Tuesday, March 22, 2011 | By: HIDAYAH HALIM

2 minggu yg best...

sebab ape best...?? sebabbbbbbbbbbbbbb...2 minggu neh aku & member2 pedagogi nye claz blajo pasai multimedia...actually subjek neh penting untuk kitorang coz tenaga2 pengajar neh kene pelbagaikan care mengajo...tambah2 lak zaman IT neh...mengajo gune multimedia mmg byk membantu meningkatkan kefahaman students...

paleng aku sukeeeee...Photoshop...dalam laptop aku neh ade software Photoshop neh tapi aku gune pon untuk edit simple2 jek...tak reti in detail....actually mase degree dulu mmg ade subjek neh... cumeeeeeeee...aku yg tak sempat nak blajo byk coz coti panjang tlantar kat umah...accident moto yg telah meragot suar jeans & baju kesayangan aku (ehhhhh...cite agak tsasar)....yg aku tau balek jek dari coti da nak dekat final...so aku cume siapkan task multimedia simple tahap gaban.... tak macam member2 len buat....time tu aku da tak kuase nak blaja edit kasik gempak ke hape keeeee....yg aku tauuuuuuuuuuuu ikot kriteria yg lecturer nak jekk....yg penting dapat A...(bangge jek ko dayah kannnn...ntah2 lecturer kasik A pon sebab kesian)

bile aku ngah kursus neh ade plak subjek nehhhhhhhhhhhhhhh....mmg ni la peluang aku nak blaja btol2....dulu da ketinggalan....satu jek klau nak wat editing neh kene byk saboooo....lagi2 plak cam aku neh bukan dari bidang multimedia nehhhh...nak cantas gambo2 kasik sharp bapak la susahhhhhhhhhh....tapi ape ade halllllllllll...practice makes perfect....

aku ngah carik mood nak siapkan keje photoshop aku la nehhhh....tapi fokus aku skang lebih menjurus kepada kacang cap tangan yg sedang bgelimpangan atas meje aku neh...sambil makan kacang sambil tu hapdet blog...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....cakap pasai blog...claz sok blaja buat blog plakkkkkkkkkkkkk....lagi la aku terujeeeeeeeeeeeeee...yeeehhaaaaaaa....!!

plinggggggggg...!! tetibe idea menerjah dalam pale hotak aku nehhhhh....photoshop timeeeeeee...!! babaiiiii....

7 comments:

dee said...

gua tau nape lu dpt A...hahaha...ape2 pon, tu la hikmah di sebalik accident lu tuuuu...huhuhu...

GEODAIA said...

yg pasti gua dapat A bukan sebab gua rasuah lec tu hehhhh...ekekeke...

dee said...

lu mmg deserve pon A tu..sbb lu nye hasil keje menepati kehendak lecturer tu..wlupon simple, tapi,..tajuk planet2 yg lu pilih tu menarik & unik..(btol ke tajuknye??aku main hentam aje ni...hehehe..)

GEODAIA said...

huahuahuahua...tharu mak noxxx...lu ingat lagi tajok gua ehhhh...gua sedih tak dapat wat meletop cam korang...sob..sob..sob...

tapi takpe la kannnnn..barang yg lepas tak usah dikenang...ekekeke

dee said...

bukan stakat ingat tajuk..ngn aksi2 ko mase wat esemen tu pon aku hengatttt...kahkahkahkah....

barang yg lepas tak usah dikenang...tapi, sntiasa menjadi kenangan...kikikikiki

GEODAIA said...

mane plak ko nengok aksi aku...?? aku mase wat keje2 neh dok bkurung jek dalam bilik...ekekek

nut's said...

ye ye mmg best godeh godeh photoshop nih ehehehehe