Sunday, December 11, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Tiba-tiba muncul kembaliiiiiiiiiiiiii...!!

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh...gilerrrrrrr PEMALAS aku ni kannnnnnnn...klau ade ANUGERAH BLOGGER PALENG PEMALAS, aku rase aku leh la masok dalam top 10 kotttt...bukan la sebab aku da lupe diri lepas jadik puan ni...tapi sebab sebok dari segale segi...sebok buat anakkkkk...ooopppsssss....balek dari cuti kawen, kat opis pon banyak kije...pastu wiken hasben balek KL sebok ngekor dia ke hulu ke hilir la pulok kannnnn... pengantin baru kannnnnnnnnnn....hahahahahaha....

Ni da nak masok tahun 2012 neh, tergerak ati neh nak hapdet entry baruuuu...ye la kannnnnnn....at least klau sesape yang terrrrrrrrrrrrbukak blog aku neh, tau la yang aku neh idop & sehat walapiat lagiiiiiiii.... kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

MENGANDUNG

Alhamdulillah syukurrrrrrrrrrrr....skang ni aku da ngandong 2 bulan lebih....memang aku ngan hasben nak sangat dapat anak cepat2...memasing kurang muda kannnn...bukan tua okehhhh....bile da ngandong neh, baru aku tau cam ne mak ngandongkan aku dulu....longlaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....lembikkkkkkkkkkkkk...lagi2 plak bile dok kuar masok toilet muntahhhhhhhh....badan pon mudah letihhhhh....

Walopon dok jauh dari hasben aku, tak terase yang dia jauh sebab sesungguhnya dia seorang suami yang sangat prihatin & mengambil berat...penyayang & sebagainye laaaa...tak payah nak cite banyak2...kang berlaku "perkembangan" luar jangka...ekekekekek...

KURSUS

Balek2 jek dari hanimun arituuuu...aku bukan tros masok opis....tapi aku kene tros pi Kursus Pengurusan Sekolah Kemahiran IKBN kat Melaka dari 3 - 6 Oktober 2011...

Pastu kene anto pi Kursus Pengacaraan Majlis dari 20 - 22 November 2011...haaaaaaa...kursus yang ni mmg aku tak leh tolakkkkk....lagi aku sukeeeee....sebab wat kat De'Rhu Beach Resort Kuantan....abes kursus, aku tros mintak tolong abang driver anto aku gi kat hasben terchenta lewwwwww....huhuhuhuhu.... then kitorang balek KL sesame...sambil2 tu leh jumpa ngan member2 kat Shahputra yang selalu dirindui... (^_^)

Pade saat dan ketika ini plakkk...mase aku ngah hapdet blog neh, aku dalam Kursus Induksi Umum kat Kompleks Rakan Muda Bukit Kiara...5 - 15 Disember 2011...kursus yang ni memang agak letih sebab kene turun riadah segale bagai...tapi disebabkan aku ni da agak memboyot neh...ade la kelonggaran sketttt...

Disebabkan kursus ni pon da makan 2 minggu....hubby plak last week sebok ngan grand final futsal ipt, so agak berminggu-minggu jugak la tak dapat nak jumpe...

PERKAHWINAN JARAK JAUH

Walopon jauh...aku ngan hubby pegang prinsip ALWAYS BE POSITIVE...since blom kawen lagi senang nye la aku get along ngan cinta ati aku neh...susah nak elaborate...ape2 pon aku bersyukur dipertemukan jodoh ngan dia...auuuwwwww...beri laluan...terjiwang karatzz jap...muahahahah...

OMBAK RINDU

Skang ni orang dok giler ngan filem ni...kannnnnnnn...sebelom citer tu kuar lagi, laki aku da bunyi2 kate citer tu best....so mmg niat ati nak tengok ngan dia la kannnnnnnnnnn...sekali dia ngan aku same2 sebok kat tempat keje masing2....kebetulan plak bebaru neh adek aku dila balek KL, laki dia pon bawak budak2 futsal giatmara gi tournament...da dua2 tak berlaki time tuuuu....pastu kegersangan kebosanan tahap gaban dok umah okehhhhh...kitorang pon kuar la bdua pi tengok sesame....sedih nak mamposssss citer tuuuuu...klau tengok ngan laki sendiri baru la besttttttttttt...leh lentok2  *giler gediksssssss*....tapi sebab da tak sabo sangat kannnnnn....memasing mintak izin laaaaaaa nak pi tgk duluuuuuuuuu...naseb baek la direstui...kikikikiki...

CUTI PANJANG

Da bulan Disember ni kitorang agak bz...so memasing decide nak cuti panjang ujung tahun nehhh...weehhoooo....!! tak sabo...tak sabo...tak sabooooo....

Okey lahhhh...nak mgrib da nehhh...sat lagi aku ade claz plak kol 8 malam...kang lambat masok claz kene ketuk ketampi plak kangggggggg...ahakssss...berjumpe kite di lain entry yekkk (tahun depan gamaknye)... ekekekeke...babaiiiiiiiiiiiiiiii....

5 comments:

dee said...

nape tak hapdet pas bersalin jek??kihkihkih...

bukan ke kursus pengacaraan ko tu bln 10??ni la namanya melayu mudah lupa..hehehe...

GEODAIA said...

bulan 10 ehhh...hahahahah...aku silap tgk calendar la pulokkkkkk...bagos sunggoh ko nehhhhhhh...

GEODAIA said...

Dee: lagi satu wehhh.. Fakta2 melibatkan tarikh ko kene byk tolong ingatkan aku..aku kan subjek sejarah mmg out.. Hahahahah..

dee said...

hahaha..mengaku pon sejarah outtt...aku kan PA ko, tu yg slalu ingatkan ko bab2 tarikh ni..hihihi..

slmt beronok2 & bercuti pjg bersama yg tercinto!!!

GEODAIA said...

heheheheh...ko ni tak yah la jadik PA aku forever...cer jadik PA untuk "somebody special" plakkk...ekekeke

anyway macehh...aku nanti coti2 kat KL jekk...klau aku sengsorang, aku jadik tak reti nak pi mana...tapi klau coti berdua...kat koler kubu pon takpe...caye tak...caye tak...?? (tak dapat derrrrrrrrrrrr)