Saturday, May 28, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Dari Hantu Kak Limah menjadi Kak Dayah Yang Sopan

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa...Hantu Kak Limah in the houseeeeeeeeeeeee...!! hahahahaha....

Hai tawan2....cantek tak Kak Limahhhhhhhhhhhh....?? ape..?? takkkkkkkk...?? mmg u olls buteeeee.... ekekekeke....ok2...jom aku citer ape kesah nye nehhhhhhh.....ni bukan kesah Hantu Kak Midah Balek Kedah ye tawan2....eheeeeeee....

Bebaru neh school aku ade anjurkan Kursus Penampilan Diri untuk semua staf2 pompuan IKBN Peretak.... Kitorang jempot sorang Make-up Artist, Zunaida Othman atau lebih mesra dengan panggilan Kak Zu untuk demo care2 yg btol nak cuci mukeeeeeeee...nak pakai maskerrrrrrr....nak conteng mukeeeeee & sebagainye lahhhh...Kak Zu ni mmg org lame dalam donia mekap nehhh & da byk pengalaman terlibat ngan solekan iklan2 komersial, drama, movie & kawen-mawen...hasil tangan dia mmg mantopppppp... terbaekkkkkkkkkkkk....

Dalam kursus tuuuu...kitorang didedahkan ngan beberapa cara mekap ikot situasi tertentuuuuu....pastu untuk mekap pengantin, dorang soh aku jadik model dengan alasan aku da nak dekat kawennnnnn....kebanyakan yg ade dalam claz tu da kawen2 belakaaaaaaaa...ada la beberapa org yg belom kawennnn....da org nak solek kannnnnnnnn...mak ok jek noxxxxxx...best ape kannnnnnnnnnnn....hehehehehe....

Mekap pengantin sebenar, mau makan 2 3 jam...tapi untuk claz ni takde la beria nak mekap berjam-jam kannnnnnn....Kak Zu mekap aku bape minit jek aku raseeeeeee...then, gambo kat bawah ni la hasil nyeeeeeeeeeeeeee.....

Ce tgk...ce tgk...dari Hantu Kak Limah aku btukar menjadik Kak Dayah Yg Sopan gituuuuuuuu... muahahahaahahah...sile muntah...sile muntahhhhh....aku pon cam tak caye manusia yg dalam gambo ni adelah akuuuuuuuuu....sopan sangattttttttttttttttttttttt...kahkahkahkah....

Ok cukup2 la aku merepek...kang aku tambah lagiiiii...mau korang muntah sampai lembik kangggggg...aku tak bertanggonjawabbbbbbbbbbbbbbb....hahahahaah....

4 comments:

dee said...

gua dh muntah berbaldi2 tadi...kahkahkah...

mekap artis???mmg ssuai la utk artis cam lu niiiiii...huahuahua...ape2 pon, mmg santekkkkk..ssuaiiiiiii ngn luuuuuu..

GEODAIA said...

kahkahkahkah...hade haku kesah ko nak muntah blori-lori sekali ponggg...

ishhh lu nehhhh...puji2 neh nak ape2 keeeee...hahahaha...

dee said...

gua tak nak ape2...gua nak "Beri Itam"...satuuuuuuuuuu jerrrrr....kahkahkahkah....

GEODAIA said...

abehhh..tak reti2 nak bli senirikk... da gaji da kannnnnnnnn....ekekeke...