Thursday, February 23, 2012 | By: HIDAYAH HALIM

HAPDET...HAPDET...HAPDET....

Assalamualaikummmmmmmmm....wahhhh...sopan gituuuuuuuuu....aku neh slalu klau start entry slalu ala2 meroyan kannnnnnn...sekali sekale sopan la sketttttttttttt...tapi ni bukan skali skaler da neh...rasenye da JARANG BEBENORRRRRRRRRRRRR aku hapdet blog...

Ntah laaaaaa....malasssssssssssssssssssssssssssssssss jek rase...bukan kate berblog...nak berpesbuk pon kekadang malas...nak citer ape ehhh...citer je la ape2 pon ehhh...sementare tunggu nak brambos balek kannnnn...tetibe lak rase rindu ngan blog nehh...

Aku malas nak citer pasai KEJE...sebab citer pasaitu adelah memberi TEKANAN kepade haku...baek carik citer hal2 laen la kannnn...

Skang ni kandungan aku da masok 5 bulan...Alhamdulillah bebaru neh aku ngan hubby terchenta same2 pi klinik nak scan & tgk baby dalam keadaan sehattttttttttt....bahagia jek rase bile dapat tgk dia kat dalam pewot nehhh...tiap2 ari aku akan make sure dia nendang2...if aku tak rase ape2, cam biaseeeeeeee aku kaco2 la dia...nanti nguit-nguit la perot nehhh....huhuhuhu...

Tadaaaaaaa...ni hasil scan 2d arituuu....nak scan 4d tapi klinik tutup...so pi klinik yang ade 2d machine je la....

Cakap pasai ngandong ni kannnnnn...dugaan dari segi kesihatan tu jangan cakap laaaaaaaa...kadang2 saket belakang...kadang2 saket pinggang....kadang2 tetibe cam nak demam....ishhh..macam2 laaaaaa...kadang2 saket tu datang nak tidoq pon payah....lagi2 plak aku ngan hasben dok jauh kannnnnn...tapi tiap2 ari aku tak putus2 doa mohon saket2 ni jangan la sampai memudaratkan....so far Alhamdulillah mak okey jekkkkkkkk.... ahaksss...

Bile dok jauh ngan hasben ni kannnn....kite yang pompuan neh....kene ajo diri tu jadik STRONG....stakat saket sket2 tuuuu...takyah la ngengade sket2 nak kabo kat hasben tuuuuuu....kesian la same ke dia...nanti dia susah atiiii...byk2 doa & bace Quran...InsyaAllah jiwa pon tenang....tak yah nak meratapi idop di KEJAUHAN ni kononnyeeeeee menyekse jiwa lahhh....sedih sampai tak leh nak makan lahhh...nangeh sampai saket kepale lahhh...ishhh....tak payahhhhhhhhhh wat diri tu maken saket ade laaaaaaaa...

Hek eleh giler poyo bagi nasihat aku ni kannnnnnnn....hahahahah....bukan ape....ramai gak yang tanye ngan aku sampai bile aku nak dok jauh ngan hasben kannnn...udahnye tu smua TAKDIR...ye dop...?? slagi blom ade rezeki nak dok skali...REDHA je laaaaaa...ade orang lagi laaaaaaaa...sorang kat Malaysia sorang kat obersi nuhhh...bleh jek anak bderet-deret...ekekekek...aku neh patot bsyukur 2 2 dalam Malaysia ni jugakkk....sekentot jek pon klau nak jumpe.....

Okey laaaa....mase da time...kang klau dilayan, mau aku bagi tazkirah kalah ustad Don kangggg...korang kenai tak ustad Don...klau tak kenai mmg la korang nehhh...alaaaaaaa ustad yang PALENG HENSEM buat mase niiii dalam Malaysia....hahahaah...giler statementtttttttttttttttt....dah dah...nak balekkkkkk...babaiii...

3 comments:

dee said...

assalamualaikum, mama wannabe...smga sntiasa sihat & bertenaga slalu, ok..

utk baby,.smga trus membesar cam juara & truskan aktif tendang2 dlm perut mama tu...nnt acik dee kasi upah, ok..hahaha...

GEODAIA said...

Wsalam acik deeeeee.. Huishhhh..aku sehat jekkk..smalam check up nurse tkezot berat naek 4 kilo..wahahahah..tlajak selera makan la katekannn..

Ko nak bagi upah ape weh..?? Upah susu..?? Ade ke..?? Hahahahah

dee said...

hahahaha...sengalnyaaa..adeeee lah...susu dutch lady..kihkihkih...