Wednesday, May 11, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Kembali ke "habitat" yg menyamankan...

Tik..tok..tik...tok...jap jek da sampai 3 bulan aku berkursus kat CIAST nehh...aku ngah dok berkemas barang2 sebenonyeee nak hangkot bawak balek "habitat" aku kat Kuala Kubu nuhhhh...ari Jumaat ni last day aku berkursus & abes jek majlis penutup tros aku blah balek Ampang...

Klau ikotkan ari senin da start masok keje, tapi aku amek cuti coz ade hal kene setel ngan mak...lagipon da alang2 ari Selasa coti kannnnnn...baek aku setelkan hal aku tu sesiap...kang da masok opis takot nak coti pon payah...keje yg melambak kat opis tu sedang menanti kepulangan akuuuuuuuuuuuuuuu...huuuu....

Memandangkan aku akan kembali ke "habitat" aku tu kannnnnnnnnn....kompem2 la idop aku senin sampai khamis tperap je la kat saneeeeee...Kuala Kubu mmg tempat aku bekeje sahaje....beronggeng...?? mintak mahapppp....aku sendiri tak tau nak pi mane kat sane....sane nak kuar malam pon kekadang aku takot heh... kene pkir 2 3 kali....jalan dia cam serammmmmmmmmmmm jekkk....heeeeeeeeeeeeehheeee....

So aku rase balek neh kene la pasang ASTRO supaye bleh aku nengok macam2 jenis cite kat tv tu kannnnnn...ni idokkkkk....channel yg aku dapat kat sane skang neh TV 2 & TV 3 jekkkkk, tu pon berbintik-bintik... mau rosak mate aku nengok tv cenggituuuuuuu....

Mase mule2 aku keje Kuala Kubu tuuuuuu....member2 aku kemainnnnnnnnnnnn lagi kannnnnnn....ngutok aku macam2....dorang kate aku dok dalam utan nanti kawan ngan org utan laaaaaa....kawan ngan org asli laaaaa....suke dengki ngan akuuuuu....tapi yg syok kat sane sebab aku rase dekattttttttttttttttt sangat dengan alam ciptaan Tuhan tauuuuuuuuuuuuuuuuuu....klau aku dok Ampang mmg la segale pokok tu ade...tapi tak same ngan utan tebal yg ade blakang balkoni umah aku kat Kuala Kubu tuuuuuuuuu.....tiap2 pagi aku akan dengar burung nyanyiiiiii....bau segar hutannnnnnnn.....tgk monyet2 gayot sane sini....jumpe babi utan dok nyondol tong sampah & macam2 lagi laaaaaaaaaaa....korang ade...?? hahahahaahah.....

Walopon idop aku dari kecik sampai ke beso kat Kolumpo....keinginan nak keje kat tengah Kolumpo tu blom lagi ade...aku bsyukur sebenonye bile Allah bagi rezeki bukan kat tempat aku dibesarkan....at least bile aku keluar dari Kolumpo yg serabot tuuuu, aku blaja banyak mende....

11 comments:

Anonymous said...

buukkk......selamat kembaliii ke habitat asal muuuuu.....nature is beuty hhookkayyyy....ko boring kat sanaa..ko pie la lepak kat freaserr tueee....memalam naik bukitt...kan syookk leh buat drift....dott

GEODAIA said...

hahahahahah...memalam naek pi sana aku takot "ade" yg tumpang kanggg... tetibe kang masok berita aku da terapong jek kat empangan... muahahahaha...

dee said...

ala, klu lu nk beronggeng kat kuala kubu tu bleh je...ajak la kengkawan utan blkg umah lu tu...huahuahua...

GEODAIA said...

da biase dahhhhh...cume lu jek tak tauuuu...gua ngan berok2 blakang umah gua tuu, siap btepuk tampar lagi... klau ngan babi utan plak, babi tu sondol gua...gua sondol balek...ilek jekkk.... hakhakhaktuiihhh... *jijik*

dee said...

huahuahuahuaaaa...sgt bengong statement anda tuuuuuu...penipuan paling ngeri gua dgr di bulan ini...

GEODAIA said...

hahahahahah...ngeri kan...ngeri kannn...wehhh...lu online gune "curve" kerrrrrrr...ekekekekek

dee said...

hoiiiiiiiiiiiii...gua bawak brokband laaaaaaaa....'curve' gua tgh servis...kehkehkeh...lempang kanggg...

GEODAIA said...

wakakakaka...lu bawak ke brok lu tuuuuu...hengatkan lu pi melaka nak fokus ngan sokan jekkk....

dee said...

siang fokus la...malam...sosial laa...hehehe...

GEODAIA said...

da alang2 sosial di malam ari...gi ar clubbing...ajak kak zila & kak cdah skali...hahahaah

Budak Botak said...

he3, selamat kembali...

Entry terbaru -> Pedro Martin Ureta Membuat Gitar Gergasi Daripada 7000 Pokok... (",)