Tuesday, November 20, 2007 | By: HIDAYAH HALIM

Aku........

Ermmm...tak sangke kejap je mase ni berlalu...da 4 bulan aku keje kat Kuantan neh...
and so far aku da bleh adapt dengan keadaan kat sini...sometimes aku balik KL, sesak
nafas aku coz jalan mmg sesak gile....huh...mmg serabut...

Klau dulu every single problem and story, aku tak penah missed cite kat mak aku...tapi
skang aku da tak serancak dulu nak bercerite everything kat mak aku...ade sebab aku jadik
cam tu...aku tak mo dia risau tambah plak aku dok jauh....aku nak dia tgk aku sentiase hepi..
Dengan kawan aku yang satu tu la aku mengadu...dia mmg btol2 memahami aku...from
zaman study until we are working together, aku mmg senang berkawan ngan dia...if aku tgh
sedih....dia la yang sentiase ngan aku kasik semangat.....

Tiap2 ari aku sentiase berdoa hope Allah kurniakan semua yang terbaik dalam hidup aku....
rezeki yang melimpah ruah....insan yang terbaik sebagai teman hidup....kebahagiaan....
& macam2 lagi la.....

Aku bersyukur sgt....even aku jauh ngan mak abah....aku kat sini bukan ngan kawan aku yang sorang tu je....aku ade orang lain sbg tmpat untuk mengadu...

8/12/2007...adek aku da nak btunang da pon....aku tak pk lagi pasal bende2 tu....coz aku mmg tak besedia lagik....aku blom yakin ngan diri sendiri....aku tak penah mengimpikan seseorang yang nampak perfect gile yang kununnye encem...segak...kaye raye....tapi.....2 pekare paling penting bagi aku SOLAT & STABIL....

SOLAT....bagi aku....klau orang tu jage solat dia....Insyaallah....dia dapat control pemikiran & hati dengan baik....& it's directly can manage his life properly also can be a good leader in the family....

STABIL....cukup la bagi aku dikurniakan sorang yang kukuh kewangannye....tak payah kaye raye....wat serabut pale jekkk....means...bia la rezeki tu tak putus....yang penting...dapt ksik nafkah & jalankan tanggungjawab dia ngan baik...

2 comments:

nama-aku-dina said...

sabarla dayah... kau kene percaya setiap org dlm dunia ni mesti ade pasangannye.. cepat n lambat jer. and 1 ting.... " irg yg baik akan di beri pasangan yg baik, yg jahat diberikan pasangan yg jahat"... ok dayah.. I LOve u........ good luck 4 ur life

Nasril said...

bukan seme manusia di muka bumi allah yg perfect...mungkin di sebalik keburukannya itu ada juga terselit kebaikan pada dirinya....(saya sokong kata² dina)...sebaiknya kita perlu berusaha ,berdoa ,bertawakal....hanya ALLAH swt shaja yg mampu menolong kita....k....we can't cheat feeling ourselves..