Sunday, April 24, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Menggilerrr @ Dorani Homestay....Day 2 (last day)

Ya a auwww...!! okeh seperti yang dijanjikan....janji perlu dikota...jika tidakkkkk....ar lu pkir la sendiri.... huhuhuhu....gambo2 kat bawah neh aktiviti2 last day kitorang kat homestay tuuuuu...ce tgk la senirik ehhh...

 Pas bekpes, kitorang smua dibawak pegi kilang buat kerepek....korang tau tak kerepek tu ape...?? klau tak tau meh aku nak lempang sketttt...ekekekeke....

 Klau da pegi situ, napsu membeli pon WAJIB ade....walopon bukannye nak makan sangat pon kepek2 tu kannnnnn....aku beli pon bukan untuk diri sendiri...aku beli untuk org2 tersayang jekkk....


 Then...kitorang pi Kilang Nata De Coco....gambo atas tuuuuuu...hakak tu ngah potong nata de coco tu dalam bentuk dadu (gune machine)...korang tau kannnnn...tak kan tak penah makan mende alah nehhhh....

 Haaaaaaa...ni plak kilang wat minyak kelapa dara....sebelahh kilang nata de coco jekkkk....nak wat minyak tuuuuu kene wat beberapa tapisan sampai la jadik putih jernih suci bersih....minyak ni banyak tau khasiat dia....klau kat luar tak silap aku rege dia dalam 25 henget ke 30....klau bli tros dari kilang dapat la 10 henget  sbotol (klau bli 10)....klau bli 1 jek rege dia 12 henget...

 Btol2 kat entrance kilang tu ade juai produk2 neh....nata de coco yg dalam bekas2 beso tu depa juai 3 = 10 henget....

 yeeeee...ini aksi wajib klau bgambo hokehhhhhhh...flying without wings....lepas pi aktiviti melawat kilang2 tuuuuu....kitorang pi jap tepi bendang wat short photoshoot...

 aku sedang menyanyi kah...?? bersyair kah...?? bersajak kah...?? bukan...bukan...bukan....ni da majlis penutup program kitorang....tak pasai2 aku kene jadik pengerusi majlis mase tuuu...aku layankan jekkkk.... stakat majlis tak formal neh leh la aku merapu jek cakap kannnn....

 untuk majlis penutup tuuu, kitorang wat skali penyampaian hadiah untuk smua acara yang kitorang buat....

 Mase otw balek shah alam kitorang nyinggah jenjalan cuci mata kat Bukit Malawati Kuala Selangor...da alang2 mmg lalu situ...nak ke atas tuuuuu kitorang naek ketapi nehhhh....

 Sampai jek atas jumpe plak ngan "anak2" comel nehhhhh....ape lagiiiii.....beramah-mesra la sattttt...ape org kate...budi bahasa budaya kite kannnn.....kihkihkihkih....da puas pusing2 kat situ, kitorang tros balek shah alam....itu sajeeeeeeeeeeeee....sekian makaseyyy....!!


11 comments:

dee said...

bile si giler menggiler..hehehe...lu nye teknik lompatan tu tak cukup mantopppp la...prektis lagi ek..kikiki...

GEODAIA said...

tu org panggil "lompatan sopan"... gua malas nak tunjuk tahap kegilaan sebenar derrr...tempat org tuuuu... masuk kandang kambeng mengembek... masuk kandang rimau mengaum...masuk kandang lu...?? me ape ekk...?? kihkihkihkih...

dee said...

arghhhhh..dusta belaka..lu masuk kandang mana2 pon,.lu tetap meroyannnnn..huahuahua...

kandang "kembang" dh try ke blom??hehehe...

MySra said...

Salam Dayah @ team volley KSp suatu ketika dahulu..rindu nk main volley lg.. huhuhuh

GEODAIA said...

dee: hahahahaha...kandang "kembang" same la ngan kandang lu kannn...

GEODAIA said...

kak my: wsalam...ye lorrr...sangat bahagia kat KSP dlu leh men2...dari blajo sampai la keje kat situ melompat jek keje...hehehe...really miss the moment... =)

MySra said...

tu la pasal..kat sini..ku kesepian..huhuhu..xde geng nk bersokan

GEODAIA said...

same la ngan dayah...takde geng nak ajak same2 melompat...alaaaa...akak ajak jek cek mek zu tuuu...kihkihkih...

wanny said...

huuuu..lawatan p tu..?
sory saya tmpang lalu je..!

GEODAIA said...

wanny: lawatan sambil bsuke ria je... hehehehe...wat aktiviti2 kampong... =)

MySra said...

ajak mek zue? kitorang bersukan atas jalan raya je la nampaknya..