Sunday, December 6, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Saje nak kasik tau korang...

Adekah anda penah makan mende alah nehh...?? msti ade yg penah makan kannnnn...aku dulu pon asal batok ker mesti mende ni la yg aku lantak...klau ade 16...dalam sehari tu aku leh abeskan 16 bijik tu sorang aku...

Ade la satu hari tu kan...aku tak pasti tahun bile...cinta ati aku gi la kedai (kedai pe pon aku tak pasti jugak)...ade ar sorang akak neh nak bli lozeng sweet nehh...maybe la dia neh jenis pengguna yg sangat particular bab2 ingredients ni kotttt...dia dok belek la bungkusan strepsils nehhh... then dia bsore kat dak cashier tu "dek...strepsils neh ade alcohol laaaaa..."

Then...ape yg akak tu cam agak tak puas ati... expiry date strepsils tu dicop atas perkataan alcohol tu...klau korang ar yg nengok mende tu..ape yg bermain kat pikiran ko...?? ar lu pikir la sendiri...so this is as an information to uoollllssssss...pas jek aku tau then aku gi check sendirik bungkusan strepsils tuu...aku da tak makan da gule2 tu...carik ar lozeng cap len ehhh...cap ayam ker..cap itik gantong ker...asal tak de alcohol...

If uolllssss nak makan gak...it's up to you...what can i do....


Nota kaki ku tade cagu: sebelum neh kite byk da nengok dalam tv pasai makanan yg ade lemak babi kannn...padahal dari zman kite kecik dulu makanan2 tu da selamat da masok dalam perot kite nehh...tapi kite neh mane la tau mende kannn...makanan2 tu jual kat pasaran terbuke...bukan kite saje2 nak makan mende haram tu...pe2 pon pas neh kite kene ar rajen2 check barang makan yg kite nak bli ehhh...klau da check tapi nak tkene jugak...nak buek camnooo...redha je laaaaaa....

6 comments:

Ieda said...

kekadang diletaknyer nama scientific...idok le teman tau kejadahnyer....camner plak tu nyah?

dee said...

weh...ko tnye dayah ni...cam le dia ahli bioteknologi...dia ni ahli muzik...tau bace not2 muzik je..hahahahha...

GEODAIA said...

ieda: itu lew cam teman cakap... klau kite neh da mmg bengap tak tau ape kejadahnye ingredients yg dia tuleh kat situ...da telan tu redha je lew...hahahah...

dee: haaaaaa..tau takpe...ne la aku tau kan mende2 tu sme...aku nengok takde alcohol...tak de babi...aku telannnnnnnnnnn

aien said...

yo la ida slalu mreke yg durjana nih letak nme saintipik..kte mne tau mknenye...redha jok lee gamaknye yek cikgu dayah

GEODAIA said...

yeeeeeeeeee...itu yg kite carik... REDHA...ahakss..

Mimieku said...

gunakan tanpa was-was...