Wednesday, December 5, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

TESTIMONI PAMPERS

Hai juolllss...!! Arini kak jemah nak bertestimoni pasai pampers...ni pasai pampers baby tauuu...bukan pampers kak jemah...huahuahuahua....

Seperti yang semua da sedia maklum (sape ko yg org nak amek maklum bagaiiiii  ;p), aku kan da beranak 1 kannnnn....so anak aku si daniela tu selalu jadik bahan uji kaji lagi2 plak bab pampers...

Aku nak pastikan anak tido ngan selese....bile dia selesa dia akan tido ngan nyenyak...bile dia nyenyak, aku lagi la nyenyak senyenyak nyenyaknyerrrrrrrrrrrrrrr....bukan ape, aku ni keje kat opis selori satu hari...bile da balek umah, kekadang da tido tu, anak dok nyondol2 nak bagitau yg dia tak selesa @ nak susu, aku rase mate nih da macam ada gam gajah...huahuahua...

Okey cukup2 la merepek merapu meraban...proceed kepade cerita pampers tu yek...

Sejak awal kelahiran Daniela...aku bagi dia pakai pampers Drypers Wee Wee Dry yang rope dia camni:


mase baru2 lahir pakai yang newborn punye la kannnnn...aku tengok Drypers ni sesuai ngan dia...tak naik ruam2 pon...bile dia da maken beso, kuat minom susu, so air kencing dia pon ape lagiiiiiiiiiii....sebeban la jadinyerrrrrrrrrr....tiap 5 jam kene tuko sebab tembos....then aku try Mamypoko plak...


Mule2 bagi pakai Mamypoko mmg sangat best...keringgggggggggggggggg jek....yaaaaaaaaaa aku rase sangat teruja....tapi aku akan beli time2 harga offer sahajerrrrrrrrrrr....kalau tak offer sori nak beli... hahahahah....kat umah mmg aku akan pastikan ade stock Drypers ngan Mamypoko....selalunye Mamypoko aku pakaikan time nak bawak dia jalan2....especially time balek kampong...Mamypoko boleh pakai dalam duration yang agak lama...kekadang sampai 8 - 10 jam still kering...so tak payah la nak tuko tiap-tiap 5 jam...sunggoh malas Mama Daniela ni kannnn....kuikuikuikui...

Well...ku sangkakan cerah hingga ke petang, ropenye ujan di tengahari...bile Daniela da nak dekat2 6 bulan nih, air kencing dia jadik bukan sebeban lagi dahhh...tapi berbeban-beban....pakai Mamypoko pon leh tembossssssssssssssss...ohmannnnnnnnnnnnnnnnnn....bile stok Mamypoko da abes, aku tak teringin dah nak beli....gune stok Drypers Wee Wee Dry jek skang...

Bebaru nih, aku ngan abam peluru keluar pi cuci mata kat Tesco Ampang...tetibe aku nampak Drypers Dry Pants yang macam gambo kat bawah ni:


Sejak anak aku da maken ganas lagi2 plak time nak pakai pampers....kekadang sampai bgusti aku ngan dia...aku nak cube try test yang ni plak....so aku beli dulu yang pack kecik...tak silap ade dalam 26 keping... sangat mudah untuk dipakai....aku pon da tak bpeloh semata-mata nak bagi dia pakai pampers... pastuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu memang sangat BESTTTTTTTTTTTTTT...!! aku wat uji kaji hampir 10 jam dia pakai, dengan air kencing yang mak aihhhhhhhhhh tak yah citer la kannnn, sket pon tak tembos....

Skang ni aku dalam tempoh percubaan lagi sampaiiiiiiiiiiiiii la abes 26 keping tuuu....if mmg okey, so boleh la proceed beli yang pack beso plak...weeeeeeeeeeeee....

Kesimpulannye...KETIDAKTEMBOSAN ADELAH HAK MILIK SETIAP BAYI...boley...??

1 comments:

Zalieda Forever said...

Huggies pun ok yank...Nadra pakai smpai 8jam pn masih kering...hehehhe