Tuesday, August 17, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

sapekah gerangan...??

pejam celik...pejam celik...daaaaaa sminggu kite poser kannnn....Alhamdulillah...stakat ni aku tak tinggai lagi poser...syukur...syukur....ni saje la aku nak story nehhh...

ari minggu bebaru neh aku dok sengsorang kat umah coz dee balek kg....tapi tiap2 petang spanjang jumaat sampai ahad tu, aku pi bazar ngan encik peluru...aku beli just ala kadar...takmo membazir coz aku makan sorang jek...

untuk sahur...aku bese kunci jam kol 5.10 pagi....biase laaaaa...bujang kannnn...time2 cam tu bangun pastu panaskan lauk jappp....pastu makan ngap ngap ngap...sambil tgk cite Nur Kasih....dalam 10 - 15 minit kemudian...bluurrrpppp...kenyang....sempoiiii....abes makan rileks jap depan tv sampai Nur Kasih abes bleh terus solat suboh....tapi bukan ni yg aku nak cite....heheheh....ni mukadimah jekkk... =p

pagi sabtu baru ni kannnn....aku leh plak tlajak tidooooooo....aku jage2 jek da nak dekat kol 5.30 pagi...bukan jam aku tak bunyi...da bunyi aku gi turn off pastu aku bantai lena balek....ehee...biase la tu kannnnn....macam la korang tak penahhhhhh....tapiiiiiiiiiiiiii....yang wat aku tjage tu nak tau pasaipaaaaaaaaaaaaaa...?? aku terase cam ade orang usap kepale & lengan akuuuuu....tu aku teros bangun bdesup gi dapor....sambil dok sahur sorang2 tu aku dok memikir...sapekah gerangan yg mengusap aku...?? aku mimpi ke...?? tapi aku mmg cam rase usapan tuuu...

ermmm...tak kesah la kannnn....perasaan takot tu mmg takde langsung bile memikir pasai tuuu....so aku anggap maybe gerangan tu "mende baek" kotttt....nak kejotkan supaye tak tlepas sahur & suboh aku....

sekian saje cerite aku...heheh....

5 comments:

~ Ija ~ said...

"org" tuh baik hati kejutkn ko bgn sahur & solat subuh... tp seram sejuk jugakkan.. hihihi

GEODAIA said...

kohkohkoh...aku ni bukan ar berani sangat beb...tapi yg aku pelik...mende ni sket pon tak wat aku takot...huhuhu...

"mende baek" la tu kot kannn...

dee said...

housemate baru kot...heheheh...

Eja said...

lbh baik ko anggap yg baik2 je ye dayah...kang pk yg bkn2 korg berdua x duduk lak umh tu. eh! xnk citer papelah....xde lak jiran yg sekolej nanti.

dee said...

hahaha..cik ja,..kitorg ni idok le penakut sgt...tapi,kan..klu dayah tu...sy rase..antara "mende tu" ngn lipas...sy rase..dia lagi takut ngn lipas kot...hehehhe...