Saturday, November 27, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

Cube Kuatkan Semangat...

ahah...title skema gilerrrrrr....yeeeee...skang neh aku cube untuk memantapkan tahap kekuatan semangat aku nehhh...ermmm...bukan peeee...aku neh nak kate penakot sangat tak jugakkkk...nak kate berani sangat pon tak jugakkkk....

first day aku keje kat tempat baru nehh...aku bukan lah teros dapat quarters...so aku dapat la dok kat chalet...dalam ikbn ni mmg ade chalet yg dorang wat sewa untuk org luar...chalet kat sini sangat selese...& biasenye sabtu ahad org2 ikbn cakap ramai la org dok sini...

bile aku dapat jek dok chalet neh...syukur la kannn...ade gak tempat yg dorang sediakan untuk aku...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....yg aku agak goyang bile dengar citer makhluk2 halus nehhh... adoyaiiiiii....balek jek keje mase first day tuuu...aku ngadu la kat mak abah siap nangeh2 okehhh.... aku takotttttttttttttttttttttttttttttttttt....

tapi abah cakap kat chalet aku neh takde pape....maybe chalet len...coz abah da test...tiap kali pas solat abah mmg ngaji...then abah cakap....mase mule2 abah ngaji kat situ...abah tak rase ape2 langsong....bile "mende" tu ade...biasenye bile ngaji mesti abah meremang bulu roma macam penah jadik kat hotel (kat penang) mase mak abah, dila & mie pi holiday baru2 nehhh....anak buah aku (dzakwan) dok meragam....then bile ngaji setiap satu ayat abah bace meremang bulu roma...bile abah test kat chalet aku nehh...abah cakap mmg tak rase ape2 langsong....

even abah cakap camtu ponnnnn....aku dok cakap gak yg aku nak ulang-alek smentare nak dapat quarters nehhh....abah tarbiyah la kat aku macam2....da macam kene konseling okehhhhhhhh....

tapi Alhamdulillah...masok ari kedua kat sini...aku rase cam lebih tenangggggg...takot tu ilanggg...agaknye abah jampi aku kottttt...hahahahah....aku pon tiap kali lepas solat doa mintak Allah lindung aku dari gangguan2 makhluk yg boleh lihat @ tak....

so untuk menggagahkan semangat aku nehhhh...asal pas solat aku ngaji....hikmah yg aku nampak kat sini...Allah murahkan rezeki aku....tapi dugaan tu mesti ade....Allah nak tgk sejauh mane hambaNya yg lemah neh ingat kat Dia...kan...kan...kan...

11 comments:

KOYAN said...

eemm...mende tuh ade di mana2 cuba yang ade dalambilik tuh sekang yang baik2 jer...yang nakal2 mungkin lari...cam manusia gak..biasa yang nakal2 nih mana nak ke masjid ngaji dll...yang kene duk ngangu anak dara orang..yang buat kurang ajo ngan lecterr semua yang nakal2 kan... hati2 dayah yerk.. he he he..tak de pe2 nyer...dah tua pun penakot lagi ker...

GEODAIA said...

tu la ustad...mule2 keje ritu bleh plak ade yg dok citer pasai chalet tuuuu...saye kat chalet tu sorang2...chalet len kosong...sabtu ahad jek biasenye chalet tu penoh...cam ne la saye tak gelabah...saye ni insan yg lemah... hahahah...

cam2 la abah saye bagi kate2 smangat...skang rase ok...

next week minggu percubaan dok chalet tu sorang2...if ok saye terus je la dok situ smentare neh..if tak ok...mmg ulang alek la jawabnye ampang-KKB...ekekeke..

dee said...

wah...semakin matang ayat2 cinta ko dlm blog...bagus2..huhu...

der...dok je la kat chalet tu...bukannya ade mende2 pon..heheh...nnt aku pi melawat ko kat sana ek...huhuhu....

GEODAIA said...

haku suke..haku suke...haku suke...!! mai laaaaaaaaa...aku tungguuuuu... bosan ar takde member nak borak2...

ni abah aku supply bahan2 bacaan utk aku kat sini...hehehe...tu je laaaa yg aku leh wat ponnn...tv dalam chalet neh rosakkk...uuwwaaaa

dee said...

hahahaha..tv rosak ker??kesian ko...takpe la...ko baca la bahan bacaan....baca Qur'an...dpt gak pahala..heehee...

der...tv umah kita tu pon dh cam makin blueeeeee...penat tau betulkan...kena tgk tv smbil berdiri..huhuhu...

GEODAIA said...

hahahaha...ok ar tu tgk tv sambil berdiri...len dari yg len...leh memantapkan lutot...kohkohkoh...

cube ko lempang laju2 tv tuuu...ne la tau pas lempang elokkkk...

dee said...

aku rase klu aku lempang laju2 tuan punye tv tu....lagi cepat elok kot.....hahaha

GEODAIA said...

nak lempang tuan punye tv tuu...sile laaaaaaaa...jempot la datang ke tempat tuan punye tv tu dok skangggg...ikot jalan Genting okehhhhhhhhhhhh...ade bran...??

lalalalalalala...

dee said...

bran je....klu camtu...gua folo lu je la minggu mase lu mai dinner nnt...hahaha...lepaking kat KKB...(best sgt ke??)..

GEODAIA said...

haaaaaaaaaaaaaaaa....ok gak..mai la..mai laaaaaa...lu datang la dulu sini...baru lu leh judge best ke tak...

tapiiiiii..tgk pade fizikal lu kannn...lu tak leh idop ko kat sini...lu kan suke hiburan...kat sini tade clubbing2...hahaha

dee said...

sebab tu la aku tolak twrn keje kat situ...huahuahuahua....(ko sje nk cari psl ngn aku,kannnnnn)...