Sunday, August 29, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

soping rayeeeeee....!!

Fuhhhh....smalam aku & family pi soping baju raye kat Ekspo Bertam (penang nuhh...) sampai rambang la bijik mate aku neh nak memilih....pusing punya pusingggg....last2 baju raya aku bli kat satu butik ni....Butik Aynina...baju dalam tu smua cantek2....rege pon tak la mahal sangattttt....aku bli baju yg tak payah gosok punyerrrrrrrr.....senanggggg...pas basoh bleh tros hanger....ngehngehngeh.....

Disebabkan aku baru nak bjinak-jinak ngan tudung ala2 ariani....so smalam aku cekau la 2 lai...aku nak soping lebih2 tak blehhh...kang tak balek kuantan plak kanggg....gare2 duit abessss....ekekek....takpe2....dapat elaun nanti soping len....ehee....kunun2 aku ni nak soping kat KL....bile gi ekspo tu jumpe plak smua yg bkenan di hati, takmo la aku lengah2....kang yg dikejar tak dapat, yg dikendong bciciran...ceeewwwahhhhh....

Smalam byk soping untuk aku, dila & dzakwan....mak ngan abah jek kureng membeli....coz mak abah cakap bagi can anak2 & cucu jek soping...depa da tak herannnn.....heheheh...

Walau bagaimanapun (powhhh...cam wat karangan SPM), sok aku nak bawak mak gi soping kat wangsa walk mall & carrefour wangsa maju...mak cakap nak carik baju kat KL jugak...mase kat bertam smalam saje wat juai mahal...hikhikhikhik....klau nak gi jalan TAR mintak maap byk2...aku mmg tak sukerrrrrr gi sanerrr....wat semak pale hotak aku jekk...kompem balek umah aku saket pale....

Actually aku ni baru jek sampai umah ampang nehhh...mandi pon tak lagi nehhhh...sampai umah tros redah laptop dulu....k lahhhh....toilet da memanggil-manggil tuuu....permisi dahulu ya....cau cin cauuuu..

4 comments:

dee said...

makcik..baju dalam tu seme cantek2 ek???hahahaha...

weh..mak ko tak layan la kot baju2 from bertam...orang key ell,kannn..hehehe...

GEODAIA said...

yg ko gelak ni pehal..?? ko ingat "baju dalam" kerr...sengal nak mam...hahahahah...

biase la mak akuuu...tapi siyes wehhh...tadi aku gi carrefour wangsa maju lagi melambak choice...

dee said...

mane ade sengal...ko nye ayat tu..kasi jelas n nyata sket..kang org slh phm..hahahah...

ko tu biase la kan, dh nmpk satu mende tu laju je nk rembat...bukannya nk tgk yg lain2 dh,kannnnnnnn...

GEODAIA said...

aku rase org len tak nampak pon mende tuuu...ko tu jekkk..bab2 carik salah ayat aku mmg nombor 3...hahahah...sengal...

konsep aku...klau da bkenan di hati tros rembat...kang klau tak rembat kompem balek umah asek tingat...silap2 bleh sampai tmimpi-mimpi...lebih kurang cam penyakit angau la kannn...kihkihkihkih...