Tuesday, November 16, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

raye kat kolumpo jekk...

Hai tawan2....SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA aku ucapkan kepade semua umat Islam yg berade di seluroh pelosok dunia (macam la satu dunia bace blog aku neh kannnn)....sape yg balek beraye kat kampong tuu...syiok ar korang ehhh...thn ni aku beraye kat KL jekkk coz mak aku cuti sehari...tapi tade hal...coz mak sedare & pak sedare aku pon melambak kat KL neh tak balek kampong....so esok pagi pas abah balek masjid maybe aku satu family gi beraye umah Pak Long kat Shah Alam & pastu tak tau la ke mane...aku folo jekkk...

Untuk raye sok....tak byk mende yg kitorang satu family masak....ye laaaaa...kitorang pon nak merayau...tapi tadi abah masak jugak la kari daging nak makan cicah ngan lemang....aku plak ditugaskan wat kek batik...mak plak wat agar2...adek laki aku juz wat bodo....ekekekek....

Since aku balek KL nehhh...mane jek aku nak pegi...ape jek aku nak wat...smua aku wat sorang2.... klau kat kontan dulu....klau tak ngan dee...ngan bullet...klau tak ngan bullet...ngan dee...heheh... agak bosan okehhhh....ni yg wat aku tak sabo nak tunggu dee & bullet turun KL nehhh....ade agenda yg nak dibuat....ngan dee agenda len...ngan bullet agenda len....huhuhuhu....

Dalam pale hotak aku neh dok memikir....cam ne laaaaaaa...ngan tempat keje baru nanti....cam ne laaaaaaaa....kawan baru aku nanti....klau dapat kawan yg sengal cam dee takpe laaaa...klau dapat yg lemah lembot...sopan santon....silap2 ngan aku2 berubah jadik cenggitu gakkk....mau terkezot berok dee & bullet bile jumpe aku kangggg....kohkohkoh....

Petang tadi aku ngan mak pi carrefour ampang beli barang2 nak wat kek....da alang2 tu aku beli la skali kasot & tudung untuk aku pakai time kursus induksi nanti....bile aku try pakai tudung kaler putih tuuuuu...powhhhhhhhhhhhh...cam dak skolahhhh....!! tapi nampak cam suci jekk muke....anda rase nak muntah...?? sile terus ke sinki ataupon toilet yg bdekatan dengan anda.... kahkahkah....

Owhh...mase da time....mase untuk gosok gigi...cuci muke....& buat taik mate...sok nak raye kannnnnnnn....da tentu2 jugak sok aku jadik drebar....kang gi beraye tsenggok-senggok lak kangggg....selamat malammmmmmmmmmmmm....

4 comments:

dee said...

Raye kt kl ke nyah?hehe..x pe la,yg pnting stil b'sama2 famili t'syg,kan..Weh.,aku doakan ko dpt la kwn yg sengal cam ko gak nnt..sopan santun cam aku,ok..haha..

GEODAIA said...

muahahah...klau dapat member SENGET2 cam ko kire ok laaaaaaa...

on9 kat kampong kerrrr...huhuhu

dee said...

Gune henset adik aku ni..free je..kikiki..smntara dia g smbhyg raye.,kang dh blik,bising..huhu..

GEODAIA said...

dok pakai henset org watpa...henset ko takde tenet free ke...kuno tol... kohkohkohkoh...