Friday, May 14, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

SELAMAT HARI GURU

16 Mei 2010 Hari Guru kannnnn...so di kesempatan ni...aku nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kepade:

Abah (Cikgu Halim) yg byk bagi tunjuk ajar & penentu jalan idop aku selama ni...ape2 je aku nak wat...mmg abah yg biasenye bagi pandangan & wat keputusan untuk aku...klau dulu maybe aku agak protes...tapi bile aku nampak ape yg aku da jadik sekarang...wat aku btol2 sedar abah nak segale yang terbaik dalam idop anak2...

Cikgu2 mase tadika dulu...Tadika Anakku Sayang....tempat aku mule kenal erti persekolahan...pade aku...tadika la tempat titik mule aku berjaye skang ni...

Cikgu2 sekolah rendah...Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Tasik Ampang...tempat aku memulekan langkah sebagai pelajar yg aktif...

Ustaz & ustazah...Sekolah Rendah Agama Taman Tasik Ampang...tempat aku mengasah bakat aku sebagai qariah, bernasyid & belajar ilmu2 agama...

Cikgu2 sekolah menengah...Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Tasik...klau sekolah rendah aku aktif stakat kat skolah jek...naek skolah menengah aku mule aktif sampai peringkat negeri...cikgu2 byk bagi dorongan & semangat kat aku...nasihat tu jangan cakap la...cikgu2 risau bile aku byk sangat men...heheheh...

Pensyarah2 mase diploma....Diploma Pengurusan & Teknologi Pejabat UiTM @ Kolej Shahputra Pekan...skang ni da nak masok 3 thn aku mengajar pulak kat sini...macam2 yg aku lalui...pait manis tawar kelat & macam2 laaaaa...bile pkir balek...cam tu la yg pensyarah2 aku dulu rase...eheee...

Pensyarah mase degree...Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Teknologi Pejabat (Kepujian) @ UiTM Shah Alam...berdepan ngan lecturers di kalangan Dr & Prof ni menjadikan aku lebih matang membentuk care belajar aku...ngan dorang neh jangan wat maen woooooo...pe2 pon bile tgk title dorang neh, wat aku pon teringin nak ikot jejak dorang...

Kesimpulannye...di sini ingin saye tekankan bahawe...berjaye nye kite sekarang ni adelah hasil dari ilmu yang dicurahkan oleh mereke yang bergelar CIKGU, USTAZ, USTAZAH, PENSYARAH dan seangkatan dengannyeeeee...jangan la sesekali kite lupekan mereke...tanpe mereke...ntah ape la yang korang jadik sekarang...kan...kan..kan...

wassalammmmmmmmmmm...

2 comments:

dee said...

ko lupe sorg lagi cikgu...cikgu sek.memandu ko???

GEODAIA said...

heheheheh...ha ah kannnnnnnn... senang cite ucapan ditujukan untuk semua cikgu seluruh malaysia...