Friday, August 6, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

kesiannye akuuuuuuu.....

nape aku kesian kat diri aku sendiri...?? ye laaaaaaaaaaaa...mane tak nyeeee...spanjang 26 tahun aku idop kat muke bumi nehhh....smalam first time aku makan nasik kerabu....aku bukan peeee...mmg dari kecik aku tak leh tgk makanan yg kaler cam pelik2 nehhh...otometik aku tak de selere nak makan....nasik kerabu kan nasik dia kaler biru....aku membayangkan macam aku makan nasik ngan kaler water biru....hahahaha...tu perasaan aku jek tuuu...

tiap2 ari khamis kat umah aku tu ade pasar malam....asal gi pasar malam tu aku dok bli mende yg same je la....tak nasik kukus...nasik lemak...tu je laaaaa....smalam mase gi pasar malam, aku jadik tak reti nak makan ape dahhh....skali aku nampak nasik kerabu....tetibe jadik terliur...mebi pasai aku pon mmg ngah lapo nak mampos...aku ngan dee pon bli la sorang satu...

sampai jek umah tros ngadap tv tgk cite Epilog Syurga Cinta sambil melantak la kan nasik kerabu tuuuu....sekali suap jekkk...perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....sedap gilerrrrrrrrrrrr...!! aku makan sampai licinnnnnnnnnnn....tak sabar aku nak tunggu pasar malam next week lak....aku nak bli nasik kerabu tu lagiiiiiiiii...weeeeeeeeee.....jakon kan akuuuu....nak wat camne kan da ditakdirkan aku cam ni....kihkihkihkih....

Baek lah...sekian saje cerite tentang 1st time aku makan nasik kerabu.... =p

11 comments:

dee said...

kesian lu,kann...yelah, org key ell...
ko tau x camne nasik tu jadi biru???huhuhuhu...

GEODAIA said...

mane ade key ell..aku org kg jekkkk...kihkihkih...hah...camne nasik tu jadik biru...?? mane aku tau...ehee

dee said...

tu la...ko tak tau...aku pon tak tau...sbb tu aku tanya...letak nila kot...heheheh...

GEODAIA said...

buweeekkk...nilaaaaaa...?? jeng..jeng..jeng...tapi tak pe laaaaa...aku makan sedap jek rase...nila pon nila lahhh...hahaha

Anonymous said...

ader bunga yg digunakan utk mewarnakan nasi tu...mornig glory rasanya...mmg sedappun..

Anonymous said...

luper nk introduce...heheh timah ler

GEODAIA said...

hahahah..seb baek introduce awai2...klau tak nak jek aku sound...hahahah...

Eja said...

sian ko dayah...mujur x terlambat mmencuba ns tu...bunga telang biasanya org guna nk dapatkn kaler biru tu...emmm...rumah biru gak menang hari family tu ek...hehehe...

GEODAIA said...

hamboi cik jaaaa...sempat lagi ekk menjulang name umah biru...anyway congratulations..!! heheh

Anonymous said...

patut la smlm ke gerai nsi kerabu. aku lu mkn nasi ulam.. ala2 gak la. fuh.. mmg suka beb! apa2 yg ulam2 ni mmg terliur.. -ich bin trinitoo

GEODAIA said...

yg penting makan ulam2 ni menjadikan kite lebih mude...mude ker..?? hahahaha...