Thursday, January 7, 2010 | By: HIDAYAH HALIM

+60321788888....PANGGILAN PALSU...!!

Pepagi tadi...aku dapat call dari nombo jahanam seperti yang dinyatakan....da la sore operator tu cam nyonya...sore tak sedap langsung...kunun2 call tu dari AMBANK...ade ke dia habaq kat aku yang aku ade PENDING TRANSACTION SEBANYAK RM3000++....bangang ke hapeeeee...??!! padahal aku tak penah langsung berurusan ngan bank tuuu...

Sebelom aku jadik ijau...beh bek aku call...bile aku call tak dapat2 la pulokkkk...then aku try cari nombo customer service AMBANK dalam internet...aku pon dail laa 1 300 80 8888...biase ar kann...skang neh bank2 pakai sistem...make kuar ar sore operator yang sangat lemah lembot & aku bayangkan operator tu cantek tak cam operator nombor 60321788888 tuuuuuuuu...suke2 ati aku je kannnn...lantak arrr...

Operator: Welcome to AMBANK contact centre...for English press 1...untuk Bahasa Melayu tekan 2...

Aku: (tanpe buang mase tros tekan 2)

Operator: Sile abaikan panggilan dari nombor 603130808888 atau 60321788888 kerana itu adalah panggilan palsu...

Aku: (tros letak tepon)

Memang cam haram kannnnn...?? dorang saje gune nombo yang blakang tu same ngan nombor AMBANK yang sebenar coz nak kelirukan org...huh....mmg kojjaq ar manusia neh...!!

So nih sebagai peringatan untuk korang ar kannnn...klau nombo neh naek kat tepon korang, klau korang rase nak angkat, angkat lewwww...dengar ar bape riban pending transaction korang...pas tu tak yah susah ati...letak jek tepon ngan ati yang tenangggggg...huhuhuu...

8 comments:

dee said...

ko rase...operator tu nye sore ngn sore ko..mane yg lagi sdp??

GEODAIA said...

mesti la sore akuuuuuuuu...!! wakakakkakakak...

dee said...

klu camtu...maknanya...sore aku lagi sedap gak la..hehe..

GEODAIA said...

sore ko..?? dari pmerhatian aku... sore ko beh kurang jek cam nyonya tuuu...hahahahah

dee said...

ooo..takpe2...ade ubi ade batas...ade lori ade bas..ade kain batik ada kain pelekat..ade udang ada ketam..

GEODAIA said...

sentap lak aku bile ko cakap pasai kaen batek...agagagag...

~ Ija ~ said...

aritu aku dapat message kalo nk langgan video panas.. hohohohoho.. jom kita melanggan..

GEODAIA said...

hok olohhhhhhhh...kejiiii... kehkehkehkeh...