Monday, June 29, 2009 | By: HIDAYAH HALIM

Maafkan Dayah Mak...Abah....

Wahhhh...statement cam kawen larik gituuuuuuu....hahahahah....
Aku sbenanye tgh dalam proses nak wat keputusaan same ade nak troskan study atau pon quit...mungkin ade yg akan cakap klau aku benti, aku mmg bodo....aku ade sebab sendirik nape aku nak benti....tapi bukan aku tak mo study langsung....sampai mase aku sendirik da ready, aku akan sambung blaja balik....
Bile aku ngadu kat mak masalah aku....mak soh try dulu sem depan...tapi...aku takot tak leh....nnti membazir duit mak abah aku jekkk....da byk kali aku ngadu kat mak...jawapan yg same jek mak kasik...baru2 neh mak call aku bagitau yang mak abah da bincang pasal study aku....if aku rase nak benti mak abah tak nak halang....tapi walau cam ne pon aku kene wat gak master bile2 mase yg aku rase sesuai & abah akan tanggung yuran pengajian aku....mule2 mmg abah tak nak comment bile mak bagitau pasai study aku neh....tapi mungkin dia pkir malas nak mendesak aku kot....then dia pon bagi greenlight untuk aku wat keputusan sendirik...
Aku tau...mungkin aku da sedikit mengecewekan mak abah if aku quit....tapi aku janji....aku akan wat gak master aku tu....Insyaallah....

13 comments:

dee said...

susahnye nak wat keputusan..

Ieda said...

buatla keputusan yg terbaik utk idup ko..jgn paksa diri kalu xmampu nk teruskan...amik masa bertenang...

GEODAIA said...

ermmm...tol tu...KALAU la aku n dee (pandai2 je aku libatkan dee...hahahah) quit kan ida...nanti kite sesame sambung master nak tak? ajak mimie skali... yg penting aku tak mo wat kat faculty kite tu...ahakss...

Ieda said...

tu la aku nie kan pembakar semangat ko...kalu aku xde mana ko leh blaja betul2...hahahahha..aku pun nk sambung master gak nie...tgu duit cukup jew....

GEODAIA said...

heee...poyo giler statement....

hisyamrahman said...

kesusahan masa buat master nie...akan sangat terasa biler kiter berada di sem pertama...we have to adapt ourselves with new environment, situation and etc, my advise, do proceed.

GEODAIA said...

thanks a lot en syam on your advices...nak kene wat solat sunat istikharah dlu neh...heee

~ Ija ~ said...

masuk la consumer science kat UPM..hahahaha..leh jadik lecturer customer service..

MiMieku said...

mster?phd?huhu..len org len pendapat..klu ko rasa ko leh wat, just go on..

tp aku rasa, ko mesti nk kita ber5 gak..bru best master ko..bru master btul..kih3

MiMieku said...

mak aii, ija..siap pomot master kt UPM..wat kt len lah,upm mahal..hahahaha..ija takpe,ada sponsor baik punya..huhu..

(adakah aku akan dibuang keje kerana bercerita negatif ttg majikan aku sdiri??) lu pikirlah sdiri beb!!

GEODAIA said...

wehhh..jom la wehh...kite wat master 2gether-gether...dapat wat berlime baru havoc beb...hehehe...

Mc Zue said...

dayah kena fikir dengan tenag.. baru la akan dapat satu keputusan yang tidak akan membuatkan kita menyesal...

GEODAIA said...

Insyaallah cik zu...
dayah da dapat da keputusannye... Da tak kan menyesal ngan keputusan dayah ni & i will try to find & take opportunity which is the best 4 me...i believe to success we have to face with the failure... doakan dayah ye cik zu..