Sunday, September 4, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

RAYA - MERDEKA - KAWEN

tin tinnnnn...pon ponnnnnnn.....wahhhhhhh raye tahun ni raye paleng penat bagi aku satu family...mau taknyeeeeee, kene beraye banyak umah sebabbbbbbb sambil beraye sambil menjempottt...sampaikan tengok lemang & ketupat pon rase cam tak leh gi dahhh...tak laluuuuuuu...

tu pon ade gak umah yg tak sempat nak pegi...ade plak umah yang kitorang pegi tapi tuan umah takde, so hape lagiiiiii kasik selit dalam peti je la kad jemputan tu kannnnn...ade jugak umah yg kitorang pegi, tuan umah ade tapi kitorang plak cakap tak yah susah2 hidang ape2 sebab da tak larat nak sumbat ape2 makanan da dalam perot... so borak borak borak, bagi kad pastu mintak diri...

raye raye jugak kannnnn...MERDEKA idok lew dilupekannnnnnnnnnn...dalam family aku, 31 OGOS tu jugak BIRTHDAY MY BELOVED SISTER...so to DILLA, semoga panjang umo, murah rezeki & hepi slalu bersame family tersayang...mase tarikh tu kitorang satu family kat kampong sebelah abah kat kedah, da alang2 tu sempat la celebrate ngan mak pak sedare & kazen skali...

well, tinggal beberape hari je lagi majlis kawen aku....stakat ni alhamdulillah psiapan bleh dikatekan hampir 100% siap....aku rase smua orang yg nak kawen especially bile hari tu maken dekat, mesti dalam diri tu ade PERASAAN yang jap2 positif, jap2 negatif....susah nak digambarkan perasaan ni, kekadang cam tak keruan...aku takde care len melainkan banyak2 bdoa & mengaji...baru la rase tenanggggggggggg jek jiwa neh...

Syukur alhamdulillah jugak, dalam tempoh btunang stakat arini, ikatan kami sangat baek...DIA seorang yg memahami & sgt menjage hubungan....hope kekal sampai bile2...ok dah tak leh citer lelebih....kuikuikuikui...

3 comments:

ijat said...

terbaek la surat ni.. mmg phm la dr A sampai Z..huhu lagu sedih cte skit pon x sedih..huhu tp mmg terbaek la.. mule2 jat nak ucap kan selamat hari raye maaf zahir batin kat akak n family.. yg ke 2 slamat meningkat umor wat mama dilla.. n last skali jat nak ucap kan slamat pengantin baru smoga kekal ke ank cucu.. :)

dee said...

der..cite la lebih2 bab yg last skali tuuuu..hekhekhekhek...

GEODAIA said...

Ijat: kikikikiki..okey jat..thank you so much..



Dee: wawawawawawa..mane blehhhhhh..selebih tu kene simpan senirik jekkkk..hahahah