Friday, February 19, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

Kenangan Zaman Budak2...

Tadika - aku masok tadika umo 5 thn....b4 masok tadika aku da bleh membace ngan lancar...nak tau pasaipa...?? dalam umo aku 4 thn cam tuuuu...abah aku akan pastikan tiap2 ari aku mesti mengeje satu tajuk dalam paper...kekadang aku tlupe...ye laaa..budak2 tau nak men je kannn...mesti abah akan jerit "Dayahhhhhhhh...da bace blom...??"...klau da dengo sore merdu abah aku tuuu...kene la ngan cargas aku masok umah ngeje tajok paper yg abah da pilih...panjang2 lak tuuu...

Darjah 1 - aku kene bisul beso nak mampos kat tengah2 pale aku....sampai kene bawak p klinik kene belah buang nanah...klau da kene belah tuuuu...ngan rambot2 aku kene cukor... so ape lagiii...tengah2 pale aku BOTAK laaaa...malu gile nak p skolah time tuu...

Darjah 2 - abah blikan beskal untuk aku...tapi mak tak kasik aku bawak p skolah....beskal tu mak cakap untuk maen kat2 umah jekkk...tapi aku degil...aku tepon mak kat opis nak gak bawak p skolah...mak aku tak leh nak cakap pe...dia kasik gak...time tu aku bawak gi skolah agame...pasai skolah agame jauh sket dari umah aku...skolah rendah sbelah umah jekk...pastu nak tau pe jadik...?? aku pegi skolah bawak beskal...time balek aku jalan kaki...kehkehkehekh...aku tlupeeeeeeee...ye laaaa...slalu dok p skolah jalan kaki....mak aku hangen gile ngan akuuuu...hakhakhak...rileks ar makkkk....

Darjah 3 - tiap2 ari aku kene kaco ngan sorang budak lelaki nakal kat skolah aku tuuuu....tiap kali tsempak ngan dia....dia mesti men pegang2 pipi aku....sampai menjerit-jerit aku dibuatnye... sampai la satu ari tu aku menanges gi ngadu kat cekgu class aku....pe lagiiiiiiiii...dia kene panggil pastu kene rotan....wakakakak....pastu tros da tak bani kaco aku...tsempak pon dia wat tak nampak jekkk...sampai skolah menengah aku tak btego ngan dia...muahahah....

Darjah 4 - badan uniform yg aku pilih time tu Tunas Puteri...aku pilih persatuan tu pasai aku suke pakai skirt....huhuhu...bongok je punye alasan...aku tak aktif pon Tunas Puteri tuuu... aku aktif ngan sukan2 jekkkk...aku tlibat ngan olahrage je...sukan len aku tak bape reti lagi...mmg aku suke men larik2 jekk..ehee...

Darjah 5 - kat skolah agame pulak....aku dok aktif ngan nasyid & tilawah....aku wakil skolah peringkat daerah untuk tilawah....tiap2 ari aku kene blatih ngaji ngan sorang ustad nehhh...ustad tu ensem...ramai gak ar student yg minat kat dia...tapi aku time tu tak bernapsu pun lagikkk...idok lew aku rase ape2 ponnn...kehkehkeh...

Darjah 6 - disebabkan aku student yg agak aktif kat skolah agame...so salah sorang ustazah neh nak tolong aku masokkan aku kat skolah menengah agama (dok asrama )....tapiiiiiiiiii....aku takmo coz time tu mmg tak leh langsung nak berenggang ngan parents aku....last2 aku skolah jek la kat umah aku tuuuu....

4 comments:

ShaZ Lee said...

"ramai gak ar student yg minat kat dia...tapi aku time tu tak bernapsu pun lagikkk...idok lew aku rase ape2 ponnn.."

aku cm xcaya jer ngn statement ko tu nyah...leh caya ker ko xbernapsu masa tu?hahahahhahahaha

GEODAIA said...

hahahahahah...aku bnapsu care lennn...

dee said...

tunas puteri???kikikiki...
patut la ponn...skrg tak suke pakai skirt dh ke ponn??hehehee..

GEODAIA said...

lu gile ke punnnnnnnn...lu macam tak kenal kaki gua punnnnn... kehkehkehkeh...