Monday, December 22, 2008 | By: HIDAYAH HALIM

Kuantan - Ampang - Shah Alam

sabtu & ahad baru neh class da start coz lecturer aku nak cover awal syllabus untuk subjek research...nanti dia nak bersalin takot tak sempat abes plak if tak wat class awal...permulaan yang agak memenatkan...may b pas neh ok la kot...ulang alek kuantan - ampang - shah alam... sabtu ahad tu la keje aku....abes mase & duit kat jalan jek...tapi tu la orang kate pengorbanan...

KENE BEBEL...

Ari jumaat pas keje kol 3.30 aku ngan d tros grak balik KL....klau ikotkan nak tros gi umah dila kat klang tapi time tu da mghrib jalan plak sesak....so singgah balik ampang dulu....sampai je umah sme ade....abah, mak, topek, atok & opah...da salam2 & plok ciom ngan sme...aku baring2 nak ilangkan penat....abah kuar dari bilik tros tanye cam ne leh accident baru neh....aku cite je lew....tapi abah aku neh jenis tak pcaye ngan anak2....ape2 pon dia akan salahkan anak dulu...
huh...pedih gak ar tinge aku kene bebel ngan abah...pot pet..pot pet...prang...preng...prong....bla...bla...bla....

da name pon abah....aku dengar je lew....atok ngan opah tgk je reaksi aku bile aku dihentam ngan kate2 azimat abah tu....aku rileks je....da biase da....aku pon tros anggok...anggok...& tros menganggok....tande paham....hikhikhikhikhik.....maleh aku nak betah...bia la bnanah tlinge pon....ape2 pon abah is the best father for us....even aku ngan adek2 agak nakal & kekadang tak dengar kate....dia tak penah pon nak tarik sgale ape yang dia kasik kat kitorang....paling kuat bebel je lew....

da tamat sesi 'membebel'...mak abah atok opah kuar gi umah dila....fuuuuhhh....lege...klau tak sehari semalam aku kene lebarkan tinge aku neh....aku nak mandi2 dulu...pas tu baru grak gi umah dila....



2 comments:

Aku...kan Abangg said...

ko ni dayahhhh...kena la akur ttg abah ko 2....ape2pun yg ko tanya nnt, akn dijwb....Akukan Abahhhh!!!

GEODAIA said...

huhuhuhu...tol tu bang....tu pasai dayah tak kesah tinge benanah pon...ye la...aku kan anakkk...!!