Saturday, October 2, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

My leisure time wif mak abah...

This week aku balek KL mmg mase aku byk untuk mak abah aku....pagi tadi kuar umah awal beh kurang kol 9 gi jalan parlimen mencari "sesuatu"...huhuhu...then tros gi skolah abah coz nak konvoi gi open house umah Pengetua skolah tu kat Sg. Buloh....disebabkan awai sangat sampai skolah, kitorang gi lepak kedai mamak kat danau kota layan capati...

Sampai jek umah Pengetua...sambil dok menunggu nak amek makan....beramah mesre la kan ngan cekgu cekgi yg ade...cam biaseeeee & yg aku da agak...org akan cakap.... "oooooo...ni yg sulong yekk....yg kawen aritu adek kannn....so bile lagi...?? da ade ke blom...??"

Well...aku ni suke jawab..."nanti2 laaaaa"

Bile tanye kat abah lagi la dasyat jokpan dia... "dia ni tak laku..."

Wah..wah..wah...lawak kasar abah aku nehh...tapi aku da biase daaaaaaa...abah aku nye style lawak mmg klau yg tak biase tu leh nangeh la kottt...hahahaha....aku neh pulak bile abah da cakap cam tu aku cume mampu "huahuahuahua" je laaaaa....klau takde org tuuu...tau la aku nak jawab pe...ehee...

Da puas beropen house....kitorang gerak balek umah....nak balek umah plak satu hal...jem sesaje...dari hiway DUKE nak smpai umah aku...kete gerak cam kure2...aku rase kure2 pon laju lagi kottttt....aku ni da biase idop kat kuantan yg kurang jem2 nehhh...tu bile balek KL aku kurang penerimaan ngan jem nehh...heheheh...poyo gilerrrrr....

Ni pon mak abah gi lagi open house kat wangsa melawati....aku mmg malas nak ikot....kang wat jem lagi....mau sok balek kontan demam lak aku...kikikiki...

Kesimpulannye...aku skang ngah lapo...nak gi bli beger jap...cau...


2 comments:

dee said...

awak mencari "sesuatu" ek..congrats.. hope,sy pon akan mendapat "sesuatu" yg sy cari gak..heheheh...(cam poyo tak ayat aku??)...

der..gua rase..gua yg demam,balik esok ni...huhuhu..

GEODAIA said...

klau awak pon mencari "sesuatu" itu...saye sokong awak 180%...saye harap awak cube untuk "sesuatu" itu...

ehhh..lu jangan la demam...nanti tak leh gado...ekekeke...