Tuesday, May 17, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Konsep makan ape je ko nak, ko makan je laaaaaaa.....

Ari khamis minggu lepas aku ngan member2 kursus kuar konon nak pi men bolinggggg...mule2 pi Ole2 kat Seksyen 18, tapi semua lane penuhhhhhhhhhhh...then tros gi Plaza Alam Sentral lak....penuh gakkkkkkkkkkk...grrrrrrr...baru ingat nak bsokan....tade rezeki jugokkkk....

Udahnyeeeeeee....kitorang decide nak lepak2 makan jeeeee...memang time tu aku & len2 ngah kebulor nak mampos...one of us bawak la kitorang pi makan steamboat kat Seksyen 24 (dekat2 ngan carrefour)...konsep makan kat situ satu kepale RM25.50 then ko leh makan ape jekkkkkkkkkk yg ade dalam restoran tuuu...jangan makan kerusi ngan meja sudahhhhhhhhhhhhhh...ahaksss...

Untuk aku yg memiliki "tank" kecik nehhhhh....aku rase tak sampai harga tu aku makannnnnn...ntah2 10 hengget jekkkkkkk...tu pon aku gagahkan jugak makan seberape byk yg mampu (sampai bsando ar aku makan wehhhhh...perut da ke depan cam ngandong 3 bulan...muahahahahaha)

Yang aku tak bape stuju tu kannnnnnnnnnnnnnn....RM25.50 tu makanan saje okehhhhhhhh...air dia plak RM3.50...tak kire la ko minum milo ker...jus ker...karbonat ker...harga air tu tetap 3.50...!! mahal siotttttt... agak2 ar kannnnnnn....klau ikotkan air tu leh jek masok kan skali dalam jumlah RM25.50....bape hengget sangat la air tu kannnnnnnn....

Memang da byk restoran steamboat wat konsep cam nehh...ade restoran steamboat, air siap leh refill...restoran yg kitorang gi nehhh, harga air da la asing pastu segelas yg dia kasik tu la ko minom...klau nak air lagi kene ar bayoooooooooo....

Ada lagi perkara yg membuatkan kitorang tak bape puas ati ngan restoran steamboat nehhh..tapi aku malas ar nak cite panjang lebarrrrrrrrrrr....cukop la aku cite sket pasai harga tuuuuuu...klau korang rase nak cube gi arrrr..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sebelom makan korang belek2 dulu kedai tuuuuuuuuuuuu...korang bace dulu ape2 kertas yg tertampal kat dinding kedai tuuuuu....nak makan tu pon ade peraturan hokehhhhhhhhh....

SESUNGGUHNYA MEMANG KITORANG PANGKAH INI RESTORAN
TAK HENGEN MAI DAHHHHH

5 comments:

dee said...

ce cite sket peraturannya...nk gak tauuu??kehkehkeh...

25.50 satu kepala??dh tau tank kecik,..tapau la..leh simpan utk esok lusa..hehehe...

atikah said...

mahalnye der mkn steamboat rm25.50 sekepala..baik lu mkn steamboat kt ampang..best giler rm22 je sekepala..siap ade side meals lg..aiskrim,rojak,kuih muih,sate..dll.pekena skali mesti nak lg.hihihi

GEODAIA said...

dee: nak tau ka...?? mai turun KKB...nanti aku citer...ekekeke

tikah: kat ampang..?? kat celah mane wehhh...habaq mai...mana tau nanti rasa teringin nak makan steamboat bleh aku pi sana...

atikah said...

der,nama kedai mmg xingat..tp dekat area UO ke ape nama shoppink mall yg xbrape nk glamer tu..kedai tu berhadapan dgn umah2 banglo gitu. :)

GEODAIA said...

Oooooo..gua tau gua tau.. Kat dagang avenue..lu kate shopping mall yg x bape nak glemer.. Hahahhaha..tu tempat gua tgk wayang ngan family gua tu derrrr..name soping mall tu Galaxy.. (Tapi mmg x glemer pon) :p