Friday, September 4, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Layan tag jap...zassssssss...!!

Aduhhh...se'eh (tak paham tanye org2 pantai timur) prot aku nehh...without planning to go back to KL ari neh...aku redah gak balik ngan dee pas keje tadi...seb sempat sampai umah & bbuke ngan mak abah...klau tak jawabnye bbuke kat dalam kete je la kitorang....

Sebenanye aku skang tgh sgt malas nak melangkah gi toilet untuk bersiram (jujur sungguh aku...anak sapa la nehh..??) Sementare bmalas-malasan layan blog jap...memandangkan berhari-hari aku tak hapdet aku nye blog...aku dengan riang ria mencilok tag from Mr. Bullet's blog (bukan boipren aku tau...neh Bullet len...dah berbinik da pon...heheheh)

Bekas kekasih anda:
Alamak...aku da tak hengat ape2 pasai kekasih lame ar beb...da ilang ingatan....hikhikhik...harap mangap...

Saya sedang mendengar:
Alunan ayat-ayat suci dari masjid bdekatan umah saye...Rase tenang jek jiwe neh...korang jangan hengat aku men2 lak...bab2 neh tak leh wat men...ngeee...

Mungkin saya patut:
Amek towel & gi mandi skang...tapiiiiiiiiiiiiii...selagi tak abes aku jawab tag neh...sori aku nak gi mandi...aku tengah focus nehh...

Saya suka:
Masok Watson @ Guardian untuk bli @ juz tgk2 toiletries...

Sahabat-sahabat baik saya:
Terdiri daripada mereka yang otak wenngggg dan mereka adalahhhhhhhhh....maleh ar aku nak type name dorang neh...coz da banyak pasai dorang aku da wat dalam blog aku neh...

Saya tak faham:
Nape orang sanggup buang baby....saketnyeeeee ati aku....

Saya kehilangan:
Duit kelas mase aku darjah 4...time tu aku bendahari....aku nanges2 cakap kat mak aku...so mak aku tolong gantikan duit tu balik...kong ajo tol sape yang curik duit tu....!!

Ramai yang berkata:
Aku kurus sekeping cam papan laaaaa...cam tiang letrik laaaaaaa....tolongggg...!! cam ne aku nak gemokkan sket badan aku nehh...??

Makna nama saya:
Cahaya Petunjuk...

Cinta itu adalah:
Tak semestinya memiliki....ceeeewahhhh...

Di suatu tempat, seseorang sedang:
Menangis...& aku mesti assume yang orang tu gado ngan bf dia (tu klau pompuan laaaa...)

Saya akan cuba:
Settlekan PTPTN coz aku nak bli keteeeeeee.....huhuhu....

Ayat SELAMANYA membawa maksud:
Hingga hujung nyawa...Sampai menutup mata....haaaaa....kampung aku nama SELAMA.... hikhikhik...

Telefon bimbit saya:
Penah jatoh dalam lobang jamban kat opis...da tak dapat diselamatkan...

Bila saya terjaga dari tidur:
Kekadang saya bangun & baring balik...bangun...baring balik...bangun...baring balik....

Saya paling meluat apabila:
Depan kite baek nak mam...pijak semot tak mati...padahal belakang kite kutok & ngate bguni-guni...

Pesta/parti adalah:
Mende yang paling aku tak minat...serabot...

Haiwan paling comel yang pernah saya temui adalah:
Kucing yang pandai jage kebersihan diri...okeh tak..??

Peringkat umur yang paling menyeronokan bagi saya:
15 - 23 coz time tu aku btol2 enjoy...tapi since da keje bukan la tak enjoy cume agak tbatas... almaklum je laaaa umo da meningkat (bukan tua okehhhh...)

Hari ini:
Aku masok je opis tros ngadap laptop wat soklan typing test sampai la time btol2 bsaki-baki 15 minit nak punch out...kirenye ari neh aku mmg tekun nak mampos wat keje...

Malam ini saya akan:
Gi mandi pas settlekan tag neh...pastu tgk TV jap if ade cite best...klau tak...tidooooooooo...tapiiiii...cam best jek klau gi merayau kat uptown....

Esok pula saya akan:
Buke pose kat putrajaya & lepaking2 smpai muntah...

Saya betul-betul inginkan:
Beli kete sendirik...kete yang aku pakai skang kete bapak aku....mak aku tak kasik aku bli kete lagi selagi aku tak abes bayar PTPTN....(aku sebenanye nak bagitau aku adalah contoh peminjam yang baekk...huahuahuahua)

Ketika anda melihat wajah anda di depan cermin pagi ini:
Serabai gilerrrr...makaaa...aku amek sikat & sikat rambot laaaa....

Pusat beli-belah atau aked permainan:
Tempat peberet aku time skolah dulu...b4 masok tuition aku gi men Daytona dulu...beshh nyeeeee...klau men ngan geng2 pompuan kompem aku yang menang...tapi klau ngan laki kekadang jek menang...hampehh...

Makanan barat atau Jepun:
Barat lew...yummyyy...!!

Bilik yang terang atau gelap:
Terang = bile aku nak membace...tak kan nak bace dalam gelap kannn
Gelap = time tidooooo....aku sgt selese tido dalam gelap gelite...

Makanan segera adalah:
Tidak baik untuk kesihatan dan pale hotak...

Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang:
Bile aku nak mandi ni dee..??

Sape yang anda nak tag?
Kawan-kawanku....musuh-musuhku...musuh kawan-kawanku...pak long...mak long...cek bedah... pokcik awang...& mereka dan keluarge mereka...

5 comments:

~ Ija ~ said...

pegi laaa mandi....

dee said...

ramai yg berkata:

kamu ni cam artis la dayah..hahahaha...

GEODAIA said...

wawawawa...mane adeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

Aku...kan Abangg said...

hang memang pompuan sejati...sbb apa abg ckp cenggitu?? Klu nk tahu beza pompuan ngan betina ke x, bila bangun tidur..dia akn sikat rambut. yeeey!!tahniah anda dlm golongan pompuan....hang SELAMA kt mana ni???

GEODAIA said...

kehkehkehkeh...pompuan sejati... klau pompuan melayu terakhir layak tak?? huahuahuahuah...

ok...sebelum tu...nak cite sket... SELAMA terbahagi kepade 2 iaitu SELAMA PERAK & SELAMA KEDAH...dua kawasan ini dipisahkan oleh SUNGAI KERIAN...ye ke?? dayah pon tak pasti...yang pasti kg dayah kat SELAMA KEDAH (Kg. Sg. Batu) dekat2 ngan SERDANG...abg tau ke??