Saturday, September 19, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Entry sempene 20. 09. 2009

Petang smalam b4 btolak balik Taiping gi Shah Alam jap nengok pak long kat umah dia coz dia tak bape sehat & tak dapat balik beraye kat kg....tot tet tot tet tot tet...kol 9.30 malam gak ar baru btolak balik kg....

As usual...tiap kali raye highway ke utara mmg sokmo sebok...jem tak yah cakap arrrr....jap2 nak tkucil coz lame sgt dok dalam kete....nak benti plak satu hal...mane2 RnR sme giler ramai manusia...biasenye pjalanan balik Taiping makan lebih kurang 3 - 4 jam jekk...ni tak...kol 4.00 pagi baru aku sampai umah atok...masok jek umah pas salam & pelok cium atok opah...tros menggago aku carik tilam bantal...ape lagiiiiiiii....booooommmmmm....sampai tak hengat donia.... seb dapat mimpi indah...kikikikiki.....

Tadi aku & family gi umah mak ngah jap nak amek kueh raye yang mak tempah....heh...kunun nak gi jap jek...jap tak jap sgt ar kannnn....bile da nengok ade plak bunge api & mercun tak kan nak nengok bodow jek....mesti la dengan kejakonan tahap cipan aku pon nak join skali mennn.... ye lew...aku neh mane pandai nak carik mende2 haram nehhh....ekekekek...


Ni je la mercun & bunge api yang kitorang men pon...bukan kitorang men meriam ke...tak pon mercun buatan sendiri ke....kitorang maseh sayang jari-jemari nehhh....yang neh aku panggil 'bunge api bodow'...

wahhhhh....mak terujeeeeeeeeee....sonok...sonok....Selamattttttttt.....Hari Rayaaaaaaaa.....!!

Sile jangan tiru aksi ini....hikhikhik

5 comments:

dee said...

tak mencabar langsung main "bunga api bodow" jer...huahuahuahua... aku siap main mercun lagi maa kat sini..
weh..bawak balik sket ke ktn..leh main dpn umah nnt..hahaha..

GEODAIA said...

ape gile ko...da la depan umah kite tu polis...kang tak pasal2 masok paper "dua orang pensyarah kolej ditangkap main bunga api & mercun"...cam ne?? ksian mak pak kite kat kg wehhh...malu dorang... da la baru mintak ampun neh...

dee said...

mak aiiii...jauhnya ko pikir...aku lupe plak dpn umah kita tu polis maa...klu camtu, tumpang main kat umah kak ina je la..heehehehehe..

GEODAIA said...

biase arrr...aku neh kan bpikiran jauh...sentiase memikirkan mase depan...hahahah

kang klau men depan umah kak ina, da tentu2 kak ina, kak wani, cik ida, cik azwa nak men skali...tak mo arrr...kang cepat abeshhhh... kuikuikuikui...

Eja said...

malam2 pasni kalu dengar bunyi mercun area umh tu, aku nk syak wasangka budak dayah n dee je yg punyer koje tuh!