Monday, January 4, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

Panjat dinding adelah sangat syiokkkkkkkkkkk...!!

Wahhhhh...ari neh 1st day keje utk 2010...cuti panjang baru neh mmg mase aku byk terisi ngan mende2 berpekdah...tak de ar aku asek tido jek cam slalu...salah satu xtvt aku adelah gi memanjat dinding (wall climbing) kat Extreme Park, Presint 5, Putrajaya...


Bile member skolah aku (pali) cakap kat situ skang ngah free smpai 10hb neh...aku ngan cargas tros agree nak gi...mmg da lame aku nak men menatang nehhh...tapi tak penah bkesempatan... pas melantak kol 3 tros gerak gi Putrajaya...


Pali ngah check tali tu...once aku naek...dia kene pastikan tali ditarik sebaik mungkin... klau aku jatoh mmg smalam aku tak balek da kontan...ekekekeke...



Sebelom panjat neh...kene pastikan warm up tol2 yek kawan2...then mulekan memanjat dengan Bismillah & mengucap byk2...at least klau pe2 jadik da ngucap siap2...ahaksss...


Caiyok..caiyok...!!

Menuju puncak...!! bile da sampai atas....huh...gile puasssssssssss....

Segonok...segonok...!!
Nak wall climbing neh memerlukan kekuatan kaki ngan tangan okehhhhhh....klau takkkk... biasenye bagi yg first time naek kompem menggigil-gigil....klau ko da menggigil silap2 tangan ngan kaki leh tlepas dari batu2 tuuu...alaaaaaaaaaaaa...klau tlepas pon bukan jatoh, tgantong jekkkk...tu pasai org yg jage ko kat bawah tu kene tau cam ne nak tarik tali tuu...klau korang men redah jekk..tu yang Innalillahhhhh....huhuhu...

Aku sangat sarankan korang cube try test sokan nehhh...bile da lepas 1st wall...confidence korang da up daaaaa...msti takde hal punyeeeeeeeeeee...tapiiiiiii....next day korang rase ar abes sengal badan korang...standard ar tuuuu....silap2 bile nak makan bukan tangan pegi ke mulot... tapi mulot yang kene cari tangan....ekekekek...

12 comments:

dee said...

weh, makcik!!!aku tabik spring la coz ko berjaya menuju puncak yg ko cita2 kan...hehehe...

lagi 1, congrats la ek atas kesengalan badan yg ko dpt skrg...skli skala,kan...

GEODAIA said...

klau ko msti sampai sparoh dulu kannn...masok 4 5 wall baru sampai atas..ye dok...?? huahuahuahua...

aku sengal badan jekk..ko tu sengal otak...hahahah...

dee said...

eleh...konon dia paling terer la tu...

weh..klu susah sgt mase nk makan...ko soh je org suapkan..hahaha...

GEODAIA said...

aku tak cakap pong aku paling terer...tapi klau ngan aku mungkin ar aku terer sket kot... hahahahah...wekkkkkk...

ko nak ke tolong suapkan aku... kehkehkehkeh...

GEODAIA said...

harap maap..statment kat atas neh aku salah taip..nak delete aku malas...

ayat sebeno berbunyik begini:

"aku tak cakap pon aku terer..tapi dengan KO mungkin ar aku terer sket kot..."

~ Ija ~ said...

Ma Ija membebel: "korang nih kan dok serumah..tp bertekak-tekuk macam dok jaoh..macam lame tak jumpe..kalo nak bertekak..bertekak la face 2 face..nih idok..dlm blog jugak nk bertekak..bla bla bla bla bla bla "

GEODAIA said...

kat umah kitorang tak bcakap la ma ijaaaaaaaaa...huhuhuhu

aien said...

korg kt umh x brckp?? ish ish ish musti korg gune telepati kan...

besh pnjt2 lah dayah...mmg sure soknye mulot cri tgan mse nk mnyuapkan hohohokk...gegel siot

dee said...

ija: ko ni kuat tol membebel lepas bergelar ibu ni..huhu..

aien: tak tau nk ckp ape...klu ckp kang...slh cakap...bila salah ckp..slh phm...bila slh phm..lu pikir la sndrik..hahaha..

dayah: soh abg ko suapkan..

Mimieku said...

tahniah

dee said...

mimie..sabo la...

GEODAIA said...

apakah maksud statement di atas..?? adakah mimie sangat teringin memanjat dinding??