Saturday, February 20, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

Lipan datang lagiiiiiiiiiiiiiiiii.....

haiiyyooo...patotnye di pagi sabtu yg indah permai neh aku dok layan mimpi lagik...takdenye aku nak ngadap tenet pepagi bute...bute ker...?? huhuhu....aku da cube nak lelap tak leh jugok... ermmm....harusla aku capai brukband ngan laptop aku neh...

neh smua gare2 sekor lipan yg tsesat masok dalam slimut aku time aku ngah dok masyuuukkk tidoq...kejadian berlaku lebih kurang jam 7.15 pagi, waktu tempatan....mule2 tu aku dok terase mende merayap...tapi aku dok menguit-nguit manje je lew... kuikuikui...manje la sangattttttttt....tetibe terase lagiiiiii....kali neh aku dapat rase mende panjang menjalar kat kaki aku....huhhhhhh...tak leh jadik nehhhh....tros lompat si katak lompat la akuuuu.... skali lipan daaaaaaaaa...panjang dia beh kurang 3 inci cam tuuu....disebabkan aku masih dalam "loading mode", aku tkial-kial carik barang nak hempok makhluk berkaki byk tuuu...bile da dapat botol air aku....pe lagiiiiiiiiiiiiiii....keletung keletang keletung keletang ar bgeme dalam umah akuuuu....agaiinnnnnn...aku da wat dee tjage....heheheh..i'm sorryyyyyyyyyyyyyy...

payahnye laaa nak hapuskan lipan sekor nehhhh....leh plak dia men nyorok2 kat bawah tikar getah pastu lari pulak kat drawer aku....seb gak dee bangun....dia dok ingat aku ngah btarong ngan lipas...klau lipas da lame da aku jerit "deeeeeeeeeeeeeeee...!!"....ermmm...bile da tnampak kelibat lipan tuuuuu....tros dee mintak botol kat akuuuu...so service btukar tangan...dengan ganaznye dee meng'smack down' lipan tuuuu....maka...perginye sekor lagi lipannnnn.....fuhhhhhhh....lege akuuuuuuuu....

tapi aku tak sempat nak snap gambo lipan tuuuu...pasai dee kasik kaw2 punye sampai lipan tu da tak serupe lipannn....kuikuikuikui...seb baek arrr....time aku dok nguit-nguit tu tak de plak lipan tu sengat akuuuu....klau takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....uuuuwwwaaaaaaa...!!

6 comments:

dee said...

alo, de...lipan tu...guna jari pon leh..heehee...lu picit je..confirm kuar taik hijau de..

GEODAIA said...

buuwekkk...tgk kaki pon gua da naek geli geleman..ni nak soh gua picittt...?? sowwwrrriiiii...

avanzagold said...

kalau ikut firasat abg laakan...memang sah....lipan ni lipan jantan sbbnya....jgn biarkan hidup anda diselubungi selimuttt, bangun jee mandiii...

wawadave said...

meh amek belerang umah aku meh.. tabur kliling umah @ kt pntu

Eja said...

mslhnya budak ni bela lipan kat toilet gamaknya wa...

kalu kena sengat jwbnya duk tido hotel KMC lg la dayah...
so kena banteras cpt2 ni...

GEODAIA said...

abg rem: dayah pon rase cam tu la banggg...kompem tu jantannn...klau ikotkan fizikal lipan tuuu, cam remaje lagiii..ish..ish..ish.. biase la remaje zman sekarang...

cik azwa: abes la satu umah berbau nanti...huhu..

cik ja: heheheh...sejak kejadian lipan masok dalam selimut neh... dayah cukop sensitip klau ade terase geli2 kat kaki...