilla:  ramainye orang kat situ cikkkkkk... (mungkin kat bahagian adek aku pi ni tak ramai kottttt)


Staf:  ermmmm....dorang yg kat situ smua nak berceraiiiii...

Aku yg dengo citer tu cume mampu telan air liur ~GULPSSS~....Abah ngan mak pon nasihat la kat aku prong prang prong breng...bla..bla..bla...tootttt...teeettttt....
Saturday, May 7, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Maxis vs Celcom

Aku dari zaman blajo dulu mmg dok pakai nombo Maxis...bebaru neh aku wat line Celcom lak atas sebab2 tertentu...salah satu sebabnyeeeeeee aku kan dok kat kaki gunung tak brape nak gunung, bukit tak bape nak bukit...line Maxis kat situ bapak la terokkkkkkkkk...mase mule2 keje situ mmg aku dok ingat nak pakai celcom coz member2 kat ikbn dok bagitau celcom kat situ ok dari maxis...

Mule aritu aku ingat nak potong jek Maxis bile da ade Celcom neh...tapiiiiiiiiiiii bile dipikir-pikir jenoh ar plak nak inform kat member2 yg aku da pakai nombo baru...so aku decide biar je laaaaaaa...pakai je la 2 2 nombo... cume agak rimas sebenanye bile ke hulu ke hilir kene bawak 2 tepon....aku rase cam leceh gilerzzzzzzz...skang neh klau kuar kekadang aku tinggai jek 1 henset kat umah....

Zaman aku blajo dulu ade la 2 3 nombo aku gune...time tu takde hal bawak bape tepon pon....tepon time tu yg jenis klau baleng anjeng...anjeng leh koma seminggu...ekekekek...skang ni da tak jiwe ar jap2 check tepon yg ni...jap2 check tepon yg tu....hurmm...
Friday, May 6, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Mak...Mama...Ibu...Amma....Mommy & sewaktu dengannye

8 Mei 2011 adelah same dengan ari Ahad same dengan jugak HARI IBU....di kesempatan ini, saye yg bgelar anak ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu kepadeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

 Mak saye...Puan Zaiton Zainal Abidin (tengah) yang dah banyak bsusah payah membesarkan saye & adek2 yg banyak songeh & "baek2" belake...kikikiki...insan yg paleng setia mendengar segale rintihan & aduan rakyat anak-anak yang agak cengeng (kadang2)...sentiase memberi kate2 semangat & nasihat....

Okehhh...tidak dilupekan my future MIL (mama) yang kiut miut, Puan Zaiton Hamid (name same ngan my mak gituuuu) yang berada di Loqstaq (Alor Setar)...semoga sentiase sehat & kiut selalu... =)

Juga kepada mak2 sedare saye yg berade di kampong mak long, mak ngah, mak lang, mak tam, mak chaq, mak tah (adehhh...sempot sebut sorang2...heheheh)....ok la..ok la...senang citer untuk MAK2 SELURUH DONIA....LUV U VERY STRONG FOREVER....muah...muah...muah....
Wednesday, May 4, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

1 da lepassssssssss...!! wawurrrrrrrrrr...!!

Yeahhhhhhhhh...!! ari neh lepas sudah satu presentation aku yang bertajuk seperti di bawahhhhhhh....

ni aku tunjuk slide depan sudahhhhhhhhh....tajok personaliti neh agak sinonim bagi aku sebab mase ngajo kat Shahputra dulu pon mmg aku dok ngajo subjek Personality Development....cumeeee...bile aku kene wat presentation depan orang2 yg same level ngan aku, membuatkan care aku ngajo sedikit kekok...tapi Alhamdulillah penilai bagi komen yg boleh wat aku tersenyum legaaaaaa...camne pon aku kene polish up skill ngaja tu lagi dan lagi dan lagi dan lagiiiiiiiii....

Da setel presentation untuk teori...ade 2 lagi presentation untuk amali plak...first amali aku isnin depan...ni aku  sebenarnye ngah cube try test siapkan b4 this weekend....ye ar kannn....weekend bebaru neh siyes gua cakap luuuu mmg ilang kebahagiaan di hari minggu....tensi noxxxx...

Yang aku seronok plak kan ngan kursus pedagogi neh....cam aku penah citer sebelom ni kannn...aku blajo multimedia...blajo cam ne nak shooting, video editing, teknik CGI....pastu kannnn...dalam kursus ni kitorang datang dari macam2 bidang kemahiran...ade bidanggggg...

  • Kecantikan
  • Automotif
  • Food & Beverages
  • IT
  • Kejuruteraan Awam
  • Elektrik & Elektronik
  • Jahitan
  • Air-cond
So...spanjang 3 bulan kat sini cam2 jenis kemahiran la yg kitorang blajo...daripada presentation yang kitorang wat, secare tak langsong wat kitorang tau macam2 elemen dalam bidang2 tuuuuuuuu...

Ok mase berjalan begitu pantas...sok da khamis da ehhh...pastu jumaat...yahooooooooooo....!!
Tuesday, May 3, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Keje Vs Menjoyah...

Huarrggghhhh...!! ngantok nak mam hokehhhhh....cam aku kabo ritu la kannnnn....coti 3 ari tapi aku idop kat umah tu ngan keje2 aku laaaaaa...siyes tak cukop tidoooooooo....dalam keserabutan wat keje2 yg tak setel lagi sampai ke sudah tuuuuu...bagos gak dee datang lepak2 kat umah aku....ade gak member leh ajak borak... mak abah aku balek penang tgk cucu kesayangan...tinggai la aku ngan adek laki aku...tapi adek aku tu cam ade tak de jekkk...almaklum je laaaa..budak bujangggg merayau je keje...

Ari ahad tengahari dee da ade kat umah aku...tapi aku kabo ke dia siang dok umah jekkkkkkk....malam baru kuar menjoyah....syok nye KL ujung minggu baru nehhh...lengang siottttttttttt....kirenye klau aku nak pecut sampai 250km/j takde hal...ekekekek...nipu beno aku ni kannn....ehee...malam tu kitorang kuar pi wangsa walk...makan2...konon pastu nak window shopping...tetibe lalu depan karoke tingin plak nak melalak...si dee tu ikot jekkkk...sejam tu aku melalak sorang2 hokehhhhh...dee plak keje dia amek gambo & video aku pastu jadik tukang pilih lagu...kikikiki...tak penah2 aku straight nyanyi sejam sorang2 gitu tauuu, sampai saket rahang aku nehhhh....aje gilerrrrrrr....

Smalam (isnin) dalam kol 10 pagi aku ngan dee kuar pi bekpes kat mamak kat ngan umah aku then tros tunjuk jalan kuar ke highway kat minah tuuu...ntah bile nak ingat jalan pon aku tak tau laaaa...kuikuikuikui... Pastu aku tros balek umah sambong wat keje sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii la dekat2 maghrib.... time tu pale aku da bdenyot-denyot cam nak pecah...da la nak balek shah alam plak malam tuuu... adoiiiiiiiii....

Lepas isyak aku tros siap2 sarong jeans & jersi England aku....pastuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
AKU TROS TIDOOOOOOOOOOOOOOOO
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
motip aku bsiap-siap bagaiiiiiiiiiiiii...??
-
-
-
-
-
-
-
yang aku tau kol 11.30pm alarm aku bunyik jek aku nak bangunnnnnnnnn..cuci muke tros blah balek shah alam...tak yah da pkir nak sarong2 baju dahhh...mmg saket pale aku da lege time tuuuuu....tapi time bawak kete nguap sesaje laaaaaaaaa...da la kat radio lagu tak best langsong malam tadi...aku nak nyanyi pon tak de mood...lagi la aku ngantokkkkkkk...tapi seb baek selamat smpaiiiiiii...klau tak selamat idok lew aku wat entry nehhh...hikhikhikhikhik..
Thursday, April 28, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

weekend yg tak bape nak weekend...

ermmmm...i can see how's my life of this weekend....sok balek ampang aku kene berangkot ngan smua keje2... fuhhhh...yang pasti ujung minggu neh idop aku akan bgelumang ngan mende2 alah neh:

MOUNTING BOARD 


+


A4 PAPER....kene kaler2...WAJIB...



+



POLISTERIN


+



 segala pisau, gunting, gam gajah gam tenok gam badak smua la kene aku hadap....


MODE:  (+_+)
Wednesday, April 27, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

owhh...sudah terase rimas....

Rimas...?? mengapakah...?? actually aku ni ngah rimas ngan rambot aku yg da panjang nehhhhhhhh....sampai paras pinggang da nehhhhhh...klau dibiar panjang lagi da same taraf ngan antu kak limah....hahahahaha...da banyak kali dok tanggoh2 nak potong....

Sebelom aku mai kursus neh....mase aku kat tempat keje la kannnn, tiap kali aku lalu jek depan bengkel, takpon bile aku pi jengah dalam bengkel, nanti ade la budak2 yg dok tanye gini:

"cikkkkkk...bile nak potong rambot ngan kitorang??"

takpon gini

"tak nak wat treatment rambot ke cikkkkkkk...??"

klau aku masok bengkel terapi kecantikan plak nanti ade la yg menyape:

"cik nak wat facial kerrrr...??"

Huihhhhhhhhhh....aku klau bleh mmg nakkkkkkkkkkk sangat sua kepale & muke aku ni kat budak2 tuuuu... best pe kannnnn...da la free....pastu sedap jek org urut2 pale...urut2 mukeeeeee....tapiiiiiiiiii memang aku tak de mase langsong wehhhhhh....dalam sehari mmg aku dok ke hulu ke hilir depan bengkel dorang ntah bape kali pon aku tak pasti....bile disape ngan soalan2 gitu kannnn...aku cume mampu jawab

"nanti2 i bawak kepale & muke i neh pi servis kat u oll k"

Klau weekdays jangan harap la aku nak anto kpale ngan muke aku neh kannnnnnn....da tentu2 aku keje... keje2 aku plak meeting tak abes2 dari senin sampai jumaat....so untuk merealisasikan impian aku memotong rambot aku ni kannn, aku rase kene amek coti la kottt....huhuhu...