Sunday, September 12, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

Raya story 2010

First raya (10/9/2010, Jumaat)

Pepagi bute dari Kepala Batas aku ngan family bdesup balek kampong kat Selama Kedah...abah nak kejo semayang raye kat sane gak...mmg sampai ngam2 org baru nak start semayang...seb baek sempatttt...pas semayang kitorang bukan gi beraye ponnn....juz lepak2 golek2 jek kat umah coz pas semayang jumaat baru nak gi beraye....

Beh kurang kol 4 baru kuar gi beraye....first day raye kitorang gi 3 umah jekkk....dari Selama terus pi beraye kat Kulim then balekkkkkk....tidoqqqq...gi 3 umah tu pon rase cam nak pitam coz makan byk sangat....huhuhu...

2nd raya (11/9/2010, Sabtu)

huh....hari ni lagi laaaaaaaaaaa....terus rase nak demam aku ik0t mak abah gi beraye....pas beraye lagi 3 umah kat Selama, kitorang teros gerak balek Taiping....sebelom sampai umah tok kitorang nyinggah la umah member sekolah mak abah kat Kemunting...yg wat aku nak melepet tuuu...mule2 gi satu umah, sekaliiiiiiiiii...tak sangke plak ramai member2 skolah dorang dok kat taman yg same....sooooooooooo...aku ngan topek tpakse la ikot REUNION DARI RUMAH KE RUMAH tuuuu.....aduhhhh....pe lagiiiii....elok2 sampai umah atok tros penyakit DIARRHOEA aku datang....korang tau tak penyakit pe tuuu...?? tak tau carik sendiri....kihkihkihkih

bile dikire-kire...mmg tak tak terkire la jumlah umah yg kitorang gi (utk sesi siang sahaje k)...kuikuikuikui.... memandangkan pak long, mak long & sepupu aku smua bkumpul kat umah tok....so malam kitorang gi beraye umah mak ngah lak coz raye ke-3 pak long sefamily nak balek penang plak...time ni aku da tak kuase nak pakai molek2..pakai baju tido sudeyyyyy....huhuhu...

pas puas makan (macam la aku makan....nak bukak mulot pon da tak larat ehhh...maksud aku dorang yg laen tu laaa...) kitorang tros balek umah tok.....sampai jek umahhhhh....aku da tak kesah mende laen dahhh...teros amek bantal...zzzzzzzzzz.....

2 comments:

dee said...

mesti ko dpt byk duit raya tahun ni...byk umah ko singgah..takkan tak dpt sket pon,kann..huhuhu..

GEODAIA said...

huh...klau still dapat duit raye, 30 hari raye pon aku sanggop wehhh....huhuhuhu