Saturday, August 29, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Polis Bikin Panazzzzzzz...

Paaaaaaaaaaaaada suatu ariiii....aku gi bank (blambangkan kepale rimau) untuk settlekan hal sket...so cam biase aku kene kasik IC kat brader pegawai bank tu...time brader tu tgh dok isi borang untuk aku...dia soh aku gi wat cash deposit kat bahagian sebelah opis bank tu...makeeeeee...aku pon kuar dari opis nak gi kat tmpat atm tu la kannnn...
Elok aku kuar jek pintu opis tu...tetibe aku dipanggil 2 orang polis yang nampak cam sebaye aku jekkk...disebabkan nak cepat...aku juz angkat pale sket then tros menonong gi atm...pastu aku dgr polis tu panggil lagi...(ikuti perbualan aku ngan mamat polis tu...)
Polis 1 : Kak ooiiii...sini jappppppp...(dgn kerek gilerrrrrrrrr)
Aku : (Pandang & patah balik gi kat 2 orang polis neh)
Polis 1 : Mintak IC
Aku : IC kat dalam arr...tgh siapkan document...ade kat brader dalam opis tu...nak wat pe??
Polis 1 : Nak tengok jap... ha ye la tu...ntah2 takde IC... (bukan muke tegas..tapi kong ajo...)
Aku : Hellooooooooo...ape korang hengat aku neh indon kerrrrrr...?? (Aku da bengang giler da time neh)
Polis 1 : Ok...tak pe...kitorang tunggu kat luar neh...da siap smue kang...kitorang nak tgk...
Aku : Findddddddd... (dalam ati aku: cilakak ar dorang neh...kerek nak mampossssss...!!)
Aku pon tros masok kat atm tu wat cash deposit & tros masok opis bank tu balik...time aku nak melangkah masok opis tu....
Polis 1 : Ingatttttttttttttttttt....
Aku : Hek elehhhhhhh...
Bile sme da settle aku pon kuar ar kan...aku ingat dorang da tak de kat luar tu...coz agak lame gak aku nak settlekan mende2 tu...skaliiiiiii...dorang ade lagik...aku melangkah jek kuarrrrrrrr....
Polis 1 : Ehem..ehem...
Aku : Yang korang tak puas ati sgt neh nape...?? Nah tgk IC aku neh...aku Malaysian arrrr... (aku da panas giler time neh...)
Polis 1 : (Amek IC aku...then dia salin detail aku dalam 1 borang...)
Aku : Hek elehhhhh...nih pehal lak neh...??
Polis 1 : Saje je nak amek....
Aku : Ok...tak pe...tak pe...aku ingat name korang...nombor korang pon aku hafal ekk...
Polis 2: Ganas tol minah nehhhh...
Aku : Takde ar kan...yang korang tak pasal2 nak amek detail aku neh nape...??
Polis 1 : Ni prosedur...mmg kitorang kene wat cam nehh...lagipon da amek detail neh senang
sket nak gi umah jumpe tros mak ayah...
Aku : Oooooo...korang men2 ngan aku ekkk...klau pe2 hal..korang tau ar... (kong ajo tol aku gertak polis... arhh...ade aku kesahh)
Polis 2 : Astaghfirullahhhh..tak kan la tak caye ngan kitorang neh...
Aku : Aku bukan nak kate pe la kan...zaman skang neh...sape2 pon susah nak caye...Tok imam pon kekadang tak leh pakai...
Polis 1 & 2 : (Gelak bile aku cakap cenggitu)
Polis 1 : Cam ni la dayah....bleh tak bagi nombo tepon..??
Aku : (Rampas IC aku)...Boleh blah...(tros blah)
Disebabkan dorang polis tu yang bile dorang panggil aku gi jugak...kalau orang biase sori ar aku nak benti (tgk keadaan gak ar kan...)...buang mase aku jekkk...lagi satu...cam aku cakap kat polis tu la kan...jangan la dok caye sgt ngan orang...tambah2 lak ngan orang yang kite tak kenal...ntah2 pakai jek baju polis...skali penyamun... huisshhh...mintak simpang laaaaaaaa...
Aku tak kan kerek ngan orang klau orang tak kerek ngan aku...aku nyampah giler nengok muke polis tu bile bcakap ngan aku cam aku neh suspek kes jenayah...rase nak lempang jek laju2...

6 comments:

Ieda said...

patutnya ko amik jer no.baju dorang tu..buat report ckp ko kena serangan seksual...baru dorng tau...huhuhu sbb kan segelintir polis yg hampeh camtu la..org awam xselamat & meluat...........

GEODAIA said...

nombor kat baju dorang tu la yang aku cakap aku hafal tuuu...dorang ingat dorang polis bleh wat kong ajo sesuke ati...wat tak tentu arah ngan aku...tau ar akibatttt... huhuhuhu...

dee said...

aku tau ape akibatnya...huhuhu..
no.kat baju tu pon aku dh hafal gak..hehehe..

GEODAIA said...

bagos dee..ko mmg sorang yg sgt sgt sgt mengenali sahabatmu... =p

Mc Zue said...

hehehe..car polis zaman skarang nak ngorat..

Mc Zue said...

hehehe..cara polis zaman skarang nak ngorat..