Friday, March 25, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

Ish...awat laaaaaaa....

Korang nengok tak berita pasai pompuan nak terjun bangunan kat KB Mall dalam paper ari neh... cobaan bunuh diri la konon tu kannnnn....klau ye pon nak bunuh diri...pi wat kat tempat tsorok nuhhh....jangan kasik org nampak....siyes sangat2 menyusahkan orang....tak paham tol aku style manusia tak pkir panjang neh....klau ye pon keceweeeeeeee...stress... tertekan tahap gaban ke kannnnn....agak2 laaaaaaa....

Ade tu nak bunuh diri sebab kecewe ngan cinta....tu la akibatnye bile cintakan manusia lebih menguasai dari cintakan Tuhan....klau la cinta tu org kate susah senang bersama, ok la lagi...tapiiiiiiiiii klau la cinta tu asek nyusahkan/memudaratkan ko sorang jekkkk.....ape lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....gi carik laennnn...ape susahhhhhhhh....

Ermmm...pe2 pon kita byk2 la bdoa jangan la kita terdorong wat mende2 gitu even ape pon ujian yang Allah bagi dalam idop neh....byk2 la memohon segala urusan dalam idop kita neh dipermudahkan....pada aku la kannnn...orang yg tak tadah tangan bdoa/memohon kat Allah neh adelah orang yg bongkak ngan Allah....disebabkan tak bdoa tu laaaaa, Allah takmo kasik rezeki kat kita....Allah bagi macam2 ujian kat kita & macam2 lagi laaa....

Kita manusia neh bukan la bersifat mahmudah....slalu lalai....tapi selagi kita ingat Allah, InsyaAllah Allah pon akan pelihara kita....

Sekian sahaje tazkirah jam 10.40 dari ustazah hidayah....hahahahah...hoverrrrrrrrrrrr....aku saje nak luahkan pendapat/pandangan....klau rase tak btol sile btolkan.....dalam idop neh tiap2 ari adelah proses perbetolkan diri....kan...kan...kan....

Wabillahitaufikwalhidayah Assalamualaikum Warahmatullahiwabarakatuh....



3 comments:

dee said...

terima kasih, ustazah hidayah (cam sdp jek bunyiknya..)..smga m'jadi panduan & ingatan pada diri kita yg kekadang sering lupa & lalai dgn kehidupan di donia niii...

GEODAIA said...

ye puannnnnnn...puan ape tadi...ohh.. puan isah kannn...terima kasih kerana membaca blog ustazah ni yek...smoga kisah bunuh diri tu jadik iktibar untuk awok yek...klau awak kecewe keee...jangan bunuh diri tauuu... bunuh nyamuk takpe...

dee said...

ustazah ni klu dh berhujah, bukan maen lagi kan...tapi, bab2 menghanjen org..ttp anda ni no.1,mmg tak leh dielakkan lg yek...mekasih skali lagi atas nasihat ustazah tu..huhuhu...