Saturday, May 28, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Perhimpunan Sejuta Belia 2011 @ Putrajaya

Hari ni (28 Mei 2011) aku, mak & abah pi putrajaya pepagiiiiiiiiiiiiiiii lagik nak jenjalan sekitar Perhimpunan Sejuta Belia....fuhhhhhhhhhhhhhh...mmg meriah noxxxxx...lagi2 plak ngan Jom Heboh pon ade kat situuuu... macam2 la adeeeee....spanjang-panjang jalan kat area Perbadanan Putrajaya tu penoh ngan booth & macam2 program & pameran adooooooooo...

Aku pi sana pon sebabbbbbbbbbb...pertama, mak aku mmg nakkkk sangat pi coz ade mende dia nak beli.  Gara2 tgk iklan dalam newspaper pasai 1 produk ni ade juai harga promosi kat situ, tu yg dia ajak aku ngan abah pi tuuuuuuuu....kedua, students & staf school aku untuk Jurusan Perekaan Gaya Rambut & Terapi Kecantikan ade buat pameran, so nak la gi jengah...Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku punye la melilau carik tak jumpe...nak call takot ganggu dorang ngah wat keje...

Mase kat sane, dalam byk2 booth, booth yg ade ular ni yg paleng aku interested....slagi aku tak dapat amek gambo ngan ular, slagi tu aku takmo balek...bole...?? ekekekeek...

Pastu aku saje ajak mak abah pegang ular tuuuuu...aku tau abah agak takot geli ngan menatang neh, tapi aku pakse gakkkk...blari-lari abah aku takmoooooooo...yg aku tak leh blah bile abah cakap "kamu jangannnnnnnnnnnnn...kang klau abah peganggggg...pastu abah rase geliiiii..mau abah hempas ulaq tu kangggggg".... hahahahaah...klako..klako....aku terpakse akur ngan tahap kegelian abah tuuuuuu....abah mak cume tunggu kat luar booth jek sementare aku nak amek gambo....kikikikiki...

Ok da puas bmanje ngan ular2 yg ade kat situuuuu, kitorang pon sambong berjalannnnnnnnnnn sampai melecet-lecet kaki hokehhhhhhhhhhh...mmg tak dapat ar derrrrrrrr nak abes pusingggg...yg penting dapat barang yg mak nakkkkk sangat tuuuu....ayaq jangan cakap laaaaaa...jap2 beli...jap2 beli....beli satuuu, one shot, srootttttttttt... abesssssssssss...giler gelojohhhhhhh...hahahahahaah...

Sampai jek umahhhhhhhhhhhh....hape lagi kannnnnnnnnnnnn....terbongkanggggggggg...penatttttttttt....

7 comments:

dee said...

gua sokong statement abah lu tu...hikhikhik...tapi, nengok gambo lu bermanja2 ngn ulaq tuu.,cam syok plak..rase cam teringin gak..huahuahua...

GEODAIA said...

hahahahahahah...anda teringin...?? taip ON TERINGIN dan hantarkan ke nombo saye...hahahaa...

klau nakkkkkkkkkkk sangat mai la turun sini...aku rela bawak ko besok pi putrajaya....kikikiki...

dee said...

semata2 nk jumpa ulaqqqq???tak mau la sayaaaaaaaaa....huahuahua...

GEODAIA said...

alaaaa awak niiiiiii...selain jumpe ulaq...awak leh jumpe sayeeeee...tak pon jumpe la "sesape" yg awak nak jumpeeeeeee...kihkihkihkih

dee said...

teringin sesangatttt nk jumpa awakkkk & "sesape" tuuu..huahuahua..mengong la awak niiiiiii...

GEODAIA said...

ececece..malu la tuu..malu la tuuu....bebile lu nak mai sini...gua terima kedatangan lu dengan hati yg terbuka...cewahhhhhh...

dee said...

kehkehkeh..mekasih ye mokcik..hihihi..