Thursday, February 18, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

Sekadar untuk berpesan...

Title ala2 skema gitu kannnnn...hehehe...ermmm...straight to the point la ekkkk...aku penah tbace blog salah sorang student aku...bole dikatekan kebanyakan entry dia asek nak cerite rase tak puas ati & keburukan org len...sedangkan smua lecturer termasok kawan2 dia knal sangat ngan pangai dia yg ermmmm....(tak yah la kot aku sambung ayat tuuuu)
Aku tau...kebanyakan blogger berblog sebab nak share macam2...pengalaman....kisah gembira & sedih...rase tak puas ati....berkarya....memfitnah & macam2 lagi laaaa...senang cite dalam blog neh segale cite positif & negatif dalam kehidupan neh kite nak share...sambil2 tu kite leh dgr komen2 dari org2 lennnn...ade org leh trima komen2 tu secare membina...tapi ade yg tak...
Okeh...berbalek pade cite blog student yg penah aku bace tuuu...dalam tuuuu...dia mengate lecturer siap mention subjek & name lecturer tuuuu....ermmm....dia sedar tak yg sebenanye dia skang tgh menjatohkan reputasi diri dia sendiri...?? walopon lecturer tu bukan la aku...tapi sebagai sorang lecturer, aku rase agak terkilan ngan kenyataan yg dibuat dlm entry dia tuuu... aku pon tak mo mention sape student tuuuu...cukup la ape yg aku tulis neh sebagai pengajaran kepade student laen yg mungkin mengikuti blog aku nehhh...SAPE MAKAN CILI DIA AKAN TERASE PEDASNYE....ye dok...??
Jadik lecturer nehhh...kite bukan jek mencurahkan ilmu semate-mate...tapi kite jugak mencurahkan kasih-sayang....tapi tak semua students suke ngan kite even kite da cube buat yang terbaekkk...sepanjang aku mengaja...ape yg aku nampak...MAJORITI students mmg hormat ngan lecturer...MINORITI je yg bsikap kurang menyenangkan...as a lecturer aku akan cube wat ape yg patot....nasihat keee...sound direct je keee...anto warning letter kee...& macam2 lagi laaa...tapi klau da mmg degil nak mam tuuuu....huh bolayannnnnn....mase depan kat tangan ko...!! Klau yg wat entry tu, student yg mmg CEMERLANG, GEMILANG, TERBILANG...maybe aku akan kaji btol2 ar kan...maybe ade silap kat lecturer tu keee...tapi biasenyeeee...student yg LANG LANG LANG nehhh...takde nye nak wat cam tuu...aku rase laaaa...tu pasai dorang leh GEMILANG DENGAN JAYENYE...
Sekiannnnn....(aku maleh nak wat conclusion...da ngantok)

2 comments:

~ Ija ~ said...

huhuhu.. itulaah cabaran menjadi lecturer.. ko tolong aku hempuk budak blogger tuh.. soh lecturer yg dikutuk tuh wat saman malu kat court..

see u in court bebeh!!!

GEODAIA said...

kehkehkehkeh...klau saman da mmg kompem2 lecturer tu menang kottt.. mmg menangeh air mate darah la dak tuuu...huhuhu...