Wednesday, November 24, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

Posting kat mane dayahhh....??

yo..yo...wazap...wazap...!! bertemu kembali dalam entry terbaru aku selepas 2 hari aku melalui liku2 penuh cabaran sepanjang kursus induksi kat IKBN Peretak Kuala Kubu Baru...aku nak online gune henset pon payoh okehhhh...program kat sane agak padat...ye laaaa...2 ari jek kannnn...so tpakase laaaaa aku tkeja-keja macam dalam wataniah da gayenyeeeeeeeee....tapi tak pe la kannnn....tu baru skettttttttttt....huhuhuhu.... (positip neh..positip...huhuhu)

maghrib tadi baru aku sampai umah (ampang)...topek amek aku kat KBS Putrajaya...aku sampai KBS 5.30pm...dia da tpacak kat situ b4 kol 5...kikikiki....kesian adek akuuuuu....aku soh gi round2 dulu putrajaya tu takmooo...takot sesatttttt... =p

ermmm...aku ni ngah penat giler neh sebenonyeee...tapi nak wat gak entry nehhh...kang klau aku tak wat...basi plak citer aku neh kannnnnn...ngeee...

spanjang aku kursus kat sane...aku dapat ramai kawan...tapi yg Nadia, Kak Zana & Kak Suzana boleh dikira paling baek & kitorang dok sebilik...satu bilik mmg 4 org jekkk...rase terkilan gak coz takde gambo ngan dorang...klau tak leh aku tempek dalam entry nehh...

beh kurang kol 1 tadi kitorang yg seramai 100 org lebih nehhh diraikan dalam satu Majlis Lantikan Pegawai Baru di mane mase tu diadekan sesi penyerahan surat penempatan kitorang....debo giler wehhhhhhhhh....da la penyerahan tu KBS wat cam ala2 konvo okehhhh.... sorang2 kene pegi depan...tapi kitorang tak dibenarkan bukak surat tu selagi tak diberitau...

bile da disuruh bukak....menggigil tangan aku nehhhhhhhhhhhhh....sekali bile tengokkkk....aku dapat kat IKBN PERETAK KUALA KUBU BARU jugakkkkkkkkkkkkkkkkk....!! Ya Allah...sekali lagi Allah makbulkan doa aku....Alhamdulillah....berbakol-bakol aku doa hope dapat kat KKB nehhh...ye la kannnnnn...dekat la jugak ngan mak abah....walopon tempat neh mmg hulu gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...tapi pemandangan kat sini cantek woooooooooooo....

haaaaaaaaaaa....lagi 1 mesti korang t'tanye kan ape keje aku nehhh...hehehe...aku still lagi kene mengajar...tapi kali neh aku mengajar vokasional laaaa...bidang kecantikan....so sape2 yg nak cantek sile datang jumpe aku....muahahahahaah....!!

aku neh dalam entry ni jek leh gelak...hakikatnye nak gelak pon da tak larat nehhhh...sok pagi2 da kene btolak pi KKB hangkot barang & teros keje....seb baek laaaaa aku dapat dok quarters... klau tak mencangak gak aku nak kene carik umah sewa....

zzzzzZZZZZZZZzzzzz.... (tak larat nak sambong)

4 comments:

dee said...

awat tulisan jap kecik...jap besaq...mst ko akan jwb.."suke ati aku la...entry aku..blog aku.."huhuhu...

ko mmg sgt ssuaiiii ngn bidang2 kecantikan ni...ko kan santekkkkkk....hehehe...

~ Ija ~ said...

kuala kubu baru tuh kat mane?? blur blur blur.. hihihi

GEODAIA said...

dee: bagos la lu nehhh...lu mmg sahabat sejati gua arrr...gua tak jawab lagi lu da tau ape jawapan yg akan terpacol dari jari2 gua nehh...hahahaha...

santek keee...?? tak pon sintek error...ehee...

GEODAIA said...

ija: ish..ish..ish...ko dulu geografi mesti ala2 jek kannn..hahaha... ala beb..kuala kubu neh da sempadan ngan tanjong malim...ni area hulu selangor dahh...