Thursday, December 24, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Mak adelah PA terbaekkkk...

Pagi tadi tengah aku dok bsiap-siap nak kuar...henset aku bunyik lagu arab...sape lagi...mak aku laaaaaaaa...ikuti perbualan kami....

Aku: Halluuuuuuuuuuuu...

Mak: Assalamualaikum...

Aku: Waalaikum salammmmmm...

Mak: Ni dayah...kamu tolong tanye kat Topek mane dia letak road tax moto abah? ni abah kuar tak bawak road tax nihh...jap lagi nak kuar soh dia letak atas meje...dah ambik smalam bukan reti nak letak balek...(sedikit membebel)

Aku: Okeh...nanti dayah bagitau kat dia...

Mak: Ha lagi satu...driving license kamu mati bile?

Aku: uuu...aaa...uuu...aaa...jap dayah check...(sambil menggelabah carik dalam wallet)....ya ampun makkkkkk...13hb baru nehhh...dayah tak perasannnnnnnn....

Mak: Haaaaaaa...tu la dia...naseb baek tak kene tahan ngan polis keee....klau tak naya je...kamu ngan abah kamu same jekkkk...tu klau mak mati silap2 mengkeme punye lesen tu tak idop2 gamaknyeeeeee...

Aku: Hishh mak nehh...ape cakap mati2 nehhh....i tak suke la u...sedih tauuuuuu....kami masih memerlukan khidmat makkkkkk....hahahahahah...

Mak: Tiap2 tahun nak kene ingatkan....bukan budak kecik...sme nak soh mak yang jage...

Aku: Heheheheh...biase laaaaaaa...like father like daughter....

Mak: Tengkorak kamuuu...ok lahhh...jap lagi kuar bawak kete elok2...petang kang jangan lupe amek mak kat opis....

Aku: Okeh bosss...arahan diterime...byeeeeee...

Letak je teponnnnn...aku tros tpikirrr...hishhhhh...gile aku nehhh....slamber badak jek ke hulu ke hilir ngan lesen da mamposssss...Thanks God aku tak kene tahan polisssssssssss....

Tetibe tros aku tanam azam tahun baru...aku kene record segale tarikh2 keramat dalam idop akuuuuuu...heheheh....

7 comments:

dee said...

ko ni seme mende nk kena ingatkan...so..mulai dri ari ni...gi rekod sgala tarikh2 keramat..tapi..ko ni kekadang, tarikh keramat yg dh rekod tu pon ko leh tak perasan,kan...

GEODAIA said...

hikhikhihik...tu la masalah problem aku nehhh...adoyaiiii... pasneh den akan torai menjadik sorang yg lebih bersistematik... materialistik...chopstick dan sebagainyeeee...ekekekek

dee said...

dan mungkin spastik jugak...hahahahah...

GEODAIA said...

ko pon sameeeeeeeeeeeee...

Mimieku said...

rekod kemajuan sekolah ko dulu ada tak ko simpan?

Mimieku said...

beb..kem slm tengkorak kt mak ko ye..hahaha

GEODAIA said...

rekod kemajuan aku dulu?? tak yah ar simpannnn...mimpi ngeri.. hahahah...

kem salam minam kat wan ko ehh.. wakaakakak...