Sunday, June 19, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

penatnye marathon...

fuhhhhhhhhhhh...minggu ni penat giler gua cakap luuuuuuuuuuuuuu....aku kan ari senin sampai khamis kene gi Kursus Induksi Khusus kat Kompleks Rakan Muda Bukit Kiara...Khamis tu majlis penutup beh kurang kol 10.30 malam baru abes...setel jek majlis tuuuuuuu, aku tros naek bilik kemas2 & check out malam tu jugak balek Ampang...sampai jek umah dok rehat jap then gi mandi & sental baju2 mase kursus tu...kol 1.30 pagi baru aku kuar dari bilik air...pastu boooommmmmmm tidoqqqqqqqq....

Esoknye plak (Jumaat), aku ngan mak balek Penang...sekarang ni aku kene btol2 hargai setiap mase....asal ade mase terluang, aku tak kan buang mase dengan melepak-lepak @ tido sampai tak sedo kediri @ menonton tv dengan riang ria @ main konda-kondi bersama rakan2 sebaye....bile aku tak keje, mase lapang yg ade tuuuuuuuuuuuu aku gune untuk setelkan ape2 yg patot untuk menuju ke Bulan September yg mendebarkannnn...ekekekeke....

Sabtu pagi dari Penang, aku & mak bertolak pi Loqstaq, umah family tunang tersayang...ade hal nak disetelkan kat sane...tempat dituju adelah City Plaza Alor Setar...kitorang gi sane berlima (aku + mak + incik peluru + mama - future MIL + zaza - future SIL)...sampai2 jek tros aku tanye ngan gurl yg keje situ ape yg aku nak....mule2 tu rase cam tak yakin yg aku bleh dapat ape yg aku nak...sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bile gurl tu kuarkan mende yg aku nak tuuuuuuuuuuuuuuu....rase cam nak melompat kegirangan....ADAAAAAA...!! aku suke...aku suke...aku suke....!! ok now perkare penting untuk belah sane setel...legeeeeeee....

Bile da pegi loqstaq...adelah tak lengkap pjalanan tu klau tak nyinggah bukit besaq (umah mak mertua dila)... sebabbbbbbbbb anak buah kesayangan (dzakwan) ade kat situ...kebetulan lak bebaru neh 2nd birthday dia...so aku ngan mak pon blikan la kek nak celebrate ngan tok, mak sedare & pak sedare bukit besaq...klau tgk gambo tu muke mmg takde perasaan langsong ehhh...tgh demam...pe2 pon lepas gak rindu aku kat hero aku neh...da puas bergomoi petang2 sket balek Penang pulakkkkk....

Da sampai Penang...dok rehat jap...kuaq pulak pi Sg. Petani...aku klau da balek kampong tuuuuuu mmg payah ar nak lekat kat umah...beronggeng je keje...huihhhh penatttttttt penatttttttttttt

Then pepagi tadi (Ahad) baru btolak balek KL...nak balek Kuala Kubu plak penat giler kotttttttttttt....tak dapat derrrrrrrr...sok pepagi bute baru btolak balek sane...

4 comments:

dee said...

lu kan atlet..ape ade hal marathon2 ni...kehkehkeh...

syabas sbb dh berjaya menyetelkan ape yg patut..pasni bleh la goyang kaki smbil menghitung hari je, kan...hehehe...

GEODAIA said...

hahahahaha...goyang kaki...?? slagi tak sampai mase tu, jangan harap nak goyang sangat lah kannnnn...ekekeke

aien said...

goyang goyang, goyang kepala goyang hahah aku menyampuk jap, ceh leh marathon lagi anak dara nih mmg athlet la ko hehe

GEODAIA said...

zaman atlit da blalu...skang neh marathon mende len plak...ekekek...