Friday, April 22, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Menggilerrr @ Dorani Homestay....Day 1

Hai...hai...Malaysia Bruneiiiiiii...!! ok now...straight to the point...entry neh benonye nak cite pasai program homestay yg aku and the geng pegi bebaru neh....tgk je la gambo2 kat bawah neh....

19 April 2011 (Rabu) - ni geng2 dewi remaje belia claz aku yg da bkumpul dalam bas tunggu geng2 dewa tak naek lagi....bile smua da ade....beh kurang dalam kol 8 lebih (pagi yek)  rasenye kitorang btolak...

 Sampai jek kitorang kat sane....kitorang disambut mesra oleh owner homestay nehh....sebelom wat ape2 aktiviti kitorang dijempot makan pagi dulu...

 Pas makan pagi tuuuu...kitorang dibawak ke sini plak...nak buat ape...?? sile tgk gambo bawah..heheheh...

yeeee...kitorang wat aktiviti menconteng mencanting batek...gambo atas tu blom start kaler2 lagiiiiii...tu baru tuleh nameeee....

haaaaaaaa...sile tengok kitorang yang bajet cam pelukis batik professional...mase kaler tu muke kene serius hokehhhh....ahakss...


lepas setel jadik pelukis batik....tibalah mase untuk jadik tukang tumbuk padi (ye ke tumbuk?? hentam je lah ek) & pas tumbuk2 menampi plak...aku cume cube acara tumbuk2 jekk...tampi2 aku tak wat takot smua beras tu bertabur atas tanah....nanti sape maluuuuuuuu...?? hakakkkkkkkkkk jugakkkk....

sebelom blah balek, amek la gambo duluuuuuuuuu....tapi bukan balek shah alam tauuuuu....balek homestay solat, lunch & rest jap...

lunch timeeeeeeeeeeeeeeee....!! lunch ni mmg sedap nak mam....lagi2 plak segale ulam2 yg ade segar-bugar dimakan dengan sambal belacan yg mantop + air sirap kenduri kawen....klau dapat milo ais lagi la aku bahagia...

dalam kol 3pm...kitorang gerak untuk aktiviti sukaneka plakkkkk....

untuk sukaneka neh....bleh plak ade acara anyam ketupat....dulu aku penah blajo ngan arwah opah aku...tapi klau da dasar FAULLLLL kannnnnnnn....mmg faul la sampai bebile....aku pon tak tau nape tangan aku neh mmg tak bleh langsong nak bentuk ketupat neh santek2....ish...

ni la hasil paleng BEST yg aku leh wat....best kan...best kan...best kan...?? ekekekek...

saat yg dinanti-nanti telah tibaaaaaaaaaaaaa....kitorang ngh menyusuri batas nak terjun dalam bendang... yeeehhhhaaaaaaaaa...!!

actually bukan la kitorang nak berkubang cam kerbau ye tuan2 dan puan2...kitorang nak mengago ikan...aku ni punye la excited nak tangkap ikan sendiri...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...FAUL jugakkkkkkkk....aku tgk org len senang jek nak jumpe ikan pastu tros tangkap....aku...?? nak jumpe ikan pon payah...bile org len da nampak dulu ikan tu baru la aku nampak....benci tauuuuuuu....kirenye aku neh men lumpor sesaje je laaaaa....


untuk xtvt malam plak...kitorang wat barbeque....then ade la wat game sketttt....okeh itu saje untuk hari pertama kitorang kat Dorani Homestay neh...next entry aku wat untuk hari kedua plak....klau aku rajen jap lagi aku wat...klau tak rajen tgk la bulan depan kerrrrrrrr baru aku wat...waka waka eh eh....

6 comments:

dee said...

hai dewi remaja (muntah sat..) lu tak nmpk ikan,..sbb lu rabunnnnnn...& yg paling utama...lu tu nk main je kan kat bendang tu...hehehe

GEODAIA said...

wehhhh...gua nye niat tulus ikhlas nak tangkap ikan...tapi gua takde skill la derrrrrr...sedih tauuuu... tak baek tuduh gua saje nak men jekk...kihkihkih

dee said...

ok la...gua tukar tuduhan...ikan2 tu terpesona ngn lu...tu yg speechless smpai melarikan diri dari lu...hohoho..

GEODAIA said...

muahahahahah...itu yg kite carik..!!

Elder Adams said...

Looks like a really fun trip!

GEODAIA said...

yeahhh...it was really enjoy...maybe 1 day u could have time to fly here (malaysia) to feel it yourself... =)