Wednesday, October 20, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

Persona gua jelez ngan Inspira

Semalam aku ngan bullet kuaq pi jalan2 cari makan kat Giant...pas makan tros balek....mase otw balek tuu...sambil bullet drive dengan kelajuan 80km/j kuase tenuk...kitorang pong pang pong pang borak pasai Inspira...borak punye borak punye borak...sampai sudah umah bullet... mase bullet nak wat U-turn kat depan umah dia...bile nak reverse sket skali minyak & clutch aku tak function daaaaaaaaaaa...tekan2 tade effect....ah sudahhhh....

Then...bullet try matikan enjin & start balek...boleh plak tekan minyak & clutch tu...tapiiiiiiii... isyarat enjin dok menyala la plak...tak padam2...aishhhh...jadik len pulak dahhhhh...yg aku ni ati da tak tenangggg...ye arrr...aku sayang woooo kete nehhhh....

Pastu aku pon call la adek ipaq aku bagitau pasai problem kete aku tuuu...bullet plak call member dia bagitau mende yg same...kitorang dapat jokpan yg same...kene computerized balek system kete tuuu...bile isyarat enjin tu menyala jek tak padam2...tu maknenye kete tak sehat...so aku decide pepagi bute tadi anta kete pi klinik (PROTON SEMAMBU)...

Yg aku pelik...mase aku nak panaskan enjin pagi tadi nak gi proton....idok la plak nyala isyarat enjin tuuu...elok je tpadam...aishhhhh...naseb la sampai proton tak ramai org...mau taknyeee...kol 8 aku da tpacak kat situ...dalam sengah jam kete aku siap...org proton tu cakap nanti dorang order Engine Control Unit (ECU) untuk ganti...dalam lebih kurang 2 minggu dia akan call balek if ECU tu da sampai...disebabkan still under warranty...idok lew kene ape2 bayaran...

Aku tanye gak kete aku selamat ke if aku nak jalan jauh nehh...org tu cakap...dont worry tak de masalah coz dorang da computerized kan dahhh...cume better gantikan jek ECU tu utk elak masalah in the future...

Gare2 kete aku wat hal smalam....aku tak leh tido okehhh...tiap2 sejam aku tjage...rase cam tak sabo nak gi proton eh pagi tadi....kihkihkih...bile jadik cenggini kannn...aku ngan bullet tsedo yg kitorang bukan men ghairah dok bborak pasai Inspira tuuu...dulu ponnn...mase aku pakai kancil dulu kannnn...aku penah ar dok cakap pasai nak beli kete....tros kancil aku tu dok wat hal pas satu satuuuu....

Moral of the story...korang jangan ingat korang jek ade perasaan...kete pon ade perasaan okehhh.....sile jage ati & perasaan kete anda....nak cakap puji kete len sile jangan puji dalam kete @ bdekatan ngan kete u olls...kang burok padahnyeeeee....ekekekek...

4 comments:

Anonymous said...

wakaka..
kesian kete ko..
tuan dia dok cte psl bf bru..

-sallehan-

dee said...

barang yg lepas usah dikenang...hargailah apa yg anda ade skrg...hehehhe...tu la..toksah ghairah sgt lain kali...sbnrnya keta lu tu, cam lu gak la..cepat sentapppp....hahaha...

GEODAIA said...

solehan: aku borak jekk...bukan aku nak declare...hahahah...

dee: mesti la hargai bebbbb...bukan senang nak dpt wehhh...kete ngan aku mesti la sehati sejiwe sesentap... ekekeke...

aien said...

puji berpada2 hahahhaha