Thursday, November 5, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Perlakuan Pra-matang Dolu-dolu (Edisi Aku)

Merujuk kepade entry Mimie Dak Tido Buas yang bertajuk seperti di atas...di sini aku pon ingin menciplak idea beliau untuk wat entry edisi aku nye lak...eheee...

Klau ikotkan mmg byk perlakuan pra-matang yg pernah kite wat kan...tapi tak seme yg kite ingat ye dokk..?? dulu kannnn..akuuuu.....
  • slalu ngaco mamat2 sport science tiap kali lalu kat makmal dorang kat area perindu (uitm shah alam) tu...asal lalu jek klau dorang ade...aku juz cakap "haiiiiiiii...." pastu blah ar kann...tapi aku mmg tak de minat2 orang...aku suke ngaco cenggitu jekk...ye la...busann.. biasenye aku wat pangai cenggitu time ade member jekk...klau aku soranggg...mmg haram ar aku nak wat kannn...aku akan bawak moto ngan serius & focus ke depan...tak de da nak pandang kiri kanan...ahakss...
  • sangat menghargai mase tido dari mase untuk study...huihhh...aku tak tau cam ne nak buang pangai tuuu...bangun pagi gi claz...balik claz aku tido...kekadang dalam claz pon nak tido...penyakit keturunan nehh...hee...
  • asal malam aku tak reti lekat kat umah...mesti kuar ngan member2.... klau aku ade pon kat umah...aku mmg suke lepak dalam bilik jekkk...mmg jenis aku tak reti sangat nak layan TV...aku lagi suke ngadap pc aku...dengar laguuu...melalak dalam bilik...lalalalal... pastu study 3 4 jam jekk....tu pasai aku KURANG PANDAI...bukan tak pandaiii.... =p
  • baru 1st sem kat uitm...aku da dapat 3 surat saman...guard sungguh bermurah ati kasik saman kat aku...sme pasai baju aku...aku pon satu...pakai baju ketat2 sape soh kannn...padan muke aku...kekadang aku rase baju aku da cukup sopan da...tapi kene gak saman... tak peeeeeee...aku terime ngan ati yg terbukeeeeee...masuk sem 2...senang cite... aku gi claz pakai baju kurungggggg jekk...baju kebaye aku kurang pakai coz bawak moto kannn...kang t'selak2 lak time bawak moto...ramai lak yg accident kang...kakakaka...
  • aku suke bawak moto laju tak bape nak laju la kannn...ade sekali tu...time aku nak balik Shah Alam dr Ampang...ujan lebat gak...tapi aku redah jekk...skali aku tak pasan ade bumper...aku pon pe lagi brek mengejutt...sreeeettttttttttt....bammm...aku tjatoh....seb tak de orang time tu...aku pon angkat moto pandang kiri kanan dulu...pastu vroommmm... tros pecutttttttttt...slalu tu aku da hapal da kat mane lobang...kat mane bumper...tapi aritu leh lak tlupeeee...ngeee....

Huh...klau dok layan entry neh...sampai sok belom tentu aku abes mengarang...dah arrr...nih jek yg aku nak share...tapi sme neh byk yg tak senonoh dari senonoh...ermm..nak wat camno...tu la akuuuu...tapi da maken berumo neh...idok lew aku nak teruskan wat mende2 tak de pekdah tu kannnnn....skang neh da MATANG....matang kerrrrr...?? huhuhu...

19 comments:

dee said...

perlakuan pra-matang ko skrg ko tak mo citer ke??hehehee..
mst ko malu gile kan sbnrnya mase jatuh motor tu..huhuhu...bak kata pepatah..sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua..hehehe..

GEODAIA said...

elehhhh..stakat malu... ngan diri sedirik je lew...ne ade orang nampak...may be yg nampak pn biawak yg ade dalam semak kat situ ar kot...klau stakat biawak tu yg gelakkan aku...ade aku kesahh...?! hahahah...

Mimieku said...

aku tau ko mmg tak matang..sbb masa ko xcident tuh,ada mamat kerdil temuramah ko kan?hahahaha...artis suam2 kuku tuh...cite senario yamashita....ko glamer dayah..artis tegur ko..

Mimieku said...

dee: hape ko ingat ko matang???aku ingat lg ko letak sticker kat seluar short aku hah..kaler biru..kuang ajoo..ko ingat tak exploitasi ko bersama gha???

dee said...

hahahahaa...sluar WANTED..
ala, tu sj nak menghiburkan ati akibat stress ngn subjek LAW..
moral of da story, jgn letak@longgokkan pakaian anda di merata tempat,especially di depan pintu..nasib baik kitorg tak tulis, ALAS KAKI..hahaha..

GEODAIA said...

tapi time tu aku maleh nak layan mamat kerdil tu...bukan pe...time tu da la suar aku da kene kerat sampai nampak pehe aku...malo dowh...kang org ingat aku neh bosia xcident pasai tlibat ngan lumbe haram lak...kahkahkahkah...

dee tu mmg kong ajo..bab2 eksploitasi orang neh mmg dia terer..

Eja said...

mmg la smpi sok lusa kalu nk citer x abis dayah...tu br sem 1 kat shah alam.lom lg sem 1 - 6 kat pekan,lerni lg....byk sgt perlakuan pra-matang dak dayah nih! ish ish..

GEODAIA said...

cik ja...pra-matang neh byk level...nak cite dari level by level pon lenguh tangan neh nak naip...hikhikhik...

dee said...

cik ja..apekah antara perlakuan pra-matang dayah mase kat pekan dlu??heehehee...rase cam menarik gak klu wat entry psl perlakuan2 dia kat pekan dlu,kan..hahaha...

GEODAIA said...

jangannnn...jangannnnn....!! =p

Mimieku said...

dee: mmg ko terer expolitasi..klu bleh suma baju2 aku nak jadi bahan wanted..ko ingat lg tak,ko telah membocorkan saluran air..smpai makcik bwh flet tuh ngamuk naik atas komplen..itu lah,bijak pandai tul..aku tukang gelak jek..hahaha

Mimieku said...

dayah: aku bajet ko masa tuh mmg minah rempit..lebih2 lg dah di intebiu oleh mamat kerdil yamashita tuh...huhuhu..

GEODAIA said...

hahahah..mase mak cik tu nek umah kite...aku cuak gak...tapi kite sme wat2 rileks..bile mak cik tu cakap tot tet tot tet..kite cakap "tak tau la makcik cam ne leh jadik cam tu..."

ko suke tol ngan mamat tu kann.. asek sebot pasai dia jekk..kang aku carik dia soh jumpe ko kang...

dee said...

aku mmg sj je membocorkan saluran air tu sebab tak tahan dgr pot..pet..pot..pet.. korg yg dok merungut psl saluran yg sokmo tersumbat...hahahahahaa..ape2 pon..tima kasih kekawan kerana sokong aku wlupun terpaksa..huhuu..

Mimieku said...

dayah: aku tak suka mamat tuh..aku suka keeper n9...serius hensem..

dee: kasihmu diterima...

GEODAIA said...

mimie...mesti ko tmimpi-mimpi keeper n9 tu kannnn...

Mimieku said...

serius aku bermimpi....mimpi jom..jom mimpi..aku termimpi kan dia..ohh keeper n9..

dayah!! saravanan dah pencen kew?

GEODAIA said...

saravanan cakap kat aku yg dia still aktif men bola peringkat kampong...hahahah...

Mimieku said...

kuang3...peringkat kampong kira tak bleh challenge ko..bwh 12 thn skuad england