Friday, March 9, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

KAK JEMAH KOMPIUS

Salam…hye juolllssss…salam 1 Malaysia…

Kak Jemah (bukan nama sebenar) nak tanye nih kat ibu2 yang da berjaya mengharungi 9 bulan mengandungkan anak/anak2 tersayang….skang ni Kak Jemah da masok bulan ke-6 mengandung… bulan ke-2 & ke-3 aritu mmg mabok2 terok gak laaaaa…morning sickness…penin…bla..bla..bla…bla…

So bulan ke-4 & ke-5 kak jemah da rileksss…tade dah mabok2 nehhh…cume biase laaaa…maken berat je laaaaaa….nak melangkah naik turun tangge pon jenoh gak laaaaa…berat pung**q…berat perot…huhuhuhu….

Tetibe kannnnn…masok bulan ke-6 nihhhh…kak jemah jadik macam morning sickness balek…muntah pagi2… tapi takde la trok cam mule2 dulu….mmg gitu ker….?? Kak jemah risau la pulokkkkkkkk…kak jemah cube la positip kannnn…pikir perubahan hormon gamaknyeeeee….

Tapi kak jemah nak jugak tau pengalaman dari member2 & sape2 je la yang da penah ngandung tu kannnn….kak jemah benonye takot nak pi klinik…nanti doctor bagi obat banyak2….obat yg ade skang pon tak larat nak makan…uhukkk…klau ape yg kak jemah alami nih perkara biase…so kak jemah nak wat bodowwwww je laaaa…huhuhuhu


Yang biso bona,
Kak Jemah Kerisauan

3 comments:

ily♥ said...

Assalamualaikum...Dayah, ade sorg kawan aku ni mcm tu jgk. 2-3 bulan first mabuk2. then ok, now dah 6-7 bulan start mabuk2 balik..

Aku dulu masa awal je. Then Alhamdulillah ok sampai bersalin..

Take care.

GEODAIA said...

Wsalam ily...thanks for sharing the info...at least takde aku la risau sangat bile tau tu perkara biase utk ibu2 mengandung nih...heheheh... =)

toko bunga online mutiara indah florist said...

sedih